Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ελάτεεεεε!!!! Πάμε να ψηφίσουμε.

Έφτασε η Κυριακή 25η Ιανουαρίου. Ημέρα των βουλευτικών εκλογών για την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας. Πάμε λοιπόν να ψηφίσουμε.   Να ψηφίσουμε ποιους; Μήπως είδατε κάποιον που δικαιολογημένα να μπορεί να απαιτεί την ψήφο μας; Μήπως είδατε κάποιον να μας έπεισε ότι πολιτεύεται, αγωνίζεται, εργάζεται για την Ελλάδα μας;
Αυτούς πληρώνει ο ελληνικός λαός.
Μήπως κάποιος σας έπεισε ότι αξίζει την ψήφο μας; Για γέλια είναι όλοι τους.
Δεν ξέρω  αν κι΄εσείς το είδατε και το παρατηρήσατε αλλά εγώ προσωπικά είδα ότι τούτες οι εκλογές μας έδωσαν πάρα πολύ γέλιο.
Κι΄από που ν΄αρχίσεις. Σε κάποια πρόσφατη δημοσίευση μου σας έδωσα κάποια δείγματα γέλιου με τα Χαϊκάλια πανηγύρια και άλλα. Όμως το προεκλογικό πολιτικό γέλιο συνεχίζεται. 
Για ποια ελπίδα μας μιλάς Αλέξη μου;
Να ξεκινήσουμε με το λογοπαίγνιο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανού πρωθυπουργού την 26η Ιανουαρίου, Αλέξη Τσίπρα όπου στην ομιλία του στη Ρόδο χωρίς ίχνος ανθρώπινης ντροπής είπε.
"Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Ιδού και το πήδημα σε λίγες μέρες, με την ώθηση του ελληνικού λαού. Με την δική σας ώθηση."
ΠΗΔΗΜΑΣ και PODEMOS. Οι πηδηχτούληδες της Ευρώπης,
Δηλαδή με λίγα και απλά λόγια ο Τσίπρας ξεδιάντροπα μας ζητάει να τον ψηφίσουμε για να μας "πηδήξει" και ζητώ συγνώμη για την φράση μου. Πρόκειται για ένα παραλήρημα ντροπής και αίσχους. αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν έχουν άδικο. Λίγος σεβασμός σε έναν λαό δεν βλάπτει κύριε Τσίπρα. 
Την Κυριακή φυλακίστε τους γέρους.
Βέβαια όλοι μας ακούσαμε τον πρόεδρο των ΑΝΕΞ να διατάσσει υιούς, κόρες, γαμπρούς, παιδιά, εγγόνια.
"Την Κυριακή των εκλογών κλειδώστε τους παππούδες σπίτια τους."
Όπως καταλαβαίνετε τα λόγια αυτά του μεγάλου μας πολιτικού έχουν πλέον περάσει στην ιστορία. Θαυμάστε άνθρωπο που σέβεται τους συνανθρώπους του, θαυμάστε πολιτικό, θαυμάστε αυτόν που ζει από τα χρήματα του ελληνικού λαού. Θαυμάστε αυτόν που θέλει να φυλακίσει τους γέροντες για να πάρει ψήφους. Δεν γνωρίζει ο εξαίρετος αυτός πολιτικός ότι χρειάζεται και λίγο σεβασμό ο λαός που τον πληρώνει; 
Ζητά την ψήφο του λαού για να του δώσει χρήμα.
Ένα δείγμα γενικών γνώσεων που διαθέτουν οι πολιτικοί μας αλλά και το πόσο γνωρίζουν τον χώρο της πολιτικής, που επέλεξαν για να υπηρετήσουν, μας δίνει η κυρία Ραχήλ Μακρή η οποία σε μια τηλεοπτική συζήτηση, όταν ρωτήθηκε που θα βρουν τα χρήματα άφησε κάτι που κι΄αυτό πέρασε στην ιστορία.
Θαυμάστε εμφάνιση της κυρίας βουλευτού στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου.
"Θα κόψουμε εκατό δισεκατομμύρια ευρώ." Ολιγαρκής η κυρία, αφού μπορούσε να κόψει και τετρακόσια.
Αυτές είναι οι γνώσεις της Ραχήλ σχετικά με τον χρηματικό τομέα αλλά και τις δεσμεύσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μας γεμίσει χρήματα η Ραχήλ και χαράς ευαγγέλια για την Ελλάδα μας. Μοδίστρα της γειτονιάς η Μακρή παίρνει ένα ύφασμα και φτιάχνει ό,τι θέλει.
Τέτοιων οικονομικών πνευμάτων δεν στερείται και η Νέα Δημοκρατία.  Παράδειγμα ο Γιώργος Κεσάριος ο οποίος και αυτός...κόβει δικό του χρήμα. Και η Ελλάδα αυτομάτως με τέτοια πολιτικά πνεύματα ανηφορίζει στην ευημερία. 
Όμως το μεγάλο γλέντι είναι στα τηλεοπτικά κανάλια που παρουσιάζουν τους φωστήρες του ελληνικού κοινοβουλίου στα λεγόμενα "τηλεοπτικά παράθυρα" Από δύο και πάνω οι προσκεκλημένοι εκεί, συν ο παρουσιαστής ή παρουσιάστρια, συν δυο τρεις δημοσιογράφοι να μιλάνε όλοι μαζί, να απαντάνε όλοι μαζί, να μην ξέρουνε ποιο θέμα συζητάνε, άλλα να τους ρωτούν και για άλλα να απαντούν και να προσπαθεί ο ταλαίπωρος ο θεατής να βγάλει κάποιο συμπέρασμα. 
Εκλογές λοιπόν. Ελάτε. Πάμε να ψηφίσουμε. Ποιόν όμως; Και γιατί;

Παρακαλώ κάνετε μια επίσκεψη στα http://eftanhsa.blogspot.com
Πάντοτε έχω κάτι όμορφο και ενδιαφέρον να σας προσφέρω



12 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Ντένη , σήμερα δεν θα συμφωνήσω καθόλου μαζί σου!
    Θα σε παραπέμψω στη σημερινή δημοσίευση!
    http://princess-airis.blogspot.gr/2015/01/blog-post_18.html

    Αυτό που αναφέρεις ως ατόπημα της Ραχήλ )μην πω κολοτούμπα) αληθεύει , έχω 3-4 συνδέσμους που εξηγούν ότι έχει συμβεί ήδη στην Ιρλανδία και ότι αυτό το είχε ήδη εξαγγείλει κάποτε και η ΝΔ :)))

    Για το θέμα του παππού στο σπίτι δεν είναι έλλειψη σεβασμού στους ηλικιωμένους. Ο πατέρας μου 82 ετών, ενημερώνεται μονόπλευρα από την τηλεόραση και πιστεύει αυτά που ακούει στο Mega! Κάποτε όταν ήμουν μικρή μου είχε περάσει τη δική του κομματική γραμμή (λανθασμένα φυσικά) Τώρα γιατί να αποφασίσει για μένα που έχει τρομοκρατηθεί και το μόνο που σκέφτεται είναι να πάρει τη συνταξούλα του κι ας την έχει να δει να πετσοκόβεται !
    Μου έδωσε ένα σπίτι. Έφαγε τα νιάτα στην Αμερική και εγώ στερήθηκα τον πατέρα μου ως τα 26 μου για να μου δώσει ένα σπίτι! Το οποίο μου ζητάει το κράτος να το πληρώνω 100 ευρώ το μήνα για 6 μήνες. Εγώ είμαι μακροχρόνια άνεργη και επιδοτούμαι με 200 ευρώ και μου ζητάει τα μισά να τα δίνω ενοίκιο δηλαδή για το σπίτι ΜΟΥ! Γιατί λοιπόν να μη θέλω να αλλάξει η κατάσταση; Γιατί να τους πιστέψω όταν και το 2012 τα ίδια μου έταζαν;

    ΥΓ: Το ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα
    είναι ιστορική έκφραση!
    Η φράση προέρχεται από τον αισώπειο μύθο «Ανήρ Κομπαστής», σύμφωνα με τον οποίο, κάποιος αθλητής είχε πάει για αγώνες στη Ρόδο κι όταν επέστρεψε στην Αθήνα, κόμπαζε στους φίλους του, ότι είχε πηδήξει πάρα πολλά μέτρα, κανείς όμως δεν τον πίστευε, μιας και όλοι ξέρανε τις περιορισμένες δυνατότητες του αθλητή.
    Καθώς εκείνος επέμενε, προκαλώντας τους να πάνε στη Ρόδο να ρωτήσουν τους θεατές που είδαν το κατόρθωμά του, ένας από τους φίλους του πήγε στο σκάμμα και με το χέρι έγραψε πάνω στην άμμο τη λέξη Ρόδος. Μετά γύρισε προς τον καυχησιάρη αθλητή και του είπε: «Γιατί να πάμε στην Ρόδο; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.». Οπότε και ο αθλητής... αναγκάστηκε να αλλάξει γειτονιά.

    Το πήδημα είναι άλμα και ουχί σεξουαλικό υπονοούμενο! Το εκλαμβάνεται ως έτσι όποιος σκέφτεται έτσι :)))

    Φιλικά πάντα σε χαιρετώ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Ντένη,
    Στην ζωή μου όπως ξέρεις δεν ανακατεύομαι με την πολιτική (Εννοώ τους πολιτικούς) και την Θρησκεία.
    Όμως βρήκα μια ολοκληρωμένη ώριμη απάντηση από την σχολιάστρια ΑΡΙΣΤΕΑ.
    τι άλλο να πω; δεν λέω τίποτα μόνο παρατηρώ και θαυμάζω με την αγνή και καλή έννοια την αναγνώστρια σου.

    Την καληνύχτα μου, αν και σήμερα βρέχει με το καντάρι.

    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου Ντένη,
    με το δικαίωμα του διαλόγου, ευγενικά, διαπιστώνω μερικά από τα πιστεύω της κοπελιάς...

    Αντιγράφω:
    " .... Έφαγε τα νιάτα στην Αμερική και εγώ στερήθηκα τον πατέρα μου ως τα 26 μου για να μου δώσει ένα σπίτι! Το οποίο μου ζητάει το κράτος να το πληρώνω 100 ευρώ το μήνα για 6 μήνες. Εγώ είμαι μακροχρόνια άνεργη και επιδοτούμαι με 200 ευρώ και μου ζητάει τα μισά να τα δίνω ενοίκιο δηλαδή για το σπίτι ΜΟΥ! Γιατί λοιπόν να μη θέλω να αλλάξει η κατάσταση; Γιατί να τους πιστέψω όταν και το 2012 τα ίδια μου έταζαν;"

    26 χρόνια περίμενε να την κάνει ιδιοκτήτρια ο πατέρας της!!!
    -το καταλαβαίνω, της έλειπε... μα γιατί δεν ερχόταν εδώ, να δει ΠΩΣ έβγαζε τα χρήματα ο δόλιος ο πατέρας που στερήθηκε το παιδί του...

    και ως νομοταγής -πιστεύω- ελληνοαμερικανός.... τα επένδυσε στην πατρίδα... και

    ...πόσα μάζεψε και ... φύλαξε ... η κόρη, που αφού γενικά άνεργη...,
    δεν πήγαινε σε μια όποια αμερική... να δει πόση θυσία χρειάζεται να μαζεύεις... για αποταμίευση...

    Βλέπω να θυμώνει η κοπελιά μαζί μου.

    Μα κι εσύ, Ντένη μου, κι όλοι όσοι φύγαμε διότι ΔΕΝ υπήρχε ευοίωνο μέλλον... ΤΙ περάσαμε να ορθοποδήσουμε...;;;!!!

    Εκείνη, όμως, σπούδαζε...
    και περνούσε ωραία, στην όμορφη πατρίδα μας...
    και μάθαινε καλούτσικα τα ελληνικά
    -φυσικά καλύτερα από τα ελληνοαμερικανάκια...!!!

    και της δίνω παράδειγμα:
    με την γραφή της ατόφια, πιο κάτω:

    αναφορικά με το "πήδημα"... που όλοι το ξέρουν με την διπλή του έννοια...

    "... Το εκλαμβάνεται ως έτσι όποιος σκέφτεται έτσι :)))"

    Ας ρωτήσει το καθηγητή της τι ...σόϊ γραμματική είναι αυτή...
    και τί μάθαινε...

    ως και την λέξη:" κολοτούμπα "
    αν πάει στο Λεξικό του Μπαμπινιώτη, σελίδα 984, επάνω, δεξιά, θα διαβάσει την σωστή ορθογραφία...

    (Γι αυτά πιστεύω, κυρίως, δούλευε ο πατέρας της...)


    Αν όμως, στην πατρίδα, μάθαιναν να δηλώνουν τα ...αδήλωτα, ΔΕΝ θα ¨εφταναν σε αυτό το τραγελαφικό σημείο.
    Όσο για κείνους που "μοιράζονταν" φανερά και κρυφά τα έσοδα... του κράτους και μαζί με τους ψηφοφόρους τους το "έπαιζαν" έξυπνοι και μάγκες...
    δεν θα μας έκαναν ρεζίλι σε όλο τον κόσμο.
    Το... έξυπνο πουλί...
    ά, ξέρει την παροιμία η κοπελιά...

    Δίχως φόβο και πάθος,
    Υιώτα




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φύγαμε για ένα καλύτερο αύριο, μάλλον μας έδιωξαν ακόμα ανήλικους σαν το παιδομάζωμα, που όμως δεν ήταν παιδομάζωμα αλλά κατά κάποιον τρόπο αναγκαστική μετανάστευση, όχι μόνο για τον εαυτόν μας, αλλά για να έχουν μια μπουκιά ψωμί οι εναπομείναντες, έστω κι ένα παράθυρο ελπίδας.
    Βρεθήκαμε μπρος σε μια σκληρή αντιμετώπιση εργασίας, μπρος σε μια μη μόνιμη διαμονή, που δεν σου επέτρεπε να μορφωθείς, ή ακόμα να μάθεις μια τέχνη, οπότε ήμασταν πάντοτε στο εν κινήσει. Όλοι μας που ζούμε στο εξωτερικό έχουμε κάτι τι κοινό. Είμαστε Μετανάστες, μα και νοσταλγοί, με έναν κοινό παρονομαστή, την Ελληνική εθνικότητά μας.
    Κανονικά θα έπρεπε το ελληνικό κράτος να μας παρέχει μια καινούργια ταυτότητα, την των μεταναστών, θα έπρεπε να αισθάνεται περήφανο για του Έλληνες του εξωτερικού, που νοσταλγούν και αγαπούν τον τόπο που γεννήθηκαν…
    Αντί αυτού μας αρνήθηκαν και συνεχίζουν να μας αρνούνται το δικαίωμα ψήφου…
    Άρα ούτε που μας λαμβάνουν υπ’ όψιν τους.
    Τι κρίμα!

    Γαβριήλ Παναγιωσούλης



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή μου Αριστέα καλησπέρα σου.
    Σεβαστή η άποψή σου σε όσα γράφεις. Λειτουργώ με βάση τον Βολταίρο. Διαφωνώ μεν αλλά σέβομαι.
    Σχετικά με την έκδοση χρημάτων σύμφωνα με την Μακρή να πω ότι δεν το γνώριζα. Χτες το διάβασα στις παραπομπές της ανάρτησής σου. Και μου γεννάται η απορία. Αφού έχουν αυτή τη λύση γιατί δεν προχωρούν αλλά αφήνουν τον λαό να υποφέρει; Μήπως κάποιο πολιτικό παιγνίδι παίζεται;
    Στο θέμα των παπούδων αγαπητή μου φίλη με όλο τον σεβασμό και την εκτίμηση που σου έχω θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Οι λόγοι του Καμμένου έτσι όπως ειπώθηκαν είναι καθαρά έλλειψη σεβασμού. Άλλωστε δεν έχει κανένα δικαίωμα ένας αρχηγός κόμματος να εμποδίζει ένα πολίτη να ψηφίζει έστω και αν είναι παππούς, έστω κι΄αν δεν ψηφίζει το κόμμα του. Μήπως το Σύνταγμα γράφει κάτι τέτοιο;
    Αναφορικά με την Ροδο και το πήδημα - και ζητώ συγνώμη καλή μου φίλη - γνωστός ο μύθος του Αισώπου αλλά έτσι όπως το διατύπωσε ο Τσίπρας όλοι όσοι τον είδαν και τον άκουσαν βρέθηκαν σε μια άλλη έννοια. Και άλλωστε δεν βγήκε να διορθώσει.
    Εκτιμώ ότι είσαι με αυτούς που επιθυμούν μιαν αλλαγή στην πατρίδα μας. Να σε διαβεβαιώσω ότι όλοι σχεδόν εμείς οι ξενητεμένοι εδώ στην Αμερική το ίδιο ευχόμαστε. Όμως είναι σε θέση ο Τσίπρας να δώσει αυτή την αλλαγή; Τα 42 χρόνια μου στην δημοσιογραφία μου έχουν δώσει μια ικανότητα να μπορώ να βλέπω λίγο πιο μακρυά από σήμερα. Να σου πω λοιπόν ότι το φράγμα που θα υψώσουν οι Ευρωπαίοι μπροστά στον Τσίπρα, άν γίνει κυβέρνηση, θα τον αναγκάσει να γίνει "μία από τα ίδια." Εκ των πραγμάτων δεν θα μπορέσει να κάμει αλλοιώς.
    Αυτά καλή μου φίλη και εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει την πατρίδα μας.
    Την αγάπη μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Γαβρίλη καλησπέρα σου.
    Στ΄αλήθεια το σχόλιο της Αριστέας είναι πολύ σωστό με σωστές βάσεις και εκτιμώ ιδιαίτερα ότι έδωσε το χρόνο της να μας πει τη γνώμη της.
    όσο για την αποχή σου από την πολιτική και τους πολιτικούς να σου πω ότι καλό είναι να παρακολουθούμε τι γίνεται στην πατρίδα μας για να ξέρουμε τι μπορεί να ετοιμάσουν και για μας.
    Νάσαι κάλα φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δύσκολο να σου απαντήσω Υιώτα μου.
    Εκείνο που με λύπη μου διακρίνω είναι ότι μας χωρίζουν κάποια πράμματα από τους Έλληνες της Ελλάδας. Ίσως μια διαφορετική αντίληψη των όσων συμβαίνουν. Κάπως αλλοιώς τα βλέπουν αυτοί από εμάς. Όμως έχω υποχρέωση να σεβαστώ τη θέση της έστω και αν διαφωνώ. Πάντως ας μου επιτραπεί να πω ότι εκτίμησα τα όσα κατέθεσε η φίλη Αριστέα.
    Νάσαι καλά Υιώτα μου και υπενθιμίζω ότι μου οφείλετε έναν καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε Γαβρίλη δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να θυμώμαστε πως φύγαμε, γιατί φύγαμε, αν μας έδιωξε η πατρίδα, αν μας θέλει η πατρίδα. Σημασία έχει ότι εμείς εδώ στην ξενητιά μας γράψαμε μια ιστορία που οι Αμερικανοί την θαυμάζουν και μας χειροκροτούν.
    Όσο για το δικαίωμα ψήφου νασ σου πω ότι ασχολήθηκα με το θέμα αυτό από τότε που πρωτοξεκίνησε εδώ και χρόνια. Πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί. Και αν γίνει θα φέρει μεγάλα εμπόδια και ανωμαλίες στο τελικξό αποτέλεσμα των εκλογών. Άσε πουη νοθεία θα είναι πάρα πολύ ευκολή. Να μένει λοιπόν.
    Θα τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Ντένη . Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Πραγματικά σέβεσαι. Το απέδειξες , παρ' όλο που διαφωνούμε.
    Όταν έγραψα το αρχικό μου σχόλιο και διάβασα το γραπτό μου, είδα τα λάθη μου, αλλά δεν βρήκα κάπου στη δική σου φόρμα σχολίων να λέει "διαγραφή¨" για να γράψω εν νέου το σχόλιο μου.
    Παρόλα αυτά, θεώρησα ότι θα μπορούσες να καταλάβεις ότι έγιναν από κεκτημένη ταχύτητα. Με έχεις γνωρίσει, έχεις δει το γραπτό μου λόγο και να ξεδιπλώνω τη σκέψη μου.
    Δε είμαι ένα κοριτσάκι 26χρονο που είναι άεργο και πίνει τους καφέδες της περιμένοντας να τη ζήσει ο μπαμπάς της!
    Είμαι για γυναίκα που έχει δουλέψει στη ζωή της, ακόμα και την εποχή που σπούδαζα, για να ελαφρύνω τα βάρη της οικογένειας, και τώρα σε μια ηλικία κρίσιμη μένω εξαιτίας της κρίσης χωρίς δουλειά.
    Μπορεί γράφοντας ένα σχόλιο ναι ,να έκανα λάθη. Αλλά τουλάχιστον δεν χλευάζω κάποιον που δεν τον γνωρίζω, πόσο μάλλον δε σε έναν χώρο φιλοξενίας

    Χαίρομαι πραγματικά που ενδιαφέρεσαι για το καλό της πατρίδας και δεν την ξεχνάς!
    Όμως δεν είσαι εδώ να δεις τα κλειστά μαγαζιά με τα ενοικιαστήρια και να σφιχτεί η καρδιά σου. Δεν είσαι εδώ να υποστείς τη μείωση του μισθού σου πολλές φορές στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων, να χάνεις τη δουλειά σου, να έχεις πτυχίο αλλά παρ΄όλα αυτά να μην μπορείς να βρεις εργασία στο αντικείμενο των σπουδών σου! Να σου λένε "είσαι μεγάλη". "Ψάχνουμε για νεαρή". Η τελευταία μου αμοιβή είχε φτάσει στα 300 ευρώ για 8,5 ώρες καθημερινά. Το σπίτι που μου κληροδότησαν οι γονείς μου δεν είναι κάτι μεμπτό. Μεμπτό είναι που κάποιος που δεν γνωρίζει την ιστορία μου, το αν επέλεξα εγώ να στερηθώ τον πατέρα μου με επικρίνει Δεν είναι κλάψες αγαπητέ Ντένη . Είναι η πραγματικότητα! Αυτή που ζούμε εμείς εδώ που έχουμε να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε να ψηφίζουμε αυτούς που μας έκλεψαν τα όνειρα! Που έδιωξαν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Που ξεπούλησαν τα νησιά μας. Που τρομοκρατούν μέσω των ΜΜΕ και τη γνωστή πλύση εγκεφάλου τους πολίτες για τα χειρότερα. Ποια χειρότερα; Τα έχουμε ζήσει ήδη!
    Δεν είμαι υπέρ κανενός Καμένου, ούτε χρησιμοποιώ δικό του σύνθημα. Είναι μια θέση που έχω από το '12 και την έχω μοιραστεί με τους φίλους στο χώρο μου. Προσωπικά δεν είναι έλλειψη σεβασμού στα ένδοξα γηρατειά.
    Η πληροφόρηση για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι μονόπλευρη. όταν δεν έχεις όλες τις γνώσεις, δεν έχεις και ελευθερία επιλογής!
    Και οι δικοί μου, έπειτα από συζήτηση που είχαμε συμφώνησαν σε κάποια πράγματα Παραδέχονται ότι αυτοί δεν μπορούν να αλλάξουν, ακούν όσα ακούν και φοβούνται! Και προκειμένου να ψηφίσουν λάθος δεν θα πάει κανένας από τους δύο να ψηφίσει! Αν μη τι άλλο είναι τίμιο! Δεν τους κρατώ φασιστικά στο σπίτι. Συζήτησα μαζί τους!
    Θα μεταφέρω εδώ τη θέση του φίλου Μαζεστίξ γιατί με εκφράζει όσον αφορά το θέμα των ηλικιωμένων ( και τη φασιστική από την άλλη πλευρά απαγόρευση των 18χρονων να ψηφίσουν)
    "Ο άνω των 65 ετών ηλικιωμένος κατά κανόνα λειτουργεί με βάση το παρελθόν, λιγότερο με το παρόν και καθόλου με βάση το μέλλον.
    Ο 18χρονος λειτουργεί με βάση το μέλλον, λιγότερο με το παρόν, αλλά δεν έχει καθόλου γνώση του παρελθόντος, ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει καλύτερα το παρόν και το μέλλον."

    Δυστυχώς δεν έχω άλλο χρόνο. Ελπίζω απλά να δεις με τα δικά μας μάτια κάποια πράγματα που ίσως δεν φτάνουν εκεί.
    Και θα προτιμούσα να προστατεύεις τους φιλοξενούμενους σου από προσβολές και δηκτικά σχόλια.
    Σε ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και το διάλογο!

    Την καλημέρα μου:)
    Αριστέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή μου Αριστέα.
    Ώρα 7.30 πρωί εδώ.
    Είδα το σχόλιό σου.
    Αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μου στο kondennis9@gmail.com
    Θα τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "....Όταν έγραψα το αρχικό μου σχόλιο και διάβασα το γραπτό μου, είδα τα λάθη μου, αλλά δεν βρήκα κάπου στη δική σου φόρμα σχολίων να λέει "διαγραφή¨" για να γράψω εν νέου το σχόλιο μου.
    Παρόλα αυτά, θεώρησα ότι θα μπορούσες να καταλάβεις ότι έγιναν από κεκτημένη ταχύτητα. (!!!!!!) Με έχεις γνωρίσει, έχεις δει το γραπτό μου λόγο και να ξεδιπλώνω τη σκέψη μου.
    Δε είμαι ένα κοριτσάκι 26χρονο που είναι άεργο και πίνει τους καφέδες της περιμένοντας να τη ζήσει ο μπαμπάς της! ......"

    Καλή σου μέρα,
    ...θυμωμένη κοπελιά...
    Η δικαιολογία, μα και το ξέσπασμα,
    δεν σημαίνει ότι δικαιώνεις απόψεις -έστω- της στιγμής ή της εποχής...

    Με ένα συμπληρωματικό "Υστερόγραφο"
    μπορείς να ...
    διορθώσεις τα τυχόν "λάθη" ... λόγω ταχύτητας....

    Σε έναν ανοιχτό χώρο, ο διάλογος είναι δεκτός και την ευθύνη την έχει αυτός που λαβαίνει μέρος...
    ΟΧΙ εκείνος
    που προσφέρει τον χώρο...
    με άλλα λόγια,
    η επώνυμη γράφουσα
    και όχι ο Ντένης!

    Τελειώνεις την "δικαιολογία σου"
    με τα κάτωθι, που αντιγράφω:

    " Ελπίζω απλά να δεις με τα δικά μας μάτια κάποια πράγματα που ίσως δεν φτάνουν εκεί.
    Και θα προτιμούσα να προστατεύεις τους φιλοξενούμενους σου από προσβολές και δηκτικά σχόλια. (!!!!!!!!!!!!!!!! δικά μου αυτά)
    Σε ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και το διάλογο! ... "

    Έχεις ποτέ σκεφτεί
    να δεις με νηφαλιότητα τα Πόοοοοοσα υπάρχουν και δεν αναφέρονται, για όσους αναζήτησαν καλλίτερη ευκαιρία από εκείνη που πρόσφερε η πατρίδα;;;;;;;
    Κυριότερα: Γλώσσα, υποστήριξη, καιρικές συνθήκες, χιόνια, με πάγους, υπο το μηδέν, ...και μακρινές αποστάσεις για να φτάσεις στην εστία εργασίας σου... κ.λ.π.;

    "... Και θα προτιμούσα ( συνεχίζεις πάλι άστοχα) να προστατεύεις τους φιλοξενούμενους σου από προσβολές και δηκτικά σχόλια. ..."

    !!!!!!!!!!!!!!

    Αν εξέλαβες "προσβολές και δηκτικά"
    τα "σχόλια" τα δικά μου...

    λυπάμαι,
    μα θα πρέπει να αναθεωρήσεις
    την δική σου άποψη
    στο να δικαιολογείς πάντα τον εαυτό σου, κατόπιν εορτής... με παιδικές δικαιολογίες ότι δεν ήξερες πώς να τα διορθώσεις αφού τα ...ανακάλυψες... και...

    Ίσως, σας διαφεύγει ότι
    εφόσον είμαστε Έλληνες του εξωτερικού,
    ενδιαφερόμαστε ποικιλοτρόπως -ηθικά, χρηματικά και "καρδιακά"
    για την ελλάδα που δεν έπαψε να υποφέρει...
    κι ότι
    οι εδώ Έχοντες δεν έχουν καμία σχέση κι επαφή με τους μη έχοντες,
    όπως ακριβώς
    και στην πατρίδα...

    Μας συνδέει αυτό το συναίσθημα.
    Μας εξοργίζει το Υποτιμητικό
    ότι " ... αυτά είναι αμερικανιές..., ή αμερικανάκια... και πολλά άλλα χειρότερα... όπως πιατάδες, λουλουδάδες, σουβλακάδες... και ά.

    Ίσως μια ριζική αναθεώρηση
    από τα " Ψηλά στα ...χαμηλά",
    να μας ενώσει περισσότερο...

    Μακρυγορήσαμε πάλι...
    Απλά, στα σύντομα (!)
    προσπάθησα να αναλάβω την ευθύνη των απόψεών μου
    για να μην αναγκάζεται ο Φίλος Ντένης
    να γίνει μεσολαβητής...

    και... δεν επανέρχομαι!

    Να είσαι καλά,
    Καλές Εκλογές,
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα παρακαλούσα πάρα πολύ να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις.
    Οφείλουμε να σεβόμαστε τις θέσεις και τις απόψεις του καθ΄ενός.
    Τούτον το τόπο τον έχω φτιάξει για να συνομιλούμε και να διαφωνούμε ειρηνικά.
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή