Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Και τώρα τι γίνεται;



Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις πέντε μηνών φτάσαμε σε κάποιο σημείο που οπωσδήποτε δεν είναι αυτό που οραματιζόταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όταν άρχισε τις συζητήσεις με τους εταίρους, που μετονομάστηκαν σε θεσμούς αλλά ούτε κι΄εμείς το οραματιζόμαστε. Κάτι έγινε έστω και μ΄αυτό.
Κι΄ενώ αρχικά και προεκλογικά δηλώναμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια, θα καταργήσουμε τους θεσμούς, θα εξαφανίσουμε την τρόϊκα, θα σβύσουμε το ΔΝΤ, θα πάει στα σκουπίδια ο ΕΝΦΙΑ, και δεν μας νοιάζει το ΦΠΑ, ξαφνικά βρεθήκαμε όχι απλά να τα δεχόμαστε όλα αυτά αλλά να τα έχουμε πάρει αγκαλιά σαν μόνιμη ελπίδα για την σωτηρία μας. Τι άλλο να κάναμε;
Τέλος πάντων δεν είναι ώρες να αναμασάμε όλα αυτά που κάποιοι τα πίστεψαν και τα περίμεναν σαν μάννα εξ ουρανού. Κάποιοι που έβλεπαν την αναγέννηση της Ελλάδας με την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία.
Τώρα θα πρέπει να δούμε τι θα μας προκύψει από αυτή την συμφωνία με τους εταίρους ή θεσμούς, όπως θέλετε λέγετέ την, που προέκυψε και είναι προ των θυρών.
Κατ΄αρχάς η συμφωνία αυτή για να πάρει σάρκα και οστά θα πρέπει να περάσει από την Ελληνική Βουλή και να ψηφιστεί, αλλοιώς δεν ισχύει. Κι΄εκεί φυσικά, στη βουλή, θα γίνει η μητέρα των μαχών.
Οι ακραίες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ξεσηκωθεί και με πρωταγωνίστρια αυτή τη συνιστώσα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν. Και φυσικά είναι και άλλες συνιστώσες αλλά και μεμονομένοι βουλευτές, που δηλώνουν αποχή με αποτέλεσμα κάποια ΜΜΕ να ανεβάζουν τους αποχωρούντας σε 40. Κι΄άντε να δούμε τι θα γίνει.
Η κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά έχεις ξεσηκώσει τον συνεταίρο της Κυβέρνησης, αρχηγό των ΑΝ-ΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, να δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει. Και φυσικά δεν θα πρέπει να περιμένουμε ψήφο από το ΚΚΕ, την Χρυσή Αυγή και κάποιους ανεξάρτητους. Πιθανό να ψηφίσουν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι αφού έχουν δηλώσει “Ευρωπαϊστές” Οπότε μάλλον τα...κουκιά δεν βγαίνουν και πάμε για εκλογές, κάτι που μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των “συνιστωσών” το επιθυμεί. Μπορεί κανείς να συλλάβει τι σημαίνει παραίτηση της κυβέρνησης μια τόσο κρίσιμη περίοδο και προσφυγή σε εκλογές με τους εταίρους να ξαναρχίζουν από την αρχή το κυνηγητό; Ευχή μου να το αποφύγουμε αν και δεν το βλέπω.
Όμως και να αποφύγουμε τις εκλογές μπορείτε να φανταστείτε τι θα προκύψει μέσα στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος κατά τις συνεδριάσεις της Βουλής και μάλιστα με πρόεδρο τη Ζωή Κωνταντοπούλου; Οπωσδήποτε θα εγκατασταθεί η αντιπαράθεση για το κάθε τι. Στη Βουλή οι συζητήσεις θα γίνονται με την συνοδεία ομηρικών καυγάδων. Η κάθε πρόταση και το κάθε θέμα θα γίνεται αιτία ώστε η φωνή του Άδωνη Γεωργιάδη να ακούγεται σε όλη την πλατεία Συντάγματος.
Χωρίς αστεία αν καταφέρει η Ελλάδα να αποφύγει τις εκλογές δεν θα καταφέρει να απαλλαγεί ποτέ από τα προβλήματα που έχει πάνω της και τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο πάρα αποτελέσματα της κακής διακυβέρνησης της χώρας από τους ανάξιους πολιτικούς που ακόμη επιμένουν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας και να θέλουν να μας κυβερνάνε.

Κι΄ενώ όλα έδειχναν ότι πιθανόν να βρεθούμε σε μια θέση λύσεων των προβλημάτων ξαφνικά την Τετάρτη τα χαράματα “οι αφεντάδες” της Ευρώπης ανακάλυψαν ότι δεν τους ικανοποιούν οι πρώτες συμφωνίες. Έτσι έφτασε στου Μαξίμου ένα πεντασέλιδο ραπόρτο όπου οι “εταίροι” απαιτούν περικοπές σε μισθούν και συντάξεις – κοντέυουν να φτάσουν στο 0 – αύξηση του ΦΠΑ και επι πλέον φορολογικές επιβαρύνσεις. Θα πρέπει κάποτε να καταλάβουμε ότι οι κύριοι αυτοί θέλουν, για κάποιους λόγους, να εξαφανίσουν την πατρίδα μας. Η απάντηση είναι στα χέρια μας. 

6 σχόλια:

  1. Το μεγαλο λαθος αυτης της κυβερνησης είναι τον φεβρουαριο δεχτηκε και συμφώνησε στην παραταση και την επεκταση της δανειακής συμβασης. Με λιγα λογια αποδεχτηκε το επονειδιστο χρεος (της Ζωης). Δεν μιλησε καθαρα και τιμια στον λαο αλλα πουλουσε παραμυθια εσωτερικης κατανάλωσης για το ποπολο με τη σκληρη διαπραγματευση και τις βαρουφακιες ασαφειες. Τωρα είναι αργα για οτιδηποτε. Ο σωζων τον εαυτω σωθητω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται φίλε μου ότι η χώρας μας έχει την κατάρα να πληρώνει τις βλακείες των πολιτικών της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Ντένη. Είμαι από αυτούς που τίμησαν και ψήφισαν την πρώτη φορά αριστερά. Ως έσχατη λύση. Πίστεψα κι ακόμα πιστεύω. Είμαι στην αναμονή.
    Μηδένα προ του τέλους σου μακάριζε...
    Δεν βιάζομαι για τίποτα. Έτσι κι αλλιώς εγώ προσωπικά έχω πιάσει πάτο. Από τα άλλα σκατά που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν προτίμησα να ρισκάρω. Και ακόμα περιμένω. Αν τελικά αποδειχτεί ίδιος, πρώτη θα βγω και θa πω mea culpa!
    Αλλά ...περιμένω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου Αριστέα.
    Να σου πω - και πιστεύω ότι θα με πιστέψεις - πάντα στην Ελλάδα ψήφιζα αριστερά (ΚΚΕ) παρ΄όλο που δεν ήλπιζα πολλά.Το ίδιο θα έκανα και τώρα αν ήμουν εκεί.
    Δεν έχω τίποτα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά αμφισβητώ τις ικανότητές τους και τη δύναμή τους να πραγματοποιήσουν τόσα πολλά που υποσχέθηκαν. Κι΄αυτό - πρόσεξε - γίνεται δημοσιογραφικά. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Αυτά τα καθάρματα που λέγονται Ευρωπαίοι δεν έχουν ευαισθησίες και φιλότιμο. Το παιγνίδι τους - γιατί παιγνίδι είναι - εξυπηρετεί συμφέροντα που θέλουν την Ελλάδα σκλάβα. Να σου πω τα λόγια που είπε ο Κεμάλ για τους αντάρτες του Πόντου. "Άνθρωποι που φτάνουν να θυσιάσουν ακόμα και τα παιδιά τους για την Ελευθερία και την Πίστη δεν μπορείς να τους κάμεις καλά" Κι΄εκεί μας οδηγούν. Στην Επανάσταση. Να είσαι σίγουρη ότι ο λαός μας θα ξεσηκωθεί κάποια μέρα με οποιαδήποτε λύση κι΄αν δώσουν αυτά τα καθάρματα. Και να σου πω κάτι; Πιστεύω πως ο Τσίπρας θα επειλέξει τη θυσία αλλοιώς θα πέσει πολύ στα μάτια του λαού.
    Την αγάπη μου πάντα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντένη μου όπως θα ξέρεις έχουμε δημοψήφισμα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Τι θα γίνει τη Δευτέρα; Αν βγει το Ναι θα πρέπει να φύγει ο Σύριζα;; Αν βγει το Οχι τι θα γίνει; Γιατί δεν νομίζω ότι οι θεσμοί της ΕΕ θα υποκύψουν στην θέληση του λαού..........Αναμενουμε λοιπόν
    Καλό καλοκαίρι και από εδώ
    Θα κλείσει και αυτή η ιστοσελίδα για καλοκαίρι;;
    Καλή σου ΄μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αννούλα μου όποιο κι΄αν είναι το αποτέλεσμα εκείνος που θα πληρώσει πάρα πολύ ακριβά θα είναι η χώρα μας.
    Ήδη όπως πληροφορήθηκα το κόστος του δημοψηφίσματος θα ξεπεράσει τα 100.000.000 ευρώ. Την ώρα που η Ελλάδα έχει ανάγκη και ένα ευρώ
    Τι να πω δεν ξέρω. Ο Θεός να μας λυπηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή