Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Αυτό το λένε αντιπολίτευση!!!

Τα επεισόδια που εδημιούργησαν έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασαφάλισης προχτές οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, θα πρέπει να χαρακτηριστούν, επιεικά, σαν επεισόδια έξω από κάθε συνδικαλιστική λογική. Έτσι μάλλον θα πρέπει να δεχτεί, ο καθε πολίτης της χώρας, σαν αλήθεια την είδηση, που κυκλοφόρησε και που ήθελε πίσω από όλα αυτά να κρύβονται το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι δυνατόν οργανωμένοι συνδικαλιστές με κάποια ιστορία να πραγματοποιούν διαμαρτυρία σε μιά κυβέρνηση η οποία δεν είχε ακόμη προλάβει να εισέλθει στα Υπουργεία και στα γραφεία των διαφόρων υπηρεσιών, να έχει μιά εικόνα των όσων παραλαμβάνει από την απερχόμενη κυβέρνηση, να έχει μιά εικόνα της πραγματικότητας.
Παρ΄όλα αυτά ο νέος Υπουργός βγαίνει στο δρόμο και τους υποδέχεται έξω από το Υπουργείο προσωπικά, συζητάει με την επιτροπή τους και ακούει τα αιτήματά τους με κυριώτερο το
1.500 ευρώ επίδομα εδώ και τώρα με απόφαση δική σου.
Αν αυτό δεν θυμίζει συμπεριφορά μπακάλικου της γειτονιάς των παλιών εποχών τότε τι άλλο μπορεί να είναι; Κι΄όμως τα δυό κόμματα που υποτίθεται ότι βρίσκονται πλάϊ στον εργάτη, βγήκαν να επικροτήσουν αυτόν τον παραλογισμό και να επιτεθούν στην κυβέρνηση των τριών ημερών.
Το αληθινό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ φάνηκε ανάγλυφα σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας όπου ισχυρές δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν με χημικά και βόμβες κρότου-λάμψης κατά των συγκεντρωμένων εργαζομένων και ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος....είναι η ανακοίνωση του ΚΚΕ. Δεν μπαίνει όμως στον κόπο το κόμμα της συντρόφισσας Αλέκας να μας πει γιατί εμποδίστηκαν με αυτόν τον τρόπο οι συγκεντρωμένοι; Είδαν τα συντρόφια του Περισσού τα τραπέζια και τις καρέκλες που εξεσφενδόνιζαν οι διαμαρτυρόμενοι στα κεφάλια των αστυνομικών; Είδαν τα συντρόφια τις φωτιές στους κάδους των απορριμάτων; Είδαν οι σύντροφοι του ΚΚΕ τα σπασμένα τζάμια;
Απλά ο Λοβέρδος με την άψογη στάση του τους χάλασε τα σχέδια και την όλη οργάνωση που είχαν στήσει οι σύντροφοι Αλέκα και Σία με πρωταγωνιστές τους εργάτες.
Βέβαια από το παιγνίδι δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει και το έταιρον κόμμα υποστήριξης του δίκιου των εργατών. Ο νεκροαναστηθείς ΣΥΡΙΖΑ του νεοσυντρόφου Τσίπρα.
Η κυβέρνηση αντί να τους αντιμετωπίζει σαν εχθρούς θα πρέπει να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους γιά χορήγηση εκτάκτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ στους άνεργους συναδέλφους τους, γιά πάγωμα των υποχρεώσεών τους από δόσεις δανείων και γιά να σταματήσουν οι πληστιριασμοί και οι κατασχέσεις των σπιτιών τους.
Κάπως έτσι τα συντρόφια της Κουμουνδούρου, θα αντιμετώπιζαν το πρόβλημα αν, λέμε αν, καμμιά φορά γίνουν κυβέρνηση. Γιά την ώρα βρίσκονται στη Βουλή με το 4%
Οι δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου δίνουν το στίγμα μέσα στο οποίο προτίθεται να κινηθεί η νέα κυβέρνηση. Να κοιτάζει τον πολίτη στα μάτια.
Δεν αρνήθηκα σε καμμία περίπτωση να συναντηθώ με τους συνδικαλιστές που μαχητικά διαδήλωναν τις απόψεις τους. Τους υποδέχτηκα εγώ στο δρόμο....
Και φυσικά η επιτροπή ακολουθώντας τις εντολές που είχε άνωθεν ζήτησε από τον Υπουργό να αποφασίσει, να δηλώσει και να δεσμευτεί εκείνη τη στιγμή.
Βέβαια είναι αδύνατον οι οργανωμένοι συνδικαλιστές να μην γνωρίζουν ότι δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος διεκδίκησης των αιτημάτων τους. Απλά εκτελούσαν τις εντολές τόσο του ΚΚΕ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, δύο κομμάτων που πιστεύουνότι αντιπολίτευση θα πει εμπόδια και πόλεμος στα σχέδια της κυβέρνησης. Στα οποιαδήποτε σχέδια της οποιασδήποτε κυβέρνησης.
Να ρωτήσω τα συντρόφια Αλέκα και Τσίπρα. Γνωρίζουν πως λειτουργεί μιά κυβέρνηση; Γνωρίζουν ποιές ευθύνες απέναντι στο λαό αναλαμβάνει μιά κυβέρνηση; Γνωρίζουν πόσο χρόνο χρειάζεται μιά νέα κυβέρνηση γιά να κατατοπιστεί, να σχεδιάσει τις κινήσεις της, να πάρει τις αποφάσεις της; Γνωρίζουν ότι ποτέ ένας Υπουργός δεν αποφασίζει μόνος του; Αν τα γνωρίζουν γιατί δεν αποφασίζουν να οργανώσουν μιά επικοδομητική αντιπολίτευση; Μόνο έτσι θα βοηθήσουν τον τόπο τους και τους οπαδούς τους.

1 σχόλιο:

  1. Ντένη
    Θυμάσαι το "εδώ και τώρα"του Μεγάλου Α. Τώρα εμείς τους το κάναμε μπούμεραγκ. Αμ τι; Θα περιμένουμε πότε θα αποφασίσει η νέα Πασο-Κική κυβέρνηση να διαθέσει και λίγο χρόνο γιά τα προβλήματα του λαού; 'Οχι. Εδώ και τώρα.
    Γιατί νομίζεις ότι το έμβλημά μας είναι το σφυροδρέπανο; που εννοεί χτίζουμε, θερίζουμε γιά το λαό φροντίζουμε. Όμως άμα λάχει το χρησιμοποιούμε κι΄όπως λάχει και με συνοδεία τραπεζοκαρεκλοπόδαρων. Τώρα θα προστέσουμε στο έμβλημά μας και κάμποσες ρουκέτες μήπως σκιαχτούν οι Τούρκοι και πάψουν να μας την σπάνε με τις παραβιάσεις του χώρου μας. Όπως βλέπεις έχουμε δυναμική και προγραμματισμένη εξωτερική πολιτική, όχι σαν τους άλλους που την βρίσκουν με χαλβάδες, κουμπαριές και ζειμπέκικα.
    Όσο γιά το Σύριζα, ή θα τους συριζώσουμε ή θα τους ξεριζώσουμε. Τώρα που μας γνώρισες εκ πλησίου, ελπίζουμε στον επόμενο γύρω να μας προτιμήσεις.
    Από γραμματεία.
    Κ.Κ.Ε=Κώτσο Κοιμήσου Ελεύυτερα.
    Γιά τη μετάφραση
    Νίκος Μανχάτταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή