Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Η Ελληνοπούλα κι΄ο οπλαρχηγός

Σε λιγότερο από δύο ημέρες, οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας θα κλειθούν στις κάλπες προκειμένου να εκλέξουν τον νέο ηγέτη του κόμματός τους.
Εν τω μεταξύ, οι δύο επικρατέστεροι μονομάχοι - γιά τον τρίτο θα σας μιλήσω πάρα κάτω - έχουν αποδυθεί σ΄έναν αγώνα εξοντόσεως με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ελέγξουν ακόμη και αυτά που λένε στις ομιλίες τους.
Ας βγει κάποιος και να πει επώνυμα ότι είναι πιό πολύ Έλληνας, πιό πολύ πατριώτης από μένα ανεφώνησε η Ντόρα η χαζοχαμογελαστή.
Βέβαια μιά τέτοια μπούρδα μόνο από το στόμα των Μητσοτάκηδων θα μπορούσε να ειπωθεί. Και η Ντόρα το κατάφερε.
Όχι πως ο έταιρος των μονομάχων υστερεί σε παραλήρημα μπούρδας.
Την επομένη των εκλογών αρχίζουμε τον πόλεμο εναντίον του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο σούπερ πατριώτης, εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα, η οποία στοιχιματίζω θα στενάζει γιά την κατάντια του εγγονού της.
Αντώνη ζώσου τ΄άρματα, πάρε τα καριοφίλια
να βγούμε πάνω στα βουνά, σα πέρα στα λαγκάδια
πούχει λημέρια το ΠΑΣΟΚ, ο Πάγκαλος κι΄ο Γιώργης
και να στηθούμε αντίκρυ τους και να τους ντουφεκάμε.
Δηλαδή ο Αντωνάκης αγωνίζεται γιά την αρχηγία του κόμματος γιά να κηρύξει τον ιερό πόλεμο. Όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας δεν τον απασχολούν. Το ότι το κόμμα του, η ένδοξη Νέα Δημοκρατία οδήγησε την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή δεν τον ενδιαφέρει. Το ότι καταλήστεψαν τα ταμεία με το χρήμα του ελληνικού λαού, δεν τον απασχολεί. Το τι θα ξημερώσει η επόμενη μέρα στη χώρα του δεν είναι δικό του θέμα. Αν η κυβέρνηση του ζητήσει να βοηθήσει γιά να κάμει η Ελλάδα ένα βήμα μπροστά, αυτός θα πει. Συγνώμη. Έχουμε πόλεμο μαζί σας. Θαυμάστε έναν επίδοξο πολιτικό ηγέτη.
Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν χειροκροτώ κανέναν. Είμαι ένας Έλληνας που πονάει την πατρίδα του. Και πολύ περισσότερο τώρα που την βλέπω να σφαδάζει στα χέρια ανίκανων πολιτικών.
Αδέλφια συνέλληνες, οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας. Μεθαύριο Κυριακή ψηφίζετε. Να σας ευχηθώ καλό βόλι. Γιατί το μόνο που χρειάζονται οι υποψήφιοί σας είναι ένα καλό....φτύσιμο που να μοιάζει με βόλι.
Ψηφίζετε γιά τον νέο αρχηγό του κόμματός σας. Σε σας ανήκει η κρίση. Αλλά και οι επιλογές σας μηδαμηνές. Τι να ψηφίσετε; Την Ντόρα; Αυτή αμφισβητεί την ελληνικότητά σας. Δεν δέχεται ότι μπορεί να είστε καλύτερος Έλληνας και καλύτερος πατριώτης από αυτήν. Πως να την εμπιστευτείτε; Να ψηφίσετε τον οπλαρχηγό Αντώνη; Αυτός πιστεύει πως μόνο με έναν πόλεμο ενάντια σε όλα τα άλλα κόμματα θα μπορέσει να επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία και να κυβερνήση τη χώρα. Φίλοι Νεοδημοκράτες. Διαλέξτε και πάρτε.
Βέβαια υπάρχει και ο τρίτος των υποψηφίων. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο επιλεγόμενος και Μεγαλέξανδρος της Θεσσαλονίκης. Είπα και στην αρχή τούτου του σημειώματος ότι θα μιλήσω και γιά δαύτον.
Επειδή όλα δείχνουν ότι κανένα από τα δύο...τέρατα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα εξασφαλίσει το ποθητό 50% των ψήφων, μοιραία θα οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο. Εκεί τον ρυθμιστικό ρόλο θα παίξει ο Μακεδώνας στρατηλάτης. Σε ποιόν θα αποφασίσει να δώσει την υποστήριξή του; Στην υπερπατριώτισσα Ντόρα, η οποία αμφισβητεί ακόμη και το δικαίωμα του πατριωτισμού; Θα δεχτεί ότι η Ντόρα είναι πιό πατριώτισσα απ΄αυτόν; Ή θα στηρίξει τον πολεμοχαρή οπλαρχηγό, Αντώνη ο οποίος αν τελικά ανακηρυχθεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τα φέρει ο διάολος κάποια μέρα και γίνει πρωθυπουργός - γιατί στην φουκαριάρα την Ελλάδα όλα γίνονται - ο Θεός να βάλει το χέρι του και να λυπηθεί τον δύστυχο λαό της πατρίδας μας.
Την Κυριακή λοιπόν ο Θεός να λυπηθεί την Ελλάδα.

17 σχόλια:

  1. Τύφλα να΄χουν οι σαπουνόπερες κ. Ντένη. Εμετικές φιγούρες καταντήσανε οι δυο επικρατέστεροι για την αρχηγεία.Ο ένας κοντεύει να γίνει σπαστικός από τις συσπάσεις του προσώπου του και το ανεβοκατέβασμα των χεριών του στην προσπάθεια να πείσει. Η άλλη σα να φοράει μονίμως μάσκα καλοπισμού που της υπαγορεύει συγκεκριμένη έκφραση προσώπου. Κι από περιεχόμενο λόγου μηδέν αφού αυτό έχουν να προσφέρουν στο κόμμα τους και την πατρίδα. Πώς τους λυπάμαι τους καημένους τους νεοδημοκράτες!!!!!!!!!Κι είναι και κόμμα ηθικών αρχών , ελληνοπρεπέστατο,της τάξης και της ηθικής, όχι σαν τους άλλους ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ν.Δ.και υποψήφιοι πρόεδροι =
    Η μελαγχολία της πολιτικής φιγούρας...και το γέλιο του θεάτρου σκιών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντένη,είπες όσα είχανε μπουκώσει και μένα στο στόμα μου.
    Πονάω μόνο που υπάρχουν Ελληνες πολίτες που χειροκροτούν το μεγαλείο της γελοιότητας .
    "Η μελαγχολία της πολιτικής φιγούρας..και το γέλιο του θεάτρου σκιών..."που λέει και ο Φαίδωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου Μαριάνθη.
    Δυστυχώς οι κύριοι υποψήφιοι της αρχηγίας δεν έχουν τίποτα πάρα πάνω να προσφέρουν από γριμάτσες και χαζοχαμόγελα. Κι΄ο φουκαράς ο Έλληνας περιμένει καλύτερες μέρες.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Φαίδων
    Αυτές οι λίγες λέξεις σου δίνουν την θλιβερή πολιτική εικόνα της πατρίδας μας. Γελοιότητα,
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα φίλε Σπύρο.
    Χαίρομαι που συμφωνούμε γιά τις αθλιότητες της πολιτικής στην πατρίδα μας. Δυστυχώς δεν υπάρχει ένας που να μπορείς να ελπίζεις ότι κάποια μέρα ίσως η πατρίδα μας να δει λίγο ήλιο.
    Γειά σου φίλε μου
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια! πάνσοφε πολιτικέ αναλυτή, κύριε Κονταρίνη.
    Ομολογώ ότι ηττήθηκα κατα κράτος από τα λεγόμενά σου, δεν μπορούσε να γίνει κι αλλιώς καθ' ότι οι βλάκες είναι ανίκητοι.

    ένας χαζοχαμογελαστός Νεοδημοκράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς αγαπητέ μου που μόνος σου αυτοονομάζεσαι και αυτοπροσδιορίζεσαι σαν χαζοχαμογελαστός Νεοδημοκράτης.
    Πάντοτε η κακοήθεια και η βλακεία κρύβονται πίσω από την ανωνυμία.
    Ό,τι γράφω και ό,τι λέω τα συνοδεύω παλληκαρίσια με το όνομά μου.
    Με γειά σου
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο, κ. ΝτεΚοντ,
    Αν και δεν απάντησες σε προηγούμενη επιστολή μου, απ'ό,τι βλέπω με διάβασες. Ναι, εγώ είμαι πάλι ο Σαμαράς. Και νιώθω ικανοποιημένος γιατί δίνεις ίσο χρόνο και στους δυο μας, δηλαλή στο χαζοχαμόγελο όπως αποκαλείς την αντίπαλό μου (και, ξέρεις, της πάει) και σ'εμένα.
    Κύριε ΝτεΚοντ, δε μπορώ να σου περιγράψω πόσο βαθειά συγκινήθηκα με την αναφορά σου στους πατριωτικούς μου αγώνες. Ναι, φίλε μου, πάλι στα βουνά θα βγούμε για το καλό της χώρας. Οπως και με την πολιτική άνοιξη, θυμάσε; Τώρα, όμως, θα φτάσουμε και σε ψηλότερες κορυφές.
    Χαίρομαι επίσης που μπαίνεις και στα ενδότερα της πολιτικής μου σκέψης. Ναι, φίλε μου, πρώτα θα υποτάξουμε τους ενδοχώριους αντιπάλους και βλέπουμε μετά για τους έξωθεν.
    Α, θέλω επίσης να πω ότι σε πάω, έτσι όπως βγήκες σ'αυτό τον ανώνυμο χαζοχαμογελόφιλο. Η δική μου μεριά, φίλε, δεν εκτίθεται σε τέτοια γελοιοποίηση ανωνυμίας. Ολοι οι σαμαρικοί βγαίνουν αντρίκια. Οχι μόνο υπογράφουν, αλλά βάζουν και τη σαμαρική στάμπα! Αμ πως;
    Λοιπόν, γεια σου για τώρα και ελπίζω να τα ξαναπούμε.
    Για τι μεταφορά,
    Νίκος, Manhattan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ μου Αντώνη Σαμαρά ή και Νίκο αν προτιμάς.
    Και βέβαια σας δίνω ίσο χρόνο μιά και αύριο κάποιος από τους δυό σας δεν θα δώσει καθόλου χρόνο στους οπαδούς σας που θα σας ψηφίσουν.
    Πάντοτε πίστευα στην επιθυμία σου να ζωστείς τα άρματα και να πάρεις τα όρη και τα βουνά. Το οφείλεις στους προγόνους σου.
    Και τώρα σου δίνεται η ευκαιρία. Αν νικήσεις θα κηρύξεις τον πόλεμο στους εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς εχθρούς. Αλλοίμονο σε όλους. Αν χάσεις, πάλι σε βλέπω να ζώνεσαι τα άρματα γιά να κηρύξεις τον πόλεμο στου Μητσοτάκηδες. Οι οπαδοί του κόμματός σου θα αποφασίσουν τι πόλεμο προτιμάνε.
    Νάσαι καλά αγαπητέ μου Αντώνη ή Νίκο αν προτιμάς και καλο βόλι γιά αύριο
    ΝτεΚοντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ντένη, συγνώμη για το "θυμάσε" αντί "Θυμασαι" και το "τι" αντί "τη" (and the other mistakes I haven't noticed yet)!
    Νίκος, Manhattan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ντένη ,με ποιόν μιλάς ? με τον
    Αντώνη Σαμαρά που αύριο διεκδικεί την προεδρία της Ν.Δ ? ή κάποιον Νίκο απο το Μανχάταν ?
    Πρώτη φορά ακούω ΑΝΩΝΥΜΟ με δυό ονόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. " Ό,τι γράφω και ό,τι λέω τα συνοδεύω παλληκαρίσια με το όνομά μου."

    Κι αν γράφεις βλακείες τί είσαι; Βλάκας με ονοματεπώνυμο;

    ανωνύμου του χαζοχαμογελαστού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε χαζοχαμογελαστέ
    Θα μπορούσα με μιά κίνηση να σβύσω τις ηλιθιότητές σου. Τις αφήνω όμως γιά να θαυμάζουν οι αναγνώστες της σελίδας ότι η παλιανθρωπιά και η ηλιθιότητα δυστυχώς υπάρχουν ακόμη κι έχουν και εκπροσώπους. Ακόμη θα μπορούσα και να μην σου απαντήσω. Όμως ξέρω ότι η μόνη σου απόλαυση είναι να σε ταπεινώνουν μιά και δεν αξίζεις γιά τίποτα περισσότερο
    Με τις υγείες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα αγαπητέ μου Σπύρο.
    Έχεις δίκιο. Σχήμα οξύμορο ένας ανώνυμος να έχει δυό ονόματα.
    Τι να κάνουμε; Πότε Σαμαράς γίνεται και πότε Ντόρα ο φίλος μας από το Μανχάτταν
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να λοιπόν που βγήκε ο Σαμαράς που θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια τον εχθρό του το ΠΑΣΟΚ που το εκανε κυβέρνηση ο λαός και που ανέλαβε την ευθύνη να βγάλει την Ελλάδα από τον βούρκο που την βύθισε το κόμμα του,που αν υπολογίσει το πολιτικό κόστος-η κυβέρνηση- αμφιβάλλω αν τα καταφέρει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητέ μου Σπύρο.
    Πριν αρχίσει τον πόλεμο με το ΠΑΣΟΚ ο Σαμαράς έχει να καθαρίσει το κάμμα του. Τον περιμένει μεγάλος αγώνας πριν προλάβει να ασχοληθεί με άλλα.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή