Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τα έλεγα και τα έγραφα.



Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις πλέον κρίσιμες στιγμές της ιστορία της. Μια Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία υποτίθεται ότι είμαστε εταίροι, μας έχει γυρίσει τις πλάτες και όχι μόνο δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε αλλά μας απειλεί με πολλά. Τι να φταίει;
Ο λαός της Ελλάδας περιμένει. Περιμένει πάνω από τρεις μήνες τώρα να δει πράξη όλα αυτά που προεκλογικά του υπόσχονταν αυτοί που σήμερα κυβερνούν την χώρα. Θα σκίσουμε τα μνημόνια, θα διώξουμε την Τρόικα, θα τους κάνουμε να χορέψουν πεντοζάλη.
Απ΄όλα αυτά πετύχαμε να έχουμε δυο Τρόϊκες. Να περιμένουμε και να βασιζόμαστε σε ένα ακόμη μνημόνιο για να σωθούμε και να είμαστε έτοιμοι να χορέψουμε εμείς το χορό του Ζαλόγγου. Και ήδη το πρώτο βήμα του χορού έγινε υποχωρώντας στις απαιτήσεις των εταίρων ζητώντας να φύγει ο Βαρουφάκης. Και μην πει κανείς ότι δεν το απαίτησαν γιατί θα λέει ψέματα ή θα έχει τέλεια άγνοια του τι συμβαίνει.
Επίσημα το εδήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ.
Πλέον από τρεις μήνες τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε ούτε ένα βλέμμα να ρίξει στον λαό της χώρας που κυβερνάει. Απλά γιατί δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα εσωτερικά της Ελλάδας. Όλα και όλοι παλεύουν στις Βρυξέλλες να σώσουν ό, τι μπορεί να σωθεί. Κι΄όμως όλα αυτά θα έπρεπε να τα περιμένουν.
Στις 21 Ιανουαρίου, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές, σε μια ανάρτησή μου με τίτλο “Πως φτάσαμε μέχρις εδώ;” έγραφα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρ΄όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις και τα προοδευτικά του προγράμματα γνωρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα του επιτρέψει να κάμει βήματα δικά το αλλά θα τον υποχρεώσει να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις και υποδείξεις της αφού η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνίες οι οποίες πρέπει απαραιτήτως να συνεχιστούν με οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Πιθανό στραβοπάτημα του ΣΥΡΙΖΑ μοιραία θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή.
Όπως ήταν επόμενο κάποιοι από τους αναγνώστες είχαν τις αντιρρήσεις τους. Απλά οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να δουν λίγο πιο μπροστά. Δικαιολογημένα αφού εδιακατέχοντο από ένα άκρατο ενθουσιασμό, που με την ψήφο τους απήλλαξαν την Ελλάδα από αυτούς που για σαράντα χρόνια την κακοποιούσαν. Σωστό αλλά τώρα όμως τι μπορεί να γίνει;
Η Ελλάδα δεν διαθέτει διόλου χρήμα όχι μόνο για τις δανειακές της υποχρεώσεις προς τους πιστωτές αλλά ακόμη και για την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με την τακτική των παρατάσεων των προθεσμιών κατάφερε να οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική απραξία. Τα ταμεία έχουν αδειάσει τελείως.  Οι εταίροι από την άλλη θέτουν χρονικά όρια μέσα στα οποία η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει κάποιες αποφάσεις που θα σημαδέψουν το μέλλον της χώρας. Ο εσωτερικός δανεισμός, που προς στιγμή φάνηκε να είναι μια κάποια λύση, βρέθηκε μπρος σε πολλές και δυναμικές αντιδράσεις. Όμως κι΄αυτη η κίνηση δεν έδειξε να λύνει τα τόσα πολλά προβλήματα. Ο πρόεδρος του Eurogroup Ντάϊσελμπλουμ είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Η Έλλάδα έπαιξε και έχασε. Θέλω να πιστεύω ότι κάνει λάθος ο πρόεδρος του Eurogroup και το παιγνίδι δεν τελείωσε ακόμη.
Συμπερασματικά σαν μόνη λύση απομένει μια κάποια συμφωνία μ΄αυτούς που κρατούν την άκρη της θηλιάς που είναι περασμένη στο λαιμό της Ελλαδας. Και όλα δείχνουν ότι προς τα εκεί βαδίζουμε. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει για προσφυγή σε δημοψήφισμα αν η Ελλάδα πιεσθεί από τους δανειστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι μια λύση να απαλλαγεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του από τις ευθύνες και να τις φορτώσει στον ελληνικό λαό.
Βέβαια υπάρχει και η εσωκομματική αντιπολίτευση με τον Λαφαζάνη να επιμένει για επιστροφή στην δραχμή. Άραγε καταλαβαίνει τι σημαίνει αυτό; Έτσι λοιπόν οι προεκλογικές υποσχέσεις θα αποδειχτεί ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να γίνουν έργο.
Αυτά έβλεπα, αυτά έγραφα, αυτά έλεγα για να συγκεντρώσω πάνω μου κάποια πυρά ανθρώπων που δεν μπορούσαν να δουν λίγο πιο μπροστά. Δεν με ενοχλεί. Ας προσπαθήσουν να δουν την αλήθεια. 


17 σχόλια:

  1. Ντένη μου... με όλο τον σεβασμό και την αγάπη μου, σου λέω πως δεν μετανιώνω στιγμή για την επιλογή μου να στηρίξω αυτή την κυβέρνηση. Ακόμα κι αν πεθάνουμε, από τις δωσίλογες κυβερνήσεις που προηγήθηκαν και υπέγραψαν την καταδίκη μας, τουλάχιστον θα πάμε με το κεφάλι ψηλά. Μου φτάνει που υπήρξε κυβέρνηση και υπουργός που τόλμησε να πει ένα "όχι" στις ορέξεις τους. Μου φτάνει αυτό.
    Και προσωπικά, δεν ρίχνω πυρά σε κανέναν. Όλες οι γνώμες είναι δεκτές.
    Να'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Μαρία καλή σου μέρα.
      Εκτιμώ πάρα πολύ τον ευγενή τρόπο που με αντιμετωπίζεις. Έχω πει πολλές φορές κάποια πράγματα για μένα. Το λέω και πάλι. Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Έτσι πιστεύω πως μπορώ να λέω ελεύθερα τη γνώμη μου.Σέβομαι τα όσα λες και εκτιμώ την απόφασή σου να μείνεις πιστή σ΄αυτά που αποφάσισες.
      Να σου πω ότι εκτιμώ τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα αποφάσισε να κάμει. Όμως αυτές οι προεκλογικές υποσχέσεις που ήταν φανερό ότι δεν θα μπορέσει να τις πραγματοποιήσει γιατί τις έδωσε στο λαό; Μοιραία θα καταλήξει σε συμβιβασμό. Δεν γίνεται αλλοιώς. Πιστεύω τουλάχιστον να είναι ανώδυνος. Να προστέσω κάτι που το γνωρίζεις. Αυτά που λέω εγώ τώρα τα είπε ο Μανώλης Γλέζος την πρώτη εβδομάδα.
      Νάσαι καλά αγαπητή μου και ευγενικιά μου φίλη.

      Διαγραφή
  2. Συμφωνώ μαζί σου Ντένη μου, αλλά υπάρχει και η παράμετρος που λέει ότι δεν μπορεί εσαεί να συνεχιστεί αυτό. Δηλ αυτό που ο Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να δανείζουν εμάς για να πληρώνουμε τα δάνεια. Για πόσο; Αφού με την ύφεση που μας επιβάλλουν η οικονομία δεν παίρνει μπρος. Γι αυτό στηρίζεται η κυβέρνηση απο το λαό ακόμη. Μπας και κατορθώσει να πάρει ''άδεια'' για μια άλλη γραμμή. Αν εκκινηθεί η οικονομία θα μπορέσει η χώρα να έχει έσοδα και να πληρώνει, αλλιώς με τις τόσες μειώσεις που επιβάλλουν οι δανειστές ποιος θα πληρώνει τι;;;
    Το θέμα Ντένη μου είναι ότι κάνουν προσπάθεια-οι της κυβέρνησης- για μια αλλαγή αντίληψης της ΕΕ και του ΔΝΤ αφού οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί ότι είναι λάθος το πρόγραμμα που μας επέβαλλαν. Δεν είναι σωστό κάποιοι να τολμήσουν μπας και αλλάξει κάτι;;; Μπορεί να μη γίνει τίποτε αλλά δεν θα πούμε ότι δεν προσπαθήσαμε. Οι προηγουμενοι εκτός των άλλων έλεγαν ναι σε όλα. Αν δεν προσπαθήσεις δεν θα ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Όσο για τη δραχμή νομίζω ότι είναι φωνές διαφορετικές που δεν έχουν επίπτωση στην πορεία της κυβέρνησης.......νομίζω....ή θέλω να πιστεύω έτσι.
    Καλή σου μέρα

    ΥΓ εμένα μ'αρέσουν πολύ και σέβομαι πάντα τις διαφορετικές τοποθετήσεις. Μην πάψεις να έχεις τη γνώμη σου ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αννούλα μου καλή μου φίλη καλημέρα.
      Να πω και σε σένα αυτό που είπα στην Μαρία Κανελλάκη. Εκτιμώ πάρα πολύ τον ευγενή τρόπο με τον οποίο με αντιμετωπίζεις.
      Πολύ σωστά τοποθετείς τις απόψεις; σου ότι με δανεικά είναι αδύνατον να σωθεί μια χώρα.
      Φυσικά η ΕΕ σαν σκοπό της έχει να κρατάει σε αιχμαλωσία όλα τα κράτη μέλη της για να εξυπηρετεί το κεφάλαιο. Η Ελλάδα αν δεν ξεκινήσει μια ανάπτυξη. Ο Φρανκλίνος Ρούζβελτ το 1930 αντιμετώπισε την οικονομική καταστοφή της Αμερικής με το ιστορικό New Deal. Ήταν τότε που έγιναν τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα. Κάτι παρόμοιο θα πρέπει να κάμει και η Ελλάδα. Και η χώρα μας έχει πολλές προϋποθέσεις να αναστηθεί.
      Νάσαι πάντα καλά αγαπητήγ μου Αννούλα.

      Διαγραφή
  3. Θα συμφωνήσω με την Μαρία από πάνω καλέ μου Ντένη, δεν μετάνιωσα και δεν μετανιώνω καθόλου για την επιλογή μου.
    Πιστεύω ειλικρινά ότι μόνο αυτή η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι για όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα.
    Αν δεν τους αφήσει ο Έλληνας είναι άξιος της μοίρας του μετά.
    Ελπίζω ότι δεν θα λυγίσει μπροστά σε προπαγάνδες των καναλιών μα την βοήθεια και των "εταίρων" μας.
    Θα κρατήσει ψηλά το κεφάλι και δεν θα το σκύψει για άλλη μία φορά.
    Ας δώσουμε χρόνο και θα δούμε παρακάτω.
    Την καλημέρα μου Ντένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα καλή μου φίλη καλημέρα σου.
      Πιστεύω πως εσύ με έχεις καταλάβει για τα καλά και καταλαβαίνεις πως δεν έχω τίποτα με το κόμμα του Τσίπρα. Απλά διαφωνω - δημοσιογραφικά αν θέλεις - με κάποιες κινήσεις. Θα πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι η σωτηρία της Ελλάδας δεν θα έλθει από τις Βρυξέλλες αλλά από την Αθήνα. Τι θέλω να πω; Αν ο Έλληνας δεν σηκώσει τα μανίκια του να δουλέψει δεν θα μπορέσει για πολύ να ζει με τα δανεικά.Και η χώρα μας διαθέτει πολλούς αναπτυξιακούς πόρους.
      Νάσαι καλά Έλενα καλή μου.

      Διαγραφή
  4. Πολύ λακωνικά προσυπογράφω το σχόλιο της αγαπημένης μου Μαρίας!
    Όσο οι εσωτερικοί εχθροί σκυλιάζουν και οι Ευρωπαίοι και απαιτούν ξέρω ότι πάμε καλά!
    Μηδένα προ του τέλους ας μην μακαρίζουμε! :))
    Καλημέρα από την ταλαιπωρημένη πατρίδα που ακόμα αντέχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κλασικά να διορθώσω τα λάθη μου φίλε Ντένη (μην έχω και ιστορίες από τη "φίλη"σου ☺)

      Όσο οι εσωτερικοί εχθροί σκυλιάζουν και οι Ευρωπαίοι απαιτούν ξέρω ότι πάμε καλά!
      Προ του τέλους ας μην μακαρίζουμε! :))

      Α και φυσικά ούτε μετανιώνω, ούτε βιάζομαι Ντένη μου. Περιμένω γιατί έχω πεποίθηση ότι είμαστε πολύ καλύτερα σαφώς σε σχέση με τα τελευταία χρόνια!
      (τελικά δεν ήμουν λακωνική! Κι εκφράζω τις δικές μου ελπίδες και σκέψεις φυσικά☺)

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα αγαπητή μου Αριστέα.
      Για μια ακόμη φορά να πω ότι σέβομαι και τη δική σου γνώμη. Τα υπόλοιπα είναι όσα είπα στη Μαρία, στην Άννα και στην Έλενα.
      Καλή σου μέρα και την αγάπη μου πάντα.

      Διαγραφή
  5. το να γράψεις τις απόψεις σου και τις σκέψεις σου ειναι ελεύθερο !!! καλημέρα φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά φίλε Νικόλα.
      Αυτό υποστιρίζω κι΄εγώ από τότε που άρχισα τις δημοσιογραφικές μου επαφές με τον κόσμο.
      Καλή σου μέρα.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα από την Ελλάδα. Αν δεν χαθεί και πάλι το σχόλιο μου, θα ήθελα να πω τα εξής: Αγαπητέ Ντένη, γράφεις: "Ο εσωτερικός δανεισμός, που προς στιγμή φάνηκε να είναι μια κάποια λύση, βρέθηκε μπρος σε πολλές και δυναμικές αντιδράσεις" και σου απαντώ: οι "δυναμικές" αντιδράσεις ήταν από τους δεξιούς δημάρχους, οι οποίοι το μόνο που ονειρεύονται (σαν τον αρχηγό τους) είναι πότε θα βουλιάξει ο Τσίπρας, για να αναλάβει και πάλι η ΝΔ τα ηνία της χώρας. Και να φάνε οι ίδιοι (όπως τόσα χρόνια άλλωστε) τα κονδύλια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αν ήταν αληθινοί πατριώτες, θα έπρεπε από μόνοι τους να διευκόλυναν την κρίσιμη κατάσταση, όχι να αντιστέκονται κι από πάνω. Άλλωστε όπως λες κι εσύ μιλάμε για δανεισμό.

    Γράφεις: "Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει για προσφυγή σε δημοψήφισμα αν η Ελλάδα πιεσθεί από τους δανειστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι μια λύση να απαλλαγεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του από τις ευθύνες και να τις φορτώσει στον ελληνικό λαό". Σου απαντώ: από πότε αλήθεια η δυνατότητα ενός λαού να αποφασίζει ο ίδιος για τη μοίρα του, είναι "φόρτωμα ευθυνών"; Εγώ νόμιζα πως ήταν Ιερό δικαίωμα. Να υποθέσω ότι το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές;..

    Γράφεις: "Πλέον από τρεις μήνες τώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε ούτε ένα βλέμμα να ρίξει στον λαό της χώρας που κυβερνάει. Απλά γιατί δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τα εσωτερικά της Ελλάδας". Σου απαντώ: Ποια είναι τα "εσωτερικά" κάθε χώρας, όταν η χώρα κινδυνεύει; Να είναι εδώ οι κυβερνήτες της για να τους βλέπουμε; Όχι αγαπητέ Ντένη. Σε κάθε πόλεμο, οι αληθινοί αγωνιστές βρίσκονται εκεί που γίνεται η μάχη και όχι στο σπίτι τους. Σε κάθε πόλεμο μένουν πίσω μόνο τα γυναικόπαιδα και οι ανίκανοι (εκείνοι που αντί να είναι στο μέτωπο και να πολεμούν, κάθονται πίσω και υπογράφουν μνημόνια μέσω μέιλ. Το όνομα Χαρδούβελης σου λέει κάτι;) Εμείς -που ζούμε στην Ελλάδα- νιώθουμε υπερήφανοι που ψηφίσαμε κάποιους για να είναι στη μάχη και ΕΙΝΑΙ στη μάχη.

    Αν δεν ήταν πουλημένα σχεδόν όλα τα άλλα κόμματα, αυτή τη στιγμή και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, ΟΦΕΙΛΑΝ να βρίσκονται δίπλα στο πλευρό της κυβέρνησης. Αλλά δυστυχώς κοιτά ο καθένας από αυτούς το τομάρι του και μόνο. Ακόμα και το..αριστερό ΚΚΕ μια και μόνη φορά στη ζωή του θεώρησε..κρίσιμη στιγμή να συμπαρασταθεί σε κάποια κυβέρνηση (ως συγκυβέρνηση κιόλας) κι αυτή ήταν επί Μητσοτάκη! Οπότε τώρα ενδεχομένως να περιμένει να "συμπαρασταθεί" και πάλι, όταν (εάν!) αναλάβει το κόμμα της ΝΔ η Ντόρα ή ο Κυριάκος. Μητσοτάκηδες κι οι δυο. Γι' αυτό βουλιάζει η χώρα αγαπητέ και όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας κάνει όσα υποσχέθηκε εν καιρώ χρεοκοπίας. Σε ο,τι με αφορά, αν είναι να πεθάνουμε, θα είμαι ευτυχής να πεθάνω υπό τη σκέπη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού θα έχουμε πέσει -ως χώρα- ηρωικά μαχόμενοι και όχι ταπεινωμένοι και ξεπουλημένοι από τα πουλημένα αρπαχτικά που το παίζουν πατριώτες, τρομάρα τους και δεν ντρέπονται. Καλό απόγευμα.

    Υ.Γ Ο Βαρουφάκης δεν έφυγε. Παραμένει υπουργός οικονομικών. Και μάλιστα ο μόνος εδώ και χρόνια, που αγωνίζεται διαπραγματευόμενος με νύχια και με δόντια, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και μόνο που τον πετροβολούν αλύπητα όλοι οι εχθροί (εντός ή εκτός χώρας) δείχνει όχι μόνο πόσο τον φοβούνται, αλλά και πόσο αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα από την πόλη του μεγάλου Μήλου την Ν.Υ.
    Δια τηλεφώνου μου μίλησε ο φίλος Ντένης
    έχει κάποια αδιαθεσία είναι στο κρεβάτι και θα καθυστερήσει λιγάκι για απαντήσεις φίλων και αναγνωστών στα Μπλογκ του.

    Εύχομαι να είναι περαστικά του
    Παρακολουθώ την πολιτική συζήτηση για την καλιτέρεψει της κατάστασης στην πατριδα.
    Όμως προσπαθώ να είμαι αμερόληπτος και πάντα παίρνω ως βάση για πιο λόγο εξανάκασαν εμάς να ξενητευτούμε τότε τα πέτρινα χρόνια στην Ελλάδα.
    Πάντα οι αθώοι, οι φτωχοί και τα νεαρά παιδία εννοώ 10-15 ετών πλήρωσαν τα σπασμένα...

    χαιρετώ
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως την πληρώνει ο αδύνατος φίλε Γαβρίλη.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  8. Δε νομίζω να ήταν κανείς μας τόσο αφελής που να πίστευε πως βγαίνοντας και μόνο ο Σύριζα θα κάνει θαύματα..
    Δεν είπε ποτέ πως θα γίνουμε παράδεισος από κόλαση, σε τρεις μήνες μέσα. Η σαβούρα που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια, φρόντισε να μας δέσει χειροπόδαρα εξάλλου.
    Κι όμως αντιστέκονται όσο μπορούν, και ο λαός γι' αυτό τους ψήφισε..
    Ίσως ακόμα και η ρήξη (που κοιτάζουν να αποφύγουν) να είναι προτιμότερη, αλλά στα βράχια και στον γκρεμό ήμασταν όλο το προηγούμενο διάστημα και η μόνη μας ελπίδα να βγούμε από εκεί, ήταν ο Σύριζα.
    Ακόμα βλέπω να παλεύει κι όσο τον βλέπω να παλεύει δε θα μετανιώνω στιγμή για την ψήφο μου.
    Ναι, περιμένω να δω κι άλλα...αλλά δε θα φτάσουμε σε εκείνα, αν δεν τακτοποιηθούν πρώτα άλλα θέματα!
    Ειλικρινά σου απαντώ, πως πιστεύω πως σαν τους άλλους τους πουλημένους δε θα γίνουν ποτέ.
    Κι όποιος δεν πουλιέται, μπορεί να παλέψει...οπότε ελπίζω ακόμα!
    Καλό μήνα Ντένη και σου εύχομαι γρήγορα περαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλησπέρα σου.
      Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου.
      Σάββατο μεσημέρι σηκώθηκα για λίγο.
      Να απαντήσω σε σένα αλλά και στην Πέτρα.
      Βρε κορίτσια μου προς Θεού. Γιατί δεν θέλετε να με καταλάβετε; Δεν έχω τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχω τίποτα με τον Τσίπρα δεν έχω τίποτα με κανέναν. Έχω παράπονα για τα λάθη που γίνονται από μέρος τους και προεκλογικά και τώρα. Διότι δεν επιτρέπεται σ΄έναν πολιτικό που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα του να υπόσχεται αυτά που δεν θα μπορέσει να κάμει. Π.χ. Έλεγε "θα σκίσουμε το μνημόνιο" Το πιο σωστό και τίμιο ήταν "Θα προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από το μνημόνιο"Ένα παράδειγμα είπα.
      Αυτά λέω και αυτά γράφω και τα παρεξηγείτε. Δεν θέλω να χαλάσω την όμορφη παρέα που έχουμε φτιάξει σε τούτον τον χώρο. Γι΄αυτό θα σταματήσω να γράφω.
      Μη με παρεξηγήσετε που δεν μπορώ πιό πολλά. Τρεις μέρες τώρα εχω ψηθεί στον πυρετό. Κρύωμα έχω παθει αφού και σήμερα 2 Μαίου εδώ έχουμε πολύ κρύο.
      Αυτά και να είστε καλά.

      Διαγραφή
    2. Όχι μη σταματήσεις να γράφεις...αλίμονο!
      Απλά λέει ο καθένας μας αυτά που βλέπει και ζει...αλλά αναπόφευκτη και η σύγκριση με το τι θα ζούσαμε ακόμα αν δεν έπεφταν οι άλλοι!!
      Δε νομίζω να είναι κανείς αντίπαλος εδώ...απλά κάποια πράγματα τα βλέπουμε αλλιώς (ακόμα)...
      Ελπίζω να είσαι καλύτερα τώρα πια!

      Διαγραφή