Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Τι έχετε να πείτε;



Η βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου, βάσει του οποίου τίθενται σε κατ΄οίκον περιορισμό όσοι εκ των κρατουμένων παρουσιάζουν αναπηρία 80%. Φυσικά αυτό αγγίζει και τον Σάββα Ξηρό.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ενώ στη βουλή ήσαν μόνο 57 βουλευτές. Μια εβδομάδα πριν, για το ίδιο θέμα, η πρόεδρος της βουλής αρνήθηκε να κηρύξει την έναρξη ενώ ήσαν 75 βουλευτές χαρακτηρίζοντας την παρουσία σαν μην απαρτία.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είχαν μια παγκόσμια απήχηση με τις ΗΠΑ να κηρύξουν τον
Χριστόδουλο Ξηρό και τον
Νίκο Μαζιώτη διεθνείς τρομοκράτες. Στην κατηγορία αυτή ήταν και ο Μπιν Λάντεν. 

Τι μπορούμε να πούμε για όλα αυτά;

14 σχόλια:

  1. Ότι όταν επί Νέας Δημοκρατίας περνούσαν νόμοι με παρόντες 2 ΜΟΝΟ (!) βουλευτές (ένας εκ των οποίων η ίδια η Ζωή, η οποία διαμαρτυρόταν στον-τότε-Πρόεδρο κανείς δεν βγήκε να κάνει θέμα!
    Όταν βρω και το βίντεο θα επανέλθω!

    Να είμαστε ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΙ Ντένη μου και να έχουμε πλήρη επίγνωση των καταστάσεων!

    Όχι άλλο πόλεμο στη Ζωή! Η οποία έχει αγωνιστεί πολύ πριν γίνει πρόεδρος της Βουλής!

    Την καλησπέρα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Αριστέα καλησπέρα σου.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.
      Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν γράφω λέξη με βάση την κομματική μου τοποθέτηση διότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Δεν χαρίζομαι σε κανέναν ούτε ΝΔ ούτε ΠΑΣΟΚ ούτα και ΚΚΕ που κάποτε το υπηρετούσα. Κι΄αυτοί μία από τα ίδια είναι. Πάντως πιστεύω ότι είμαστε ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΙ. Στη Ζωή δεν κάνω πόλεμο. Κριτική κάνω. Όσο για τους αγώνες της δεν τους γνωρίζω, απλά διότι όσα χρόνια είναι στον πολιτικό χώρο το μόνο που θυμάμαι είναι να την βλέπω σε επιτροπές να διακπληκτίζεται με τους άλλους.
      Την καλησπέρα μου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  2. Το βρήκα! Συγγνώμη ...ήταν 3 (!) παρόντες βουλευτές
    https://www.youtube.com/watch?v=wWdut0XaUj8

    Ντένη, σε παρακαλώ δες αυτό το βίντεο οπωσδήποτε
    κι αν θες διάβασε αυτό:
    http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_742.html
    το οποίο και ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ :))))

    από την πατρίδα...με αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου συγνώμη αλλά δεν ανοίγουν με τίποτα.
      Αν μου τα ξαναστείλεις στο ε/μαιλ μου ίσως να ανοίξουν.
      Την αγάπη την δέομαι αφού είναι από την πατρίδα μας.

      Διαγραφή
  3. Τι να πούμε; Πραγματικά, σε λίγο μας βλέπω να παραβλέπουμε εγκλήματα... Λες και δεν έγιναν...
    Εδώ δίνουν άδειες εξόδου στους ισοβίτες, να βγουν να κάνουν τι έξω;
    Για μένα προσωπικά αγαπητέ μου φίλε, θα έπρεπε να μένουν μέσα, χωρίς καμία απολύτως άδεια και επισκεπτήριο υπό όρους και προϋποθέσεις. Αλλά βλέπεις σαν ευκολόπιστα χαϊβάνια, πιστεύουμε στην καλή διαγωγή που δείχνει κάποιος. Τον λυπόμαστε τον "καημένο" τον ισοβίτη - δολοφόνο ή ο,τι άλλο - και τον αφήνουμε να πάρει τον αέρα του. Αυτοί όμως που βρίσκονται στο χώμα, έχουν πάψει προ πολλού να παίρνουν αέρα... Αίσχος, τίποτ' άλλο δεν μπορούμε να πούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτα δίκιο έχεις αγαπητή μου Νίκη.
      Όταν άρχισαν να δίνουν άδειες στους κρατουμένους έγραφα τότε. Κάποια μερα θα ψάχνετε να τους βρήτε. Και μετά από λίγο καιρό άρχισαν όχι μόνο να μην επιστρέφουν αλλά να διαπράτουν και νέα εγκλήματα.
      Τα λέμε, τα φωνάζουμε, τα γράφουμε αλλά ποιός μας ακούει;
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  4. καλημέρα, καφενείον η Ελλας, ακριβώς ετσι καταντήσαμε....
    Η βουλη ασχολήθηκε για 2-3 σαν τον ξηρο ασθενείς κρατούμενους... όμως για τους αδίκως κρατούμενους μικροοφειλετες του δημοσίου καμια μέριμνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνώ κάθετα στο να βγαίνουν έξω αυτοί οι άνθρωποι!
    Έκαναν εγκλήματα και αυτό δεν έχει να κάνει με τα κόμματα και την Ζωή είναι άσχετα μεταξύ τους.
    Μην πέφτουμε στην λούμπα που θέλουν να μεταφέρουν τα κανάλια.
    Πρέπει να μείνουν μέσα ότι και να γίνει και όποιο κόμμα και αν κυβερνάει γιατί είναι εγκληματίες!
    Αλίμονο αν τους αφήσουμε να έχουν στο μυαλό τους, ότι μπορεί κάποια στιγμή να βγουν παρά την καταδίκη τους από το δικαστήριο.
    'Οπως έλεγε ο αείμνηστος Παπαγιαννόπουλος τι το κάναμε εδώ μέσα αμερικαν μπαρ;;
    Την καλημέρα μου Ντένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Κονταρίνη,
    Παρακαλώ να εκλάβετε το παρακάτω σχόλιο-σεντόνι ως προσπάθεια συνεννόησης. Για να ασχοληθώ και να γράψω το κατεβατό που ακολουθεί, μέλημά μου είναι η πληροφόρηση και όχι οι εξυπνακισμοί. Και το λέω αυτό μήπως νομίσετε ότι πάσχω από τίποτα σύνδρομα να κατηγορώ τους άλλους.

    Με τούτα ως δεδομένα έχουμε και λέμε:

    Κύριε Κονταρίνη,
    Θεωρείτε ότι γνωρίζετε την αλήθεια, ή τουλάχιστον προσπαθείτε να την προσεγγίσετε μέσω ενημέρωσης από «αδέσμευτα» ειδησεογραφικά sites. Επιτρέψτε μου (μας) να γνωρίζουμε καλύτερα την ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Αν εγώ σας έλεγα τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Μανχάταν και την ώρα που το διαβάζατε τύχαινε να τρώγατε σε ένα εστιατόριο εκεί, θα γελάγατε και θα μου λέγατε ότι γράφω μπούρδες.
    Ενημερώνεστε (ίσως άθελά σας) από πληρωμένες πένες που λένε και γράφουν ψέματα. Τα καλύτερα ρεπορτάζ, χωρίς να το θέλουμε, τα κάνουμε εμείς που ζούμε στην πατρίδα. Εμείς που έχουμε υποστεί (και δεν την διαβάζουμε) όλη τη βαρβαρότητα των μνημονίων, εμείς που έχουμε θάψει χιλιάδες νεκρούς, που έχουμε κουνήσει το μαντίλι σε χιλιάδες νέους μετανάστες ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, που βλέπουμε τα συσσίτια στους δρόμους (όσοι από εμάς δεν τρεφόμαστε από αυτά), που περιμένουμε σε ουρές του ΟΑΕΔ μήπως μας πάρει κάποιος, εμείς που δεν έχουμε να δώσουμε χαρτζιλίκι στα παιδιά μας.
    Γιατί, ναι, δεν κυκλοφορούν όλα τα παιδιά με κινητά και τάμπλετ, δεκάδες χιλιάδες κλαίνε από την πείνα. Ψάξτε και διασταυρώστε την είδηση και θα το διαπιστώσετε.
    Ίσως όσο καιρό κυβερνούσε η ΝΔ να μη τα έδειχναν, ίσως αρχίσουν τα αμερικανικά ΜΜΕ να τα δείχνουν τώρα.

    Από μακριά είναι όλα εύκολα. Νομίζετε ότι έχετε περισσότερη αγάπη για την Ελλάδα. Δεν είναι έτσι. Αγάπη έχουμε και όσοι παραμείναμε εδώ και υποφέρουμε μαζί της. Όσοι επί δεκαετίες δουλέψαμε σκληρά, προσφέραμε, ανοίξαμε επιχειρήσεις και δούλεψαν και άλλοι, φορολογηθήκαμε. Δεν είμαστε όλοι απατεώνες, ούτε όλοι φοροφυγάδες, ούτε όλοι κλέφτες, ούτε όλοι μαζί φτάσαμε τη χώρα στο σημερινό της χάλι.
    Εμείς «δεν έχουμε φωνή» και δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή υπάρχουν ηλίθιοι που πληρώνονται αδρά για να γράφουν ψέματα, έχουν και δίκιο!

    Μπορεί κάποιος κάλλιστα να κάθεται αναπαυτικά στη βεράντα του σπιτιού του και να μιλάει για τους ιεραπόστολους στην Αφρική. Να κάνει πολύωρες συζητήσεις για τα καλά του Χριστιανισμού και για το πόσο θεάρεστο είναι το έργο αυτών των ανθρώπων. Αν του ζητήσουν να πάει και αυτός εκεί, να αντιμετωπίσει τα λιοντάρια, την ελονοσία, το aids, την πείνα, την έλλειψη φαρμάκων, νερού, ειδών υγιεινής, ηλεκτρικού ρεύματος κλπ, είναι σίγουρο ότι θα πάει;
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    Επιτίθεστε στη νέα κυβέρνηση (σαν έτοιμος από καιρό) και προσωπικά στην Πρόεδρο της Βουλής. Η εν λόγω κυρία είναι άμεπτη, πολύ καλά διαβασμένη και μπαίνει στο μάτι της διαπλοκής και μόνο. Μήπως αυτό μας λέει κάτι;
    Μήπως πρέπει να μας απασχολεί το γεγονός ότι το μόνο που βρήκαν 3 μήνες τώρα να της προσάψουν, είναι η ιστορία με το λάστιχο;
    Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθείτε προσωπικά γιατί δεν βρίσκουν κάτι ουσιαστικό να «πιαστούν» παρά εφευρίσκουν ιστορίες;
    Μήπως θα πρέπει να σας απασχολεί το γεγονός ότι προεδρεύει προσωπικά στην επιτροπή για το χρέος;
    Λέω μήπως!

    Μήπως μπορείτε να μας υποδείξετε πόσες και ποιες φορές κατά το παρελθόν τα αμερικανικά ΜΜΕ ή τα sites από τα οποία ενημερώνεστε αναμετέδωσαν τις ειδήσεις με τα σκάνδαλα και τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων των προηγούμενων κυβερνώντων που μετέδιδαν τα (ελάχιστα είναι αλήθεια) ελληνικά ΜΜΕ;;; Δεν αναφέρομαι σε αοριστολογίες και γενικόλογες αναφορές, αναφέρομαι σε ονόματα και διευθύνσεις.

    Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε και εμείς από που διαβάσατε την είδηση για τους 75 βουλευτές που έγιναν 57; Λυπάμαι, αλλά την έψαξα και την βρήκα στα εξής «σημαντικά» σάιτ:
    1) της Νέας Δημοκρατίας
    2) iefimerida (γνωστότατο βοθροσάιτ/φερέφωνο Σαμαρά)
    3) crashonline (του …ανεξάρτητου Γ. Τράγκα)
    4) στο e-kefalonia.blogspot.gr (έχει υπέρτιτλο «Εθνικιστές Κεφαλονιάς» ενώ χρησιμοποιεί και την ίδια φωτογραφία!!!)

    Στο ασήμαντο blog που έχω διασταυρώνω πολλές φορές μια είδηση από δεκάδες sites. Διότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πολλοί ψυχάκηδες και πληρωμένοι και θα την πατήσω.
    Είναι απόλυτο δικαίωμά σας να ενημερώνεστε από όπου θέλετε. Είναι απόλυτο δικαίωμά σας στον προσωπικό σας χώρο να γράφετε ό,τι εσείς νομίζετε. Από τη στιγμή όμως που έχετε ανοιχτά τα σχόλια, θα αναμένετε και την αντίθετη άποψη.
    Από μη δημοσιογράφους.

    Για την συγκεκριμένη ανάρτηση που αφορά την αποφυλάκιση ενός τρομοκράτη, θα σας πω ότι και εγώ προσωπικά διαφωνώ με την αποφυλάκισή του. Στις δύσκολες όμως ώρες που περνάει η πατρίδα μου επιλέγω να σταθώ στο πλευρό της και όχι απέναντι. Όχι μόνο επειδή το θεωρώ χρέος μου, αλλά και επειδή εξακολουθώ να σταθμίζω τα καλά και τα στραβά της κυβέρνησης και βρίσκω πως τα καλά είναι απείρως περισσότερα.

    ΥΓ: Από την προηγούμενη ανάρτηση όπου, όπως αποδείχθηκε, κανένας από όσους επισκέφτηκαν και σχολίασαν στη σελίδα σας δεν συμφωνεί, θεωρήσατε ή θεωρείτε ότι δέχεστε επίθεση. Πιστέψτε με, αυτός που δέχεται επίθεση δεν είστε εσείς.
    Μην προσπαθείτε κάθε φορά που τα σχόλια εκφράζουν την αντίθετη άποψη να λέτε πως δέχεστε επίθεση. Συζήτηση κάνουμε και φυσικά διαφωνούμε. Το θέμα είναι ένα: όταν όλοι μα όλοι διαφωνούν με όσα λέτε, μήπως πρέπει να αναρωτηθείτε σοβαρά ποιος από όλους έχει το λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κ. Πέτρο
    Λυπάμαι που παραβλέποντας δημοκρατικές αρχές δεν επιτρέπετε σε κάποιον άλλον να έχει την δική του γνώμη.
    Όσο για την ενημέρωσή μου είναι πολύ καλύτερη από την δική σας. Απλούστατα διότι δεν είναι μονόπλευρη.
    Καλή σας μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι μπορούμε να πούμε για όλα αυτά; Φοβηθήκαμε τώρα, μη μας κάνουν "ντα" οι ΗΠΑ! Προφανώς οι επαφές του Τσίπρα με τη Ρωσία, τους έχουν κάτσει στο λαιμό κι είπαν να μας "τρίξουν" τα δοντάκια τους με την υπόθεση Ξηρού. Για να μην ξεχνιόμαστε, μεγαλύτεροι τρομοκράτες από τους Αμερικανούς (για τις ηγεσίες μιλώ φυσικά, για να μην παρεξηγηθώ), δεν υπάρχουν.

    Όσο για την είδηση της ανάρτησης, επειδή δεν υπάρχει στο κείμενο πηγή, έψαξα κι εγώ να τη βρω εδώ στην Ελλάδα και τη βρήκα εδώ: Σε ένα site της Νέας Δημοκρατίας: http://neodimokratis.gr/praxikopima-mono-me-56-vouleutes-perase-o-nomos-gia-ton-xiro/ και εδώ: http://e-kefalonia.blogspot.gr/2015/04/blog-post_83.html (Εθνικιστές Κεφαλλονιάς) με την ίδια φωτογραφία επίσης (αυτή του Ξηρού). Πέτρο, απορώ που εσύ τη βρήκες και σε άλλα site. Προφανώς και έψαξες καλύτερα, συνεπώς έχεις και πιο σφαιρική ενημέρωση όπως πάντα. Ντένη, με όλο το σεβασμό, μόνο κάποιος που γνωρίζει τον blogger Πέτρο Κ., ξέρει πόσο ενημερωμένος είναι και ουχί μονόπλευρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σου αγαπητή μου φίλη.
      Εκτιμώ το ύφος του σχολίου σου. Διαφωνώ που ένα διπλωματικό επισόδειο το χαρακτιρίζεις "ντα". Προσπάθησε να το δεις στο βάθος. Όσο για τους Αμερικανούς τρομοκράτες να σου θυμίσω την 11 Σεπτ. 2001 με την πτώση των Διδύμων Πύργων και τους πάνω από τις 3.000 νεκρούς. Ας βλέπουμε λοιπόν ακόμη και τους εχθρούς μας σε σωστή βάση.
      Σχετικά με την ανάρτηση την είδηση ανέφερα λοες οι εδώ αμερικανικές εφημερίδες. NY Times, Daily News κ.α.
      Όσο για τον κύριο Πέτρο για μένα δεν μετράει η ενημέρωση που μπορέι να έχει όσο να γνωρίζει να την μεταχειρίζεται σωστά.
      Αυτά και νάσαι καλά αγαπητή μου φίλη.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι αγαπητέ, αλλά εμάς τους πολίτες εδώ στην Ελλάδα, μόνο ο οικονομικός πόλεμος που μας έχουν κηρύξει από παντού (αλλά από παντού όμως) μας απασχολεί σοβαρά. Όλα τα άλλα, για να χρησιμοποιήσω ελληνική αργκό, είναι: "σιγά τα λάχανα". Θεωρώ πως είναι κόλπα δημοσιογραφικά, δημοσιοσχετίστικα, και φυσικά, άκρως πολιτικά. Όλα είναι Πολιτική αγαπητέ. Διπλωματικά είναι άλλα, που δεν είναι της παρούσης. Στο προηγούμενο σχόλιο μου, διευκρίνισα σαφέστατα ότι αναφέρομαι σε ηγεσίες αγαπητέ Ντένη και όχι σε θύματα. Συνεπώς, θεωρώ ατυχή την αναφορά σου: "Όσο για τους Αμερικανούς τρομοκράτες να σου θυμίσω την 11 Σεπτ. 2001 με την πτώση των Διδύμων Πύργων και τους πάνω από τις 3.000 νεκρούς". "Ας βλέπουμε λοιπόν ακόμη και τους εχθρούς μας σε σωστή βάση"; Για τους εχθρούς ποίων μιλάς, καθόλου δεν το κατάλαβα.

      Αν αυτή την είδηση: "Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ενώ στη βουλή ήσαν μόνο 57 βουλευτές. Μια εβδομάδα πριν, για το ίδιο θέμα, η πρόεδρος της βουλής αρνήθηκε να κηρύξει την έναρξη ενώ ήσαν 75 βουλευτές χαρακτηρίζοντας την παρουσία σαν μην απαρτία", την αναφέρουν οι NY Times, Daily News κ.α.(που δεν αναφέρεις ποιες είναι), ε τότε πάει, ξέπεσαν και οι NY Times και Daily News και τις βλέπω να πηγαίνουν οσονούπω για κλείσιμο.

      Παρόλα αυτά, υπάρχει και κάτι που συμφωνώ (με παραπλήσια διατύπωση ενδεχομένως): "δεν μετράει η ενημέρωση που μπορεί να έχει κάποιος, όσο να γνωρίζει να την μεταχειρίζεται σωστά." Καλό βράδυ από την Ελλάδα αγαπητέ Ντένη.

      Διαγραφή