Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Έλληνες. Σηκώστε ψηλά το κεφάλι.

Ένα πατριωτικό μεγαλείο είναι να ακούς αυτές τις ηρωικές λέξεις να έρχονται από τους αιθέρες. Να κατεβαίνουν από τους ουρανούς. Κάτι που μοιάζει με θεϊκή φωνή να προσπαθεί να σου δώσει κουράγιο. Να δώσει κουράγιο στους Έλληνες μέσα στην αγωνία της οικονομικής κρίσης.
Κι΄αυτό το μεγαλείο μας το πρόσφερε ο Σμηναγός Σωτήρης Στράλης, ο περήφανος Έλληνας αεροπόρος ο οποίος πετώντας στον ουρανό της Θεσσαλονίκης την ώρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου,
έστειλε αυτό το μήνυμα παρηγοριάς στον ελληνικό  λαό πραγματοποιώντας θεαματικά ακροβατικά με το F-16 που επιλοτάριζε.
Στ΄αλήθεια ήσαν κάποιες θεϊκές στιγμές αυτές που έζησαν κείνη την ώρα οι Έλληνες σε όλη τη γη.

Βέβαια δεν μπορεί να πει κανείς ότι η παρέλαση που έγινε στη Θεσσαλονίκη αλλά και η μαθητική παρέλαση που έγινε στην Αθήνα ήσαν παρελάσεις. Κάθε άλλο. Κυριαρχούσαν τα κάγκελα, τα σιδηροφράγματα και οι χιλιάδες των αστυνομικών για να κρατήσουν μακρυά τον λαό από τα παιδιά του που εκείνη την ώρα παρήλαυναν.
Για τον λαό, για τον όποιον υποτίθεται ότι γίνεται η παρέλαση. Κι΄αυτά προς αποφυγή διαμαρτυριών προς τους άθλιους πολιτικούς της χώρας από τον αγανακτισμένο λαό.
Επειδή όμως δεν μπορεί και δεν είναι σωστό να ρεζιλεύεται η πατρίδα μας διεθνώς όταν προβάλλονται τέτοιου είδους εικόνες δύο πράγματα μπορούν να γίνουν. Ή να σταματήσουν οι παρελάσεις ή αυτές να γίνονται χωρίς την παρουσία των πολιτικών. Ας το δοκιμάσουν οι υπεύθυνοι.

Και μια και μιλάμε για παρέλαση να πούμε ότι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και αντιπαραθέσεων ανάμεσα στον Δήμαρχο Χαλανδρίου και στους
 Άδωνη Γεωργιάδη, βουλευτή
και Θάνο Πλεύρη, πρώην βουλευτή της ΝΔ και στέλεχος αυτού του κόμματοςη σχολική παρέλαση που έγινε στο  Δήμο Χαλανδρίου .Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της πλευράς των πολιτικών οι μαθητές παρέλασαν υπό τους ήχους του ύμνου του ΕΑΜ. Τα κάγκελα δεν τους ενόχλησαν. Το τραγούδι του ΕΑΜ ήταν το έγκλημα. 
Οι δύο αυτοί κύριοι λοιπόν έχουν ξεσηκώσει θύελλα στα ΜΜΕ διαμαρτυρόμενοι για το εμβατήριο που ακούστηκε στο Χαλάνδρι. Προσπερνάνε το τι υπήρξε το ΕΑΜ για όλη την Ευρώπη τότε και τι ιστορία έγραψε. Αδιαφορούν για το τι και πόσα πρόσφερε εκείνη την εποχή στον λαό της Ελλάδας. Τους ενόχλησε το ότι ακούστηκε ο ύμνος του. Το ότι η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην Ελληνική βουλή και είναι τρίτο κόμμα δεν τους ενοχλεί. Και δεν τους ενοχλεί γιατί απλούστατα από αυτήν την εγκληματική οργάνωση προέρχονται τόσο ο Αδωνης Γεωργιάδης όσο και ο Θάνος Πλέυρης.

Στην Αμφίπολη οι ανασκαφές συνεχίζονται Βέβαια κανένα καινούργιο εύρημσα δεν είδε το φως τις τελευταίες μέρες.
Αντίθετα το μέρος και η απόσταση που βρέθηκαν τόσο τα φτερά από τις Σφίγγες όσο και το κεφάλι της Καρυάτιδας, μαρτυρούν, σύμφωνα με δηλώσεις της υπεύθυνης των ανασκαφών, κ. Κατερίνας Περιστέρη, ότι ο τάφος έχει συληθεί και μάλλον όχι πρόσφατα αλλά παλαιότερα. Κι΄ενώ όλα δείχνουν ότι μετά τον τρίτο θάλαμο μάλλον δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος χώρος γεννάται το ερώτημα ποιός ήταν θαμμένος εκεί και που είναι τα οστά του; Πάντως όλα δείχνουν ότι θα περιμένουμε κάποια χρόνια ακόμη για την απάντηση 

Παρακαλώ να περάσετε από την ιστοσελίδα μου http://eftanhsa.blogspot.com
Σας περιμένει ένας όμορφος περίπατος στους Παξούς.
Περπατήστε και αφήστε τη γνώμη σας.




2 σχόλια:

  1. Ψηλά το κεφάλι Ντένη αυτό να κρατήσουμε γιατί πολύ το σκύβουμε τον τελευταίο καιρό!
    Πολλά φιλιά την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλενά μου γλυκιά μου.
    Σε καθημερινή βάση αυτό το φωνάζω σε όλους εδώ μέσα από την εβδομαδιαία εφημερίδα με την οποία συνεργάζομαι. Τι θα γίνουμε; ΄
    Πολά φιλιά και καλό σου μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή