Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Μετά τις εκλογές.


Τέλειωσαν λοιπόν και οι εκλογές και όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος.
Όμως εμείς ας ρίξουμε μια ματιά σ΄αυτά που ο λαός μας λέει "παραλειπόμενα" και από τα οποία πολλές φορές μαθαίνουμε πολλά. 

Ψηφίστηκε για την Ελληνική Βουλή.
Με έκπληξη είδαμε την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται στο 6,28% προσφέροντας δεκαεφτά έδρες του ελληνικού Κοινοβουλίου σε προφυλακισμένους δολοφόνους.
Θαυμάστε τους και δοξάστε τους.
Κρίμα να υπάρχουν Έλληνες που δεν μπορούν να θυμηθούν τι τράβηξε η δόλια πατρίδα μας στα χρόνια της Κατοχής από τους...προγόνους των, τους Γερμανούς του Χίτλερ.


Για μια ακόμη φορά έκαμε τη ζημιά του "ο κ. Λεφτά υπάρχουν"
Έξω από κάθε λογική η ίδρυση του κόμματος Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών από τον Γιωργάκη Παπανδρέου λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. Το μόνο που κατάφερε, αλλά και όσοι τον ακολούθησαν σ΄αυτή την βλακώδη ενέργεια, ήταν να δώσουν την ευκαιρία στον Πάνο Καμμένο και το κόμμα του να είναι σήμερα στην κυβέρνηση αυτοί και όχι το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο ΠΑΣΟΚ με το 4,68% που επέτυχε ο Βενιζέλος συν το 2,50% που άρπαξε ο Γιωργάκης θα έφτανε το 7,18% με είκοσι έδρες και θα ήταν το τρίτο κόμμα. Το κόμμα "ρυθμιστής." Δοξάστε τον Γιωργάκη.

Υποδοχή Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Μια πολύ μεγάλη και...ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όταν έφτασε στο πρωθυπουργικό μέγαρο Μαξίμου. Ούτε ένας από τους πρώην ενοίκους δεν βρισκόταν εκεί, όχι για να τον καλωσορίσει αλλά τουλάχιστον να τον κατατοπίσει. Όσο κι΄αν στοίχισε η ήττα στον Αντώνη Σαμαρά το να μην  βρίσκεται στη θέση του όταν έφτασε εκεί ο Τσίπρας δείχνει έλλειψη απλής ανθρώπινης ευγένειας. Το να δείχνεις πολιτισμένα ότι έχασες δεν είναι ντροπή Αντωνάκη.

Η συμφωνία έχει κλείσει. Να δούμε τι θα γίνει.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ-ΕΛ ομολογώ ότι ήταν κάτι που πολλοί δεν το περίμεναν. Όταν για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα ψηφίζει αριστερή κυβέρνηση και η πρώτη ενέργεια του ηγέτη της είναι να συμπράξει  μ΄ένα δεδηλωμένο κεντροδεξιό κόμμα αυτό είναι κάτι που δύσκολα κανείς μπορεί να το καταλάβει. Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας πάνω από όλα ζητούσε την αυτοδυναμία την οποία αφού δεν επέτυχε θα έπρεπε να την αποκτήσει με κάποιες συμμαχίες. Όμως ας δοκίμαζε πρώτα κάτι άλλο.
Δεν νομίζω να προσπαθήσουν να δωροδοκήσουν τον Χαϊκάλη; 
Το πρόσφατο παρελθόν του Πάνου Καμμένου αλλά και του κόμματός του κάθε άλλο παρά σοβαρότητα εμπνέουν. Θυμηθείτε την περίπτωση Χαϊκάλη.

Ώρα να σταματήσουν τα πανηγύρια και χοροί για τη νίκη. Ας καταλάβουν όλοι πως είναι πλέον ώρα για δουλειά. Είναι πάρα πολλά αυτά που για χρόνια περίμεναν πως ίσως κάποτε να έφτανε η στιγμή για να πάρουν σάρκα και οστά για μια καλύτερη ζωή που οπωσδήποτε την αξίζει ο ελληνικός λαός. Εμπρός λοιπόν. Σηκώστε τα μανίκια σας και ξεκινήστε τη δουλειά. Η πονεμένη και ταλαιπωρημένη Ελλάδα περιμένει. 

Φίλες και φίλοι.
Αν θέλετε ελάτε στα http://eftanhsa.blogspot.com
Μ΄εναν όμορφο περίπατο θα γνωρίσετε τις εκκλησιές της Λευκάδας. Σας περιμένω.


10 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω κ. Κονταρίνη πώς θα πάει αυτή η παράξενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιών ΑΝ.ΕΛ., αλλά έχω αποφασίσει ότι για ένα διάστημα να μην σκέφτομαι αρνητικά και να αισιοδοξώ ότι όλα θα πάνε καλά.
    Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα διαψευστώ!
    Καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθηνά μου καλή μου.
    Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και το σχόλιο.
    Πολύ σωστά την συνεργασία αυτή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την ονομάζεις "παράξενη" Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική πραγματικότητα γι΄αυτό κι΄εγώ που έχω ασχοληθεί δημοσιογραφικά με την ελληνική πολιτική επικαιρότητα έχω σοβαρές επιφυλάξεις ότι δεν θα αποδώσει.
    Συνηθίζω αυτό τον καιρό να λέω. Ο Θεός να λυπηθεί την πατρίδα μας.
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντένη μου ειλικρινά απορώ ποιοι άνθρωποι είναι αυτοί που ψηφίζουν ανθρώπους σαν τον Κασιδιάρη, τον Γιώργο, τον Βενιζέλο τον Άδωνη και άλλους πολλούς.
    Πιστεύω ότι το Πασοκ δεν θα έβγαινε τρίτο κόμμα ακόμα και αν δεν υπήρχε ο Γιώργος.
    Οι ψήφοι αυτοί θα πήγαινα το πιθανότερο στην Χρυσή αυγή και στο Ποτάμι.
    Κουράστηκε ο κόσμος και ήθελε να δει οτιδήποτε άλλο εκτός Πασόκ και ΝΔ και έτσι έπρεπε να γίνει.
    40 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι πάει πολύ σε μία χώρα που δεν έχει δει τίποτα καλό από αυτούς.
    Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας είναι ότι καλύτερο αλλά ίσως ήταν η μόνη λύση σε αυτή την δεδομένη στιγμή.
    Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει παρακάτω. Το βασικό είναι να μην σταματήσουμε να σκεφτόμαστε και να μην ξεχνάμε!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναμένουμε και παρακολουθούμε αγαπητέ μου Ντένη!
    Αυτό που νιώθουμε εμείς είναι ένας νέος αέρας! Φάνηκε ήδη στο πως κινήθηκαν δυο μέρες οι καταναλωτές σε μια αγορά νεκρή εδώ και καιρό! ( Αυτό από την αδερφή μου που έχει μαγαζί)
    Όσο για την απουσία του πρώην πρωθυπουργού κατά την παράδοση, να πω ότι ο αληθινός χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται, όχι τόσο στη νίκη, όσο στην ήττα!
    Την καλησπέρα μου και την αγάπη μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή μου Έλενα.
    Πολύ φοβάμαι ότι έχω παρεξηγηθεί από πολλές καλές μου φίλες επειδή είμαι κάπως επιφυλακτικός απέναντι στην εκλογή Τσίπρα. Για μια ακόμη νφορά δηλώνω ότι όχι μόνο δεν είμαι ή δεν υπήρξα ποτέ οπαδός της Δεξιάς με οποιαδήποτε μορφή αλλά ήμουν εχθρός της. Αγαπητή μου Έλενα διαβάζοντας το βιβλίο μου "Οι Αντίθετοι" θα διαπιστώσεις την πολιτική μου τοποθέτηση.
    Ήδη η συνεργασία του με τον ακροδεξιό Καμμένο και η παραχώρηση ενός τόσο ευαίσθητου υπουργείου, όπως είναι της Εθνικής Άμυνας, δείχνει κάτι δεν πάει καλά και ότι δεν θα καταφέρει εκείνα που ο ελληνικός λαός περιμένει από αυτόν. Για το καλό της πατρίδας μου εύχομαι να διαψευστώ αλλά πολύ φοβάμαι.
    Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμμερίζομαι και χαίρομαι για τον νέο αέρα που νοιώθετε αγαπητή μου Αριστέα. Είναι αλήθεια ότι από πολλά χρόνια η Ελλάδα υπέφερε πολλά κάτω από την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Όμως μη μου πεις ότι σε δυο μέρες ήρθε χρήμα στην Ελλάδα και κινήθηκε η αγορά;
    Την απουσία του Σαμαρά από το Μαξίμου όπως θα διάβασες την καταδικάζω. Πολύ σωστά παρατηρείς ότι ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται στην ήττα.
    Την αγάπη μου πάντα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα άκουσα τον χαιρετισμό που απεύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Τσίπρα, εκτός από τις ευχές πολιτικές αβρότητες και συγχαρητήρια κλπ. είπε:
    (Έτσι ήμουν κι εγώ κάποτε νέος με μαύρα μαλλιά, δες πως κατάντησα ασπρομάλλης)...

    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι είναι φίλε Γαβρίλη.
    Η ευθύνη για την διακυβέρνηση μιας χώρας όταν πιστεύεις αυτό που επιτελείς όχι μόνο τα μαλλιά σου ασπρίζουν αλλά και πολλά άλλα μπορεί να σου συμβούν. Όταν πιστεύεις αυτό που κάνεις και όχι να το έχεις επάγγελμα.
    Νάσαι καλά φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντένη καλημέρα και εγώ επιφυλακτική είμαι σε πάρα πολλά και δεν ξέρω αν θα μας δικαιώσει ο Τσίπρας που τον επιλέξαμε.
    Η ιστορία θα το δείξει.
    Σε καμία περίπτωση δεν σε παρεξήγησα κατάλαβα τι λες και έχεις δίκιο.
    Ελπίζω να μην παρασυρθούμε από επιπόλαιες κινήσεις.
    Να σου πω την αλήθεια όμως προτιμώ τον Καμμένο από τον Βενιζέλο και τον Γιώργο.
    Είναι όπως το λέει η παροιμία ότι στους τυφλούς επικρατεί ο μονόφθαλμος!
    Πολλά φιλιά την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή σου μέρα αγαπητή μου Έλενα.
    Για μια ακόμη φορά διαπίστωσα ότι, αν και λείπω για πολλά χρόνια από την πατρίδα, η νοοτροπία πολλών εκ των συμπατριωτών μου παραμένει η ίδια. Αν δεν συμφωνείς μαζί τους είσαι εχθρός τους.
    Δεν σε παρεξήγησα καλή μου καθόλου. Και εκτιμώ το ότι κατάλαβες τι ακριβώς λέω με αυτά που γράφω. Σχετικά με τον Καμμένο να σου πω ότι ήμουν σίγουρος ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα οδηγούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιες συμμαχίες. Το προέβλεπα αυτό τελευταία σε άρθρα μου. Όμως εκείνο που περίμενα ήταν να πλησιάσει τον Θεοδωράκη. Όμως κι΄αυτός έχει ορθώσει φράγμα μπροστά του με την εξωπραγματική θέση του. Πάντως - όπως πολύ σωστά λες - ο χρόνος θα μας δείξει.
    Την αγάπη μου πάντα καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή