Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Το παιγνίδι της διαδοχής!

Η διαδικασία γιά την ανάδειξη νέου προέδρου γιά την διαδοχή στην Νέα Δημοκρατία είναι το θέμα που απασχολεί τον Έλληνας πιό πολύ και από τον σχηματισμό, τις προγραμματικές δηλώσεις και τις πρώτες εντυπωσιακές κινήσεις της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Όλα δείχνουν πως τα πράγματα δεν θα εξεληχθούν και τόσο ομαλά αφού όλα συνηγορούν και είναι γεγονός, πως παίζεται κάποιο αρκετά βρώμικο παιγνίδι. Και πως να μην συμβαίνει κάτι τέτοιο όταν στην διαδοχή του κόμματος πρωταγωνιστεί η οικογένεια Μητσοτάκη. Αυτή η μεγάλη πληγή του πολιτικού χώρου της Ελλάδας.
Είναι γεγονός ότι η διαδικασία της απομάκρυνσης του Καραμανλή απότην προεδρία του κόμματος έχει ξεκινήσει αρκετό χρόνο πριν από την συντριπτική ήττα της 4ης Οκτωβρίου. Μπορεί να πει κανεί ότι η αποτυχημένη εμφάνιση του προέδρου του κόμματος στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβρη του 2008 σημάδεψε την αρχή της απομάκρυνσής του. Τον ρόλο των εκτελεστών θα αναλάβουν οι βαρώνοι του κόμματος, Σουφλιάς, Μειμαράκης, Ντόρα. Είναι αυτοί που σαν λύση απαλλαγής του κόμματος από τον Καραμανλή θα βρούνε την προσφυγή στις πρόωρες εκλογές, με όλα όσα αυτές οι εκλογές να μπορεί προδιαγράφουν γιά το κόμμα και φυσικά σίγουροι ότι θα χάσουν. Άλλωστε αυτό τους συμφέρει.
Είναι άγνωστη η πίεση που εξασκληθηκε πάνω στον Καραμανλή. Κι΄είναι άγνωστο ποιά μέσα μπορεί να επιστρατεύτηκαν γιά να καμφθεί. Όμως η επιμονή ενός Καραμανλή να φύγει όσο γίνεται πιό γρήγορα μέσα από αυτή τη σφηκοφωλιά στέλνει προς τα έξω ποιά εικόνα θα πρέπει να επικρατεί στα εσωτερικά του κόμματος μετά από την τραγική εκλογική ήττα της 4ης Οκτωβρίου.
Στις πολιτικές ίντριγκες και παλιανθρωπιές των Μητσοτάκηδων είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Και με βάση όλα αυτά η κυρία Χαζοχαμόγελο ξεκινάει να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος,
Ουσιαστικά το παιγνίδι παίζεται με τρεις παίχτες. Ο Ψωμιάδης απλά θα κρατήσει το ρόλο του αναχώματος. Ντόρα, Αβραμόπουλος, Σαμαράς θα είναι οι μονομάχοι. Η μεν πρώτη να ζητάει η εκλογή να γίνει από τα όργανα του κόμματος, οι δε άλλοι δυό να ωρύονται γιά τη συμμετοχή της βάσης. Πάντως όποια λύση και αν αποφασιστεί την προεδρία την έχει ήδη καπαρώσει η Ντόρα. Χρόνια τώρα η Άγια Οικογένεια αγωνίζεται γι΄αυτό το σκοπό αλλά και πολλοί κολλητοί τους μέσα από το κόμμα. Τι θα γίνει μετά;;;Θα επακολουθήσει μιά σειρά από.....γέννες. Θα γεννηθούν ομάδες, φατρίες, παρέες που μεταξύ τους θα αρχίσουν τον πόλεμο της επιβολής των δικών τους απόψεων και αποφάσεων. Η Νέα Δημοκρατία γιά αρκετά χρόνια στη Βουλή θα παρουσιάζει το φάντασμά της.Και όλοι θα βλαστημάνε τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Όμως τι μπορεί να γίνει με τον Μιχάλη Λιάπη; Θα το κουβεντιάσουμε κι΄αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου