Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Τι θα γίνει;



Άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Πέρασαν τρεις μήνες από τις εκλογές της 25ης του Γενάρη και ο λαός της Ελλάδας άδικα περιμένει να δει κάποια βελτίωση στις συνθήκες της ζωής του. Μάταια περιμένει να δει κάτι από όλα αυτά που προεκλογικά υπόσχονταν ο αρχηγός αλλά και όλοι οι υποψήφιοι του κόμματος, που έχει γίνει κυβέρνηση. Όμως ακόμη τίποτα δεν έχει φανεί. Αντίθετα περισσότερα προβλήματα συνωστίζονται στον ορίζοντα με κυριότερο το μεγάλο κύμα των λαθρομεταναστών που κατακλύζει τα νησιά του Αιγαίου και που οπωσδήποτε θα φέρει πολλά νέα προβλήματα στην χώρα..
Αυτήν την εικόνα παρουσιάζουν τα νησιά μας.
Κι΄αντί να βρεθεί μια κάποια λύση η υπεύθυνη υπουργός κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου ασχολείται με το αν πρέπει να ονομάζονται πρόσφυγες ή μετανάστες. Κι΄ακόμη να μας πει εκείνο το γελοίο “λιάζονται”οι μετανάστες στην Ομόνοια. Θαυμάστε υπουργό.
Την κυρία υπουργό ουδόλως την απασχολεί το μέλλον. Απλούστατα διότι δεν έχει την ικανότητα να δει το μέλλον. Και δεν είναι μόνο αυτή. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναλάβει τις υπουργικές αλλά και άλλες επίκαιρες θέσεις μέχρις στιγμής έχουν αποτύχει.
Η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Πρώτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου που με 235 ψήφους - ; - εξελέγη στην θέση του προέδρου της Βουλής κάνει ό,τι μπορεί για να μην λειτουργεί σωστά το ελληνικό κοινοβούλιο. Γνωστή από το παρελθόν η Ζωή, από προηγούμενες συμμετοχές της σε διάφορες επιτροπές όπου το μόνο που προσέφερε ήταν οι κόντρες με άλλους συνέδρους. Κι΄όμως βρέθηκαν 235 βουλευτές που την έφεραν στο προεδρείο της Βουλής. Άραγε να σκέφτηκαν όλοι αυτοί που την ψήφισαν
Ακολουθεί η Τασία Χριστοδουλοπούλου,της οποίας η θέση και ο τίτλος είναι Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής,. Τα μέχρι στιγμής δείγματα που έχει δώσει η κυρία αυτή είναι ότι όχι μόνο δεν γνωρίζει τίποτα από το αντικείμενο που της ανέθεσαν αλλά και μάλλον δεν γνωρίζει αν ζει στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα, αφού το πρόγραμμα αντιμετώπισης του κύματος των λαθρομεταναστών θα στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ, ποσόν που η Ελλάδα δεν διαθέτει.

Ένα άλλο κρίσιμο σημείο είναι ότι τους ονομάζει πρόσφυγες πολέμου και όχι μετανάστες.
Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Μα κυρία μου σ΄αυτές τις περιοχές ο πόλεμος υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Και οι λαθρομετανάστες που έφταναν στην Ελλάδα κάθε χρόνο δεν ξεπερνούσαν τις λίγες εκατοντάδες. Ξαφνικά η Ελλάδα βρέθηκε στη θέση να υποδέχεται χιλιάδες καθημερινά να τους ονομάζει “πρόσφυγες πολέμου”και να τους εφοδιάζει με νόμιμα χαρτιά για την παραμονή τους και τις μετακινήσεις τους. Και γεννάται το ερώτημα, όλοι αυτοί τώρα θυμήθηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να γλυτώσουν; Και είναι σίγουρη η κυρία υπουργός ότι όλοι αυτοί είναι πρόσφυγες από τη Συριά; Αποκλείει το ενδεχόμενο ανάμεσά τους να υπάρχουν τζιχαντιστές; Πάρα πολύ επιπόλαια αντιμετωπίζεται από την υπεύθυνη υπουργό ένα τόσο σοβαρό θέμα. Και κάτι ακόμα που θα πρέπει να μελετήσει η κυρία Χριστοδουλοπούλου. Τον άλλο μήνα αρχίζει η τουριστική περίοδος. Το μοναδικό εισόδημα που αυτή τη στιγμή διαθέτη η Ελλάδα. Τι θα γίνει με αυτούς που θα έλθουν να γνωρίσουν την Ελλάδα και να αφήσουν κάποια χρήματα, όταν θα χρειαστεί να βρίσκονται ανάμεσα σε αυτό το θέαμα που παρουσιάζουν σήμερα τα νησιά μας αλλά και η Αθήνα;

#......................................................   ......   ................   ...............
                                                          Από το Εθνος GR
                                                  Από την Kontranews
Πως θα κυκλοφορούν αυτοί οι τουρίστες στην Ομόνοια όπου εκατοντάδες μετανάστες είναι ξαπλωμένοι στα πεζοδρόμια. Ας επιστρατεύσει η κυβέρνηση κάποια στοιχεία λογικής και ας σκύψει με ενδιαφέρον πάνω σε αυτό το θέμα πριν να είναι αργά.
#Στη θέση αυτή είχα δημοσιεύσει, από δικό μου λάθος, μια φωτογραφία μεταναστών που ήταν από την Ιταλία. Μου έγινε γνωστό από καλές μου φίλες και έσπευσα να την αντικαταστήσω. Ζητώ πολλά συγνώμη γι΄αυτό μου το λάθος.



17 σχόλια:

  1. Ντένη καλησπέρα από την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν περιμένει από μια κυβέρνηση δυόμιση μηνών να χτίσει όσα γκρέμισαν μέχρις τις 24 Γενάρη οι προηγούμενες κυβερνήσεις που μας χρεοκόπησαν. Η Ελλάδα εξέλεξε αυτή την κυβέρνηση, για να σταματήσει την αιμορραγία της από τις προηγούμενες σαρκοφάγες κυβερνήσεις. Σε ο,τι αφορά τους μετανάστες ή πρόσφυγες, στην Ιταλία μπήκαν 8000 την προηγούμενη εβδομάδα, όταν στην Ελλάδα μπήκαν μόλις 1000. Και όχι, αυτή η φωτογραφία στο τέλος δεν ξέρω από που είναι, σίγουρα δεν είναι πάντως από την Ελλάδα της 25ης Γενάρη και μετά. Όσο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενοχλεί τώρα πια τους δεξιούς και τους πασόκους, επειδή ανοίγει το θέμα με τις εξεταστικές, εκεί δηλαδή που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ φάγανε με χρυσά κουτάλια και τώρα δεν θέλουν να τους ενοχλήσει κανείς... Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την ιστορία, αυτή η φωτογραφία στο τέλος με τους μετανάστες, είναι από την Ιταλία και όχι από την Ελλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγαπημένη μου Πέτρα έχει απόλυτο δίκιο για τη φωτογραφία: Είναι από την Ιταλία!
      http://www.tanea.gr/news/world/article/5229715/toylaxiston-10-000-prosfyges-apobibasthkan-thn-teleytaia-ebdomada-sthn-italia/

      "Τουλάχιστον 10.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία"


      Μένω Ελλάδα, τέτοια εικόνα δεν έχω συναντήσει.

      Σίγουρα δεν μένω κέντρο Αθήνα.
      Αλλά το σωστό είναι να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας έχει κλείσει από τους πρόσφυγες.

      Ο μπαμπάς μου υπήρξε μετανάστης, και στο θέμα των μεταναστών είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητη Ντένη. Όλοι ψάχνουν για μια καλύτερη ζωή.
      Και δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε για αυτό!

      Το θέμα είναι η Πολιτεία να στέρξει για αυτούς.
      Αλλά το διάστημα είναι πολύ μικρό για να γινόμαστε τόσο καυστικοί κι ανυπόμονοι!

      Κάπου διάβασα , δεν θέλουμε να διώξουμε αθώα παιδιά. Θέλουμε απλά να καθαρίσει η Αθήνα, Ελλάδα κλπ κλπ από αυτούς/
      Το καθαρίζω σημαίνει πετάω βρωμιά. Κατά τα άλλα δεν είμαστε ρατσιστές!

      Αγαπητέ μου Ντένη, δεν σε κατηγορώ.Σκέψεις και προβληματισμούς αφήνω!
      Δεν υπερασπίζομαι καμία κυβέρνηση.

      Αλλά σαν Αριστέα έχω μάθει να έχω υπομονή.
      Και να υποστηρίζω κάποιες πεποιθήσεις μου...
      Όπως ότι από τους προηγούμενους είναι σκάλες ανώτεροι!!!

      Αυτά είχα να καταθέσω !
      Καλή σου μέρα φίλε Ντένη :)))

      Διαγραφή
  3. Αγαπητές μου και καλές μου φίλες, Πέτρα και Αριστέα καλημέρα σας.
    Με την άδειά σας να απαντήσω και στις δυό.
    Κατ΄αρχάς επιτρέψτε μου μια μικρή απολογία. Από χρόνια πολλά δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Στα εφηβικά μου χρόνι εντάχθηκα σε κάποιο απ΄αυτά αλλά στην πορεία είδα ότι μας χρησιμοποιούν και μας εκμεταλεύονται Και αποχώρησα, γιατρεύτηκα.Και στη δημοσιογραφική μου πορεία δεν επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να γράφει κομματικά.Πάντοτε έδινα αυτά που έβλεπα και έπρεπε να δώσω στον κόσμο.
    Και τώρα στα δικά σας.
    Το ότι η τελευταία φωτογραφία είναι από την Ιταλία δεν ελαφρήνει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτό τον καιρό η Ελλάδα με το πρόσφατο κύμα των μεταναστών.
    Ούτε μετράει πόσους δέχτηκε η Ιταλία.Εκείνο που μετράει είναι ότι η πατρίδα μας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Δεν έχει υποδομές, δεν έχει χρήματα, δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο και το κυριώτερο - κι΄ας μην κρυβώμαστε πίσω από το δάχτυλό μας - αντιμετωπίζει πρόβλημα ύπαρξης. Το νωρίζετε πολύ καλά διότι πιστεύω ότι παρακολουθείτε πως διάκεινται απέναντί μας η ΕΕ.Τι θα γίνει λοιπόν με αυτούς τους ανθρώπους; Που θα μείνουν; Που θα κοιμηθούν; Που θα εργαστούν; Κι΄όταν είναι γνωστό ότι η πείνα είναι ο πιό κακός σύμβουλος του ανθρώπου καταλαβαίνεται τι έχει να γίνει. Έχω πάρει κι΄εγώ τον δρόμο της μετανάστευσης και τους καταλαβαίνω, τους συμμερίζομαι και τους συμπονώ. Όμως.....
    Τώρα, όσων αφορά την κ. Κωνσταντοπούλου αγαπητή μου Πέτρα πρόκειται για ένα τρομερά κομπλεξικό υποκείμενο κι΄αυτό δεν χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμων για να το δει. Η συμπεριφορά της στις διάφορες Επιτροπές όπου ήταν μέλος τα λέει όλα. Και φυικά η συμπεριφορά της σαν πρόεδρος της Βουλής λέει πολλά. Όσο για την κ. Χριστοδουλοπούλου τι να πω; Όταν μια υπεύθυνη υπουργός σε ένα τέτοιο πρόβλημα λέει ότι οι μετανάστες στην Ομόνοια "λιάζονταν" τα υπόλοιπα περιττεύουν.
    Σχετικά με τον χρόνο που έχει η κυβέρνηση έχετε κάποιο δίκιο. Μην ξεχάτε όμως ότ ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε ευθύνες από την Κυβέρνηση τις πρώτες εβδομάδες. Πάντως δεν φαίνεται στον ορίζοντα τίποτα σαν υπόσχεση προς τον λαό. Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός στα υπουργεία. Άλλα λέει ο Βούτσης, άλλα υπόσχεται ο Λαφαζάνης, άλλα πιστεύει ο Στρατούλης. Ο Σακελλαρίδης στιγματίζει τους αντιεξουσιαστές η Κωνσταντοπούλου τους αποκαλεί "ειρηνική εκδήλωση" Τι να πω κοπέλες μου;
    Μια ευχή κάνω. Ο Θεός να βοηθήσει την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ντένη, ξεκαθαρίζω ότι σέβομαι όσα γράφει κάποιος στο blog του, διότι δικός του είναι ο χώρος κι ο,τι θέλει γράφει ο καθένας. Συνεπώς, αρνούμαι να μπω σε αντιπαράθεση για το πόσο κομπλεξική είναι η Κωνσταντοπούλου και για το πόσο "σπουδαία" "προσωπικότητα" είναι ο Άδωνις! Επειδή όμως υπήρξες δημοσιογράφος, καλό είναι να διασταυρώνονται οι ειδήσεις και οι φωτογραφίες, προς αποφυγή εντυπώσεων. Διότι αν κάποιος -Έλληνας ή μη- εκεί στην Αμερική που ζεις, δει αυτή τη φωτογραφία στο blog σου, δεν είναι σε θέση να ξέρει αν είναι από την Ελλάδα ή την Ιταλία ή από κάπου αλλού. Δημοσιογραφικά αυτό δεν είναι δεοντολογικό φίλε Ντένη, διαφωνείς; Επίσης, με όλο το σεβασμό, εσείς που ζείτε εκτός χώρας (όπως κι εμείς εδώ οφείλουμε άλλωστε), καλό είναι να είστε πρέσβεις της Πατρίδας μας, με την καλή έννοια. Εννοώ πως, αφού αυτές οι εικόνες σαν τη τελευταία, ΔΕΝ είναι αληθινές, και η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα είναι πανέμορφη (όπως μας τη παρουσιάζεις στο άλλο σου blog), είναι όμως παράλληλα και μια ασφαλής χώρα. Κι οφείλουμε να τη διαφημίζουμε και να προτρέπουμε κι άλλους να έρθουν ως εδώ να τη γνωρίσουν και όχι να τους αποτρέπουμε, με αρνητικά δημοσιεύματα. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.

      Υ.Γ Κάθε δυστυχισμένος άνθρωπος που έχασε την πατρίδα του και το σπίτι του και την οικογένεια του, έχει ανάγκη να "λιάζεται" στον ήλιο της Ελλάδας μας. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει αυτή η χώρα για αυτούς τους ανθρώπους, είναι να τους επιτρέψει το ζεστό χάδι του ήλιου της...

      Διαγραφή
  4. Λυπάμαι αγαπητή μου Πέτρα που δεν μπορείς να καταλάβεις τι θέλω να πω με αυτά που γράφω.
    Κατ΄αρχάς να σου πω ότι παρ΄όλο που είναι δικός μου ο χώρος του μλπογκ δεν γράφω ότι θέλω, όπως λες, αλλά αυτό που πρέπει να γράψω. Να σου πω ακόμη ότι σέβομαι τον οποιονδήποτε αναγνώστη μου και αυτό το έχω αποδείξει.
    Δεν σε κάλεσα σε αντιπαράθεση καλή μου φίλη σχετικά με την κ. Κωνσταντοπούλου η οποία για μένα δεν είναι μόνο τρομερά κομπλεξική αλλά και άνευ σημασίας. Όσο για τον ΄Αδωνη μην προσπαθείς να μου τον φορτώσεις για φίλο διότι τα όσα του έχω "σουρει" μπορούν να γίνουν βιβλιο. Το έχω τονίσει ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα ούτε πιστεύω σ΄αυτά.
    Αναφορικά με τη φωτογραφία αναγνώρισα το λάθος μου ζήτησα χίλια συγνώμη και την αντικατέστησα, όπως θα δεις.
    Να είσαι σίγουρη καλή μου φίλη ότι όλοι εμείς εδώ όχι μόνο είμαστε πρέσβεις της πατρίδας μας αλλά και τους απογόνους μας τους φτιάχνουμε Έλληνες με τις εκκλησιές τους, τα σχολεία τους, τις παρελάσεις τους και την περηφάνεια της καταγωγής τους παρ΄όλο που η πατρίδα μας δεν μας γνωρίζει, δεν ενδιαφέρεται για μας αλλά μας αγνοεί επιδειλτικά. Στα 42 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας καλή μου φίλη πέρασαν από εδώ πάρα πολλοί Έλληνες πολιτικοί από τους οποίους πήρα συνεντεύξεις αλλά και υποσχέσεις που ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν έγιναν έργο. Μην ζητάτε λοιπόν από μας που κάνουμε πολλά. Κάντε κι΄εσεις κάτι για μας και μην μας στέλνετε εδώ στις παρελάσεις μας τον αρχιφασίστα τον Καμμένο, που μιλάει πριν να σκεφτεί και μας κάνει ρεζίλι σε όλο τον κόσμο..
    Αυτά καλή μου φίλη και συγνώμη ακόμη μια φορά. Έχω μάθει στη ζωή μου να αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και να λέω "Ναι. Λάθος μου. Συγνώμη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντένη την καλησπέρα μου απ' την πατρίδα. Διαφωνώ σε όλα σχεδόν απ' αυτά που διάβασα, αλλά αναγνωρίζω την αγωνία σου για την Ελλάδα και σέβομαι το δικαίωμά σου να κρίνεις τα πράγματα με την δική σου οπτική.
    Για την αποκατάσταση της ιστορίας, θυμίζω απλά ότι η κατάσταση με τους πρόσφυγες που βιώνουμε σήμερα, είναι η φυσική συνέπεια της πιο προδοτικής & ανθελληνικής συνθήκης που υπεγράφη από Παπανδρέου & Σημίτη, το 2003 «Δουβλίνο -2» καθιστώντας την χώρα μας σε πάρκινγκ λαθρομεταναστών.
    Έχουμε εισπράξει αμέτρητες επιδοτήσεις (άραγε σε ποιον τραπεζικό λογαριασμό να βρίσκονται σήμερα;), για ανθρώπινες υποδομές & συνθήκες διαβίωσης. Κι αν δεν το γνωρίζεις (αυτές οι πληροφορίες δεν διαρρέουν στα ΜΜΕ), υπάρχει ένα ολόκληρο κύκλωμα εκμετάλλευσης αυτών των δυστυχισμένων που παίζουν ρουλέτα στις πλάτες τους. Από ταξιτζήδες και μπάτσους, μέχρι βουλευτές και δικηγόρους.
    Αυτά εν ολίγοις, με καλή διάθεση και με την πεποίθηση πως η αγάπη και η αγωνία μας για την Ελλάδα είναι κοινές.
    Καλή σου νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μερα αγαπητή μου Μαρία.
      Σ΄ευχαριστώ που μου αγαγνωρίζεις κάποια δικαιώματα στον τρόπο σκέψης και γραφής. Κι΄ακόμη σ΄ευχαριστώ που μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να έχω μια γνώμη. Στα εφηβικά μου χρόνια ξεκίνησα να δημοσιογραφώ και σαν βάση μου έθεσα να αναγνωρίζω το δικαίωμα του άλλου να έχει μια γνώμη και να την σέβομαι όμως να σέβοντε και τη δική μου έστω και αν διαφωνούν. Η βάση του δημοκρατικού διαλόγου. Γνωρίζω την συνθήκη του "Δουβλίνου - 2" Ήταν από τα τραγικά λάθη του τότε ΠΑΣΟΚ.. Δεν έχω τίποτα με τους πρόσφυγες, προς Θεού. Όμως διαφωνώ με τον τρόπο που τους μεταχειρίζονται. Ξέρω καλά ότι το πρόβλημα αυτό η Ελλάδα σήμερα δεν είναι σε θέση να το αντιμετωπίσει και η κατάσταση είναι τέτοια που δεν μας επιτρέπει να έχουμε ελπίδες. Μπορεί κάποιος να μου πει τι θα γίνει όταν αυτοί οι άνθρωποι πεινάσουν και δεν έχουν να φάνε; Που θα κοιμηθούν; Που θα πλυθούν; Σε ποιό αποχωρητήριο θα πάνε για την ανάγκη τους;
      Σαν Έλληνας που πονάω αυτή την πατρίδα τρέμω στη σκέψη ποιό θα είναι το μέλλον. Να σου πω αγαπητή μου Μαρία ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη πατρίδα μας τα είχα όλα προβλέψει προεκλογικά και τα έγραφα σε άρθρα μου (υπάρχουν) με αποτέλεσμα να χαρακρητισθώ σαν "χουντικός" από κάποια κυρία. Χουντικός εγώ που σέρνω πάνω μου τα σημάδια της γνωριμίας μου με την Χωροφυλακή της πατρίδας μου εκείνα τα πέτρινα χρόνια.
      Συμφωνώ για την καλή διάθεση και την προσφέρω πάντα, γι΄αυτή την πατρίδα που την λατρεύουμε.
      Με βρίσκεις στο kondennis9@gmail.com αν θέλεις να τα λέμε πιο άνετα.
      Την καλημέρα μου από μια χειμωνιάτικη Νέα Υόρκη όσο κι΄αν δεν το πιστεύεις.

      Διαγραφή
  6. Πήγα Αθήνα λίγες μέρες την προηγούμενη εβδομάδα και δεν είδα τέτοιες εικόνες πουθενά...και κινήθηκα και στο κέντρο...από Ομόνοια πήρα και λεωφορείο για Κηφισό...
    Δεν ξέρω για την υπουργό, αλλά η Ζωή χτυπήθηκε αλύπητα με ένα λάστιχο μιας φαντασιόπληκτης νεοδημοκράτισσας (που τράβηξε βίντεο, αλλά της το έσβησε η Ζωή και όταν της είπαν πως τα αρχεία ανακτούνται, θυμήθηκε πως δεν ήταν βίντεο, αλλά φωτογραφία και την έσβησε μόνη της, ενός Συριζαίου και καλά βενζινοπώλη (όσο ΚΚΕ ήταν και οι χρυσαυγίτες δηλαδή) και ενός χαζού Άδωνη που της πέταξε και σπόντα στη βουλή..
    Άλλος δε, της είπε και για τον άντρα της...όλα αυτά μας λένε πως όσο αυτοί σκέφτονται πως θα τη χτυπήσουν, κάτι κάνει η Ζωή που δεν τους αρέσει...και για να μην αρέσει σε αυτούς είναι σωστό!!...χαχα!!
    Πιστεύω πως κάνει τη δουλειά της όσο καλύτερα μπορεί και φυσικά δεν περιμένω σε 3 μήνες να λυθούν τα σοβαρότατα προβλήματα που μας δημιούργησαν οι προηγούμενοι..όσο για τους πρόσφυγες, όσο γίνονται πόλεμοι θα αυξάνονται...η καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μου είναι να παίρνουν χαρτιά και να προωθούνται στον τόπο που θέλουν να πάνε, μια και κανείς τους δεν ονειρεύονταν ως προορισμό την Ελλάδα!
    Οι οικονομικοί μετανάστες και πολύ περισσότερο οι πρόσφυγες, είναι δημιουργήματα και της Ευρώπης, ε ας αναλάβει κι αυτή τις ευθύνες της, για μια φορά!

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Μαρία.
      Σαν αρχή μου έχω να σέβομαι την γνώμη του κάθε συνομιλητή μου έστω και αν διαφωνώ. Σέβομαι λοιπόν και την δική σου γνώμη ότι κατά την επίσκεψή σου στην Αθήνα δεν είδες τις εικόνες που περιγράφω. Μήπως όμως μπορείς να μου πεις που βρίσκουν αυτές τις εικόνες οι εφημερίδες της Ελλάδας, που βρίσκουν τις εικόνες όλα τα τηλεοπτικά
      κανάλια; Διότι αν αυτοί όλοι λένε ψέματα τότε κι΄εμείς εδώ λέμε και γράφουμε ψέματα.
      Τελικά καλή μου φίλη πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα και δεν θα λυθεί όσο κάποιοι από την Ελλάδα αλλα και από άλλα κράτη τρώνε πολύ καλά.
      Όσο για την Ζωή τι να πω. Η μέχρι σήμερα συμπεριφορά της τόσο στη Βουλή όσο και από κάποιες επιτροπές που έχει περάσει μου δίνουν την εντύπωση ότι διαθέτει αρκετό κόμπλεξ. Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε να έλθουν καλύτερες μέρες στην πατρίδα μας.
      Νάσαι πάντα καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Ντένη. Διαβάζοντας την απάντηση σου στην αγαπητή μας Μαρία θυμήθηκ ακάτι που ήθελα να στο γράψω όταν έγραψα το πρώτο μου σχόλιο, στο οποίο αρκέστηκα να σου αναφέρω ότι η φωτογραφία είναι από την Ιταλία και δεν ανταποκρίνετε στην πραγματικότητα την ΟΠΟΙΑ εμείς ζούμε και δεν την πληροφορούμαστε από τα βοθροκάναλα.
      Αν και ο Ηρόδοτος κατέγραψε πρώτος ιστορικά δεδομένα, πατέρας της ιστορίας θεωρείται ο Θουκυδίδης. Κι αυτό γιατί ήταν ο πρώτος αληθινός ιστορικός που έβαλε την αντικειμενική συλλογή πληροφοριών και όχι στηριζόμενος σε φήμες και αναφορές άλλων.
      Τι θέλω να πω εδώ.
      Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο της επίσης αγαπητής μας Μ.Κανελλάκη , ότι δηλαδή σέβεται το δικαίωμά σου να κρίνεις τα πράγματα με την δική σου οπτική.αλλά από την άλλη όταν κάνουμε ένα άρθρο που καταδεικνύει γεγονότα και εμπεριέχει κριτική όπως είναι η δημοσιογραφία καλό είναι να έχουμε συλλέξει τα γεγονότα στην πηγή τους.
      Η ενημέρωση σου είναι από τα κανάλια. Το λες κι εσύ στη me mar;i πιο πάνω.

      Εμείς εδώ αγαπητέ μου Ντένη έχουμε πάψει να ενημερωνόμαστε από αυτά. Καμία αλήθεια.
      Είναι όλοι τους της γραμμής που δίνει ο μεγαλοεπιχειρηματίας που τους πληρώνει και οι οποίοι έχουν συμφέρον να διώξουν αυτή την αριστερή κυβέρνηση που τους έχει βάλει στο μάτι.

      Έτσι από αυτά τα κανάλια δεν θα μάθουμε ποτέ τα καλά της κυβέρνησης, όπως επίσης θα μεγιστοποιηθεί το κάθε μικρό ατόπημα άσε που θα αναμεταδοθούν εσκεμμένα αναληθεί γεγονότα ( όπως με την Ζ. Κωνσταντοπούλου. Κι όταν αποδειχτεί το λάθος ποτέ δεν θα βγουν να το πουν ή να ζητήσουν συγγνώμη! Τους μάθαμε πια! Δυστυχώς!

      Αν κάποιος από τους σχολιαστές βρίσκει ότι έχω λάθος σε όσα διατύπωσα ας το καταθέσει!

      Την αγάπη μου :)))

      Διαγραφή
    3. στο σχόλιο που άφησα εδώ (κι έκανα copy για να το ξανά με την ησυχία μου μέχρι να το δημοσιεύσεις) είδα ότι μου ξέφυγαν ορθογραφικά λάθη, λόγω κεκτημένης ταχύτητας.Όχι γιατί δεν γνωρίζω ορθογραφία.
      Αυτό, γιατί ακόμα θυμάμαι την κριτική από τη φίλη του ιστολογίου για τα λάθη μου!

      Διαγραφή
    4. Στις περιοχές που κινήθηκα πραγματικά δεν είδα τέτοιες εικόνες ....βέβαια δε γύρισα κι όλη την Αθήνα, ούτε όλο το κέντρο.
      Οπότε καταθέτω μόνο όσα είδα...αν έβλεπα θα το έλεγα...
      Πως υπάρχει πρόβλημα, επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί να βοηθήσει τόσο κόσμο, είναι γεγονός, αλλά κι αυτοί οι έρμοι, δεν έρχονται στην Ελλάδα επειδή είναι η γη της Επαγγελίας, αλλά επειδή είμαστε το δρόμο τους...
      Κανείς μας φυσικά δεν κατηγορεί τον άνθρωπο που παλεύει για τη ζωή του και αναγκάζεται να φύγει από την πατρίδα του.
      Αύριο μπορεί εμείς να το κάνουμε...και να πνίγουν εμάς...τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι δεδομένο και όλα ανατρέπονται με τον πιο τραγικό τρόπο έτσι, από ένα γύρισμα της τύχης, ή από τις επεμβάσεις των "Μεγάλων Δυνάμεων" ας μου επιτραπεί να τους χαρακτηρίσω έτσι...πιόνια τους είμαστε όλοι οι λαοί δυστυχώς και οι άνθρωποι αναλώσιμοι που τους κοστίζουν σε χρήμα και τους πνίγουν...
      Το θέμα είναι πως πρέπει να παρθούν μέτρα επί της ουσίας...όχι να γίνονται στρατόπεδα ζωντανών νεκρών και να θεωρείται λήξαν το θέμα..η Μαρία έχει δίκιο σε όσα λέει παραπάνω..
      Όσο για την ενημέρωση από τα κανάλια και τους καναλάρχες μας, αλλά και τις εφημερίδες μας (τις οποίες δεν αγοράζουμε πια ούτε για να καθαρίσουμε τα τζάμια) θα συμφωνήσω με την Αριστέα!
      Η διαστρέβλωση βγάζει μάτια...λίγοι είναι εκείνοι που υπηρετούν τη δημοσιογραφία και όχι τα μεγάλα αφεντικά τους...
      Και λίγοι κάνουν πια ρεπορτάζ για να μάθουν την αλήθεια...αρκούνται σε αναδημοσιεύσεις και φήμες που τους εξυπηρετούν...

      Διαγραφή
    5. Αγαπητή μου Μαρία, καλησπέρα σου.
      Αρχίζω από το τέλος του σχολίου σου όπου καυτηριάζεις την δημοσιογραφία και δεν έχεις άδικο.
      Να πω ότι δεν ασκώ την δημοσιογραφία σαν επάγγελμα πλέον αφού έχω παροπλιστεί και δεν υπηρετώ ούτε εξυπηρετώ αφεντικά αφού δεν εργάζομαι πλέον. Το κέφι μου κάνω πιστεύοντας ότι προσφέρω κάτι. Πηγές μου είναι ξένα ΜΜΕ τα οποία πιστεύω ότι δεν υπηρετούν συμφέροντα τουλάχιστον επικίνδυνα καυ φυσικά ελεγχόμενα ελληνικά. Έτσι πιστεύω ότι είμαι όσο μπορώ και όσο πιο πολύ γίνεται αντικειμενικός.
      Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω τίποτα με αυτά τα αξιολύπητα άτομα που καταφτάνουν στην Ελλάδα ζητώντας απλά να ζήσουν. Μάλλον δεν ερμηνεύσατε σωστά τα γραφτά μου. Τους συμπονώ και μπορώ να πω ότι συμπάσχω μαζί τους αφού έχω πάρει μια γεύση τι θα πει μετανάστευση. Εκείνο που με προβληματίζει είναι ότι όλοι αυτοί θα προστέσουν ένα ακόμα πρόβλημα πάνω στα τόσα πολλά που έχει η πατρίδα μας και δεν μπορεί να τα κουμαντάρει. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν τροφή, στέγη, ιατρική περίθαλψη, ρουχισμό και πολλά άλλα. Ποιός θα τα δώσει όλα αυτά όταν η πατρίδα μας δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις; Ποιός θα φροντίσει τους ματανάστες όταν οι γέροι και οι γρηές δεν έχουν φάρμακα; Θαύματα δεν γίνονται στην εποχή μας. Θα έπρεπε λοιπόν να φροντίσουν οι υπεύθυνοι να βρεθεί τρόπος ώστε να αντιμετωπισθούν όλα αυτά. Τίποτα δεν έγινε και η καθημερινή είσοδος συνεχίζεται μεγαλώνοντας το πρόβλημα. Αυτή είναι η θέση μου, αυτά πιστεύω, αυτά λέω και αυτά γράφω. Και πέσατε όλοι σας πάνω μου να με φάτε. Δεν είμαι εχθρός της κυβέρνησης και πολύ λίγο μ΄ενδιαφέρουν όλοι οι πολιτικοί. Μ΄ενδιαφέρει να πετύχει αυτή η κυβέρνηση. Η δημοσιογραφική εμπειρία 45 χρόνων μου λέει ότι κάτι δεν παέι καλά.Μπορεί να μην σας αρέσει αυτό. Δικαίωμά σας και το σέβομαι. Αλλά σεβασθείτε κι΄εσεις εμένα και μην με αποκαλείτε χουντικό διότι όταν εγώ σερνόμουν στην ασφάλεια και στη χωροφυλακή και κουβαλώ πάνω μου τα σημάδια τους και με ρωτάνε τα εγγόνια μου τι είναι αυτά παπού και ντρέπομαι να τους πω ότι μου τα χάρισε η πατρίδα μου γιατί την αγάπησα πολύ, εσείς παίζατε με τις κούκλες.
      Σκεφθείτε τα. Σας αγαπώ και να είστε καλά.

      Διαγραφή
    6. Νομίζω πως παρεξήγησες τα λόγια μου και στενοχωριέμαι τώρα..χίλια συγνώμη αν νόμισες πως ήταν επίθεση σε σένα..
      Ξεκαθαρίζω πως αναφερόμουν σε συγκεκριμένους δημοσιογράφους και φυσικά δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι θα μπορούσες να είσαι ένας από αυτούς..ούτε καν!!
      Φυσικά και κατανοώ αυτό που λες επίσης για τους πρόσφυγες, και ο πληθυντικός που χρησιμοποίησα παραπάνω δεν ήταν ευγενείας, ξέρω καλά πως κανείς από μας εδώ δεν έχει πρόβλημα με τους ανθρώπους αυτούς, αλλά έχει αγωνία με το τι θα γίνει...
      Χουντικό δε θα σε αποκαλούσα ποτέ, η στάση σου γενικότερα, οι σκέψεις σου και το ήθος σου, όσο καιρό σε γνωρίζω μόνο προς τα εκεί δε δείχνουν. Και πάλι νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη...
      Πάντως δεν ξέρω κατά πόσο τα ξένα έντυπα γράφουν αλήθειες.
      Είχαμε εμπειρίες, αλλά κι έχουμε από διάφορες φυλλάδες, όπως εκείνη η γερμανική που καλούσε τους Έλληνες να ψηφίσουν Σαμαρά στις προηγούμενες εκλογές, ή άλλες ειδήσεις που κάνουν το γύρω του κόσμου αναληθείς, που μας κάνουν να έχουμε μια δυσπιστία και στον ξένο τύπο, για τον απλούστατο λόγο πως ανακατεύεται, απλά για να τα ανακατέψει πολλές φορές!
      Τα πράγματα είναι σοβαρά, η κυβέρνηση κατά κάποιο τρόπο έχει δεμένα τα χέρια της, αφού δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τους ξένους, αλλά κι από την αντιπολίτευση. Την πολεμούν εκτός κι εντός σκληρά,
      Σίγουρα κανείς τους δεν τη θέλει κι έχουν σκοτεινούς σκοπούς που εύχομαι ολόψυχα να μην κατορθώσουν να πραγματοποιήσουν...
      Ελπίζω να ξέρεις πως έχεις την απεριόριστη εκτίμησή μου...αυτό το θεωρούσα δεδομένο και γι΄αυτό δε σκέφτηκα πως ίσως παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου!!
      Κι εσύ να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  7. ΟΙ οικονομικοί ή παράνομοι μετανάστες πάντοτε υπήρχαν από τα κράτη όπου δεν μπορούσαν να ζήσουν ένεκα φτώχειας και πολέμων.
    Εποχή δεκαετία του 1950, στα βαπόρια πρν φύγουν απ το λιμάνι κάναμε έρευνα για λαθραίους αυτούς που είχαν τρυπώσει κρυφά για να πάνε όπου τους βγάλει η μοίρα τους. Τον καιρό εκείνο μπαρκαραν τα Ελληνόπουλα ως υπεράριθμοι, εννοεί ότι θα δούλευαν χωρίς μισθό, κι αν ποτέ έφευγε, ή πέθαινε κανένα μέρος του πληρώματος θα έπαιρναν την θέση του
    έζησα όπως και χιλιάδες άλλοι Ελληνόπουλα της τότε εποχής ως παράνομοι μετανάστες, να σε κατατρέχουν να σε φυλακίζουν χωρίς να είσε ένοχος, το σφάλμα σου να ζητάς μια μπουκιά ψωμί που η πατρίδα σου δεν σου έδινε.

    Όμως η πικρία ο ρατσισμός της τότε εποχής εναντίων εμάς των Ελλήνων άφησε αποτυπόματα που σε κυνηγούν σε όλη σου την Ζωή.
    Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται από την ανάποδη

    Νάσαι καλά φίλε

    Γαβριήλ ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή σου μέρα φίλε Γαβρίλη.
    Λυπάμαι που κανένας δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι δεν έχω πρόβλημα που πάνε χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα. Κι΄εγώ κι΄εσύ ματανάστες είμαστε και έχουμε ζήσει πολλα. Το πρόβλημα είναι ότι στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί να τους προσφέρει τίποτα Και τι θα γίνει όταν αυτοί οι άνθρωποι πεινάσουν; Αυτό με βασανίζει σαν σκέψη.
    Νάσαι καλά φίλε μου και θα τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή