Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Λίγα διάφορα και καλά.Οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας αύριο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου, αν βέβαια γίνουν, πρωταγωνιστούν στο εσωτερικό της παράταξης.
Γνωστοί και οι τέσσερις με πάρα πολλές...περγαμηνές. Και πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους.
Αφού όλη την προεκλογική περίοδο μεταξύ τους μιλούσαν μόνο...γαλλικά.
Άντε και γαμ...ο ένας. Τι λες ρε μαλ...ο άλλος. Μιλάμε για πολύ ευγένεια.
Κόψτε φάτσες και βγάλτε συμπεράσματα.
Τέλος πάντων πάνε αυτά. Για να δούμε τι θα βγάλουν οι κάλπες, αν βέβαια στηθούν.
Από φίλο στην Ελλάδα, στον οποίο έχω μεγάλη εμπιστοσύνη για την ειλικρίνιά του και την τιμιότητά του, πληροφορήθηκα το εξής καταπληκτικό και απίθανο. Επισκέφτηκε κρεοπωλείο στην περιοχή του στην Καλλιθέα όπου ο ιδιοκτήτης του εμπιστεύθηκε το εξής. Ένας από τους τέσσερις υποψηφίους των προεδρικών εκλογών της ΝΔ – το όνομα δεν το αποκαλύπτω – προσφέρει ένα κιλό κρέας δωρεάν και επιστρέφει και τα τρία ευρώ, δικαίωμα ψήφου, σε όποιον τον ψηφίσει, με την υποχρέωση να δώσει τα στοιχεία του. Δεν αποκαλύπτω το όνομά του όμως πιστεύω πως οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης παρατηρήσει προσεκτικά τις φωτογραφίες των υποψηφίων οπωσδήποτε θα πέσει διάνα στον ελεεινό αυτό πολιτικό που τόσο πρόστυχα προσβάλει το ιερό εκλογικό δικαίωμα του κάθε πολίτη της χώρας.
Όπως σημείωσα στην αρχή, στον φίλο μου αυτόν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Έτσι λοιπόν τα συμπεράσματα είναι δικά σας για το που έχει φτάσει η πατρίδα μας.
Βλέπει τον Άδωνι και γελάει.
Είναι γνωστή η επιτυχημένη πολιτική σάτιρα που κάνει ο Λάκης Λαζόπουλος στις παραστάσεις του αλλά είναι και επίσης γνωστή η πολιτική του θέση απέναντι στην Νέα Δημοκρατία αφού ο Λάκης είναι ένθερμος υποστηρικτής του Τσίπρα και δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη ευκαιρία προκειμένου να σατιρίσει την ΝΔ, Επόμενο λοιπόν ήταν να ανάψει φωτιές η πρεμιέρα της θεατρικής του παράστασης αφού σ΄αυτήν μετά από πρόσκληση παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού αλλά και του πολιτικού χώρου. Οι τελευταίοι δεν ήσαν και πολλοί μια και η Νέα Δημοκρατία απουσίαζε αφού ο Λαζόπουλος είναι ο κύριος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και θερμός προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Παρευρέθηκε μόνο ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης ο οποίος πόζαρε σε φωτογραφίες με τον Λαζόπουλο αγκαλιά και οι οποίες είχαν μια πρωτοσέλιδη θέση στις εφημερίδες όλης της Ελλάδας.
Βλέπει τον Λαζόπουλο και είναι έτοιμος να τον φάει. 
Και κανείς βέβαια δεν είπε ή δεν έκανε κάτι πλην του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος, όπως λένε οι νεοέλληνες, τα πήρε στο κρανίο. Μέχρι που έφτασε έξω από το θέατρο “Βέμπο” όπου κινηματογραφείται η εκπομπή του Λαζόπουλου “ Α΄Τσαντίρι” προκειμένου να έχει μια προσωπική αντιπαράθεση με τον Λαζόπουλο. Τελικά κάποια ήρεμα πνεύματα μεσολάβησαν και αποφύγαμε την τραγωδία να δούμε τον Άδωνι με τσιρότα στα μούτρα όμως τα λόγια που αντάλλαξαν θα μείνουν στην ιστορία.
Μάχη μεγάλη μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Στην αντιπαράθεση από την μια μεριά η Πολιτεία και από την άλλη η εκκλησία με αρχηγό, ποιόν άλλον; τον Πειραιώς Σεραφείμ. Απειλεί ο Πειραιώς να διακόψει οποιαδήποτε σχέση με όποιον πολιτικό συμβάλει στην θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. “...δηλώνουμε προς πάντας τους πολιτικούς και πολιτειακούς άρχοντας που θα συμβάλλουν στην θεσμοθέτηση του ηθικού αυτού εξαμβλώματος ότι παύομεν οιανδήτινα μετ΄αυτών σχέσι και τους παρακαλούμε να παύσουν και εκείνοι μαζί μας...” Ειλικρινά βρίσκομαι σε δύσκολη θέση τι να πρωτοσχολιάσω. Την άπταιστον ελληνικήν γλώσσα που μεταχειρίζεται ο Σεραφείμ; Την άγνοια του τι συμβαίνει σήμερα παγκοσμίως με τους ομόφυλους; Το ότι δεν είναι έγκλημα οι άνθρωποι αυτοί να ζούνε μαζί; Ότι τίποτε δεν άλλαξε στις χώρες που έχουν αποδεχτεί να συμβιώνουν; Το ότι καμιά θρησκεία δεν ενοχλήθηκε ούτε ζημιώθηκε; Ακολουθεί ένα μακροσκελέτατο κείμενο που βάλλει κατά παντός που υποστηρίζει αυτό το θέμα. Πιστεύω πως θα πρέπει κάποτε ιερωμένοι σαν τον κύριο Σεραφείμ να αρχίσουν να βλέπουν τον κόσμο με κάποιο άλλο μάτι μια και ο κόσμος φρόντισε να προχωρήσει.
Η ελληνική πολιτική σε όλο της το μεγαλείο. Και μάλισταιδιαίτεραμεγάλο αφού είναι παραγωγής του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που διαφήμιζε προεκλογικάότι θα φτιάξει μια καινούργια Ελλάδα για όλους. Να ένα από τα έργα τους. Η εφημερίδα “Ανεξαρτησία”της Άρτας με τίτλο “Όταν χειροκροτείς δυνατά προσλαμβάνεσαι” αναφέρει ότι στο ΦΕΚ τεύχος Υ.Ο.ΔΔ 908 – 11-12-15 ο οδοντίατρος Βασίλειος Μπαλάσκας διορίζεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας ως τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος σε αντικατάσταση του Λάμπρου Αθανασίου. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι ο κ. Μπαλάσκας θεωρείται από τους στενούς συνεργάτες της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Όλγας Γεροβασίλη. Άλλη μια θέση στο ΔΣ του νοσοκομείου δόθηκε και στον διευθυντή του πολιτικού της γραφείου Κώστα Ροβίνα Οι δύο άνδρες ήσαν στο ψηφοδέλτιο της Γεροβασίλη όταν αυτή ήταν υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου.
Η ιστρορική ζεμπεκιά. 
Να σας πω ότι και οι δυο αυτοί κύριοι ήσαν στο κέντρο που τραγουδάει ο Γιώργος Μαργαρίτης και χειροκροτούσαν θερμά την κυβερνητική εκπρόσωπο όταν χόρεψε το....ιστορικό ζεϊμπέκικο με το οποίο ασχολήθηκε όλη η Ελλάδα. Σαν δεν ντρεπόμαστε.

Υπάρχουν πολλά αλλά επέλεξα αυτά για σήμερα. Και πάλι εδώ είμαστε.

5 σχόλια:

 1. Αχ, δεν ξέρω αν θέλω να επεκταθώ σε κάποιο από αυτά που έθιξες... Δεν θέλω ούτε το επίπεδό μου να ρίξω, ούτε να μας χαλάσω τη διάθεση... Μου προκαλούν τόση αντιπάθεια...
  Τα χάλια μας τα μαύρα...
  Πφφφφ...
  Ελπίζω να είναι καλύτερα η σύζυγός σου, Ντένη μου!
  Καλό Σαββατοκύριακο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε δικαιολογώ απόλυτα καλή μου Γιάννα.
  Είναι φοβερά όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Και ειλικρινά λυπάμαι που η δημοσιογραφική μου ιδιότητα με υποχρεώνει να έχω μια θέση σε όλα αυρά.
  Η κατάσταση της συζύγου βελτιώνεται και σ΄ευαριστώ για το ενδιαφέρον σου,όμως όπως λέει ο θεραπευτής που την παρακολουθεί, χρειαζόμστε πολύ χρόνο ακόμη.
  Νάσαι αλά καλή μου φίλη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να πω σε κάποιον που μου έστειλε ένα ανώνυμο σχόλιο ότι δεν δημοσιεύω ανώνυμα.
  Εκτιμώ ιδιαίτερα αυτούς που έχουν το θάρρος να λένε και να γράφουν τη γνώμη τους με το όνομά τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπημένε μου φίλε Ντένη, πραγματικά τίποτα δεν με εκπλήσει πια. Ούτε ότι οι πολιτικοί αυτής της χώρας θα κάνουν τα πάνδεινα αρκει να κάτσουν σε μια καρέκλα είτε αυτή είναι η προεδρική καρέκλα ενός κόμματος είτε είναι η προθυπουργική. Καρέκλα να 'ναι με αξίωμα και ότι να'ναι.
  Και κρέας θα δώσουν και τα είσητήρια θα πληρώσουν και τα τρία ευρώ της ψήφου θα επιστρέψουν αρκεί τα χαϊβάνια οι Έλληνες να τους ψηφίσουν. Τι να πεις; Έχουν πέσει τόσο χαμηλά που πραγματικά δεν ξέρω αν υπάρχει πιο κάτω.
  Την εκπομπή του Λαζόπουλου είναι η αλήθεια ότι δεν την είδα γιατί γενικά δεν ασχολούμαι με αυτό που λέγεται τηλεόραση, σπάνια βλέπω κκαι για να είμαι πιο ακριβής σπάνια ακούω γιατί όταν πάιζει η τηλεόραση ποτέ δεν κάθομαι μπροστά για να παρακολουθήσω εκτός κι αν πρόκειται για κάποια ταινία. Κρίμα που τον σταμάτησαν τον Άδωνι, έχω την περιέργεια να δω τι θα έκανε. Δεν νομίζω ότι θα έπεφτε ξύλο αλλά καμιά φορά δεν ξέρεις. Πλέον όλα να τα περιμένει κανείς μετά από όλα αυτά που έχουμε μάθει για το συνάφι των πολιτικών.
  Τώρα όσον αφορά την εκκλησία και το σύμφωνο συμβίωσης ένα έχω να πω. Η εκκλησία ποτέ δεν συμβάδιζε με την εποχή της. Φυσικά ξεχνάνε τα δικά τους σκάνδαλα τα οποία δεν είναι και λίγα (βλέπε Βατοπέδι, σεξουαλικά σκάνδαλα κλπ). Εδώ κολλάει το "ο αναμάρτητος....", αλλά βλέπεις δεν βλέπουμε την καμπούρας μας παρά μόνο των άλλων.
  Όφείλω να ομολογήσω πάντως ότι δεν είχα ιδέα για την κα Γεροβασίλη και τις ζεμπεκιές της. Ίσως γιατί δεν έχει απασχολήση ιδιαίτερα τα media ο χορός της. Αλλά όπως το είπες κι εσύ, δεν ντρεπόμαστε. Αφού για να ντραπούμε πρέπει να έχουμε συνείδηση κι απ' ότι φαίνεται αυτοί δεν έχουν ούτε συνείδηση αλλά ούτε ιερό κι όσιο!
  Φαντάζομαι όλα όσα δεν έγραψες σήμερα και σκέφτομαι πάλι καλά, γιατί έχω μπει σε γιορτινό mood και δεν θα ήθελα να χαλαστώ άλλο για σήμερα. Φτάνει τόσο.
  Άλλωστε πολύ σωστά το είπες "και πάλι εδώ είμαστε" και θα τα λέμε.
  Καλό Σ/Κ εύχομαι, με υγεία!
  Τα φιλιά μου και την αγάπη μου σε σένα και την οικογένειά σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σε λίγη ώρα από τώρα που σας γράφω θα έχουμε αποτελέσματα των εκλογών για Πρόεδρο της ΝΔ! Όπως αντιλαμβάνεστε με έχει φάει η αγωνία! Έχω τσακίσει ότι γλυκό υπήρχε στο σπίτι! Από την αγωνία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή