Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ο Λουκάνικος.
Ο θρυλικός σκύλος σύμβολο, ο γνωστός σε όλον τον κόσμο Λουκάνικος, ο σκύλος που για χρόνια κατέβαινε πρωτοπόρος στις διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, δεν υπάρχει πια. Τον περασμένο Μάιο άφησε την τελευταία του πνοή.
Σύμφωνα με δηλώσεις του γιατρού στον οποίον τον πήγαινε ο άνθρωπος που είχε αναλάβει την φροντίδα του, ο σκύλος πέθανε από την εισπνοή δηλητηρίων από τα δακρυγόνα της αστυνομίας τα οποία εισέπνεε στην διάρκεια των διαδηλώσεων στις οποίες ήταν πρωτοπόρος.
Βέβαια ο σκύλος δεν γνώριζε πως να λάβει μέτρα προφύλαξης αλλά ούτε και ο άνθρωπος που τον φρόντιζε μπορούσε να κάμει κάτι. Έτσι βρέθηκε να είναι εκτεθειμένος στα δηλητήρια των δακρυγόνων.
Ο Λουκάνικος, ο σκύλος σύμβολο των διαδηλώσεων,  πρωτοεμφανίστηκε στις μεγάλες πορείες του 2011 και από τότε δεν έλειψε από καμιά εκδήλωση διαμαρτυρίας. Πάρα πολλές φορές ο φωτογραφικός φακός τον αποθανάτισε να είναι στην  πρώτη γραμμή ανάμεσα στα χημικά και τις φωτιές. Από τότε άρχισε να γίνεται γνωστός σε όλον τον κόσμο.
Το σκύλο, όταν ήταν μικρός, τον ανέλαβε κάποιος όταν τον είχε εντοπίσει να περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας. Τον ανάλαβε, τον φρόντιζε και τον φιλοξενούσε. Μάλιστα του είχε δώσει και το όνομα Θόδωρος.
Με την συμμετοχή του στις διαδηλώσεις και τις πορείες ο Λουκάνικος όχι μόνο είχε καταφέρει να γίνει ο αγαπημένος όλων των διαδηλωτών, αλλά  κατάφερε να γίνει γνωστός και σε όλον τον κόσμο. Εφημερίδες, τηλεοπτικά δίκτυα, ραδιοφωνικά προγράμματα, περιοδικά ασχολήθηκαν μαζί του. Με τον Λουκάνικο ασχολήθηκαν ακόμη και το BBC, το CNN, και το AL JAZEERA.  Μάλιστα το περιοδικό ΤΙΜΕ τον είχε εντάξει στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011 και τον παρουσίασε στο εξώφυλλό του.
Σύμφωνα με τις ιατρικές εξετάσεις που είχε υποβληθεί φαίνεται ότι όλα τα εσωτερικά όργανα του σκύλου είχαν καταστραφεί από τα χημικά της αστυνομίας ενώ το κορμί του είχε γεμίσει πληγές από τις κλωτσιές των αστυνομικών.
Πριν δύο χρόνια ο Λουκάνικος εξαφανίστηκε από την περιοχή της πλατείας Συντάγματος και τις διαδηλώσεις.Ταλαιπωρημένος και με σοβαρά προβλήματα στην υγεία του επέστρεψε στο σπίτι του ανθρώπου που τον φιλοξενούσε.
Εκεί, δίπλα στον ανώνυμο φίλο του, ο θρυλικός σκύλος πέρασε τα δυο τελευταία χρόνια της ζωής του και το περασμένο Μάιο άφησε την τελευταία του πνοή. Όπως είπε ο άνθρωπος που τον φιλοξενούσε, ..ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν κι΄ εκεί σταμάτησε να χτυπάει η καρδιά του.

Με τα κατορθώματά του ο Λουκάνικος, ένας αδέσποτος σκύλος, κατάφερε να περάσει στην ιστορία.

4 σχόλια:

  1. ...είχα ακούσει γι' αυτόν.
    Πράγματι όμορφο ζώο.

    Τώρα για την "ιστορία του".. ξέρεις, αγαπητέ μου Πατρινέ,
    περί ...σκυλίσιας ζωής και μη...
    Κατάφερα να ρθω και να σε καλημερίσω...

    Χαίρε,

    Υιώτα
    "αστοριανή", ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή μου Υιώτα καλή σου μέρα
    Με αυτόν τον σκύλο τον οποίον παρακολουθούσα στις ειδήσεις από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε, συνέβαινε το εξής παράδοξο. Είχε εχθρικές διαθέσεις προς τους αστυνομικούς ενώ αντίθετα ήταν τρομερά φιλικός με τους διαδηλωτές. Μυστήριο τι συνέβαινε.
    Αυτά και την αγάπη μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έμαθα για τον Λουκάνικο βλέποντας τα νέα στο ΜΕΓΑ


    την καλημέρα μου έστω και βροχερή ώστε μας εμπόδισε το ταξ΄ι στην Αστόρα

    Γεια σου φίλε Ντένη

    Γαβριηλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την πρώτη του εμφάνιση το 2011 τον παρακολουθούσα φίλε Γαβρίλη.
    Μου είχε κάμει εντύπωση που ενεργούσε όπως οι διαδηλωτές.
    Ελπίζω να τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή