Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Κωμωδία, δράμα, τραγωδία. Διαλέξτε!!!

Τελικά μοιάζει να είναι αδύνατον να καταφέρει κανείς να προλάβει και να μπορέσει να παρακολουθήσει τις εξελήξεις στην Νέα Δημοκρατία σχετικά με τον αγώνα γιά την ανάδειξη του νέου αρχηγού. Παρ΄όλα αυτά η κυρία Χαζοχαμογελαστή επιμένει ότι στο κόμμα τους υπάρχει πλήρης ομοψυχία, αρμονική ένωση και ιδανική συσπείρωση. Βεβαίως υπάρχει και πειθαρχία. Μην το ξεχνάμε! Τώρα που τα είδε όλα αυτά μην ρωτάτε. Έχει το πολιτικό δικαίωμα η κοπέλλα να ονειρεύεται.
Εξ΄άλλου γιά να κατανοήσει κανείς την ομοψυχία, την ένωση και την συσπείρωση, που διαθέτει το κόμμα αρκεί να θυμηθεί την επίθεση του πρώην, του φευγάτου προς τους βουλευτές του. «Όποιος δεν αναγνωρίσει τον νέο αρχηγό θα έχει να κάνει μασζύ μου.» Δηλαδή μιλάμε γιά καθαρή απειλή. Φαίνεται στο καταστατικό του κόμματος θα υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο. Ότι ο κάθε πρώην μπορεί να απειλεί. Πάντως από όλους στην κοινοβουλευτική ομάδα, προς τους οποίου εξαπελύθει η απειλή, ουδείς αντέδρασε. Αυτό θα πει ομοψυχία, ένωση, συσπείρωση, πειθαρχία. Μόνο ο ταλαίπωρος ο Τσιτουρίδης τόλμησε να ψελίσει κάποιες λέξεις. Έτσι κι΄αλλοιώς βουλευτιλίκι αυτός δεν ξαναβλέπει.
«...οδηγούμεθα σε διχασμό..» είπε ο Αβραμόπουλος και αποχώρησε. Δεν μπορώ να καταλάβω που είδε το διχασμό ο Δημητράκης κι΄εμείς δεν μπορούμε να τον δούμε. Αυτόν βέβαια δεν τον φοβίζει κανένας διχασμός. Φοβήθηκε μόνο ότι η σίγουρη αποτυχία του σε συνδιασμό με τις εκλογικές απαιτήσεις του περί φίλων, συγγενών, γειτόνων και συγχωριανών, θα του στερούσαν οποσδήποτε κάποια δικαιώματα μέσα στο κόμμα. Ενώ τώρα με την κίνησή του αυτή ελπίζει ότι οι Μητσοτάκηδες θα του δώσουν καρέκλα. Κούνια που τον κούναγε. Βέβαια ο Δημητράκης δεν θα καθήσει φρόνιμα. Όπου βρωμιά από κάτω θα τον βρεις.
Ο Αντώνης Σαμαράς, ο επιλεγόμενος και Μεσσήνιος, είναι ο δεύτερος διεκδικητής του αρχηγικού θρόνου. Βέβαια ανήκε στην ομάδα αυτών που οργάνωσαν την πτώση του Καραμανλή και την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας. Ένα σχέδιο που εξυπηρετούσε τα σχέδιά τους. Τώρα όμως είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει πλέον στο παιγνίδι που οργανώνουν και παίζουν οι Μητσοτάκηδες, τόσο φανερά όσο και στα παρασκήνια. Διότι υπάρχουν και παρασκήνια. Και η περίεργη εξαφάνηση του δράκουλα Μητσοτάκη οποσδήποτε έχει σχέση με τα παρασκήνια. Και το παιγνίδι αυτό πλέον –μετά την αποχώρηση Αβραμόπουλου- ο Σαμαράς δεν μπορεί να το αποφύγει, αλλά αποκλείεται και να το κερδίσει. Οπότε ο διχασμός είναι αναπόφευκτος. Τι όμως μπορεί να γεννηθεί από έναν διχασμό; Η ιστορία μας λέει ότι από τέτοιες καταστάσεις μόνο εκτρώματα μπορεί να γεννηθούν. Κάτι τέτοιο θα γίνει και τώρα. Και όλα δείχνουν ότι το κόμμα θα περάσει στην ιδιοκτησία των Μητσοτάκηδων και αυτό θα είναι το έκτρωμα.
Τελικά η θεατρική παράσταση στην Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε σαν ηθογραφία, γύρισε σε μελό, προχώρησε σε κωμωδία, έγινε δράμα και τελειώνει σε αρχαία ελληνική τραγωδία. Μιά τραγωδία από την οποία βεβαίως δεν λείπει ο χορός. Κι΄αυτός είναι
ο....Ψωμιάδης. Μόνος του τα λέει, μόνος του τ΄ακούει. Καλά ξεμπερδέματα.

4 σχόλια:

  1. Σε επισκέπτομαι κι εγώ, αλλά είμαι απλώς παρατηρητής.
    Δεν σχολιάζω...

    Σκέπτομαι ότι εφόσον υπάρχει ποίμνιον υπάρχουν κι αυτοί που θέλουνε να γίνουν ποιμένες του, αδιάφορον αν αξίζουν ή όχι, κάτι τι σαν τον Άγιο Σώστη, αυτόν που κατοικεί στην Λεωφόρο Συγγρού.

    Μην το παρεξηγήσεις Ντένη

    Χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να πω ότι έχεις άδικο φίλε Γαβρίλη. Καλό είναι όμως να έχουμε μιά πολιτική γνώμη χωρίς αυτό να μας γίνεται πάθος.
    Εμένα μου έχει μείνει από τη δουλιά που έκανα γιά 50 ολόκληρα χρόνια. Πως να σταματήσω.
    Σ΄ευχαριστώ γιά την επίσκεψη.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε, χαιρετώ,
    Οπως βλέπεις, αλληλοβρισκόμαστε.
    Δεν ξέρω πως θα καταλήξουμε, ρε φίλε, αλλά έφτασα να πιστεύω ότι όλα σου τα επιχειρήματα καταλήγουν στο εξής.
    Ισως να μην πας τις δικές μου χαζογελαστές πολιτικές αντιλήψεις. . . Ωραία, δικαίωμά σου.
    Είμαι, ομως, υπερβέβαια ότι σα σεναριογράφος και σκηνοθέτης, πρόσεξες τη μεγάλη υποκριτική μου ικανότητα και κατά πολύ θα ήθελες να με προσλάβεις σαν πρωταγωνίστρια σε κάποιο - ίσως κατά προτίμηση - τραγικό ή δραματικό έργο σου. Αλλιώς, γιατί μόστραρες και τη φωτογραφία μου στην πρώτη σελίδα; Μόνο που ξέχασες τον τίτλο. Π.χ., το μεγάλο υποκριτικό Χαζοχαμόγελο, προσεχώς, στην Αντιγόνη ή στη Μήδεια! Μου πάει, έτσι; 'Η για να είμαστε και λίγο επίκαιροι, στο "Σαμάρι του Σαμαρά."
    Ομως, και λυπάμαι γιαυτό, προς το παρόν δεν μπορώ να σε βοηθήσω, γιατί συνεχίζω να τη βρίσκω με τη χαζοέξυπνη υποκρισία της Χαζοπολιτικής. Ξέρεις, έχει μεγάλη πέραση. . .
    Για τη μεταφορά,
    Νίκος, Manhattan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πάρα πάνω σχόλιο που υπογράφει ο Νίκος από το Μανχάταν στην πραγματηκότητα έχει σταλεί από την υποψηψία στον αγώνα της διαδοχής στην ΝΔ. Οφείλω λοιπόν να της απαντήσω.
    Και βέβαια κυρία μου χαζοχαμογελαστή έχω προσέξει την μεγάλη υποκριτικη σου ικανότητα. Μιά τέχνη που σου έχει διδάξει ο μπαμπάς σου. Μεγάλος μάστορας της υποκριτικής.
    Ευχαρίστως να σε προσλάβω σαν πρωταγωνίστρια και μάλιστα θα γράψω ένα έργο που θα είναι κομμένο στα μέτρα σου. Θα είναι εμπνευσμένο από την εποχή που στον κόσμο κυριαρχούσε η ραδιουργία.
    Αν νικήσεις τον αγώνα σου, που θα νικήσεις, το γράφουν μάλιστα και οπι Γραφές ότι νεός αρχηγός της ΝουΔούλας θα είναι το αντίγραφο της Τζοκόντα. Μετά από αυτά θα τα πούμε γιά το έργο.
    Τα λέμε μεγάλη!!!!
    ΝτεΚοντ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή