Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ο κυρ-Θανάσης, ο μπακάλης της γειτονιάς μου ιδρύει δικό του κόμμα.



Ναι!!! Πολύ καλά διαβάσατε στον τίτλο του άρθρου μου. Έτσι όπως σας τα γράφω είναι. Ο μπακάλης της γειτονιάς μου, ο κυρ-Θανάσης, θα κάνει δικό του κόμμα. Και δεν είναι μόνο αυτός. Όπως μαθαίνω το ίδιο σκέφτεται κι΄ο Μανώλης ο μανάβης. Λένε ότι κι΄ο Μήτσος ο ταβερνιάρης σκέφτεται να παρατήσει την ταβέρνα και τα καρτούτσα και να κάμει και αυτός δικό του κόμμα. Το ίδιο άκουσα και για τη Μαριγώ τη μοδίστρα. Βαρέθηκε τα βελόνια και τις καρφίτσες. Θα τα παρατήσει και θα κάμει κόμμα λέει και αυτή. Και γιατί να μην κάνουν ρε παιδιά;
Δηλαδή τι είναι ο Λαφαζάνης και γιατί έκαμε κόμμα; Έτσι τούρθε να γίνει πρωθυπουργός;
Και η Ζωή γιατί να κάνει κόμμα κι΄αυτή; Βλέπεις επέτυχε σαν πρόεδρος της Βουλής σου λέει ας δοκιμάσω τώρα και πρωθυπουργός. Αμ ο άλλος; Ο μεγάλος Βαρουφάκης; Ο ΓιάΝΝΝης ( με 3Ν και μεγάλα τον θέλω εγώ) που θα το κάμει...ευρωπαϊκό το κόμμα του; Λέτε να πάρει μαζί του Σόϊμπλε και Μέρκελ; Αυτός είναι για κλάματα.
Φίλοι μου θα κάνουμε κι΄εμείς όλοι κόμματα. Ο καθ΄ένας το δικό του κόμμα. Απόφοιτοι διπλωματούχοι μεγάλων σχολών κάθονται τα κορόιδα και δουλεύουν γκαρσόνια και ντελιβεράδες. Φτιάξτε ένα κόμμα ρε βλάκες. Αυτομάτως έχετε οικονομική επιδότηση από το κράτος. Και φυσικά υπάρχουν και άλλες κονομισές τρελές. Κόμματα λοιπόν όλοι σας. Φτιάξτε κόμματα. Εμπρός να γεμίσουμε την Ελλάδα κόμματα. Κάθε σπίτι και το κόμμα του. Κάθε οικογένεια και το δικό της κόμμα. Κι΄ αν είναι πολυμελής να φτιάξει δυο κόμματα. Κι΄έτσι όπως πάμε ο καθ΄ένας θα ψηφίζει τον εαυτό του.
Και τώρα ας αφήσουμε τα αστεία και να δούμε το θέμα από την σωστή και σοβαρή πλευρά του. Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που έχει τόσο μεγάλο αριθμό κομμάτων όσο κανένα άλλο. Δεν υπάρχει άλλο κράτος που να έχει τόσα κόμματα όσα η Ελλάδα. Οι ΗΠΑ έχουν μόνο δύο. Κορόιδα είναι; Η Ελλάδα εκατό. Κι΄αυτό είναι μια εξήγηση του ότι δεν υπάρχει καμιά πρόοδος σ΄αυτόν τον τόπο. Διότι όλοι αυτοί οι ένδοξοι αρχηγοί ουδόλως ασχολούνται με τον τόπο. Το μόνο που τους απασχολεί είναι το κόμμα. Να μεγαλώσει το κόμμα. Να αποκτήσει πολλούς οπαδούς το κόμμα. Να έχει πολλά λεφτά το κόμμα. Να ακούγεται το κόμμα. Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα; Το κόμμα να είναι καλά.
Κι΄άντε να πάει ο τόπος μπροστά. Τώρα θα μου πείτε δημοκρατία έχουμε και η ελευθερία είναι δικαίωμα του καθ΄ενός. Να κάμει ακόμα και κόμμα. Μετά όμως τι γίνεται;
Βρισκόμαστε σε παραμονές εκλογών. Για τις 20 του Σεπτέμβρη έχουν αποφασίσει οι αφεντάδες. Επισήμως έχουμε υποψήφια κόμματα.

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, (Ο Θεός να την κάμει χρυσή), ΔΗΜΑΡ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ο γνωστός Γιωργάκης με το ΚΟΔΗΣΟ και αρκετά τρίτης κατηγορίας που όμως θα κόψουν τους ψήφους. Μπροστά σε μια ατέλειωτη σειρά από ψηφοδέλτια θα βρεθεί ο Έλληνας στις 20 του Σεπτέμβρη. Θα τα κοιτάζει και θα σκέφτεται τι να κάμει. Πως λοιπόν να καταφέρει ένα από όλα αυτά τα κόμματα, μετά την διασπορά των ψήφων, να συγκεντρώσει την αυτοδυναμία και να μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα μας; Και τι θα αποφέρουν οι μετεκλογικές συνεργασίες, οι οποίες απαραιτήτως θα προκύψουν; Ποιος θα συμφωνήσει με ποιόν; Και ποια προγράμματα θα ακολουθηθούν αν επιτευχθεί συνεργασία; Τα δικά του ή του συνεταίρου; Ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιος υπουργός; Και πως θα λειτουργεί ο πρωθυπουργός όταν πάνω από το κεφάλι του θα κρέμεται η απειλή “ ή με φτιάχνεις ή σε ρίχνω;” Ανεύθυνες καταστάσεις που όχι μόνο δεν εξυπηρετούν την ομαλή λειτουργία της χώρας σαν κράτος αλλά εμποδίζουν με ζημιά την πορεία της.
Βέβαια η ίδρυση ενός κόμματος δεν είναι δυνατόν να απαγορευτεί σε μια δημοκρατία. Μπορεί ο καθ΄έναν να ιδρύσει ένα κόμμα. Όμως θα πρέπει πρώτα να έχει τη δύναμη και την ικανότητα να σκεφτεί αν χρειάζεται ένα ακόμη κόμμα σ΄αυτή την μικρή χώρα και αν μπορεί να προσφέρει κάτι καλό.
Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή αυτός ο μεγάλος αριθμός κομμάτων στη χώρα μας μόνο κακό μπορεί να κάμει. Και αυτό κάνει. Ελπίζω η 21η του Σεπτέμβρη να είναι μια άλλη μέρα για την Ελλάδα. Πολύ φοβάμαι όμως πως θα είναι μία από τα ίδια με όλους αυτούς τους ανίκανους πολιτικούς να θριαμβολογούν. Θα τα δούμε.



7 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου φίλε, η αυτοδυναμία είναι μια ουτοπία σήμερα. Κι όποιος πολιτικός ελπίζει σε αυτή, τότε απλά ζει σε κάποιο άλλο πλανήτη εκτός τόπου και χρόνου.
    Η κυβερνήση συνεργασίας είναι αναμενώμενη κι αυτό γιατί έτσι όπως τα κάνανε (σαν τα μούτρα τους) δεν θα υπάρξει κυβέρνηση αυτοδυναμίας για αρκετά χρόνια ακόμα.... Ποιον να ψηφίσεις, αφού όλοι μας απέδειξαν ότι για μια καρέκλα πολεμάνε και μόλις κάτσουν στη καρέκλα αλλά λένε κι άλλα κάνουν. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από ούτε από Προθυπουργό ούτε από Πρόερδο, έχει ανάγκη από Ανθρώπους που να στηρίζουν τα λόγια τους με πράξεις. Τέτοιοι άνθρωποι όμως δεν ασχολούνται με την πολίτικη γιατί είναι ένας χώρος βρώμικος.
    Εύχομαι να έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας.
    Σε χαιρετώ και σου εύχομαι καλό Σεπτέμβρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκη μου καλή μου και αγαπητή μου φίλη καλημέρα και καλό μήνα σου εύχομαι.
    Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεωη και συμφωνώ απόλυτα με όσα λες.
    Όλοι αυτοί οι άθλιοι πολιτικοί στη χώρα μας, όπως πολύ σωστά παρατηρείς, ενδιαφέρονται μόνο για την καρέκλα τους και όσα αυτή τους αποφέρει. Λυπάμαι αλλά αυτά φωνάζω χρόνια τώρα από τούτο το στέκι και το μόνο που συναντάω ανθρώπους να μην θέλουν να τα καταλάβουν και να μου επιτίθεντε. Χαίρομαι που κατάλαβες τι γράφω και σ΄ευχαριστώ για όσα σωστά προσθέτεις.
    Νάσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαιρει και βασίλευε.
    Αυτό τους βολευει,αυτό κάνουν.
    Εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Ρένα.
      Σ΄ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη.
      Σεβαστή η γνώμη σου.
      Κρατώ το ερωτηματικό γιατί αυτό απασχολεί και μένα πάρα πολύ.
      Χαρά μου να σε βλέπω στα δυό μπλόγκς μου.
      http://eftanhsa.blogspot.com
      Καλό σου μήνα και νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  4. Αγαπημένε μας κ. Διονύση,
    το φρόνημα του Λαού μας έχει τόσο πολύ αλλοιωθεί, που είναι σχεδόν αδύνατον να αναδείξει ικανές ηγεσίες.
    Οι αγνοί πατριώτες, οι φιλότιμοι νοικοκυραίοι, οι φιλάνθρωποι και οι φιλόθεοι Έλληνες έχουνε λιγοστέψει επικίνδυνα για το Γένος μας.
    Η πνευματική μας παρακμή τελειωμό δεν έχει. Γι' αυτό και το τίμημα θα είναι ανάλογο...
    Εύχομαι σε όλη την παρέα του Hellascafe, χαρά και υγεία.

    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλέ μου φίλε Φώτη.
    Πολύ σωστά και αληθινά τα όσα αναφέρεις στο σχόλιό σου. Στην πατρίδα μας τα πάντα έχουν αλλοιωθεί. Να σου πω ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί οι άχρηστοι που κυβερνούν την Ελλάδα. Μεγάλο ευθύνη έχουμε όλποι εμείς που δεν σηκώνουμε το χέρι μας να τους δώσουμε το τίμημα που τους αξίζει.
    Νάσαι καλά και σ΄ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλέ μου φίλε Φώτη.
    Πολύ σωστά και αληθινά τα όσα αναφέρεις στο σχόλιό σου. Στην πατρίδα μας τα πάντα έχουν αλλοιωθεί. Να σου πω ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί οι άχρηστοι που κυβερνούν την Ελλάδα. Μεγάλο ευθύνη έχουμε όλποι εμείς που δεν σηκώνουμε το χέρι μας να τους δώσουμε το τίμημα που τους αξίζει.
    Νάσαι καλά και σ΄ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή