Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Η Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής 29ης Νοεμβρίου, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει τον νέο αρχηγό του. Ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να ανατρέψει κάθε πρόβλεψη και δημοσκόπηση και μ' ένα σεβαστό ποσοστό ψήφων να κερδίσει το θρόνο του κόμματος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επιφανειακά φάνηκε να παραδέχεται την ήττα της και με βαρειά την καρδιά, που λέει κι΄ο λαός μας, τηλεφώνησε και συνεχάρει τον Αντώνη Σαμαρά, έτσι όπως συνηθίζεται σε πολιτισμένους λαούς.
Όμως άραγε, θα τελειώσουν εδώ όλα τόσο όμορφα και τόσο καλά;
Όλα δείχνουν μιάν επικίνδυνη ηρεμία. Κάτι σαν αυτές τις παράξενες ηρεμίες που προηγούνται των μεγάλων καταστροφών.
Οι Μητσοτάκηδες δείχνουν να έχουν συμμορφωθεί με την κατάσταση που προέκυψε από το βράδυ της Κυριακής και να έχουν αποδεχτεί την ήττα τους. Η Ντόρα συνεχάρει τον Σαμαρά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή προσπάθησε να περάσει το μήνυμα ότι δεν συμβαίνει τίποτα και η ενότητα της παράταξης είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο. Ο πατέρας Μητσοτάκης κρατάει μιάν αινιγματική σιωπή.
Όμως οι Μητσοτάκηδες δεν ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν μάθει να χάνουν. Δεν είναι αυτοί που θα συμβιβαστούν με την απώλεια της εξουσίας. Δεν πρόκειται να παραδεχτούν ότι απέτυχε η τόσο καλοσχεδιασμένη προσπάθεια της οικιοποίησης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και η μετατροπή του σε ένα οικογενειακό κόμμα μηχανισμών.
Το ηφαίστειο έχει ήδη αρχίσει να βρυχάται. Η έκρηξή του είναι θέμα χρόνου. Μπορεί να συμβεί τώρα. Μπορεί να γίνει στο Συνέδριο του κόμματος την Άνοιξη. Μπορεί ακόμη να φτάσει και σε βάθος χρόνου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η έκρηξη αυτή κάποια στιγμή θα γίνει. Είναι αδύνατο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να αποφύγει αυτή την έκρηξη όσο μέσα στους κόλπους της κλείνει έστω και έναν Μητσοτάκη. Άλλωστε είναι και όλοι αυτοί οι Βουλευτές που στάθηκαν στο πλευρό της Ντόρας και φυσικά τώρα, με όλες ίσως τις καλές προθέσεις του Σαμαρά, δεν θα νοιώθουν άνετα μέσα στο κόμμα τους.
Θέμα χρόνου λοιπόν η έκρηξη και μέχρι τότε, πολύ σωστά, ο Σαμαράς θα προχωρεί στην οργάνωση και ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά παντοτε θα νοιώθει ότι βαδίζει πανω σ΄ένα τεντωμένο σχοινί.

9 σχόλια:

  1. H διάγνωση σωστή, σιορ Κονταρίνη. Κρατάς το σφυγμό του Μητσοτακαίϊκου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέκνα του Ψηλορίτη αγαπητέ μου Φαίδων. Πλάϊ ατα Ζωνιανά. Αφήνουν εύκολα αυτό που το θεωρούν δικό τους με το έτσι θέλω; Έχουμε να δούμε πολυ ώραία πράματα.
    Πριν λίγο είδα στο MEGA μιά ψιλή κόντρα μεταξύ Πιπιλή (Σαμαράς) και Κασσίμη (Ντόρα)Κι΄αν δεν τους διέκοπτε η Τρέμη ίσως να συνέχιζαν μέχρι πρωίας.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ φοβάμαι Ντένη ότι ετσι όπως τα λες θα εξελιχτούν τα πράγματα ,αν και θα προτιμούσα να τους συμμάζευε ο Σαμαράς ,μήπως και προσφέρουν κάτι σαν αντιπολίτευση,γιατί σαν κυβέρνηση ήταν καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...Να τους κλαίνε οι ρέγγες κατάντησαν μου φαίνεται κ. Ντένη.
    Δυστυχώς στερούνται σοβαρού πολιτικού λόγου και παρουσίας πράγμα που θα μας δώσει την ευκαιριά να απολαμβάνουμε δωρεάν θέατρο. Όσο θυμάμαι και την Πιπιλή που βγήκε να πει στις δηλώσεις της το περίφημο"Εμείς οι βουλευτέςςςς..."Αλλά και τα χτυπήματα του νέου αρχηγού μπροστά στην κάμερα καθώς έλεγε "σφουγγάρι..."και κουνούσε τα χέρια του;Με κάνουν να σκεφτώ πως σε καλά χέρια είναι το κόμμα της Ν.Δ. όσο για τη Ντόρα δεν της βγήκε το χαρτί όπως το υπολόγιζε. Στράβωσε η δουλειά. Έχουμε μέλλον λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σπύρο μου.
    Θα ήταν ευχής έργο να μπορούσαν κάποτε όλοι αυτοί να γίνουν μιά υγειής αντιπολίτευση αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι όλους αυτούς τους ενδιαφέρει η καρέκλα τους και τίποτα περισσότερο.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή μου Μαριάνθη.
    Το έχω γράψει σε πάρα πολλά άρθρα μου ότι όλοι αυτοί που έχουν μαζευτεί στην Βουλή, τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, ποδοσφαιριστές όλοι αυτοί το μόνο που έχουν καταφέρει είναι νε έχουν μετατρέψει τη Βουλή σε τσίρκο. Κι΄εμείς ευτυχείς θεατές.
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δίκιο έχεις, κ. Ντεκοντ, όταν λες ότι βαδίζω πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Ετσι είναι, φίλε μου. Αλλά ο πραγματικά τίμιος αγωνιστής πάντα αψηφά τον κίνδυνο και τις συνέπειες της ήττας. (Μήπως είδες τίποτα τέτοιο από τη μεριά των Μήτσων; Αυτοί πάντα λουφάζουν και καραδοκούν για τις ευκαιρίες.)
    Λοιπόν, αυτούς τους αγώνες μου (Π.Α.) τους εκτίμησε ο λαός και μ'έβαλε πρόεδρο - και με διαφορά μάλιστα - της δικής μας παράταξης.
    Τώρα, αν αυτοί έχουν ρίζες ψηλορίτiκες, εγώ έχω μανιάτικες, κι αν φουστάρουν - αχ! θέλω να πω γουστάρουν - ας έρθουν να λογαριαστούμε.
    Να'σαι καλά, Αντώνης
    Για τη μεταφορά,
    Νίκος, Manhattan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ μου κ. Σαμαρά ή Νίκο.
    Αναγνωρίζεις το δίκιο μου.
    Δεν έχω κανένα νέο από τους Μητσοτάκηδες, Έχουν εξαφανιστεί όλοι. Πρόσεχε. Κακό σημάδι. Πάντα η σιωπή των Μητσοτάκηδων κάτι κακό΄έφερνε στιον τ'όπο μας.
    Και τώρα βάζω στοίχημα ότι ακονίζουν τα μαχαίρια τους. Αν έχεις ελληνική τηλεόραση πρόσεξε τι λένε οι δικοί τους και τι λένε οι του Αντώνη. Η θύελλα έρχεται
    ΝτεΚοντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή