Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

OUT OF BUSSINES




Το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αναμενόμενο. Δεν υπήρχε περίπτωση να εξευρεθούν οι δώδεκα βουλευτές που θα συμπλήρωναν τον ποθητό αριθμό των 180 που χρειαζόταν. Οι οποιεσδήποτε ενέργειες αλλά και τα διαγγέλματα του Σαμαρά αναφορικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη εκλογή προέδρου έπεσαν στο κενό. Άλλωστε όλα έδειχναν ότι και οι Σαμαρά - Βενιζέλος ήθελαν να απαλλαγούν από τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόϊκας, του ΔΝΤ και φυσικά της Γερμανίας και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές τις οποίες γνωρίζουν ότι δεν θα κερδίσουν. Ο Σταύρος Δήμας είχε όλες τις προϋποθέσεις για να καταψηφιστεί και αυτό ο Σαμαράς το γνώριζε.
Η οικονομική κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χρήμα βοήθειας δεν φαινόταν από πουθενά. Όλα έδειχναν ότι οι δυο της συγκυβέρνησης θα παρεσύροντο από το πολιτικό τσουνάμι που είχε αρχίσει να διαφαίνεται και η παρουσία τους στον πολιτικό χώρο θα είχε καταστροφικό τέλος. Η μη εκλογή προέδρου ήταν μια κάποια λύση για όλα και για όλους.
Έτοιμοι λοιπόν όλοι και το παιγνίδι αρχίζει.
Οπωσδήποτε την 25η Ιανουαρίου τις εκλογές θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ποσοστό που θα πάρει δεν θα του προσφέρει την αυτοδυναμία. Οπότε θα αρχίσει η παρέλαση όλων από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την  "ερευνητική" κάτι που αποκλείεται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Και τούτο διότι αποκλείεται να επιτευχθεί κάποια συμφωνία. Γνωστή η θέση του Τσίπρα να τα θέλει όλα δικά του. Φυσικά εξαιρουμένων των ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής που για τους γνωστούς δικούς τους λόγους δεν έχουν καμιά συμμετοχή σε όλα αυτά, το παιγνίδι θα είναι μεταξύ ΠΟΤΑΜΙΟΥ που οπωσδήποτε θα έχει ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα, πιθανόν και στην τρίτη θέση,
των Ανεξαρτήτων Ελλήνων το ποσοστό των οποίων θα είναι αισθητά μειωμένο μετά από το σόου Χαϊκάλη. Οπωσδήποτε δεν θα υπάρχει η ΔΗΜΑΡ την οποία ο Φώτης Κουβέλης φρόντισε να την εξαφανίσει. Άγνωστο επίσης αν τα υπό κατασκευή κόμματα Παπανδρέου, Γκλέτσου και όσων άλλων προκύψουν θα εισέλθουν στην Βουλή και θα έχουν κάποιο λόγο. Τι θα γίνει είναι απίθανο να το φανταστεί κανείς. Αλλά και αν υπάρξουν κάποιες συμφωνίες και σχηματιστεί κάποια κυβέρνηση "συνεταιρισμού" αυτή αποκλείεται να φέρει κάποια θετικά αποτελέσματα αφού θα υπάρχουν διαμετρικές διαφωνίες και οπωσδήποτε η διάρκεια ζωής της θα είναι μικρή. Οπότε θα έχουμε ξανά από την αρχή.
Είναι λυπηρό διότι αυτή η κατάσταση θα κρατήσει για κάποιο χρονικό διάστημα με ό,τι αυτό σημαίνει για μια χώρα η οποία αντιμετωπίζει και άλλα μεγάλα σοβαρά προβλήματα.
Το άλλο και πιο πιθανό σενάριο είναι να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συνεδρίου του για τις οποίες άλλωστε έχει δεσμευτεί. Όχι πληρωμή τόκων και όχι πληρωμή χρεολυσίων. Κάτι που σημαίνει πτώχευση και χρεοκοπία της χώρας με αποτέλεσμα έξοδο από την Ευρώπη και το ευρό.
Τότε το μόνο που απομένει στον Αλέξη Τσίπρα είναι να κλείσει την πόρτα του καταστήματος και να κρεμάσει την ταμπέλα, OUT  OF  BUSSINES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου