Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ξανακτυπούν οι Ούνοι της Μέρκελ

Γιά μιά ακόμη φορά οι υπεύθυνοι του γερμανικού περιοδικού Focus άφησαν το
μίσος τους προς την Ελλάδα να ταξειδέψει σε όλο τον κόσμο με το εξώφυλλο του συχαμένου περιοδικού τους.
Η Αφροδίτη της Μήλου και αυτή τη φορά το θύμα της γερμανικής ηληθιότητας, της παλιανθρωπιάς των δημοσιογράφων του περιοδικού Με το χέρι της απλωμένο σε ζητιανιά
"Η Ελλάδα και τα λεφτά μας" είναι ο τίτλος αυτού του πολιτιστικού εγκλήματος από τους Ούνους της Μέρκελ Γιά ποιά λεφτά τους μιλάνε; Ξεχνούν ότι ακόμη δεν έχουν εξοφλήσει την οικονομική υποχρέωση γιά τα εγκλήματα που έκαναν στην πατρίδα μας κατά την διάρκεια του Β! Παγκοσμίου πολέμου;
Λησμονούν οι κατά τα άλλα εραστές της μόρφωσης Γερμανοί ότι εμείς δεν είμαστε απόγονοι των Ούνων αλλά του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και πολλών άλλων;
Λησμονούν ότι εμείς οι Έλληνες δεν είχαμε ποτέ σαν ηγέτη κάποιον σφαγέα της οικουμένης με το όνομα Χίτλερ. Δεν είμαστε εμείς οι Έλληνες που αιματοκυλήσαμε την ανθρωπότητα μετατρέποντας σε ερείπια έναν ολόκληρο κόσμο. Εμείς φτιάξαμε Ολυμπιακούς αγώνες. Δεν είμαστε εμείς οι Έλληνες αυτοί που συσώρευσαν πάνω από σαράντα εκατομμύρια πτώματα πάνω στη γη. Εμείς φτιάξαμε τις επιστήμες. Δεν είμαστε εμείς οι Έλληνες αυτοί που έφταιαξαν ένα Άουσβιτς. Εμείς φτιάξαμε Παρθενώνες. Δεν είμαστε εμείς που έχουμε γιά πρωθυπουργό μας μιά Μέρκελ.
Από κάποια λάθη, από κάποιους κακούς χειρισμούς από κάποιους ανεύθυνους οδηγηθήκαμε σ' ένα σημείο να ζητάμε τίμια κάποια βοήθεια γιά να επιζήσει η χώρα μας και ο λαός της. Κάποια βοήθεια σαν κι' αυτές τις ηθικές και τις πνευματικές, που έχουμε δώσει κι' εμείς σε όλο τον κόσμο. Κάποια βοήθεια που θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και να προσφέρουμε Δυστυχώς οι Γερμανοί, με τα βάρβαρα αισθήματα που τους διακρίνουν, την περιπέτεια αυτή της Ελλάδας την είδαν σαν μιά ευκαιρία να υπενθυμίσουν στον κόσμο ποιοί είναι। Ένας λαός που δεν έχει κανέναν σεβασμό σε παγκόσμια θαύματα της τέχνης, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σιωπά। Να το βουλώνει, όπως λέμε στο χωριό μου Όμως και κάποιοι υπεύθυνοι τόσο Έλληνες όσο και ξένοι αν σέβονται τον εαυτό τους, αν σέβονται την πατρίδα τους, αν σέβονται όλο τον κόσμο, αν σέβονται τον πολιτισμό που τους έχει αφήσει παρακαταθήκη η αρχαία Ελλάδα, αν γνωρίζουν την πνευματική αξία των έργων που οι βάρβαροι χλευάζουν, έχουν υποχρέωση να επέμβουν ακόμα και δικαστικά και να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων αυτού του βρωμερού έντυπου.
Κύριε Παπανδρέου, πρωθυπουργέ της Ελλάδας, κύριε Γερουλάνε, Υπουργέ Πολιτισμού της πατρίδας μου. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν

19 σχόλια:

  1. Ότι κάνουν ή λένε τους καθορίζει και τους χαρακτηρίζει. Λες να είναι βλάκας η διεθνής κοινή γνώμη; Το όπλο των Γερμανών είναι τα λεφτά σήμερα. Όπως είναι και των οποιωνδήποτε νεόπλουτων. Ο κυνισμός τους είναι μέρος της αγωγής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπυρος Δαρσινός2 Μαΐου 2010 στις 11:34 π.μ.

    Εγω Ντένη νιώθω ότι μ'έχει στήσει στον τοίχο και με χτυπάει γροθιές ένας κακοποιός επειδή άφησα ανοικοκύρευτο το σπίτι μου που ξανάχτισα όταν εκείνος μου το έκαψε.
    Δεν μας δίνουν βοήθεια οι Γερμανοί,μας δίνουν δάνειο με 5% τόκο τα λεφτά που εκείνοι αγοράζουν με 2%
    Με αποτέλεσμα αυτοί να κερδίζουν από τα χρήματα που μας δανίζουν και ακόμη πιό πολλά από τα προϊόντα τους που θ'άγοράσουμε
    με τα χρήματα που μας τοκίζουν.
    Ομως φίλε μου σήμερα άκουσα το Σαμαρά να μιλάει και είπα : με τέτοιους πολιτικούς που ψηφίζουμε μας αξίζει αυτή η ξεφτίλα .

    Απο την άλλη μεριά είδα και άκουσα έναν υπεύθυνο πρωθυπουργό
    που αφήνει την πίκρα να ματώσουν τα χείλη του γιά να βγουν τα λόγια του στέραια,αντικειμενικά,δραματι
    κά αλλά και αισιόδοξα.Νομίζω ότι υπάρχει ελπιδα να ξαναβρεθούμε στην επιφάνεια από το βυθο που βρεθήκαμε .Και τότε Ντένη τα λόγια μας γιά την καταγωγή μας θα έχουν απήχηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντένη, Πολλές φορές θυμώνω με τους Ελλαδίτες΄, αυτούς που θησαύρισαν κι κατάντησαν την πατρίδα σε τετοια χάλια, να βγαίνει επαίτης λες και είμαστε όχι υποανάπτικτοι αλλά Νεάντερλαντς.

    Όχι Δεν υπάρχει μια φωνή, ένας αντρισμός, μια θυσία, κρίμα στο παράδειγμα του Τρωικού πόλεμου που έγινε για μια γυναίκα, νομίζω μια πατρίδα αξίζει πιο πολύ από μια γυναίκα, λείπει η εθνική υπερηφάνεια να φέρουν τα λεπτά αυτοί που τα έκλεψαν πίσω, και να φωνάξουν στους ούνους κάντετα μασούρι και βάλτετα... αλλά αστο καλίτερα να μην το πω.

    ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αφροδίτη της Μήλου για εμάς τους Έλληνες αποτελεί αδιαμφισβήτητα πολύτιμο μέρος της πάμπλουτης πολιτισμικής μας κληρονομιάς .
    Ξέρετε όμως ότι το εν λόγω άγαλμα είναι κλεμμένο από τη Γαλλία και αποτελεί σήμερα δικό της περιουσιακό στοιχείο ; (http://xanthidisathens.blogspot.com/ )
    Ο ιδιοκτήτης ( Ελλάδα ) δυστυχώς δεν συγκινείται και δεν αντιδρά ! Λέτε να δούμε καμμιά σοβαρή διαμαρτυρία από τον άρπαγα ( Γαλλία ) ;

    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ μου Ντένη
    Σίγουρα καταλαβαίνεις τι εννοώ, όταν σου πω: ""Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουνε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντένη,
    Συγγνώμη
    που δεν είχα επισκεφθεί τούτη την ιστοσελίδα σου!
    Αηδιασμένη από τους της πολιτικής (όλους! όλων των ...ειδών και υποδιαιρέσεων) από μικρή, αποφεύγω όπως ο "εξαποδώ το λιβάνι..."

    Διάβασα απόψε ολα σου τα κείμενα μέχρι το θέμα της Μ.Παρασκευής, κ.λ.π.

    Σε γνωρίζω κάπου 30 χρόνια. Γνώριζα την σκέψη και τη γραφή σου.

    Εδώ, όμως, αντί να αντιμετωπίσω μια πολιτική άποψη, ως συνήθως..., κοινώνησα μια λογική που με γοήτευσε!
    Δεν θέλω να πω περισσότερα μόνο ότι συγχαίρω την άποψή σου, τον τρόπο που καταχωρείς σκέψεις και συναισθήματα, και θεωρώ μεγάλη αστοχία εκ μέρους σου να μη στέλνεις τα κείμενά σου στον Εθνικό Κήρυκα, έστω κι αν είναι η μοναδική ημερήσια εφημερίδα, είμαι βέβαιη ότι οι αναγνώστες της μικρής αυτής προσφερομένης ευκαιρίας των 400 λέξεων... (!!!) στα "Γράμματα των Αναγνωστών" θα συμφωνήσουν μαζί σου και οι καθάριες απόψεις σου θα έχουν μια πλατύτερη αναγνώριση.

    Όσο για τον Χίτλερ... τον σχιζοφρενικό, τον παθιασμένο με την Λαμπρή Ελληνική Μυθολογία, (όρα Αριανή νέα γενιά...κ.λ.π.)
    Υπάρχουν τόσοι πολλοί (φανεροί και κρυφοί, εντός και πλησίον της Νέας Υόρκης, και, ιδίως στο Νιου Τζέρσευ!!!)
    που θα τρίβουν τα μάτια τους όσοι ψάξουν το επικίνδυνο αυτό νόσημα.

    Η Μαρκέλ, είναι επί κεφαλής! Σκεφτείτε το καλύτερα!

    Όταν τις νύχτες περνούσαν τα φορτηγά τραίνα με τα βαγόνια τους φορτωμένα θυσαυρούς του Μ.Σπηλαίου, Αγίας Λαύρας... κ.λ.π.,
    οι παλαιοί που ζουν ακόμη τα θυμούνται...
    η μητέρα μου που μας τα έλεγε, ήταν υπάλληλος της τότε ΣΠΑΠ...

    κι οι σημερινοί, οι μορφωμένοι, οι πλούσιοι διάδοχοι των "μεγάλων" οίκων της Κυβέρνησής μας... ΔΕΝ τολμούν!
    Προτιμούν την "φαγωμάρα" ως το ποιος θα "φάει" πιο πολλά...: άκουσα με τ' αυτιά μου στην Αθήνα, "...η σειρά μας, ...κι η σειρά σας "
    αλλαξοκ-λιές!
    και συχάθηκα γνωστούς και φίλους!
    Και πάλι συγχαρητήρια
    για τη στήλη σου,
    φοβάμαι μόνο να μην υποφέρεις όταν τα γράφεις!
    Με μεγάλη εκτίμηση,
    Υιώτα Στρατή
    αστοριανή,
    ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Ντένη τι μπορεί κανείς νά γράψει γι αυτό το κατάπτιστο περιοδικό και το λαό που το εκδίδει.Όλα τα επεσήμανες γλεφυρότατα και αληθέστατα.Ένα μόνο θέλω να τονίσω ,ότι η κυρία πρωθυπουργός της Γερμανίας αλλά και όλοι οι ιθύνοντες όλων των ευρωπαϊκών κρατών έπρεπε να μας πληρώνουν φόρο για τις ελληνικές λέξεις μόνο που χρησιμοποιούν στην γλώσσα τους καθημερινά , αν δεν ήταν η δική μας γλώσσα να γονιμοποιήσει όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες σήμερα ακόμη θα μουγγάνιζαν σαν αγελάδες πάνω στα δένδρα και στα λειβάδια τους .Όσο για την Αφροδίτη της Μήλου το ξανά είπα κι άλλη φορά όταν σμιλευόταν οι Γερμανοί ήσαν σε άγρια κατάσταση και ζούσαν πάνω στα δένδρα και σε καλύβες .Αυτά καί χαιρετώ Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα κ. Ντένη μας.
    Διάβασα τον προβληματισμό, την αγανάκτησή σας-που νομίζω πως εκφράζει το κοινό αίσθημα- αλλά και τις αλήθειες και εύστοχες τοποθετήσεις όλων των σχολιαστών.
    Ένα μόνο θα συμπληρώσω:Εμείς είμαστε και λεγόμαστε Έλληνες, αυτοί είναι και λέγονται Γερμανοί με ό,τι αυτό συνεπάγεται...και τα αξεπέραστα συμπλέγματά τους. Ποιος να το φανταζόταν πως υποφέρουν τόσο όλα αυτά τα χρόνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ μου Φαίδων
    Οι λίγες αλλά πολύ σωστές λέξεις σου φωτογραφίζουν ατόν το λαό
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Σπύρο μου.
    Ελπίζω να απέφυρες τις πλημμύρες
    Στα όσα γράφεις να απαντήσω ότι έχουμε μεγάλη ευθύνη. Οι πολιτικοί μας είναι μιά μεγάλη πληγή γιά τη χώρα μας. Είχα γράψει κάποτε ότι στην Ελλάδα γιά να γίνεις τσαγγάρης χρειάζονται κάποιες γνώσεις. Γιά να γίνεις πολιτικός χρειάζεται μόνο θράσος.
    Μέχρι και η γνωστή Τζούλια δήλωσε ότι ετοιμάζεται γιά την πολιτική.
    Μετά από αυτά απλώνουμε τα μάγουλά μας γιά χαστούκια
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ μου γιατρέ.
    Όπως καταντήσαμε μόνο από τη Γαλλία περιμένουμε την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης της φουκαριάρας της Αφροδίτης που είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια των νεοναζί
    Την καλημέρα μου στην οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε μου Γαβρίλη
    Συμμερίζομαι όσα λες αλλά είμαι απελπισμένος που διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει καμμιά πρόθεση και διάθεση από κανέναν να φτιάξουνε τη δόλια την πατρόιδα μας.
    Την καλημέρα μου
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένα μονο να πω Φαίδων
    Έχεις δίκιο
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αδελφέ Ντένη!
    Δίκαια η αγανάκτησή σου, θέλω όμως να σου διευκρινίσω ότι, πολλές οραγανώσεις της αριστεράς αλλά και γερμανικές πολιτιστικές οργανώσεις έχουν εναντιωθεί σε αυτή την πρόστυχη προπαγάνδα αυτού του περιοδικού της δεξιάς αλλά και γενικώς του συντηρητικού ημερήσιου τύπου στη Γερμανία που γελοιοποιεί ένα πολιτισμό για γεγονότα που σήμερα συμβαίνουν. Σίγουρα θα γνωρίζεις, ότι στη Γερμανία υπάρχει ακόμα το νεοναζιστικό κόμμα της NPD, αλλά αυτό υπάρχει και στην Ελλάδα "η χρυσή αυγή", και όπως στη Γερμανία το ίδιο και στην Ελλάδα, σε περιορισμένο χώρο. Αυτά τα ακροδεξιά κόμματα χρησιμοποιούν οποιαδήποτε προπαγάνδα για να δυσφημίσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να κερδίσουν οπαδούς. Μία δημοκρατία θα πρέπει όλα να τα υπομένει, αλλά να βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή και ανάλογα να αντιδρά. Η Γερμανία από την εποχή του Χίτλερ έχει αρκετά αλλάξει, δε παύει όμως να είναι περισσότερο συντηρητική. Καταλαβαίνεις ότι η Καθολική εκκλησία και το κεφάλαιο παίζουν ένα μεγάλο ρόλο στην πολιτική της, Παπαγαλάκια υπάρχουν πολλά που επαναλαμβάνουν αυτά που διαβάζουν σε αυτές τις φυλλάδες όπως στο " Focus και την Bildzeitung" .Εμείς εδώ, αντιδρούμε όσο μπορούμε, πλην όμως μέσα στο αριθμό των Έλλήνων που εδώ ζούμε είμαστε οι λίγοι, οι πολλοί αδιαφορούν γιατί δεν ενημερώνονται ή δεν ενδιαφέρονται. Δυστυχώς, λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα, και νομίζω ότι κι εσύ στην περιοχή σου να το έχεις αντιμετωπίσεις. Έχω μεγάλες εμπειρίες γύρω από την συμπεριφορά των πατριωτών μας.
    Σε φιλώ
    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια στο στόμα σου Ντένη μου. Καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητή μου Υιώτα
    Σ' ευχαριστώ γιά τα καλά σου λόγια. Τόσο καιρό δεν σου είχα γνωρίσει αυτή τη σελίδα μου διότι γνώριζα την αντιπάθειά σου γιά τους πολιτικούς και την πολιτική
    Σχετικά με τον Εθνικό Κήρυκα θα σου γράψω ή θα τα πούμε.
    Όσο γιά τα εγκλήματα των Γερμανών στην Κατοχή τα έζησα. Και μιά μικρή ιστορία να την διαβάσουν όλοι
    Μικρό παιδάκι, κοκαλιάρικο,από την πείνα της κατοχής πλησίασα ένα Γερμανό στρατιώτη που έτρωγε καθισμένος έξω από μιά πόρτα και του ζήτησα λίγο ψωμί Μου έδωσε ένα χαστούκι που με πήρανε τα αίματα.
    Καταλαβαίνεις λοιπός τι εμπειρίες έχω
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή μου Κατερίνα
    Ευχαριστώ γιά την επίσκεψη. Αυτό που αναφέρεις ειπώθηκε πριν μέρες από καποια Γερμανίδα Βουλευτή.
    Πραγματικά αν μας πλήρωναν γιά όσα πνευματικά τους έχουμε προσφέρει η Ελλάδα θα ήταν μιά πλούσια χώρα.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητή μου Μαριάνθη
    Τα ίδια με τα δικά σου αισθήματα πλημμυρίζουν τις καρδιές όχι μόνο όλων των Ελλήνων αλλά και όλων των ανθρώπων που έχουν την ικανότητα να βλέπου ίσια, τίμια και σωστά
    Ακόμη και Γερμανοί μέσα στην Γερμανία καυτηριάζουν την αισχρή στάση του περιοδικου Focus
    Διάβασε το σχόλιο του Σπύρου από την Γερμανία.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή