Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013


ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚAI Ο ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΣ  „NPD„
1960  - 2013

Γράφει  ο Σπύρος Γκάρος.

Η μεταναστευτική πολιτική στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ξεκίνησε το έτος 1955. Κατά τη δεκαετία 1950 -1960 άρχισαν να υπογράφονται τα πρώτα συμβόλαια εργασίας  μεταξύ της γερμανικής βιομηχανίας και των χωρών αποστολής εργατικού δυναμικού. Το 1955 οι πρώτοι Γκασταρμπάϊτερ (φιλοξενούμενοι εργάτες) ήταν οι Ιταλοί, ακολούθησαν το 1960 οι Έλληνες οι Ισπανοί και το 1961 οι Τούρκοι. Το 1963 ήρθαν εργάτες από το Μαρόκο, το 1964 από την Πορτογαλία και Τυνησία, και τέλος το 1968 από την Γιουγκοσλαβία.
Το έτος 1960 έφυγαν, στην τότε Δυτική Γερμανία, με συμβόλαιο εργασίας 13 000 Έλληνες, στα επόμενα χρόνια  μέχρι το 1970 έφτασαν τούς 342 891. Επί κυβέρνηση χούντας, δηλαδή το 1967 μέχρι και το 1970 ήρθαν από την Ελλάδα πάρα πολλοί πολιτικοί πρόσφυγες. Ο υψηλότερος αριθμός των Ελλήνων εργαζομένων στη Γερμανία το έτος 2000 έφτασε στις 365 432χιλ. Το 2011 ζούσαν στην Γερμανία  283 684 Έλληνες με ανοδική τάση.

Έλληνας εργάτης στη Γερμανία.
Το έτος 1966 μέχρι και 1969 στη γερμανική βιομηχανία δημιουργήθηκε οικονομική κρίση και μεγάλη ανεργία. Άρχισαν τότε οι μαζικές απολύσεις από τις οποίες τα πρώτα θύματα ήμασταν εμείς οι ξένοι εργάτες. Από φιλοξενούμενοι γίναμε ανεπιθύμητοι...  Πολλοί Έλληνες αυτή την τριετία βρέθηκαν στο δρόμο άνεργοι. Ορισμένοι επέστρεψαν στην πατρίδα, άλλοι παρέμειναν και ζούσαν από το ταμείο ανεργίας.
Σε σύγκριση με τις άλλες εθνικότητες, η ζωή για τον Ελληνισμό της Γερμανίας την εποχή εκείνη ήταν δύσκολη. Ήταν “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”. Στη Γερμανία η ανεργία,  στην Ελλάδα η χούντα...Ποιος τολμούσε να επιστρέψει στην πατρίδα... Ακριβώς σ' αυτή την τριετία ιδρύθηκε το Νεοναζιστικό κόμμα NPD (Εθνικό Κόμμα Γερμανίας). Σε σύντομο χρόνο ανέβασε τα ποσοστά του στα 10%  και έβγαλε αντιπροσώπους σε πολλά εθνικά κοινοβούλια. Η προπαγάνδα που χρησιμοποίησε ήταν η πρόστυχη ρατσιστική προπαγάνδα ενάντια  στους ξένους εργάτες, πχ. : Να φύγουν οι ξένοι να πάνε στα σπίτια τους, τι τους θέλουμε... μας παίρνουν τις δουλειές, είναι βρομιάρηδες και τεμπέληδες, βγαίνουν συχνά άρρωστοι και ζούνε από τα κοινωνικά ταμεία του κράτους...  η Γερμανία στους Γερμανούς”. Τα ρατσιστικά σλόγκαν έκαναν τη ζωή μας, εντός και εκτός του χώρου εργασίας, αφόρητη.


Ο φόβος κυριαρχούσε μέσα μας, πρώτον να μη χάσουμε τη θέση εργασίας και δεύτερο να κυκλοφορήσουμε ελεύθερα έξω στα κέντρα των πόλεων.  Αρκετές καφετέριες και κέντρα  διασκέδασης κρεμούσαν την πινακίδα “όχι για ξένους”. Για ένα μέρος της συντηρητικής γερμανικής κοινωνίας είχαμε γίνει  οι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Σε πολλές περιπτώσεις το μεροκάματο που κερδίζαμε ήταν μεροκάματο του τρόμου... (*). Πολλοί ήταν εκείνοι που από τη φύση της εργασίας στη φάμπρικα και την κακή ποιότητα ζωής, κατέστρεψαν την υγεία τους(*).  Αυτό συνεχίστηκε και στα επόμενα χρόνια, όχι μόνο με προπαγάνδα αλλά και με έκτροπα. Το ακροδεξιό κόμμα της NPD σε κάθε καινούρια εκλογή, στα δημοτικά κοινοβούλια και στα Ομόσπονδα κρατίδια κέρδιζε ψήφους, μέσω της εις βάρος μας προπαγάνδας... Η κατάσταση γινόταν χρόνο με το χρόνο δραματική, βλέπαμε την έχθρα των γειτόνων μας στα μάτια τους, μας απέφευγαν δε μας ενοικίαζαν τα σπίτια τους, διαβάζαμε αγγελίες στην εφημερίδα όπως αυτή: ...ενοικιάζεται σταύλος για άλογα ή για αλλοδαπούς” μόνο τα ερείπια από τον πόλεμο και οι καταυλισμοί (παράγκες) ήταν στη διάθεσή μας να κατοικίσουμε... Προσωπικά άκουσα από συνάδελφό μου, το χειρότερο που μπορούσε κάποιος να ακούσει: “Οι Γκασταρμπάϊτερ χρειάζονται ένα “Χίτλερ” να τους στείλει όλους στα κρεματόρια... έτσι θα απαλλαχτούμε από αυτούς τους Γύφτους (Gesindel )”.

Παρέλαση νεοναζί στην Γερμανία.
Η Γερμανία στους Γερμανούς.
Ένα σλόγκαν, που ακόμα και σήμερα για την NPD ισχύει. Aποτέλεσμα αυτής της προπαγάνδας  είναι την τελευταία δεκαετία τα έκτροπα μέχρι και οι δολοφονίες αλλοδαπών πολιτών από τα παρακλάδια της, όπως αυτό την NSU ( Εθνικοσοσιαλιστικής Βάση). Από το 2000 μέχρι και το 2006 μέλη αυτής της οργάνωσης δολοφόνησαν οχτώ  Τούρκους και έναν Έλληνα κλειδαρά, τον Θεόδωρο Βουλγαρίδη, το 2005 στο Μόναχο  . Τα θύματα ήταν  πωλητές ντονέρ. Το 2007 ήταν το τελευταίο τους θύμα μία αστυνομικός.
Η δράση αυτής της οργάνωσης συνεχίστηκε και με άλλες τρομοκρατικές ενέργειες και ληστείες. Ήδη, το 2006 ξεκίνησαν οι πρώτες αστυνομικές έρευνες στις οργανώσεις της δεξιάς.
Μετά από πίεση του υπουργείου εσωτερικών της Τουρκίας, αλλά και πολλών συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων, άρχισαν το 2007 οι έρευνες στo ακροδεξιό κόμμα την NPD.  Το Νοέμβριο  2011 η υπηρεσία ελέγχου συνταγματικής νομιμότητας (Verfassungsschutz), αναζητά τους τρομοκράτες και τους εγκληματίες στην οργάνωση NSU. Στις 13 Νοέμβρη 2012 γίνονται οι πρώτες συλλήψεις, όλοι ήταν μέλη της οργάνωση  NSU. Επανειλημμένως έχουν γίνει προτάσεις το κόμμα της NPD να απαγορευτεί. Οι συζητήσεις στο γερμανικό κοινοβούλιο συνεχίζονται.

Από την επίσκεψη Γερμανών  νεοναζί στην Ελλάδα.
ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ NPD ΚΑΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Διαφορές στην πολιτική τους στα δύο ακροδεξιά κόμματα δεν υπάρχουν. Η ρατσιστική πολιτική της Χρυσής Αυγής, σε ό,τι αφορά τους Μετανάστες στην Πατρίδα μας, είναι ακριβώς η ίδια όπως αυτή που εφάρμοζε και εφαρμόζει η NPD στη Γερμανία. Μέσω της “ξενοφοβίας” η Χρυσή  Αυγή έχει ανεβάζει τα ποσοστά της στις εκλογές. Οι χρυσαυγίτες ηρωποιούν τον Χίτλερ, αρνούνται ότι υπήρχαν στρατόπεδα συγκέντρωσης (*). Αγνοούν οι χρυσαυγίτες τα εγκλήματα των ΕΣ -ΕΣ στην Ελλάδα, και ότι το 15% των  Ελλήνων την εποχή εκείνη έχασε τη ζωή του από την πείνα και τις κακουχίες ως συνέπεια εισβολής δύο φασιστικών στρατών στην Ελλάδα, του γερμανικού και ιταλικού. Και το χειρότερο είναι, ότι θέλουν να αγνοούν τα 60 περίπου εκατομμύρια θύματα από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.  

Οι Γερμανοί νεοναζί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα.
Οι πρώτες συναντήσεις, σύμφωνα με την βαυαρική Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος, έγιναν το Νοέμβριο 2012 στη Νυρεμβέργη και Φυρτ. Στις αρχές Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν  τα μέλη της NPD,  Ματίας Φίσερ, από το “Ελεύθερο Δίκτυο Νότου FSN -Fürth” και ο Σεβάστιαν Σμάους (δημοτικό σύμβουλος  Νυρεμβέργης, από την οργάνωση: “Τέρμα στους Αλλοδαπούς”) στην Αθήνα από τη Χρυσή Αυγή, φιλοξενήθηκαν και φωτογραφήθηκαν στην Ελληνική Βουλή με τον πρόεδρο της  οργάνωσης κ. Νίκο Μιχαλολιάκο. Στόχος της Χρυσής Αυγής είναι να δημιουργήσουν μεταξύ των Ελλήνων, με τη βοήθεια της NPD, ξεκινώντας από την Νυρεμβέργη  και Φυρτ μία οργάνωση αυτού του κόμματος.
Ο ελληνισμός της Νυρεμβέργης μέσω της Ελληνικής Κοινότητας και των Εθνικοτοπικών Συλλόγων του, αντέδρασε σε αυτές τις προσπάθειες των αντιπροσώπων της Χρυσής Αυγής αρνητικά. ( Ο ελληνισμός της Νυρεμβέργης σ ύ σ σ ω μ ο ς θα υπερασπιστεί την έως τώρα δημοκρατική του διαδρομή  - Ε. Κ.).
Είναι γνωστό ότι η Νυρεμβέργη στον 2ο παγκόσιο πόλεμο ήταν το προπύργιο του φασισμού, στο στάδιο της Νυρεμβέργης γίνονταν οι μεγάλες συγκεντρώσεις. Είναι επίσης γνωστή από τη “δίκη των εγκληματιών πολέμου” τη  γνωστή  “Δίκη της Νυρεμβέργης”.
Η Νυρεμβέργη δεν έχει χώρο για ένα νέο φασιστικό κίνημα από όπου κι αν προέρχεται. Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσαν οι Έλληνες της Νυρεμβέργης αλλά και γενικά ο ελληνισμός της Γερμανίας στους αντιπροσώπους της “Χρυσής Αυγής”...Ο στόχος τους απέτυχε...    

(*) Βιβλίο Γκιούντερ Βαλράφ: Εμείς κάτω αυτοί επάνω.
(*) Πόρισμα της ΑΧΕΠΑΝΣ / Θεσσαλονίκη: Πολλοί Έλληνες εργαζόμενοι στη Γερμανία υποφέρουν από καρδιακές παθήσεις, και  δισκοπάθεια. Οι Ελληνίδες περισσότερο απο ψυχολογικά προβλήματα, γενικά κατάθλιψη
(*) Το 1943 από τη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν, 54 χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι στο Άουσβιτς και θανατώθηκαν στα καυσαέρια, ελάχιστοι γλύτωσαν το φρικτό θάνατο των αερίων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου