Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012


Οι διαλεχτοί του Έθνους.

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών να αγγίξει τις πλουσιοπάροχες απολαβές των υπαλλήλων της Ελληνικής Βουλής έδειξε για μια ακόμη φορά, αφού τίποτα δεν κατάφερε,  όχι μόνο την αδυναμία και ανικανότητα του κράτους αλλά και την έλλειψη του θάρρους και της ευθύνης που έχει εκλείψει παντελώς από αυτούς, που μοίρα κακιά τους όρισε να διαφεντεύουν την πατρίδα μας και τον άμοιρο λαό της.

Το πιό πολυέξοδο μέγαρο της Ελλάδας. 
Οι 1300 περίπου ευνομούμενοι της Ελλάδας που πλαισιώνουν τις εργατικές θέσεις στη βουλή των Ελλήνων αποτελούν αυτή τη στιγμή ένα ξεχωριστό κομμάτι μιάς χώρας που έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Αποδοχές υψηλότατες. Επιδόματα φανταστικά. Δεκαέξη μισθοί, λες κι΄ο χρόνος έχει δεκαέξη μήνες. Δώρα παραμυθένια. Άδειες ονειρεμένες. Συντάξεις απίστευτες. 

Πολύ κουραστικό να είσαι βουλευτής.
Και το εφ΄άπαξ...μόλις στις 300 χιλιάδες ευρώ για τον κάθε ένα από αυτούς τους τυχερούς, που σε κάποια στιγμή, κάποιος πολιτικός τον διόρισε στο χρυσορυχείο της βουλής για να του φέρει λίγους ψήφους, που θα στεριώσουν την καρέκλα του. Συνθήκες εργασίας έξω από κάθε πραγματικότητα. Από καφενεδάκι μέχρι γυμναστήριο. Και από πάρκιγκ μέχρι αίθουσες διασκεδάσεως.

Μάσες, ξάπλες και λεφτά με το τσουβάλι.
Αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες δεν επέτρεψαν καμμιά περικοπή στους μισθούς τους όταν ο απλός Έλληνας έχει χάσει τον μισό μισθό του και την μισή σύνταξή του. Δεν δέχτηκαν να βοηθήσουν την πατρίδα τους όταν ο κάθε ένας έχει δεχτεί μεγάλες περικοπές στο πενιχρό εισόδημά του. Δεν θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα τους όταν ο... τυχερός εργαζόμενος έχει ένα εισόδημα των 580 ευρώ και ένα σμήνος από χαράτσια να ίπτανται γύρω από το κεφάλι του. 

Αυτός θα σώσει την Ελλάδα.
Είναι απίστευτο άνθρωποι που δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό σχολείο να αμοίβονται με 3.000 ευρώ τον μήνα γιατί φέρνουν ένα ποτήρι νερό στον Τσίπρα την ώρα που εκφωνεί τις αηδίες του στο κοινοβούλιο.

Η βουλή συνεδριάζει. 
Είναι έξω από κάθε πραγματικότητα σ΄αυτό το συγκρότημα των ξεχωριστώννα λειτουργεί τηλεοπτικό κανάλι, που κανείς δεν το γνωρίζει, κανείς δεν το παρακολουθεί, κανείς δεν το θέλει. 

Όχι. Αυτός δεν είναι υπάλληλος της βουλής.
Και όμως στοιχίζει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε μια Ελλάδα που δεν έχει να φάει.
Κι΄όμως σ΄αυτούς τους τυχερούς η Τρόϊκα δεν άπλωσε το χέρι της. Όπως δεν το άπλωσε και πάνω σε κανέναν πολιτικό. 

Έλα Θόδωρε να μας σώσεις. 
Το εύκολο θύμα ο απλός Έλληνας. Ο λαουτζίκος. Ο λαουτζίκος, που όπως το πανε γρήγορα θα γίνει θεριό και τότε να δω όλους αυτούς τους δολοφόνους της πατρίδας μας που θα πάνε να κρυφτούνε.

6 σχόλια:

  1. Εσένα σου έδωσε ο Θεός το χάρισμα να γράφεις. Και να γράφεις τόσο όμορφα, τόσο καθαρά.Να είσαι πάντα καλά. Να συνεχίσεις αυτό το έργο με όλη τη δύναμη της ψυχής σου. Χάρηκα πολύ που σε βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή μου Γιούλα.
    Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια. Μιά ζωή ολόκληρη στη δημοσιογραφία δεν κάνω τίποτε αλλο παρά να χτυπώ όλα όσα ενοχλούν.
    Θα ήθελα να επισκεφτείς και την άλλη μου ιστοσελίδα http://eftanhsa.blogspot.com
    Νάσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι όμως αυτόν που τους αποκαλεί δικαίως γαϊδούρια , οι τότε ετόλμησαν και τον φυλάκισαν !
    Και τελικά όλα τα σημερινά γαϊδούρια είναι έξω και κοροϊδεύουν εμάς που καθόμαστε και τους καμαρώνουμε .
    Διάβασα για κάποιον αποτυχόντα πρώην βουλευτή , ότι θα φύγει για έξω διότι εφόσον δεν εξελέγει ( άρα δεν τρώει , πίνει τσάμπα και πληρωνότανε κι από πάνω ) .Το νυν επάγγελμα του πολ μηχανικός δεν του διαθέτει έσοδα .Βρε πως αλλάζουν οι καιροί !
    Στο καλό και να μας γράφει !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nαι αγαπητό μου Φεγγαράκι.
    Φυλάκισαν τον ελευθερωτή της Ελλάδας. Το ίδιο θα έκαναν και σήμερα αυτοί που δικαίως τους αποκαλεί γαϊδούρια. Είναι εχθρός τους όποιος θίγει τα συμφέροντά τους.
    Όσο για τον μην επανεκλεγέντα βουλευτή, άφησέ τον τον άθλιο να δει πως βγαίνει το μεροκάματα.
    Νάσαι καλά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αξιοπρεπής συνταξιούχος ΚΥΡΙΟΣ με το πλακάτ στη φωτογραφία σου ματώνει καρδιές, όταν γύρω μας βασιλεύει η ρεμούλα και η εκμετάλλευση.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και συμφωνώ με όσα λέτε, θα ήθελα να σταθώ λιγάκι στην πρώτη παράγραφο, εκεί που γράφετε χαρακτηριστικά.. "που μοίρα κακιά τους όρισε να διαφεντεύουν την πατρίδα μας και τον άμοιρο λαό της".

    Θα ήθελα να τονίσω πως δεν πρέπει να αποσυνδέουμε την προσωπική ευθύνη από την συλλογική ευθύνη, κι ότι ίσως ο λαός είναι άμοιρος εν γνώση του. Δεν σημαίνει ότι δεν καταλογίζω ευθύνες στους πολιτικούς ιθύνοντες, οι οποίοι φταίνε περισσότερο. Απλά θεωρώ πως πρέπει να κοιτάξουμε λίγο τι δεν κάναμε σωστά κι εμείς από την πλευρά μας.

    Σε ευχαριστώ πολύ που πέρασες από το ιστολόγιο μου, χαιρετισμούς από την ομογένεια της Μελβούρνης κι ευελπιστώ να τα λέμε συχνά από εδώ και στο εξής :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή