Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Άρχισε ο πόλεμος!!!

Ήταν επόμενο να αρχίσει ο πόλεμος μέσα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας μετά την συντριπτική ήττα στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Συνήθως έτσι γίνεται. Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον. Διότι κανείς από αυτούς τους κυρίους του οποιουδήποτε πολιτικού χώρου δεν διακρίνεται γιά το θάρρος του να μπορεί να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.
Βέβαια στην Νέα Δημοκρατία τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στο κόμμα αυτό όλοι ή μάλλον οι πρωτοκλασσάτοι, απέβλεπαν στην ήττα. Όλοι την ήθελαν, βοήθησαν γιά να έλθει, την περίμεναν και μπορεί να πει κανείς ότι τους ικανοποίησε αυτό το αποτέλεσμα. Ήταν η μόνη λύση να μην έχουν πάνω τους τον Καραμανλή. Τώρα έχουν καταπιαστεί με το θέμα της διαδοχής και τα σενάρια πάνε κι΄έρχονται. Δεν υπάρχει όνομα που να μην έχει ακουστεί ότι θα είναι υποψήφιος γιά την προεδρία του υπό δίαλυση κόμματος. Δεν είναι απίθανο αυτό το υπό διάλυση.
Τα παιγνίδι όμως θα παιχτεί ανάμεσα σε Ντόρα και Αντώνη. Σκληρά καρύδια κι΄οι δυό τους. Και θα είναι παιγνίδι της άγριας Δύσης μέχρι την 9η Νοεμβρίου. Τι θα γίνει μετά;
Η Ντόρα είχε αρχίσει το πριόνισμα της Καραμανλικής καρέκλας από την επομένη της αποτυχημένης εμφάνισης του Καραμανλή στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2008. Και το Μητσοτακέίκο ξέρει καλά από πριόνι. Υλοτόμοι οι άνθρωποι, από εποχής Γεωργίου Παπανδρέου, παπού, το 1965 Άλλωστε ο πάτερ Μητσοτάκης έχει σαν σκοπό της ζωής του την αναρήχηση των απογόνων του στην πρωθυπουργική θέση. Γι΄αυτό και ζει ακόμη. Κι΄η Ντόρα αν γίνει πρωθυπουργός, λέμε άν, καθόλου απίθανο να προωθήση τον δράκουλα Μητσοτάκη γιά πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φίλοι μου πιό ξεφτίλα συνδιασμός δεν θα γίνει άλλος.
Ο Αντωνάκης θα το παλέψει γιατί έχει πολλά προηγούμενα με το Μητσοτακέϊκο. Κι΄ακόμη έχει λογαριασμούς με πολλούς μέσα στο κόμμα, που μόνο από την θέση του αρχηγού θα μπορέσει να τους ξεκαθαρίσει. Τι θα γίνει με τους καραμανλικούς; Αυτοί ή θα μείνουν στο κόμμα σαν εσωτερική αντιπολίτευση ή θα φτιάξουν δικό τους. Είναι και οι άλλοι που δεν ανήκουν σε κανέναν. Γι΄αυτούς φροντίζει ο Καρατζαφέρης, που τρίβει τα χέρια του.
Η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλο ανήφορο που δύσκολα θα τον ανέβει. Θα κάμει τουλάχιστον δυό χρόνια γιά να συνέλθει από το στραπάτσο της 4ης Οκτωβρίου και να ξαναφανεί σαν κόμμα. Εν τω μεταξύ το μαχαίρωμα θα χαλάει κόσμο. Κι΄όποιος φάει τον άλλον. Γιά την υπό κατασκεύη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα τα πούμε αύριο.
Προσπαθείστε να βρήτε τα σοβαρά μέσα από τα αστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου