Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο εξευτελισμός ενός θεσμού.



Μετά από τα τελευταία κωμικοτραγικά γεγονότα με την πρόεδρο της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννη Πανούση σχετικά με την χρησιμοποίηση των τουαλετών της Βουλής για την σωματική ανάγκη των αστυνομικών φρουρών της, η θέση της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων έχει ξεφύγει από κάθε σοβαρότητα και δεν απέχει πολύ από τη θέση του γελοίου.
Θα πρέπει κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να δουν στα σοβαρά το πρόβλημα που παρουσιάζει ο θεσμός του προέδρου της Βουλής με το ανεύθυνο και προβληματικό πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου να κάθεται σ΄αυτήν την υπεύθυνη και ευαίσθητη θέση. Διότι με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στη θέση του προέδρου της Βουλής μάλλον για κωμωδία μιλάμε.
Δεν γνωρίζω ποίοι είναι αυτοί που την πρότειναν σ΄αυτήν την τόσο ευαίσθητη θέση και πως σκέφτηκαν ούτε μπορώ να καταλάβω πως οδηγήθηκαν στην ψήφισή της 235 βουλευτές όλων των κομμάτων ενώ όλοι τους την γνώριζαν πάρα πολύ καλά από τις συμμετοχές της σε διάφορες επιτροπές στις οποίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου όχι μόνο δεν πρόσφερε ποτέ κανένα έργο αντίθετα πάντοτε δημιουργούσε προβλήματα με τους ομηρικούς καυγάδες και τις αναιδείς προκλήσεις της.
Ο τρόπος που συμπεριφέρεται σαν πρόεδρος της Βουλής κάθε άλλο παρά αγγίζει το Σύνταγμα και τους νόμους του Κοινοβουλίου. Αυταρχική, με ύφος δικτάτορα αφαιρεί τον λόγο και επεμβαίνει προκλητικά στις συζητήσεις, υποστηρίζοντας τους δικούς της ομιλητές. Η θέση της σε κάποια γεγονότα θυμίζει κάποιον τελείως άσχετο με την θέση του προέδρου της Βουλής αλλά και με ένα απλό πολιτικό.
Είναι νωπή στις θύμησες όλων μας ότι χαρακτήρισε σαν ειρηνική εκδήλωση την είσοδο των αναρχικών στο προαύλιο της Βουλής όταν ο ίδιος ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γαβριήλ Σακελλαρίδης την χαρακτήρισε σαν παράνομη πολιτική πράξη. Τώρα η κυρία πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δεν δέχεται την είσοδο των αστυνομικών στις τουαλέτες στα υπόγεια της Βουλής θεωρώντας παράνομη αυτή την ενέργεια πολλών χρόνων. Είναι γεγονός και το αποδεικνύουν τα τελευταία γεγονότα ότι η πρόεδρος της Βουλής έχει κάποιες διαφορές με την αστυνομία. Αδύνατον να υπάρχει μια λογική εξήγηση σε όλα αυτά. Μάλλον για παραλογισμό πρόκειται.
Σε γενικές γραμμές η συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη θέση της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ξεφεύγει από κάθε νομική και λογική θέση και μάλλον αγγίζει τη θέση του παραλογισμού. Όσο πιο γρήγορα απαλλαγεί η ελληνική Βουλή από την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου τόσο καλύτερα θα είναι για το ελληνικό κοινοβούλιο.

Φίλες και φίλοι 
Σας περιμένω να περάσετε από το http://eftanhsa.blogspot.com
Θα απολαύσετε τις ομορφιές των νησιών μας.


5 σχόλια:

  1. Διάβαζα ένα ξένο βιβλίο και έλεγε τη Δύναμη έχει μια pubic hair σέρνει καράβια ολόκληρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ΄αρχάς να σας πω ότι δεν δημοσιεύω σχόλια αυτών που δεν έχουν το θάρρος να παρουσιαστούν με το όνομά τους.Κάνω εξαίρεση για να σας πω ότι η public hair που αναφέρετε μάλλον διαθέτει εγκέφαλον. Η δική μας μάλλον δεν διαθέτει. Πολύ απλό.

      Διαγραφή
  2. Η δικη μου γνωμη αν θες ειναι οτι η Κωνσταντοπουλου ειναι απο τους ελαχιστους αξιολογους πολιτικους που υπαρχουν σημερα η βουλη και ισως η μοναδικη από το συνονθύλευμα του συριζα.
    Ισως είναι υπερβολικη στον ρολο της πολλες φορες αλλα μην ξεχνας ότι προερχεται από την δικαιοσυνη και ως μαχητικη δικηγορος ακολουθει το γραμμα του νομου. Πιστευω ότι είναι εντιμος και καθαρος ανθρωπος και δεν θα διστασει αν χρειαστει να συγκρουστεί και με τον συριζα.
    Προσωπικα μου αρεσει ο τσαμπουκάς της.

    Και όχι δεν ευτελιζεται ο θεσμος του κοινοβουλίου από την Ζωη αλλα από τους προηγουμενους εγκληματιες που ευθύνονται για την χρεωκοπια της χωρας και η θεση τους θα πρεπει να είναι στον κορυδαλλό και όχι να παραμενουν ακομα στη βουλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναγνωρίζω και σέβομαι το δημοκρατικό σου δικαίωμα φίλε μου Velvet να έχεις την δική σου γνώμη. Με όλο το σεβασμό διαφωνώ ριζικά με τα όσα αναφέρεις για την Κωνσταντοπολου. Δεν είναι καθόλου πολιτικός και φυσικά δεν είναι διόλου αξιόλογος. Δεν είναι υπερβολική. Απλά είναι μια θεατρίνα της πολιτικής που αποβλέπει να κερδίσει με τον τρόπο της αυτά που δεν μπορεί να φτάσει με την ανύπαρκτη αξία της. Μια θεατρίνα είναι που αποβλέπει σε αξιώματα με την ηθοποιϊα της.
      Νάσαι κξαλά φίλε μου.

      Διαγραφή
  3. φίλε Ντέννις... μετά από πολλά.. πέρασα κι από εδώ... Το θέμα με ενδιαφέρει...
    Δεν ξέρω αν ειναι καλή πολιτικός η κυρία Πρόεδρος... αυτό που ξέρω είναι οτι με έχει ενοχλήσει ο τρόπος που εκφέρει τον λόγο...

    αυτά.. καλά να περνας.. καλή επιτυχια στο όμορφο μπλογκ σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή