Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ



Αυτόν τον καιρό η Ελλάδα βρίσκεται στην πλέον αποφασιστική στροφή της πολιτικής της ιστορίας αλλά και αυτής της ίδιας της ύπαρξής της. Είναι οι στιγμές που αυτοί που την κυβερνούν, μηδέ της αντιπολίτευσης εξαιρουμένης, θα πρέπει να σκεφτούν ώριμα και να πάρουν αποφάσεις σοβαρές που θα καθορίσουν οριστικά πλέον το μέλλον της χώρας. 
Η αντιπροσωπεία της πατρίδας μας στις Βρυξέλλες, για την Σύνοδο Κορυφής, με την συμμετοχή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έδωσε μια μεγάλη μάχη, κι΄αυτό είναι γεγονός, με τα μεγάλα θηρία της ευρωπαϊκής πολιτικής. Κι΄όλα δείχνουν ότι κάτι πετύχαμε.
Όμως σε τούτη τη δύσκολη στροφή, όπως πολύ σωστά είπε και ο πρωθυπουργός, χρειάζεται όλοι να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές, να αφήσουν κατά μέρος τις προσωπικές τους επιδιώξεις, να μεταθέσουν για κάποια άλλη φορά τις γκρίνιες και να "βάλουν πλάτη," έτσι ακριβώς το είπε, να αποφύγει η χώρα την ολική καταστροφή, που θα είναι και το τέλος όλων.
Μια πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι το σύνολο της αντιπολίτευσης μάλλον μοιάζει να κατανοεί τις ανησυχίες και τις προτροπές του πρωθυπουργού. Δείχνουν να θέλουν να προσφέρουν κάτι προκειμένου να καταφέρει η Ελλάδα να φύγει από τον κλοιό του μνημονίου και να προσπαθήσει να πάρει το δρόμο της προς τις αγορές και την ανάκαμψη.
Όμως όπως πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί το δρόμο της εναντίωσης σε κάθε κυβερνητική προσπάθεια. Είναι στ΄αλήθεια απορίας άξιον πως κανείς σ΄αυτό το κόμμα δεν μπορεί να δει τη ζημιά που προκαλεί στην Ελλάδα αυτή η τακτική της άρνησης σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης για μια έξοδο από την κρίση. Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, κανείς σ΄αυτό το κόμμα δεν μπορεί να διακρίνει την ζημιά που προκαλεί στην πορεία εξυγίανσης της χώρας αυτή η στείρα πολιτική της άρνησης συνεργασίας με την κυβέρνηση σε κάτι τόσο σοβαρό.
Όλα δείχνουν ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον πρόεδρό τους αλλά και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος είναι οι εκλογές, σίγουροι ότι θα τις κερδίσουν και θα καθίσουν σε μια καρέκλα της κυβέρνησης. Όμως θα είναι μια καρέκλα με σάπια πόδια. Θα καθίσουν σε μια καρέκλα η οποία θα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει παρασύροντάς τους στο γκρεμό. Όμως μαζί μ΄αυτούς, δυστυχώς, θα παρασύρει στο γκρεμό και τη δόλια την Ελλάδα.


2 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλε Ντένη,
    Συνήθως δεν γράφω πολιτικά σχόλια, αλλά οι διοικούντες την Ελλάδα, οι κομματάρχες έχουν μια μυωπία όπου βγάνει μάτια.

    Αντί να ενωθούν να έχουν μια κοινή πολιτική για το καλό του έθνους, αντί να διαβάζουν ιστορία να μορφωθούν και να παραδειγματιστούν από την Μικρασιατική καταστροφή με το παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων κάτι όπου γίνεται και σήμερα με το ζήτημα της ΑΖΟ της Κύπρου,
    με το να καταλάβουν ότι είναι προμελετημένη και με την ευλογία των Αγγλοαμερικάνων η πολιτική της Τουρκίας προς αρπαγή των ζωνών όπου υπάρχει πετρέλαιο ακόμα και της ίδια της Κύπρου. Ότι αρπάξουν οι γείτονές μας δεν ξαναγίνεται Ελληνικό.
    ¨όμως κανείς Έλλην κομματάρχης δεν Ξυπνά, μάλλον δεν ενδιαφέρεται, λες και είναι Γενίτσαροι
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό φίλε Γαβρίλη είναι το κακό στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας. Από τότε που ελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους όλοι όσοι ανέλαβαν να κυβερνήσουν τη χώρα κοίταξαν μόνο το συμφέρον τους, με δυο τρεις εξαιρέσεις, Τρικούπης, Βενιζέλος, Πλαστήρας, και ένα δυό άλλοι. Οι υπόλοιποι είναιι να τους πετάξεις να τους φάνε τα σκυλιά.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή