Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Να τι θα πει Ελλάδα.



Ασφαλώς και θα θυμάστε – ιδιαίτερα οι κάπως ηλικιωμένοι και παλαιότεροι – εκείνο το υπέροχο τραγουδάκι των Κώστα Κιούση (στίχοι) και Γιώργη Μυρογιάννη (μουσική) με τον τίτλο ...να τι θα πει Ελλάδα. Αξέχαστο τραγουδάκι.
Λίγα πεύκα, λίγα μάρμαρα.
Βέβαια το τραγουδάκι εκείνο μιλούσε για λευκά μάρμαρα, πεύκα, θάλασσα, εκκλησάκια, αυλόπορτες με αγιόκλημα και την αθάνατη ρετσίνα.
Μιαν αυλόποστα που κρύβεται η μισή.
Αυτή και άλλα πολλά και ωραία ήταν η ζωγραφιά της Ελλάδας εκείνη την εποχή που γράφτηκε το τραγουδάκι. Να τι θα πει Ελλάδα. Άλλοι οι άνθρωποι τότε. Άλλα τα ιδανικά τους. Άλλες οι μεταξύ του σχέσεις. Και πάνω απ΄ όλα ήταν μεγάλη η αγάπη τους γι΄αυτή την πατρίδα.
Όμως άλλοι ήσαν και οι άνθρωποι που τότε πλαισίωναν τον πολιτικό χώρο της πατρίδας μας. Πολιτικοί που πάνω από όλα είχαν την Ελλάδα. Και κατάφεραν να περάσουν στην Ιστορία.
Από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Άλλοι άνθρωποι σήμερα που δεν τους συγκινεί το πεύκο, η θάλασσα, το αγιόκλημα, η ρετσίνα. Άλλα τα ενδιαφέροντά τους. Άλλοι και οι πολιτικοί που κυριολεκτικά έχουν καθήσει στο σβέρκο του Έλληνα.
Ελάτε να ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στην Ελλάδα του σήμερα για να δούμε τι τραγουδάκι θα μπορούσαμε να γράψουμε.
Διαβάστε τι γίνεται.
Από την κυβέρνηση ψηφίστικε η ίδρυση Εξεταστικής Επιτροπής η οποία θα εξετάσει για το πως η χώρα έφτασε στην κρίση. Αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση θα ψάξουν να βρουν τα αίτια. Το φαντάζεσθε;
Ο πρωτεργάτης των μνημονίων
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι η Επιτροπή αυτή συστάθηκε για καλύψει τους πραγματικούς υπεύθυνους. Και φυσικά θα καλύψει και τον ίδιον σαν πρωτεργάτη των μνημονίων.
Ξέφραγο αμπέλι το κέντρο της Αθήνας. Πόλεμος αντιεξουσιαστών με τα ΜΑΤ. Καλά, ε; Ο πόλεμος αυτός έχει περάσει σε διάρκεια και τον Πελοπονησιακό.
Έκοψαν τα φρένα από το αυτοκίνητο γνωστής τηλεπαρουσιάστριας. Ίσως, λόγω κρίσης δεν είχαν χρήματα να αγοράσουν πιστόλι οι άνθρωποι.
Μεγάλη ποσότητα κρέατος και παρασκευασμάτων ακατάλληλα προς κατανάλωση εντοπίστηκαν σε εγκατάσαση εμπόρου κρέατος στο Αγρίνιο. Να βγάλει μεροκάματο ήθελε ο άνθρωπος.
Αναρχικοί έγραψαν συνθήματα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Σιγά που θα σεβαστούν τα μνημεία.
Η πρόεδρος της ελληνικής βουλής. Τι να σκέφτεται άραγε; 
Σε μια έκδοση 80 σελίδων το περιοδικό της Βουλής φιλοξενεί όχι μία ούτε δύ αλλά...47 φωτογραφίες της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πολύ σωστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρότεινε το περιοδικό να μετονομασθεί σε Ζωή. Μια Ζωή την έχουμε που λέει και το λαϊκό άσμα και οπωσδήποτε θα γίνει ο ύμνος του ελληνικού κοινοβουλίου.
Πορνογραφικό παιδικό υλικό διαρκείας 450 ωρών βρίσκεται στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το υλικό βρέθηκε στα σπίτια ενός πρώην αστυνομικού και ενός εν ενεργεία ιατρού ουρολόγου. Υπέροχοι κύριοι.
Παράνομο κέρδος 1.800.000 ευρώ φέρεται να οφελήθηκε ο Α! Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλέξης Μητρόπουλος. Γι΄αυτό ο άνθρωπος επέλεξε να ασχοληθεί με την πολιτική.
Η απελπισία της ανεργίας.
Ξεπέρασε το 27% η ανεργία στην Ελλάδα. Και προχωράμε για νέα ρεκόρ.
Σπείρα διαρρηκτών “θερίζει” σπίτια στα βόρεια προάστεια. Τελευταίο χτύπημα χθες την νύχτα στην Σταμάτα όταν τέσσερεις λησταί χτύπησαν μεζονέτα. Θεριεύει το έγκλημα στην Ελλάδα.
Για δεκάτη τρίτη μέρα συνεχίζεται η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών - και θα συνεχίζεται - από ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και την απελευθέρωση του Ξηρού και άλλων κρατουμένων.Και τι θα δούμε ακόμη.
Άγρια δολοφονημένοι βρέθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης ένας τριανταπεντάχρονος άνδρας και μία 44χρονη γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητό τους στην Σαλαμίνα. Συνηθισμένα φαινόμενα στην Ελλάδα του σήμερα.
Μετά από το μικρό αυτό δείγμα των όσων σε καθημερινή βάση συμβαίνουν στην Ελλάδα μπορώ να πω ότι το αλησμόνητο τραγουδάκι που εξυμνούσε τις ομορφιές της πατρίδας μας να τι θα πει Ελλάδα ανήκει πλέον σε κάποιο μακρυνό παρελθόν που πίσω δεν γυρίζει. Και δεν γυρίζει γιατί ντρέπεται για την κατάντια της όμορφης χώρας.. Το τραγούδι που σήμερα θα ταίριαζε στην πατρίδα μας, με κάποια άγρια παραλλαγή είναι το βρε πως καταντήσαμε. Και μη χειρότερα.

Φίλες και φίλοι.
Παρακαλώ περάστε από τα http://eftanhsa.blogspot.com (κλικ εδώ)
Να είστε σίγουροι ότι θα βρήτε κάτι ενδιαφέρον, 
κάτι που θα σας αρέσει.


12 σχόλια:

  1. βρε πως καταντήσαμε. Και μη χειρότερα. ΔΚ

    Ντένη μου, απαίσια εικόνα, να σε κάνει να φοβάσαι να πας στις ρίζες σου... άσε πουδεν υπάρχει συγκοινωνίας και τα "ταξί" σε γδύνουν
    και πολλές φορές σε βρίζουν!!!
    Καλή Ανάσταση, εκεί, εδώ, παντού!

    Χαιρετισμούς,
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υιώτα μου έχεις απόλυτα δίκιο δυστχώς. Η Ελλάδα μας έχει γίνει αγνώριστη. Όσο για τα ταξί έχω πικράν πείρα αφού πλήρωσα για μια απόσταση που έκαναν οι συνεπιβάτες τους οποίους παρέλαβε ο ταξιτζής χωρίς να με ρωτήσει.
      Και μη χειρότερα.

      Διαγραφή
  2. Και μη χειρότερα!
    Αγάπη στις ψυχές μας Ντένη! Αυτλη λείπει...
    Καλή Ανάσταση εύχομαι!
    Καλά να περάσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Αριστέα μου δεν μας αφήνουν να βάλουμε αγάπη στις ψυχές μας. Μας την έχουν κλέψει.
      Καλή Ανάσταση και σε σένα και την οικογένειά σου.
      Στείλε μου το ε/μαιλ σου γιατί από χτες παιδεύομαι να σου στείλω ευχές και μου γυρίζουν πίσω.

      Διαγραφή
  3. Αυτήν την φορά περνάω από το καφενείο όχι για να σχολιάσω το θέμα της ανάρτησης, αλλά για να χαιρετίσω όλη την παρέα με το Χριστός Ανέστη και να ευχηθώ Χρόνια Πολλά, πρώτα-πρώτα στο αφεντικό του καφενείου και έπειτα σε όλους του εκλεκτούς φίλους του.

    Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου γιατρέ Φώτη, καλή σου μέρα.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και τις ευχές σου για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
      Χρόνια πολλά σε σένα και σε όλη την οικογένεια.
      Χριστός Ανέστη

      Διαγραφή
  4. Όπως πολύ σωστά και σοφά έγραψες αγαπητέ μου φίλε
    "....Και τι θα δούμε ακόμη....Και μη χειρότερα."
    Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να (προσ)ευχόμαστε για το καλύτερο όλων μας!!!
    Χρόνια πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μυ Νίκη.
      Χρόνια σου πολλά. Χριστός Ανέστη.
      Πολύ σωστά παρατηρείς. Μας απομένει να ευχόμαστε για το καλό όλων μας και για το καλό της πατρίδας μας.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  5. Χριστός Ανέστη,
    να έχετε μια καλή εβδομάδα, αισιοδοξία και θάρρος, Άνοιξη έρχεται....
    Όσο για τα της Ελλάδος μην τα ανακατεύεις, έτσι υπάρχει ελπίδα να αισθανθείς την ευωδία των λουλουδιών...

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια σου πολλά φίλε Γαβρίλη.
      Καλή εβδομάδα και σε σένα.
      Για την τύχη της πατρίδας μας φίλε μου θα πρέπει όλοι μας να ενδιαφερόμαστε. Ξέχωρα από τους δικούς μας που έχουμε εκεί κάτω κι΄εμείς έχουμε αφήσει ένα κομμάτι από τον εαυτό μας. Δεν επιτρέπετε να την ξεχνάμε τη δόλια την πατρίδα μας.
      Νάσαι καλά φίλε.

      Διαγραφή
  6. Ζούμε το παράλογο που θέλουν να το εμφανίζουν ως φυσικό! Να συνηθίζουμε, για να μην μας φαίνεται τίποτε πια παράξενο!
    Μόνο με στοιχεία ψυχοπαθολογίας θα μπορούσα να τα παραλληλίσω όσα συμβαίνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτα δίκιο αγαπητή μου Γλαύκη.
      Η πατρίδα μας έχει φτάσει στο σημείο να ζει το παράλογο. Παρακολουθώ τις ειδήσεις στην τηλεόραση και δεν μπορώ να πιστέψω πως όλα αυτά γίνιονται στην Ελλάδα που αφήσαμε όταν πήραμε τους δρόμους της ξενητιάς.
      Νάσαι πάντα καλά αγαπη΄τή μου Γλαύκη

      Διαγραφή