Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Μήπως αυτό είναι ένα σκάνδαλο;;;;;;;;;

Δύο από τους μονίμους κατοίκους της Βουλής

Σ’ αυτές τις τόσο δύσκολες στιγμές που περνάει η Ελλάδα, αυτοί που θα έπρεπε πρώτοι να δείνουν το παράδειγμα της περικοπής των περιττών εξόδων, της εξάλειψης της σπατάλης και την αποδοχή των αποφάσεων της Κυβέρνησης, δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς της χώρας। Αυτοί πρώτοι θα έπρεπε να δείχνουν στο λαό ότι πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες Κι’ αυτές τις θυσίες θα έπρεπε πρώτοι αυτοί να τις κάνουν।
Όμως αυτοί είναι που προκαλούν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον Αυτοί είναι, που όχι μόνο δεν ανέλαβαν κάποιες υποχρεώσεις, όχι μόνο δεν δήλωσαν κάποια συμμετοχή στον οικονομικό αγώνα της χώρας, αντίθετα προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν με τα αλόγιστα και περιττά έξοδά τους.
Πριν από καιρό η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την κατασκευή ηλεκτρονικής ιστοσελίδας η οποία εστοίχησε περίπου ένα εκατομύριο ευρώ. Ειλικρινα κανείς, όσο και ελάχιστες ηλεκτρονικές γνώσεις να έχει, δεν είναι δυνατόν να καταλάβει γιά πιό λόγο αυτή η ιστοσελίδα της Ελληνικής Βουλής απαίτησε αυτό το αστρονομικό ποσό γιά την κατασκευή της.
Πριν από λίγες μέρες ένα ακόμη..... ηλεκτρονικό παρατράγουδο της Βουλής των Ελλήνων είδε το φως της δημοσιότητας Θαυμάστε τι έγινε.
Η Βουλή των Ελλήνων κατά ομόφωνη απόφαση ( ΦΕΚ 223 Α ) ενέκρινε εν μέσω αυτής της φοβερής κρίσης και αγνοόντας τις εφιαλτικές στιγμές που ζει η χώρα μας και ο λαός της, πρόγραμμα επιδότησης γιά όλους ανεξαίρετα τους βουλευτές και ευρωβουλευτές προκειμένου να αγοράσουν τον δικό τους προσωπικό εξοπλισμό πληροφορικής γιά να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους μέσω του διαδικτύου.
Αναρωτιέται ο ταλαίπωρος λαός της Ελλάδας αν αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή γιά να αποκτήσουν τον ηλεκτρονικό τους εξοπλισμό αυτοί οι τριακόσιοι παρείσακτοι της Ελλάδας Αναρωτιέται ο ταλαίπωρος λαός της Ελλάδας αν αυτό που χρειάζεται η χώρα μας τούτες τις τραγικές στιγμές της ιστρίας της είναι να αποκτήσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό οι βουλευτές. Κι’ όμως δεν βρέθηκε ούτε ένας με λίγο φιλότιμο να σηκωθεί και να φωνάξει.
-Όχι κύριοι . Δεν χρειαζόμαστε ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Αυτά τα χρήματα δώστε τα να φάνε κάποιοι δυστυχισμένοι.
Φυσικά σε κάτι τέτοιο δεν μας έχουν μάθει οι κύριοι πολιτικοί της Ελλάδας. Αντίθετα η πρώτη τους δουλιά και πρώτη τους ενέργεια είναι η δική τους τσέπη, το δικό τους συμφέρον, η δική τους καλοπέραση. Όλοι οι άλλοι δεν υπάρχουν. Πως λοιπόν και γιατί ο λαός να πειθαρχήσει. Γιατί να μην βγεί στους δρόμους να υπερασπιστεί το λιγοστό ψωμάκι του; πως να μην διαδηλώσει γιά τις περικοπές του πενιχρού μισθού του; Πως να μην αγωνιστεί γιά την ζωή και το μέλλον των παιδιών του
Αξίζει να ρίξει κανείς μιά ματιά σ’ αυτά τα ηλεκτρονικά αντικείμενα με τα οποία η Βουλή των Ελλήνων θέλει να εφοδιάσει τους άχρηστους τροφίμους της.
Θα τους εφοδιάσει λοιπόν με επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, laptops, Note books, πολυμηχανήματα εκτυπώσεως, τηλεφωνικά κέντρα, Fax, λογισμικό αυτοματισμό πολιτικού γραφείου, προγράμματα Η/Υ, δορυφορικό δέκτη, και ό,τι άλλο gadget περιλαμβάνει ένα σύγχρονο πολιτικό γραφείο.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα κάθε βουλευτής επιλέγοντας τον δικό του προμηθευτή προσκομίζει στο Τμήμα Προμηθειών και Διαχειρίσεως της Βουλής, τιμολόγια αγοράς έως 5.500 ευρώ έκαστος (ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει) και ο προμηθευτής θα περάσει να εξοφληθεί από τη Βουλή των Ελλήνων. Από την τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου δηλαδή.
Μ΄ένα πρόχειρο υπολογισμό του επιδόματος που δικαιούνται οι τρακόσιοι της Ελληνικής Βουλής μαζύ με τους ευρωβουλευτές που επίσης και αυτοί δικαιούνται το επίδομα, μας δίνει ένα ποσόν μεγαλύτερο των 5.500 ευρώ έκαστος.
Μιλάμε λοιπόν γιά ένα συνολικό ποσό της τάξης του 1.500.000 και πάνω. Μιλάμε γιά ένα άσκοπο έξοδο όταν η χώρα μας μήνες τώρα έχει το χέρι της απλωμένο γιά ζητιανιά σε όλο τον κόσμο και ειπράτει χαστούκια και καρπαζιές. Μιλάμε γιά ένα σκάνδαλο εξοργιστικό όταν διαπράτεται από αυτούς οι οποίοι θα έπρεπε να είναι το υπόδειγμα της αρετής γιά τους πολίτες της χώρας
Και ερωτάται ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου Αν αυτό δεν είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο τότε τι είναι;

4 σχόλια:

  1. Φίλε Ντένη,

    Μα που βαδίζουμε;

    Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω που θα βρει η κυβέρνηση τα χρήματα να πληρώσει τα δανεικά που θα μαζευτούν πάνω από 350 δισεκατομμύρια Ευρώ.

    Ένα πράγμα κατάλαβα μέχρι τώρα, κανένας έλληνας δεν έχει καταλάβει την τραγική κατάσταση της χώρας μας. και όχι μόνο αυτό αλλά αφού το καράβι (Η Ελλάς) βουλιάζει, προχθές στο λιμάνι του Πειραιά απεργοί δεν επέτερεψαν στους ξένους τουρίστες που είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα, όχι για να κλέψουν αλλά να ξοδεύσουν χρήματα να επιβιβαστούν στο ξένο βαπόρι που τους είχε φέρει στο λιμάνι.

    Ναι να κάνουν απεργία, Δεν φταιει όμως τίποτα ο απλός άνθρωπος ο επισκέπτης να τον πιάνεις όμηρο για να φανείς ότι έχεις δύναμη;

    Ας σταματήσω όμως ως εδώ, εύχομαι να κρίνουν με λογική την κατάσταση, εύχομαι να μην χάσει ο Ελληνισμός, εύχομαι να μην εξαναγκασθούν να πουλήσουν κάνα νησί για να ξεχρεώσουν, εύχομαι να μην ξαναδούμε τις ταινίες ΔΟΕ του Ελληνικού μονοπωλείου, για να μάσουν το δάνειο οι ξένοι.
    Εύχομαι να μην ξανάρθουν αυτά τα πέτρινα χρόνια, οι νεοέλληνες δεν τάχουν ζήσει αγνοούν ένα κομμάτι της ελληνικής ζωής αυτής που πέταξε τα παιδιά της στις παγκόσμιες βραχονησίδες..
    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα φίλε Γαβρίλη δεν μπορούν να το καταλάβουν οι εκεί Έλληνες Απλούστατα διότι δεν έχουν την ικανότητα να δουνε τι ακριβώς τους συμβαίνει. Κι' αυτό μπορεί να το συμπεράνει κανείς από τις ανοησίες που διαπράτουν Διότι αυτό που έκαμαν με τους τουρίστες δείχνει ότι αγνοούν την τραγική κατάσταση της χώρας τους.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένε μου κ. Κονταρίνη

    Είμαι της γνώμης ότι ματαιοπονούμε κάθε φορά που αναζητούμε υποδείγματα αρετής στο χώρο της κομματοκρατίας . Δε λέω στο χώρο της Πολιτικής , γιατί η Πολιτική είναι άλλο πράγμα . Οι υπηρέτες της Πολιτικής ποτέ δεν ζητάνε χάρες για λόγου τους . Η Πολιτική , σε κραυγαλέα αντίθεση με την κομματοκρατία , «ου ζητεί τα εαυτής». Πρόκειται για καθαρά ανιδιοτελή συμμετοχική προσφορά , χωρίς αναμονές κερδών και οφέλους .
    Έχουμε , ευτυχώς , ακόμα και στη σημερινή Ελλάδα της παρακμής και της ξευτίλας αρκετά φωτεινά παραδείγματα συμπολιτών μας , που υπηρετούν την τέχνη της Πολιτικής με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια .

    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ μου γιατρέ
    Θα απαντήσε σε όλα τα σημεία του σχόλιού σου και στην κάθε σου υπόδειξη χωριστά.
    Πολύ σψστός ο διαχωρισμός πολιτικής και κομματοκρατίας.
    Και ο διαχωρισμός των υπηρετών της πολιτικής επίσης σωστός και αληθής
    "ου ζητε΄ τα εαυτής" Ο Ηλίας Ζερβός, ο Ιωσήφ Μομφεράτος και ο Γεράσιμος Λιδαδάς, "οδηγητές" των Γαριβαλδινών Ριζοσποαστών στα Εφτάνησα εισήλθαν στην πολιτική πάμπλουτοι γεωκτήμονες και πέθαναν πάμπτωχοι και λησμονημένοι από όλους Σήμερα οι καμματοκράτες χτίζουν βίλλες με ολυμπιακές πισίνες. Τι να κάνουμε; Όταν θα κατλάβουμε που φτάσαμε θα μας απομένει μόνο το κλάμα.
    Νάσαι καλά γιατρέ μου
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή