Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Δραματικό SOS για τα πεινασμένα παιδιά... -

Του Πέτρου Κατσάκου

Τα χέρια ψηλά σηκώνουν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου της Αθήνας μετά τον καταιγισμό αιτημάτων που δέχονται από δεκάδες δημοτικά σχολεία για την παροχή φαγητού σε υποσιτιζόμενους μαθητές.
«Αυτή τη στιγμή στέλνουμε καθημερινά 253 μερίδες φαγητού σε μαθητές που οι οικογένειές τους δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν επαρκώς στη σίτιση των παιδιών τους» αποκαλύπτει στο protothema.gr η διευθύντρια του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. Η κυρία Μαρία Ηλιοπούλου και το προσωπικό του Βρεφοκομείου από τον Νοέμβριο έχουν αναλάβει την διανομή φαγητού των υποσιτιζόμενων μαθητών ικανοποιώντας τα αιτήματα διευθυντών σχολείων από περιοχές όπως Κυψέλη, πλ. Αττικής, Ανω και Κάτω Πατήσια, Πολύγωνο, Ερυθρό Σταυρό, Αμπελόκηπους, Λόφο Στρέφη, Θησείο, Ακαδημία Πλάτωνα, Κολωνό, Τρεις Γέφυρες, πλατεία Κολιάτσου, Εξάρχεια.
«Ακόμη και σήμερα γινόμαστε δέκτες παρόμοιων αιτημάτων» συνεχίζει η διευθύντρια του ΔΒΑ, καθώς τα κρούσματα υποσιτισμού στα σχολεία της Αθήνας αυξάνονται δραματικά. Δεκάδες παιδιά από τις λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας πηγαίνουν στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία ατάιστα, με μόνη τους ελπίδα να βρουν εκεί ένα πιάτο φαγητό.
Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν αιτήσεις για ακόμη 63 μαθητές που έχουν ανάγκη φαγητού αλλά τα μαγειρεία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών δεν μπορούν να τα εξυπηρετήσουν λόγω έλλειψης προσωπικού...
Το ΔΒΑ έχει την ευθύνη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων, έχει μαγειρεία απ’ όπου στέλνει φαγητό στα νήπια.
Πριν λίγους μήνες οι αποθήκες του Δημοτικού Βρεφοκομείου γέμισαν με 10 τόνους τροφίμων που στάλθηκαν από την Κύπρο ως βοήθεια. «Από αυτά τα τρόφιμα ενισχύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα τις οικογένειες των παιδιών που έχουν ζητήσει την βοήθειά μας» εξηγεί η κυρία Ηλιοπούλου και επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης του Δημοτικού Βρεφοκομείου με τρόφιμα καθώς «η υπηρεσία μας εκτός από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς τους οποίους εφοδιάζει καθημερινά με φαγητό, στηρίζει περίπου 2.000 άτομα και τα αποθέματά μας σύντομα θα εξαντληθούν».
Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας είχε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα σίτισης για 18 σχολεία της Αττικής, το οποίο όμως ποτέ δεν ξεκίνησε και τώρα φαίνεται ότι εγκαταλείπεται.
Η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου αποδείχτηκε η πλέον άχρηστη υπουργός που πέρασε από το Υπουργείο Παιδείας. Δεν θα βρεθεί κάποιος αρμόδιος να την στείλει στο σπίτι της;

4 σχόλια:

  1. Ο τίτλος του δημοσιεύματός σου άθελά μου,μου τράβηξε την προσοχή, με μαγνήτησε

    (Πεινασμένα παιδιά)

    Ασφαλώς κι έχουν αλλάξει οι καταστάσεις από αυτήν που μεγαλώσαμε εμείς,

    Αλλά ΔΕν μπορώ να μην το πω! όταν εμείς βγάναμε γουλιά στις μασχάλες και στον λαιμό από την αβιταμίνωση κανένας μα κανένας δεν γύρισε να μας πετάξει ούτε ένα κόκκαλο, ούτε έναν λόγο συμπαράστασης, κι εξηγούμε Αθήνα Χειμώνας 1949
    Ένα δωμάτιο και μισό χωρίς καλοριφέρ στην Καλλιθέα, μια δουλειά στο εργοστάσιο στο Ρουφ μισθός ίσα για 2 μερίδες φασολάδα και τα εισητήρια του ΤΡΑΜ, το βράδυ στο νυχτερινό σχολείο με την κοιλιά άδεια και το πρωί χωρίς κολατσό, μια μερίδα πατάτες σοφιγάδες σε καραβάνα για μεσημεριανό που ποτέ δεν το έφτανε το μεσημέρι. τις καταβρόχθιζα όρθιος στα κρυφά μόλις μου δινόταν ευκαιρία...
    Πείνα κακομοιριά το ελληνικό κράτος ανύπαρκτο...
    Εύχομαι να μην επαναλληφθούν αυτό Ναι ήταν πείνα,

    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Γαβρίλη
    Φυσικά κι΄εμείς σαν παιδιά περάσαμε πείνα και πηγαίναμε νηστικά στο σχολειό μας. Όμως τότε ήταν η εποχή που η πατρίδα μας μετά από τον πόλεμο και τον ξενόφερτο Εμφύλιο προσπαθούσε να βρει το δρόμο της. Σήμερα είμαστε σε μια εποχή που τέτοιες καταστάσεις δεν δικαιολογούνται. Κάποιοι φταίνε και πρέπει ο λαός να τους τιμωρήσει.
    Νάσαι καλά φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας !!!!
    Και καλή Σαρακοστή!
    Να ζητήσω συγνώμη για την αμέλεια μου,τώρα ξαναδραστηριοποιούμαι στο blog,θα προσπαθήσω να είμαι εντάξει στην επικοινωνία!
    Ζητώ συγνώμη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα αγαπητή μου Θέμις.
    Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.
    Χαίρομαι που επαναδραστηριοποιήσαι
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή