Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Νάτες οι εκλογές. Ήρθανε!!!


Από καιρό τις ακούγαμε, τις μυριζόμαστε, τις περιμέναμε και νάτες που έφτασαν. Εκλογές λοιπόν και μάλιστα καλοκαιρινές και σύντομες. Οι ημερομηνίες παίζουν. Από τις 20 του Σεπτέμβρη, που είναι και η πιο πιθανή πάμε στις 27 του ιδίου μήνα. Αυτή είναι η πρώτη εκδοχή. Υπάρχει και η 3 του Οκτώβρη σαν δεύτερη πιθανή εκδοχή δεύτερη αλλά δεν φαίνεται να συμφέρει αφού ο χρόνος τους πνίγει όλους. Τι θα γίνει; Δεν έχει σημασία. Κάποια μέρα θα γίνουν.
Πρόκειται για μια περίπτωση εκλογών όπου όλα τα σενάρια παίζονται. Και φυσικά όλα τα κόμματα τα έχουν μελετήσει και έχουν ετοιμαστεί. Έτοιμο και το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. “Λαϊκή Ενότητα” Άντε. Καλορίζικος αρχηγέ. Και γρήγορα πρωθυπουργός. Με τους εικοσιπέντε αντάρτες ο Λαφαζάνης. Φυσικά με αυτόν τον αριθμό βουλευτών καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη βουλή αποκλείοντας έτσι την συμμετοχή της Χρυσής Αυγής από την διαδικασία της διερευνητικής εντολής. Καλό ακούγεται αυτό. Να μην έχουμε να ακούμε τον λαλίστακτο Ηλία Κασσιδιάρη να μας απειλεί.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί η θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Γιάννη (εγώ τον θέλω με δύο Ν) Βαρουφάκη. Για την Κωνσταντοπούλου θα πρέπει να είναι σίγουρο ότι θα βρεθεί στους κόλπους του Λαφαζάνη αφού ο Αλέξης Τσίπρας την έχει αποκλείσει. Εν τω μεταξύ με το αρρωστημένο ύφος που την διακρίνει επιτίθεται κατά πάντων. Δεν γλύτωσε ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το βλίτο ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει ότι σαν πρόεδρος της Βουλής έχει τελειώσει.
Ο Βαρουφάκης μάλλον μοιάζει να μην πολιτευτεί. Η παράσταση που ήθελε να δώσει παγκόσμια φαίνεται ότι έχει τελειώσει και μάλλον θα πρέπει να αράξει στην Αίγινα. Τέλος το θέατρο.
Αναφορικά με την διαδικασία των εκλογών και τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα αφού η παραιτηθήσα κυβέρνηση δεν έχει συμπληρώσει ένα χρόνο ζωής θα πρέπει να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες. Σύμφωνα με το Σύνταγμα θα πρέπει τα τρία πρώτα κόμματα να χρησιμοποιήσουν για τρεις ημέρες το δικαίωμα της διερευνητικής εντολής. Δηλαδή θα προσπαθήσουν με συζητήσεις να δουν αν μπορούν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Όμως κάτι πολύ δύσκολο να γίνει με το υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον πολιτικό χώρο. Ήδη από μέρους Σταύρου Θεοδωράκη ειπώθηκε η πρώτη αμφιβολία.
Από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να αποκλείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διερευνητική δεν τον ενδιαφέρει. Ποντάρει, ελπίζει και οραματίζεται την αυτοδυναμία των εκλογών κάτι που πιθανόν να το πετύχει.Το εντυπωσιακό 62% που επέτυχε στο πρόσφατο δημοψήφισμα του δίνει πολλές πιθανότητες και όλα δείχνουν ότι εκεί ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας.
Η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει το χρονικό όριο των τριών ημερών. Ήδη ο αρχηγός της το δήλωσε. Υπάρχει η περίπτωση μιας συμμαχίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι προκειμένου να περιθωριοποιηθεί, να απομονωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να βρεθεί στην αντιπολίτευση. Αν αυτό δεν επιτευχθεί τότε τα πράγματα περιπλέκονται.
Όλα δείχνουν πως οι διερευνητικές διαδικασίες δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Στόχος όλων να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές διαβλέποντας την πιθανότητα να τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το πιθανότερο είναι οι εκλογές αυτές να μην δώσουν αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα. Πολλά τα κόμματα και επόμενο οι ψήφοι να διαμοιραστούν σε χαμηλό ποσοστό σε όλα αυτά. Οπότε οι λύσεις θα αναζητηθούν και πάλι μετεκλογικά σε κάποιες συμμαχίες.
Τελικά σενάρια πολλά κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση μέσα από τα οποία διαφαίνονται οι προθέσεις όχι μόνο των κομμάτων αλλά και αυτών των υποψηφίων βουλευτών. Τελικές κρίσεις δεν μπορεί ακόμη να διατυπώσει κανείς αφού τα πάντα “παίζονται” και τα σενάρια αλλάζουν από ώρα σε ώρα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου (Κλαμμένος μετά από τα αυγά που έφαγε) και του μεγάλου υπουργού Παύλου Χαϊκάλη μάλλον όλα δείχνουν ότι θα αποχαιρετήσουν την Βουλή.
Το Κομμουνιστικό κόμμα Ελλάδας του Δημήτρη Κουτσούμπα παρ όλο που φωνάζει για τον λαό και τον εργάτη δεν πρόκειται να ανεβάσει τα ποσοστά του. Αλλά και με κανένα δεν προτίθεται να συνεργαστεί. Παραμένουν στον κόσμο τους.

Ένα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Πρόκειται για εκλογές που μπορεί ακόμη να κρίνουν όχι μόνο τη διάσωση της χώρας αλλά και αυτή ακόμη την ύπαρξή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου