Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Έμπορος ελπίδας.Αυτόν τον χαρακτηρισμό είχε δώσει πρόσφατα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μιλώντας σε συνέντευξη σε δημοσιογράφους,
Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.
ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Και όχι μόνο δεν είχε άδικο αλλά ο τίτλος αυτός ήταν και ο πλέον επιτυχημένος. Γιατί στ΄αλήθεια πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε τίποτε άλλο από να μοιράζει υποσχέσεις πιστός στα προεκλογικά δεδομένα που λένε “υποσχέσου στο λαό όλα τα αγαθά και θα κερδίσεις τις εκλογές”. Έτσι και έγινε. Ο Τσίπρας και γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκαν ακόμη και να βάλουν την Μέρκελ και τον Σόϊμπλε να χορέψουν πεντοζάλη. Κι΄όμως τώρα χορεύουν αυτοί τον ελληνικό λαό χορό πένθιμο και λυπητερό. Θα έσκιζε τα μνημόνια και υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο στην ιστορία της πατρίδας μας. Θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ και τώρα τον έχει στην πλάτη του ελληνικού λαού σαν σταυρό μαρτυρίου. Διαβάστε τι έλεγε σε μια προεκλογική ομιλία του το καλοκαίρι του 2014 σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και βγάλτε συμπεράσματα.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μέσα στο κατακαλόκαιρο, εκατομμύρια νοικοκυριά στενάζουν κάτω από το βάρος του νέου αυτού φόρου, του ΕΝΦΙΑ. Ένας φόρος αίσχος που τιμωρεί όσους δουλεύουν μια ζωή για να αποκτήσουν ένα κεραμίδι να στεγάσουν τα παιδιά τους. Ένας φόρος που δείχνει όλη την αναλγησία και την παγερότητα που εσείς αποκαλείτε μεταρρύθμιση. Ένας φόρος που βάζει πλούσιους και φτωχούς, έχοντες και μη έχοντες, άνεργους και εργαζόμενους στον ίδιο παρανομαστή. Πείτε μου πως θα τον πληρώσετε αυτόν τον φόρο; Που θα τα βρουν τα χρήματα οι ρημαγμένοι εδώ και τέσσερα χρόνια από τις πολιτικές σας πολίτες; Αυτό δείχνει να μην σας απασχολεί. Δεν έχετε όμως καταλάβει κάτι. Έχετε εικόνα για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα; Γιατί η πραγματική εικόνα είναι η αδυναμία πληρωμής για την πλειοψηφία. Έχετε εικόνα για τα αποτελέσματα που θα έχει αυτό το πράγμα στην ελληνική οικονομία; Για την διάλυση της οικονομίας; για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που θα προκαλέσει;.
Τα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό. Τα βροντοφώναξε. Κι΄όμως εκείνη την στιγμή ήταν αδύνατον να μην γνώριζε ότι ο ΕΝΦΙΑ ήταν ένας φορολογικός νόμος με την σφραγίδα των δανειστών μας και δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να τον αποφύγει. Γνώριζε πως θα τον φορτωνόταν και θα τον είχε στην πλάτη του, σαν πρωθυπουργός, αλλά και στην πλάτη του ελληνικού λαού. Κι΄αυτό ήταν κάτι που ο καθ΄ένας θα μπορούσε να το δει αρκεί να έβγαζε από τα μάτια του τα ψέματα που εκείνη την ώρα του σερβίριζαν. Όμως το δικαιολογημένο μίσος για τις προηγούμενες κυβερνήσεις των μεγάλων οικογενειών Καραμανλή – Παπανδρέου δεν τους άφηναν να δουν ότι και τούτος που κείνη την ώρα τους ταξίδευε στα σύννεφα της χαράς και στα όνειρα της ευτυχίας, θα τους έβγαινε μια από τα ίδια και ίσως και χειρότερος.
Θα ήθελα τώρα εκείνες οι κυρίες του διαδικτυακού χώρου που τότε με είχαν στήσει στον τοίχο και με πυροβολούσαν, θα ήθελα να είχαν το θάρρος να σταθούνε μπροστά μου και με λίγη καλή θέληση να τα ξαναπούμε. Εδώ είμαι.
Ο Γιώργος Σταθάκης...
Ο Γιώργος Σταθάκης πάσχει από αμνησία.
Δεν γνωρίζω αν είναι δυνατόν ένας υπουργός μιας τόσο λεπτής και σημαντικής “καρέκλας” όπως είναι η καρέκλα του Γιώργου Σταθάκη στη θέση του υπουργού οικονομικών επιτρέπεται να διακατέχεται από τάσεις αμνησίας. Διότι όλα δείχνουν ότι ο Σταθάκης υποφέρει από αμνησία. Διότι πως είναι δυνατόν να ξεχνάει συνεχώς να δηλώσει τα κατ΄λεχοντα στη κατάθεση του “πόθες έσχες”; Και δεν είναι ψιλοπράματα τα όσα κατέχει ο Γιώργος Σταθάκης. Μιλάμε για 1.800.000 και τριάντα οκτώ ακίνητα. Είναι δυνατόν μια τέτοια περιουσία να μην δηλώνεται λόγω...αμνησίας;
Βέβαια σας χτεσινός στον πολιτικό χώρο της Ελλάδας δεν είναι δυνατόν να κατηγορηθεί ότι η περιουσία αυτή είναι προϊόν της πολιτικής ιδιότητάς του. Πιθανόν να είναι η οικογενειακή του περιουσία την οποία όμως ο Σταθάκης έχει υποχρέωση να την δηλώσει όλη δίνοντας έτσι το παράδειγμα και στους άλλους πολιτικούς αλλά και στον κάθε Έλληνα ότι στη επικίνδυνη θέση που βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας είναι υποχρέωση του κάθε Έλληνα αλλά και πιο πολύ του κάθε πολιτικού παράγοντα να είναι τόσο τίμιος όσο πρέπει για να μην χαθεί η πατρίδα μας.
Υπ΄όψη κ. Σταθάκη και στο μέλλον απαγορεύονται τα φαινόμενα αμνησίας.
Βέβαια ο κ. Σταθάκης με ομιλία του στη Βουλή προσπάθησε να παρουσιάσει τα τριανταοκτώ ακίνητα σαν αγροτεμάχια άνευ αξίας. Αν είναι έτσι τι τα θέλει και δεν τα δωρίζει σε κάποιους χωρικούς που πιθανόν να τα αξιοποιήσουν; Κανέναν δεν έπεισε ο κύριος υπουργός. 

...κι΄ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος. Ξεχνάει να πληρώσει φόρους. 
Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατηγορείται και δικάζεται την 16η Δεκεμβρίου ο Αλέξης Μητρόπουλος, πρώην βουλευτής και πρώην Α! Αντιπρόεδρος της Βουλής επί προεδρίας της Ζωής της Μεγάλης. Πριν δεκαέξι χρόνια έχει διαπραχθεί το αδίκημα αλλά ο Αλέξης φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να δώσει μια κάποια μ]νόμιμη τροπή στο αδίκημα του κι΄ακόμη να το παραγράψει. Φαίνεται όμως πως κάποιοι ή κάποια το θέλουν στην επικαιρότητα. Και καλά κάνουν. Διότι δεν είναι δυνατόν άτομα που θέλουν να βρίσκονται στον πολίτικοι χώρο και μάλιστα σε κάποιες θέσεις πρώτα από όλα και πάνω από όλα θα πρέπει αν είναι καθαροί Και την υπόθεση του Αλέξη Μητρόπουλου όλα δείχνουν ότι κάπου...βρωμάει. Ας ελπίσουμε ότι την 16η Δεκεμβρίου η ελληνική Δικαιοσύνη θα κάμει το καθήκον της.
Και μια είδηση της τελευταίας στιγμής. 
Σύμφωνα με ανεξακρίβωτες πληροφορίες
η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εθεάθει με στολή παραλλαγής και ένα καλάσνικωφ στο χέρι να περιπλανιέται στα μονοπάτια της Πάρνηθας αναζητώντας τον Γιάννη Στουρνάρα. Λέτε να τον βρει; 

Όσο θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα θα είμαστε εδώ να τα καυτηριάζουμε.  

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για τις ευχές σου , να είσαι καλά και καλές γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς να διαφωνήσει κανείς με τις αλήθειες που αναφέρεις καλέ μας φίλε! Το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε είναι τη λύπη μας...
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή