Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013


Οι Πυρήνες της Φωτιάς.

Σε μεγάλο πρόβλημα εξελίσσεται η σύλληψη των τεσσάρων νεαρών τρομοκρατών της εγκληματικής οργάνωσης “Πυρήνες της Φωτιάς.” Και μάλιστα έχει περάσει τα σύνορα της Ελλάδας αφού πολλά ξένα ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί μαζί τους. 
Το θέμα είναι αν κακοποιήθηκαν από την αστυνομία και ποιά ακριβώς στιγμή. Βέβαια είμαι εναντίον κάθε βίας πάνω στον άνθρωπο ό,τι και αν τον βαραίνει, όμως δεν συμβαίνει και με αυτούς τους νεαρούς το ίδιο που έχουν αποδείξει ότι την ανθρώπινη ζωή τη μετράνε με μια σφαίρα, προκειμένου να κάμουν αυτό που αυτοί θέλουν.
Στο νου μου έρχονται κείνα τα πέτρινα χρόνια, όταν η αστυνομία, η χωροφυλακή, η ΕΣΑ και το κάθε είδους γαλόνι, φορτωμένο από το αντικομμουνιστικό μένος, ξερίζωναν νύχια, έκοβαν δάχτυλα, άνοιγαν κεφάλια και κανένας δεν τολμούσε να πει μια λέξη για τον σεβασμό των κρατουμένων.

Σήμερα η γνωστή Αλέκα και ο γλυώδης Τσίπρας συγκινούνται γιατί το μάτι του τρομοκράτη στη φωτογραφία φαίνεται λίγο μαύρο. Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι.

Βέβαια όταν μια ολόκληρη Ελλάδα ανέχεται τη μάνα του τρομοκράτη να βγαίνει στην τηλεόραση και να λέει ότι είναι περήφανη για το γιό της που με ένα καλάσνικωφ στο χέρι απειλεί τους πάντες και τα πάντα, τότε σ΄αυτή τη χώρα, σ΄αυτή την κοινωνία όλα δικαιολογούνται και όλα επιτρέπονται.

Τελικά ποίοι είναι αυτοί οι “Πυρήνες της Φωτιάς” που με τα καλάσνικωφ στα χέρια, για χρόνια τώρα τρομοκρατούν μια ολόκληρη χώρα; Ποίοι είναι οι σκοποί τους; Τι ζητούν από την κοινωνία της Ελλάδας και τι αυτοί θα της προσφέρουν; Ποίοι είναι οι στόχοι τους; Ποιά είναι η βοήθειά τους προς τον βασανισμένο ελληνικό λαό; Τι προσφέρουν και τι θα προσφέρουν στη χώρα;
Μέχρι σήμερα δεν είχαν την ευαισθησία να βγουν και να πουν ποίοι είναι, τι θέλουν και τι θα κάνουν.Ούτε και θα το κάνουν ποτέ. Γιατί απλούστατα είναι υπηρέτες συμφερόντων. Και υπηρέτες συμφερόντων θα είναι πάντα με αμοιβή του ένα πιάτο φακής.

6 σχόλια:

  1. Διαφωνώ και καταδικάζω κάθε μορφή τρομοκρατίας... Ωστόσο, παρατηρώ ότι ήδη τους καταδίκασες ως τρομοκράτες πριν ακόμα ολοκληρωθεί η αστυνομική έρευνα και πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν κάποιος που διαμαρτύρεται εναντίον του κράτους ή τους νόμους του, νομίζει ότι πετυχενει τον σκοπό του με το να καταστρέφει ξένη περιουσία ή να εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών, του αξίζει η τιμωρία όπως έκανε ο Φιδέλ Κάστρο Paredón
    Μόνο έτσι θα μαθουν να σέβουντε τους συναθρώππυς τους και το ότι Δεν είναι δικό τους.

    Αντιός
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνώμη φίλε Δείμο του Πολίτη.
    Εσύ περιμένεις την απόφαση της δικαιοσύνης για να πειστείς ότι αυτοί όλοι τους είναι τρομοκράτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dennis, δηλαδή εσύ γνωρίζεις όλα τα στοιχεία της υπόθεσης και τους καταδίκασες; Βλέπεις ούτε γιάφκα βρήκαν ούτε τίποτα, πέραν από αναρχικούς με όπλα σε ληστεία (με βάση όσα μας είπαν τα μίντια). Την υπόθεση και τα στοιχέια θα τα εξετάσει ο δικαστής. Οπότε ναι μέχρι να αποναθούν οι δικαστικές αρχές, δεν τους θεωρώ τρομοκράτες, αλλά κατηγορούμενους για τρομοκρατία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ μαζί σου, Γαβριήλ. Οι δηλώσεις της μάνας με εξόργισαν, όπως και η ανοχή μερικών απέναντί της. Δεν τα θεωρώ παιδιά, οπλοφορούσαν και ήξεραν πολύ καλά τι τους περίμενε εάν τους έπιαναν. Είχαν επίγνωση της καταστάσεως.

    Χαιρετισμούς από Μελβούρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή