Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Ανοικτή επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Εξοχώτατε κ. Πρωθυπουργέ..
Παρ΄όλο που το θεωρώ πολύ κοινότυπο, το να σας συγχαρώ γιά την νίκη σας, δεν μπορώ να μην το κάνω. Συγχαρητήρια λοιπόν γιά τον εκλογικό θρίαμβο, που κατάφερε το κομμα σας. Ένα θρίαμβο, που το αριθμητικό του αποτέλεσμα τον κατατάσει στις μεγάλες εκπλήξεις. Όμως κ. Πρωθυπουργέ, πρωτίστως αξίζουν κάποια συγχαρητήρια στον ελληνικό λαό, που κατανόησε και συνειδητοποίησε το χρέος του και αυτή τη φορά στήθηκε αποφασιστηκά μπροστά στις κάλπες. Με την κίνησή του αυτή, μπορεί να χάρισε τη νίκη σε σας όμως, ουσιαστικά, τιμώρησε την Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα που πρόδωσε τις ελπίδες του.
Η νίκη σας κ. Πρωθυπουργέ, προέρχεται από την ψήφο ενός λαού, που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, δυό φορές δεν σας εμπιστεύθηκε και με την ίδια αυτή ψήφο σας τιμώρησε και σας έστειλε στην αντιπολίτευση.
Άκουσα πολλούς πολίτες αλλά και κάποιους επώνυμους να χαρακτηρίζουν τις εκλογές σαν εκλογές αγανάκτησης, εκλογές εκδίκησης. Και το βρίσκω κάπως λογικό, παρακολουθώντας ανελλειπώς την πολιτική σκηνή της πατρίδας μας.
Η Νέα Δημοκρατία κ. Πρωθυπουργέ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Υποτίμησε την αξία του και την νοημοσύνη του. Θεώρησε πως απέναντί της έχει δουλοπάροικους. Κι΄αφού ο λαός αυτός δυό φορές άκουσε τις εξαγγελίες της και τις υποσχέσεις της, την εμπιστεύτηκε αλλά τελικά δεν της το χάρισε γιά τρίτη φορά.
Ο λαός μας κ. Πρωθυπουργέ έμαθε πλέον να τιμωρεί τους πολιτικούς, που νομίζουν ότι μπορούν να τον εξαπατούν, να τον κοροίδεύουν, να τον περιγελούν. Δεν ανέχεται πλέον να ζει μέσα σ΄ένα αβέβαιο μέλλον με την απειλή της φτώχιας, της ανεργίας και της ανασφάλειας, όταν οι πολιτικοί, τους οποίους εμπιστεύτηκε, πλουτίζουν ανέντιμα.
Στα χέρια σας πλέον ο λαός μας έχει αποθέσει τις ελπίδες του γιά μιά ζωή τίμια, μιά ζωή με αξιοπρέπεια. Μιά ζωή που του αξίζει. Ο λαός αυτός σας εμπιστεύτηκε τα όνειρά του, το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του. Σας έδωσε την εντολή να τον κυβερνήσετε τίμια, ηθικά και με αξιοπρέπεια. Σας εμπιστεύθηκε γενικά. Και δεν σας επιτρέπεται να τον προδώσετε.
Έτσι κ. Πρωθυπουργέ, τον λαό αυτόν, τον λαό που σας χάρισε αυτή τη θριαμβευτική νίκη, θα τον βρίσκετε μπροστά σας, σε κάθε σας βήμα. Θα τον βλέπετε να ελέγχει και να κρίνει την κάθε σας κίνηση. Θα έχει μιά παρουσία σε κάθε σας απόφαση. Και θα είναι αυτός, που σε κάθε στραβό και ανάποδο θα έχει τη δύναμη να σας υπενθυμίζει και να σας δείχνει σε ποιά θέση και πάλι θα σας στείλει αν δεν μπορέσετε να τιμήσετε την ψήφο εμπιστοσύνης που σας έδωσε, το Συμβόλαιο που υπέγραψε μαζύ σας την 4η Οκτωβρίου του 2009.
Γνωρίζω πολύ καλά κ. Πρωθυπουργέ ότι δεν βρισκόμαστε σε εποχές θαυματων. Ούτε στα χέρια σας κρατάτε κάποιο μαγικό ραβδί. Κρατάτε όμως τις τύχες και το μέλλον ενός λαού, ενός έθνους, μιάς χώρας. Αυτό μην το ξεχνάτε.
Ιδού κ. Πρωθυπουργέ το έργο που σας περιμένει. Ιδού τα όσα προεκλογικά υποσχεθήκατε στον λαό των Ελλήνων. Ιδού η ευκαιρία που σας δόθηκε. Στο χέρι σας είναι τον λαό αυτόν να τον κάμετε ευτυχισμένον.
Να ευχηθώ εκ μέρους όλου του λαού της Ελλάδας καλή επιτυχία στο έργο σας.
Με εκτίμηση.
Διονύσης Ε. Κονταρίνης

4 σχόλια:

  1. Πραγματικά είναι μιά δυνατή φωνή προς τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας.
    Μακάρι να την διαβάσει και να την κατανοήσει.
    Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή η επιστολή σας. Εύχομαι να την διαβάσει και ο Παπανδρέου ο 3ος. Ο Καραμανλής ο 1ος είχε πει μιά σοφή κουβέντα. Ο ψηφοφόρος μοιάζει με τον ασθενή που ζητώντας να γίνει καλά γυρίζει το κεφάλι του πότε προς την μιά μεριά και πότε προς την άλλη.
    Οι κλέφτες τιμωρήθηκαν αλλά τα κλοπιμαία αποκλείεται να τα επιστρέψουν.
    Φιλικώτατα
    Π.Παπασταυρίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου Τάκη.
    Μπορεί να μην φτάσει ποτέ στα χέρια του Παπανδρέου η επιστολή μου αλλά το ότι θα συγκινήσει πολλούς Έλληνες αυτό είναι γεγονός και αυτό είναι το κέρδος.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου κ. Παπασταυρίδη
    Μιά ζωή ασθενής είναι ο Έλληνας ψηφοφόρος. Το πιό σωστό είναι να πούμε ότι μιά ζωή ασθενείς μας κατάντησαν οι πολιτικοί μας. Παρήγορο σημάδι όμως ότι αρχίσαμε να τους καταλαβαίνουμε. Απόδειξη η αποχή από τις ευρωεκλογές και η τιμωρία της ΝΔ. Και συνεχίζουμε.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή