Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Ένα μάθημα ιστορίας στον κ. Σόϊμπλε.



"Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα νοιώσεις κάθε είδους μεγαλείο."
Καλημέρα σας αγαπητέ μου κ. Σόϊμπλε.
Με την καλοσύνη που σας διακρίνει και με την αγάπη που τρέφεται μέσα σας για την πατρίδα μου, τη μικρή και ένδοξη Ελλάδα, επιτρέψτε μου σήμερα να σας δώσω ένα μάθημα ιστορίας το οποίο είμαι βέβαιος ότι αγνοείτε ή μάλλον δεν θέλετε να θυμάστε.
Μεθαύριο, Δευτέρα θα είναι η 6η Απριλίου κ. Σόϊμπλε, του ενεστώτος έτους 2015. Μεγάλη μέρα. Ιστορική μέρα για μας, τους Έλληνες.
Να σας θυμίσω κάτι, που ίσως να μην γνωρίζετε. 'Οτι εβδομήντα τέσσερα χρόνια πριν, την 6η Απριλίου του 1941 η πατρίδα σας, η ένδοξη τότε Γερμανία του προγόνου σας Αδόλφου Χίτλερ, κήρυξε τον πόλεμο στην μικρή και αδύναμη Ελλάδα. Ήταν τότε που η Γερμανία του Χίτλερ είχε καταλάβει όλη την Ευρώπη και της απέμενε μόνο η μικρή μου πατρίδα. Την οποία υπολόγιζε σαν έναν απλό περίπατο. Το ίδιο και το συνεταιράκι του, ο Μουσολίνι και παρ΄ολίγον να τον πετάξουμε στη θάλασσα.
Προέλαση των Γερμανών προς τα ελληνικά σύνορα.
Ώρα 5.40 πρωινή της 6ης Απριλίου του 1941 και η 2η τεθωρακισμένη γερμανική μεραρχία προελαύνει μέσω Βουλγαρίας προς τα ελληνικά σύνορα, στην Μακεδονία και βρίσκεται μπροστά στη γραμμή των οχυρών της Ελλάδας. Μια μεγάλη φάλαγγα από μηχανοκίνητα και τεθωρακισμένα, συνοδευόμενη από μοίρες αεροπλάνων τύπου στούκας, βρέθηκε να κατευθύνεται προς το οχυρό Ρούπελ.
Άκαρπες όλες οι προσπάθειες των Γερμανών. Το οχυρό αντιστέκεται.
Μέσα στο οχυρό αυτό κ. Σόϊμπλε, μια μικρή ομάδα νεαρών Ελλήνων φρουρούσε τα σύνορα της πατρίδας μας. Εκείνα τα παιδιά δεν φορούσαν γραβάτα. Η απλή στολή τους ήταν μαυρισμένη από το μπαρούτι και γεμάτη αίματα. Κι΄έστεκαν εκεί για να φωνάξουν ένα ακόμη μεγάλο ΟΧΙ στα στρατεύματα της πατρίδας σας που ήθελαν να μας σκλαβώσουν. Μπροστά στο οχυρό σταμάτησαν εκατοντάδες μηχανοκίνητα και τεθωρακισμένα. Κι΄ένας στρατός, που με το μίσος ζωγραφισμένο στα μάτια κοιτούσε το οχυρό του Ρούπελ.
Όταν από τους υπερασπιστές του οχυρού πήραν το ΟΧΙ άρχισαν να δείχνουν τα βάρβαρα ένστικτά τους.. Όπλα, κανόνια, πολυβόλα, τανκς, αεροπλάνα άρχισαν να ξερνούν τη εγκληματική φωτιά τους πάνω στους τοίχους του οχυρού. Επί τρία μερόνυχτα, ασταμάτητα, οι συμπατριώτες σας Γερμανοί κ. Σόϊμπλε άδειαζαν πάνω στους τοίχους του οχυρού όλη την εγκληματική τους μανία. Κι΄οι λιγοστοί υπερασπιστές ανταπέδιδαν τα πυρά ταπεινώνοντας την δύναμη του Χίτλερ.
Αυτή η εικόνα επί τρεις μέρες και τρεις νύχτες έξω από το οχυρό.
Τρεις μέρες και τρεις νύχτες κράτησε η απίστευτη αντίσταση των μαχητών του οχυρού. Ο εξευτελισμός της Γερμανίας από την μικρή Ελλάδα,  κ. Σόϊμπλε, πέρασε στην ιστορία του κόσμου. Όταν μια ολόκληρη Ευρώπη γονάτιζε μπροστά στη μπότα των Γερμανών, όταν μια Γραμμή Μαζινώ έπεφτε σε εικοσιτέσσερις ώρες, μια χούφτα Έλληνες στρατιώτες έδιναν ένα ηχηρό χαστούκι στα μάγουλα του Χίτλερ. Του Χίτλερ που δεν δίστασε να πει
Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διαπιστώσω ότι από όλους τους αντιπάλους τους οποίους αντιμετωπίσαμεν ο Έλλην στρατιώτης επολέμησεν με ύψιστον ηρωισμόν και αυτοθυσίαν. Εσυνθηκολογησεν μόνον όταν η εξακολούθησης της αντιστάσεως δεν ήτο πλέον δυνατή και δεν είχε κανέναν λόγον.
Κι΄έτσι και έγινε κ. Σόϊμπλε. Μόνο όταν δεν υπήρχε κανένας λόγος αντίστασης οι ηρωικοί μαχητές του οχυρού Ρούπελ ύψωσαν τη λευκή σημαία.
Ο στρατάρχης της 12ης γερμανικής στρατιάς Von List στην ημερησία διαταγή του έλεγε.
...οι Γερμανοί στρατιώτες να μεταχειρισθούν τους Έλληνες αιχμαλώτους όπως αξίζει εις γενναίους στρατιώτες.
Οι ήρωες εξέρχονται από το οχυρό. Οι Γερμανοί έτοιμοι να παρουσιάσουν όπλα.
Την στιγμή που οι λιγοστοί υπερασπιστές του οχυρού έβγαιναν, αξύριστοι, άπλυτοι, γεμάτοι αίματα και μπαρουτοκαπνισμένοι, ένα απόσπασμα Γερμανών τους απέδιδε τιμές παρουσιάζοντας όπλα. Ήταν η επιβεβλημένη τιμή που όφειλαν σ΄αυτά τ΄αμούστακα παιδιά, που είχαν γίνει ήρωες.
Δεκαπέντε μέρες χρειάστηκαν τα στρατεύματα της πατρίδα σας, της Γερμανίας κ. Σόϊμπλε για να φτάσουν μέχρι την Αθήνα. Και τούτο διότι σε κάθε βήμα σας ένα ελληνικό τουφέκι σας σημάδευε. Την πατρίδα μας δεν θα σας την παραδίδαμε χωρίς μάχη.
Η μάχη της Κρήτης.
Και μετά ήλθε η κατάληψη της Κρήτης. Το σχέδιο ΕΡΜΗΣ όπως το αποκαλούσατε. Μια μάχη που την πληρώσατε πολύ ακριβά.
Εκεί έκαμε την πρώτη και τελευταία εμφάνισή του το επίλεκτο Σώμα των αλεξιπτωτιστών του Κουρτ Στουντέντ. ο οποίος ήθελε πάρα πολύ στην Κρήτη να κάμει το πείραμά του. Να δοκιμάσει και να αποδείξει στον Χίτλερ ότι οι αλεξιπτωτιστές του θα μπορούσαν πλέον να παίξουν κάποιον αποφασιστικό ρόλο στην εξέλιξη του πολέμου. Όμως η δόξα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών θα άρχιζε και θα τελείωνε στην Κρήτη. Εκεί έμελλε να είναι η αρχή και το τέλος τους.. Με τα τσεκούρια και τα μαχαίρια οι Κρητικοί, άντρες γυναίκες και παιδιά, δεν άφησαν ούτε έναν να φτάσει ζωντανός στη γη. Κατά τη διάρκεια της μάχης της Κρήτης κ Σόϊμπλε, τα βάρβαρα γερμανικά στρατεύματα κατέκαυσαν ένα μεγάλο αριθμό χωριών του νησιού και μετέτρεψαν σε καπνίζοντα ερείπια τις πόλεις των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Αλλά και σε όλη την Ελλάδα φροντίσατε να δείξετε τα βάρβαρα ένστικτα της φυλής σας.
Έτσι αντιμετώπισαν τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές οι Κρητικοί.
Στη μάχη της Βιάνου κατεστράφει όλη η επαρχία και εκτελέστηκαν 700 αθώοι. Πέρασαν από το Δίστομο οι Γερμανοί όπου 223 άμαχοι, κυρίως γυναικόπαιδα σφαγιάστηκαν και το χωριό πυρπολήθηκε.
Φον Λε Ζουϊρ, ο σφαγέας των Καλαβρύτων.
Το πέρασμά σας από τα Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 άφησε 1204 εκτελεσθέντες κυρίως από τον ανδρικό πληθυσμό. Κι΄ακόμη να σας πω για το Χορτιάτη, το Κομμένο, την Κάνδανο, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Ένα πρόχειρο σύνολο κ. Σόϊπλε μας λέει ότι οι βάρβαροι και εγκληματίες πρόγονοί σας, στη μικρή μας πατρίδα πυρπόλησαν και ισοπέδωσαν 1750 χωριά και και κωμοπόλεις, 710 σχολεία και 807 εκκλησιές. Αυτά είναι μερικά από τα εγκλήματα στο πέρασμα των Ούνων από τη μικρή μας πατρίδα. Για τα οποία δεν δώσατε ποτέ ούτε μια δεκάρα αποζημίωση, αλλά ούτε και ποτέ ζητήσατε μια συγνώμη.
Ένας μήνας σας πήρε κ. Σόϊμπλε για να ολοκληρώσετε την κατάληψη του νησιού της Κρήτης. Κι΄όταν επί τέλους το καταφέρατε αρχίσατε να κοιτάζεται προς τη μεριά της Ρωσίας.
Είχατε ήδη προγραμματίσει το σχέδιο ΜΠΑΡΜΠΑΡΌΣΑ. Όμως κ. Σόϊμπλε η μικρή Ελλαδίτσα σας καθυστέρησε και σας άλλαξε τα σχέδια. Έτσι όταν καταφέρατε να ετοιμαστείτε για να ανηφορίσετε προς τα πάνω ο ρωσικός χειμώνας είχε ήδη ορθωθεί μπροστά σας.
Η πολιορκία του Στάλινγκραντ.
Πανέξυπνα οι Ρώσσοι σας άφησαν να φτάσετε και να πολιορκήσετε το Στάλινγκραντ. Σας άφησαν να οραματίζεστε την είσοδό σας στη Μόσχα. Ο στρατηγός χειμώνας σας περίμενε. Κι΄εκεί ήταν το τέλος κ. Σόϊμπλε για τον πόλεμο αλλά και το τέλος για την Γερμανία. Θαμένη στα χιόνια, 
στα οποία κυριολεκτικά ήταν θαμμένη η στρατιά του Φον Πάουλους, προσπαθούσε να επιβιώσει και να ξεφύγει.
Ατέλειωτες οι ουρές των Γερμανών αιχμαλώτων.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη χώρας σας είχε αρχίσει. Και όλα αυτά κ. Σόϊμπλε σας τα δημιούργησε η μικρή Ελλάδα μ΄εκείνο το ΟΧΙ της 6ης Απριλίου του 1941.
Πιστεύω ότι μετά από αυτά που σας είπα θα σταματήσετε να μας κουνάτε το δάχτυλο. Να το κρατήσετε για τον εαυτό σας και για την πατρίδα σας. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε κ. Σόϊμπλε ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε μάθει να μην φοβόμαστε.-

Φίλες και φίλοι μου.
Παρακαλώ περάστε από το 
http://eftanhsa .blogspot.com
Θα δείτε κάτι πολύ όμορφο για την μεγάλη μας γιορτή του  Αγίου Πάσχα.





.


12 σχόλια:

  1. Δίπλα στο θαυμάσιο αυτό άρθρο σας, κ. Διονύση, θα μπορούσε να σταθεί και μια ανάλογη εμμελής απόδοση των καρδιακών σας παλμών και αισθημάτων για την Πατρίδα, με το εξαίρετο τραγούδι '' ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΩ ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ''. (Στην ηλ. δ/νση http://www.ioannis-kapodistrias.gr/2015/02/blog-post_20.html )

    Τους χαιρετισμούς μου από την Θεοφρούρητη Ελλάδα μας.

    Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου γιατρέ σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Συνεχίζω να αγωνίζομαι για την πατρίδα μου. Κι΄αυτό έχω μεταδώσει και στα παιδιά μου, που παρ΄όλο που είναι γεννημένα εδώ επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο.
      Καλό Πάσχα σε όλη την οικογένεια.

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικό άρθρο.
    Είναι τόσο προκλητικός και αυτός και οι όμοιοί του που και τα λόγια βρωμίζουν αν τους χαρακτηρίσεις.
    Σου εύχομαι Καλό Πάσχα με υγεία και δύναμη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ Κατερίνα μου για τα καλά σου λόγια.
      Όλοι τους, σ΄αυτή τη σφηκοφωλιά που τη λένε Ευρωπαϊκή Ενωση. είναι απαίσιοι σαν άνθρωποι. Η αγωνία μου είναι αν θα καταφέρουμε κάποτε να γλυτώσουμε από αυτούς.
      Καλό σου Πάσχα καλή μου.

      Διαγραφή
  3. Αγαπητέ μου Ντένη ανατρίχιασα! Από τις πρώτες σου λέξεις ως το τέλος ...έδωσες μια εξαιρετική ανάρτηση που με συγκίνησε!
    Σε ευχαριστώ !!!
    @

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Αριστέα μου.
      Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.
      Αυτόν τον άνθρωπο τον βλέπω και πιστεύω ότι είναι συγγενής του Χίτλερ.
      Καλό σου Πάσχα φίλη μου.

      Διαγραφή
  4. Ανατρίχιασα!! Εξαιρετικό άρθρο!!
    Μακάρι να το πάρει αυτό το μάθημα κι αυτός και οι όμοιοί του!
    Και να το μάθουν και καλά, γιατί θα χρειαστεί να τους εξετάσουμε...
    Καλό Πάσχα να έχουμε με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου καλή σου μέρα.
      Να είσαι σίγουρη πως κάποια μέρα θα πληρώσουν για όλα αυτά που κάνουν.
      Νά έχεις ένα όμορφο και χαρούμενο Πάσχα.
      Την αγάπη μου πάντα.

      Διαγραφή
  5. Πολλή ωραία η ανάρτησή σου Ντένη μου. Μάθημα αληθινής ιστορίας. Γιατί ξέρεις ότι η ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά στην Ελλάδα, είναι αυτή των συνεργατών των ναζί. Ξέρεις καλά ότι μεχρι σήμερα, στην ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία, το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς και όχι ο ελληνικός λαός. Να δούμε πότε θα διδαχτεί η αληθινή ιστορία. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Αυτά με πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δώρα μου καλησπέρα σου. Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη.
    Σχετικά με την ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά μας την γνωρίζω και τη ζω. Τι περιμένεις όμως όταν σε υπεύθυνες εκπαιδευτικές θέσεις υπάρχει μια Ρεπούση που το 1922 στη σφαγή των Ελλήνων από τους Τούρκους στη Σμύρνη είδε..."Συνωστισμό" Και έγινε και βουλευτής αυτό το γελείο υποκείμενο.Και μη χειρότερα.
    Νάσαι καλά και καλό σου Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά την ιστορία μας την διδασκόμαστε απ' τους απανταχού ομογενείς, που αν και ζουν μακριά απ' την πατρίδα, είναι δυο φορές πατριώτες. Με γνώση της ιστορίας, με συνέπεια και με αληθινή αγάπη!
    Θαύμασα κάθε γραμμή του κειμένου σου και βρήκα πολλές λεπτομέρειες που δεν τις ήξερα. Είναι απ' τις φορές που νιώθω υπερήφανη για την Ελλάδα, όχι από υπερφίαλο σοβινισμό, αλλά απ' τους συμπατριώτες μου που διαθέτουν ανάστημα και γνώση.
    Να'σαι καλά Ντένη μου και σου στέλνω τις εγκάρδιες ευχές μου για το Πάσχα. Να έχετε Καλή Ανάσταση και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σου αγαπητή μου Μαρία.
      Σ΄ευχαριστώ που βρήκες ενδιαφέρον σ΄αυτά που γράφω. Η ιστορία της νεότερης Ελλάδας μ΄έχει απασχολήσει πάρα πολύ και αν έλθεις στο σπίτι μου θα δεις εκατοντάδες σχετικά βιβλία.
      Όσο για εμάς, τους έξω από την Ελλάδα, είναι αλήθεια ότι νοιώθουμε κάτι πιο πολύ γι΄αυτή τη χώρα. Την αγάπαμε και μας λείπει. Και μας πληγώνει που αυτή η πατρίδα αδιαφορεί εγκληματικά για μας.
      Σ΄ευχαριστώ για τις ευχές σου καλή μου φίλη. Εύχομαι και σε σένα ένα όμορφο Πάσχα.
      Με βρίσκεις. αν θέλεις στο kondennis9@gmail.com
      Νάσαι πάντα καλά.

      Διαγραφή