Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Και εγένετο Κυβέρνηση!!!

Στα ιδανικά των κόσμων
που γκρεμίζονται
φέρνω τα ιδανικά των κόσμων
που γεννιούνται
Είμαι κάθε φορά το μέλλον
Κώστας Βάρναλης.

Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Παπανδρέου και το κόμμα του που ο ελληνικός λαός επέλεξε γιά κυβέρνησή του, θα είναι το μέλλον με τα ιδανικά των κόσμων που γεννιούνται.
Όμως, λίγο πριν από τις εκλογές κι΄ενώ το αποτέλεσμα είχε αρχίσει πλέον να διαγράφεται καθαρά, ένα έμπορος της αθηναϊκής αγοράς, είπε το εξής χαρακτηριστικό.
Κανένας Έλληνας δεν περιμένει τίποτα. Όποιος κι΄αν βγει τα ίδια πράματα θα κάνει. Απλά να ευχηθούμε να μην πάμε χειρότερα. Βγήκε λοιπόν θριαμβευτικά ο Παπανδρέου και προχώρησε στον σχηματισμό κυβέρνησης. Και εγένετο κυβέρνηση!
Η αλήθεια είναι πως κάποιες εκπλήξεις φρόντισε να μας τις δώσει ο Γιωργάκης. Αντιπρόεδρος, ο Πάγκαλος. Πιστεύω πως κανείς δεν το περίμενε. Όχι πως μπορεί να μην το αξίζει. Κάθε άλλο. Όμως ο εκρηκτικός χαρακτήρας του επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Θα το δούμε στο μέλλον. Πολλά νέα πρόσωπα σε θέσεις υπουργών χωρίς απολύτως καμμιά προηγουμένη εμπειρία. Τι θα μπορεί να περιμένει ο Έλληνας πολίτης από αυτή την πρωθυπουργική επιλογή; Τώρα θα μου πείτε ποιός Έλληνας υπουργός έχει κάποια εμπειρία; Και πάλι το μέλλον θα το δείξει. Και φυσικά ο υψηλός αριθμός των γυναικών. Όχι πως αμφισβητώ την πολιτκή αξία τους, αλλά δύσκολοι οι καιροί γιά κάποια πολιτικά πειράματα.
Δύο πολυσυζητημένα πρόσωπα στα πλέον ευαίσθητα υπουργεία. Παπακωνσταντίνου, Κατσέλη στα Οικονομίας και Οικονομικών. Δύο υπουργεία πάνω στα οποία θα παιχτεί όλο το παιγνίδι της κυβέρνησης και θα κριθεί το στοίχημα της επιτυχίας ή αποτυχίας.
Ο χρόνος τους δυσκολεύει, η Ευρωπαϊκή Ένωση καραδοκεί στην γωνία και οι δυό υπουργοί θα πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να κολυμπούν στα βαθειά νερά. Ίδωμεν.
Στο υπουργείο Εξωτερικών ο Παπανδρέου. Και τα ερωτήματα που γεννιούνται, πολλά. Υπάρχει η εμπειρία της θητείας του στο υπουργείο αυτό. Είναι όμως μόνο αυτό ή υπάρχει η υποχρέωση να δοθούν κάποιες λύσεις στα εθνικά θέματα και υποσχέθηκε να αναλάβει κάποιες ευθύνες; Περιμένουμε με κάποια ανησυχία.
Φυσικά πρόκειται γιά μιά ευέλικτη κυβέρνηση τα αποτελέσματα της οποίας θα πρέπει να φανούν μέχρι το τέλος του χρόνου 2009.
Θέμα εκτενών πολιτικών συζητήσεων και επικρίσεων η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης κάτι που πολλοί το συνδίασαν με την υπόδειξη του κ. Νίμιτς ο οποίος το Υπουργείο αυτό το είχε χαρακτηρίσει προκλητικό και είχε τότε ζητήσει την κατάργησή του. Δεν θα τολμούσα να πιστέψω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκαμε την χάρη του Νίμιτς. Εκτός εάν σαν Υπουργός Εξωτερικών που θα έχει επαφές και συζητήσεις μαζύ του θέλησε να τον προκαταλάβει. Αλλά πως. Με εθνικές υποχωρήσεις; Δεν θα τολμούσα να το πιστέψω.
Δεν θα ήθελα να εκφράσω, προς το παρών, τις προσωπικές μου απόψεις πάνω στο θέμα αυτό. Περιμένω πως κάποια στιγμή ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο όποιος αρμόδιος υπουργός του θα το θεωρήσει υποχρέωσή του να βγει και να πει κάτι θετικό που θα δεχτεί ο Έλληνας πολίτης.
Κατάργηση και του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Μικρό το κακό. Όχι πως δεν σέβομαι, υπολογίζω και εκτιμώ τον Αθλητισμό. Πιστέυω όμως πως το Υφυπουργείο αυτό ιδρύθηκε γιά να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του Γιάννη Ιωαννίδη χωρίς κάποια σημαντική προσφορά.
Από κει και πέρα οι δηλώσεις όλων που κάθισαν σε κάποιες καρέκλες είναι αυτές που ακούμε κάθε φορά που η μοίρα της πατρίδας μας την οδηγεί σε αλλαγή σκυτάλης.
Σ΄εμάς απομένει η υπομονή, η ανοχή και η ευχή. Πάντως όλοι αυτοί θα πρέπει να έχουν πάρει το μάθημα ότι ο λαός έχει πλέον μάθει να χρησιμοποιεί την ψήφο του.

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Ντένη.
    Ο θείος του Κωστάκη, όταν ήτανπρωθυπουργός ρωτούσε. "Ποιός κυβερνάει αυτή τη χώρα;"Ο Κωστάκης, πρώην πρωθυπουργός, όχι μόνο δεν ήξερε ποιός κυβερνούσε, αλλά δεν ήξερε ότι ήταν πρωθυπουργός. Τι να πει κανείς γιά την πολιτική του ασχετοσύνη και την ασχετοσύνη αυτών που τον ψήφιζαν. Και τώρα-όπως λες-θα αρχίσει ο πόλεμος γιά την αρχηγία της ΝΔ.Ίσως ο Σαμαράς σαμαρώσει το Μητσοτακώφ,(το όνομα το πήραν όταν έδωσαν το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Η Ντοροσκέβνα ίσως δώσει και λίγο Αιγαίο γιά να π[λένονται)αλλά προτιμώτερο είναι να αλληλοσαμαρωθούνε και να διαλυθουνε που έτσι κι΄αλλοιώς θα γίνει.
    Νικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Νίκο.
    Πολύ σωστά όσα παρατηρείς. Μόνο που ο Σαμαράς δεν θα καταφέρει τίποτα. Τα πράματα είναι από καιρό συμφωνημένα. Αρχηγός η κυρία Χαζοχαμόγελο. Το τι θα γίνει μετά άστα!!! Βλέπω να γεννιούνται δυό τρία κόμματα ακόμη.
    Ντ'ενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή