Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πως φτασαμε μέχρις εδώ;




Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.
Αβραάμ  Λινκολν.

Λίγες λέξεις που μέσα τους κλείνουν μια μεγάλη αλήθεια. Η αξία της ψήφου. Όταν όμως έχεις να την δώσεις κάπου να πιάσει τόπο. Μ΄εμάς, στις εκλογές της Κυριακής τι γίνεται; Που να δώσεις την ψήφο σου; Πως φτάσαμε ως εδώ; 
Ο κύριος "λεφτά υπάρχουν".
Όλα ξεκίνησαν από την ανόητη φράση ενός ανεύθυνου πολιτικού.
Λεφτά υπάρχουν.” Και η επόμενη κίνησή του ήταν, σαν πρωθυπουργός της χώρας, να υπογράψει την είσοδό μας στο μνημόνιο, την επιτήρησή μας από το ΔΝΤ και - στην κυριολεξία - την διακυβέρνηση της χώρας από τους Ευρωπαίους. 
Κάποιοι από τους εταίρους μας.
Ήταν επόμενο οι λεγόμενοι "εταίροι μας" να δουν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε σαν ένα εργαλείο που θα μπορούσαν  να πειραματιστούν για την οικονομική ανόρθωση της Ευρώπης η οποία, είναι γεγονός, είχε αρχίσει να οδηγείται - και συνεχίζει και σήμερα - σ΄έναν οικονομικό κατήφορο.  Και το δράμα της Ελλάδας άρχισε.
Αλήθεια. Ποιος κυβερνάει την Ελλάδα;
Προκειμένου οι δανειστές να εξασφαλίσουν τα χρήματά τους οργάνωσαν και προώθησαν την επιβολή μιας σκληρής λιτότητας, τα αποτελέσματα της οποίας υπήρξαν εξοντωτικά για τον λαό της χώρας. Η επιβολή μιας σειράς φορολογικών μέτρων, η περικοπή μισθών και συντάξεων, η έλλειψη στοιχειώδους και ουσιαστικής ανάπτυξης, οδήγησαν την Ελλάδα και τον λαό της στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Η ανεργία πλησίασε το 30% ενώ η μετανάστευση αποτέλεσε μια λύση απελπισίας για τους κατοίκους της χώρας.
Οι δυο κυβερνήσεις που βρέθηκαν μέσα στην δίνη της κρίσης αποδείχτηκαν ανίκανες να προλάβουν την καταστροφή που είχε αρχίσει να σημαδεύει την τύχη της Ελλάδας.
Κι΄ο μεν Καραμανλής συνωμοτικά και ύποπτα δέχτηκε να χάσει τις εκλογές ο δε Σαμαράς που πάνω του πήρε όλο το βάρος του ευρωπαϊκού παιγνιδιού το μόνο που κατάφερε ήταν να μεγαλώσει το σοσιαλιστικό κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ,
αλλά και την δύναμη της Χρυσής Αυγής η οποία θριαμβολογούσε ότι θα είναι ο σωτήρας της χώρας.
Φτάσαμε έτσι στο σημείο να μην υπάρχει άλλη διέξοδος από τις εκλογές μήπως και προκύψει κάποιο κόμμα ή κάποιος συνδυασμός κομμάτων να φτιάξει μια κυβέρνηση που θα μπορούσε να σώσει την Ελλάδα από την τέλεια καταστροφή. Μια καταστροφή που μοιάζει να την θέλουν πάρα πολύ και να την επιδιώκουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. 
Τα δυο πρώτα κόμματα και πιθανά για την κατάκτηση της εκλογικής νίκης τον δεν φαίνονται ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μια λύση που θα δώσει μια ανάσα στον ελληνικό λαό. Διότι η μεν Νέα Δημοκρατία έχει δοκιμαστεί, έχει αποτύχει και αν ξαναγίνει κυβέρνηση δεν θα κάμει τίποτα καλύτερο και τίποτα περισσότερο απ΄ό,τι έχει πετύχει σαν υποταχτικός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παρ΄όλες τις προεκλογικές υποσχέσεις και τα προοδευτικά του προγράμματα γνωρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα του επιτρέψει να κάμει βήματα δικά του αλλά θα τον υποχρεώσει να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις και υποδείξεις της αφού η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνίες οι οποίες θα πρέπει απαρεγκλίτως να συνεχιστούν με οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει. Πιθανό στραβοπάτημα του ΣΥΡΙΖΑ μοιραία θα οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την Ευρώπη κάτι που σημαίνει μια τέλεια καταστροφή. 
Η Δευτέρα 26η Ιανουαρίου έχει να δείξει πολλά. Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα μας λυπηθεί. 

1 σχόλιο:

  1. Ας ελπίσουμε και ότι ο Έλληνας θα μας λυπηθεί Ντένη και θα διαβάσει τα λόγια του Λίνκολν πριν δώσει την ψήφο του!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή