Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Πριν από τριανταοκτώ χρόνια.





Στις 7 του Δεκέμβρη του 1974 σε εβδομαδιαίο περιοδικό της Αθήνας δημοσιεύεται άρθρο του διακεκριμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Κυριάκου Διακογιάννη με τίτλο “Πωλείται πατρίς”. Από το άρθρο αυτό μεταφέρω εδώ σήμερα κάποια αξιόλογα σημεία που θα πρέπει να μας προβληματίσουν.

Από πολλών ετών εκπονούνται “άριστα” προγραμματισμένα σχέδια κατακερματισμού της Ελλάδος, εξανδραποδισμού των Ελλήνων. Επιδιώκεται ο διαμελισμός της γης μας. Σκοπεύουν να διχοτομήσουν το Αιγαίο, να μας αποσπάσουν ελληνικά νησιά, να καταπατήσουν την Θράκη και την Μακεδονία, να “διεθνοποιήσουν” τη ζώνη της Θεσσαλονίκης, να καθυποτάξουν την Κύπρο. Η Ελλάδα είναι ανυπολόγιστα πολύτιμος χώρος σήμερα, περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε για να τον αφήσουν ολόκληρο και ως έχει στα χέρια μας! Είναι απίθανες οι ποσότητες πετρελαίου που κρύβουν στην κοιλιά τους τα ελληνικά πελάγη και δεν συμφέρει ούτε στους Ρώσους ούτε στους Αμερικανούς να μπούνε μια μέρα σε δεξαμενόπλοια ή να κυλήσουν σε αγωγούς που θα τροφοδοτήσουν την κίνηση της Δυτικοευρωπαϊκής βιομηχανίας. Ο έλεγχος εξ΄άλλου των βάσεων, η εποπτεία της Μεσογείου, ο πόλεμος των Αράβων με το Ισραήλ που δεν είναι καθόλου “φυλετική” διαφορά δεν τους επιτρέπουν άλλη αντιμετώπιση από το κομμάτιασμα του ελληνικού χώρου. Γι΄αυτό θα μας πετσοκόψουν! Γι΄αυτό θα μας αρπάξουν τη γη μας. Ο πόλεμος με την Τουρκία είναι αναπόφευκτος. Αργά ή γρήγορα θα χτυπηθούμε. Εκμεταλλευόμενοι το προαιώνιο τουρκικό μίσος προς τoν ελληνισμό και τις ασίγαστες ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες την λαιμαργία του τουρκικού όχλου οι...”μεγάλες” δυνάμεις θα ωθήσουν την Τουρκία σε ρήξη με την Ελλάδα αφού ήδη κατέστησαν την καιροσκόπο Άγκυρα ταπεινό τους όργανο.
Πολλοί και ποικίλοι λόγοι πολλές και ποικίλες δεσμεύσεις αποκλείουν τη δυνατότητα στους Έλληνες πολιτικούς να μιλήσουν “ανοικτά” και ελεύθερα. Εμένα δεν με δεσμεύει κανένας λόγος. Δεν με συγκρατεί κανένα συμφέρον, δεν με εμποδίζει κανένας φόβος. Και δεν κοινολογώ “εικασίες”, δεν παραθέτω “σκέψεις”, δεν αναφέρω...”πληροφορίες”. Όσα γράφω είναι καταστάλαγμα εμπειριών ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων που ελέγχουν σε πανευρωπαϊκή κλίμακα τα πολιτικά παρασκήνια και παρακολουθούν τις διεθνείς μηχανορραφίες με τρόπο απόλυτο.
Έλληνες νοιώστε τον κίνδυνο, συνειδητοποιείστε την τρομερή απειλή. Είδατε με τα ίδια σας τα μάτια το κυπριακό ολοκαύτωμα. Η άτιμη απόβαση στη ρημαγμένη Μεγαλόνησο ήταν το δοκιμαστικό πείραμα, το πρελούντιο, ο πρόλογος και η εισαγωγή του ελληνικού ξεπουλήματος...

Αυτά πριν από τριανταοκτώ χρόνια. Σήμερα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να πούμε πόσο δίκιο είχε και πόσο σωστά είδε τα πράγματα o Kυριάκος Διακογιάννης. Μετά το πρελούντιο στην Κύπρο σήμερα οι Μεγάλες Δυνάμεις με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με μπροστάρη την Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ αποτελειώνουν το κομμάτιασμα της Ελλάδας.
“Πουλήστε την Ακρόπολη” μας πρότειναν προκλητικά και ξεδιάντροπα τα απομεινάρια του Χίτλερ.
Αδέλφια Έλληνες! Αν αγαπάτε την πατρίδα μας σηκώστε τη γροθιά σας στους άρπαγες όπoιοι κι΄αν είναι.

11 σχόλια:

  1. Συμφωνω με τα περισσοτερα!Ας ελπισουμε πως δεν θα μας πετσοκοψουν!Με ολα αυτα που εχουμε στην καμπυρα μας δεν θελουμε κι αλλα!Οσο για τους Ελληνες πολιτικους?Θου κυριε φυλακη τω στοματι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή μου Εύα.
    Σ΄ευχαριστώ για το πέρασμά σου από το Καφέ Ελλάς.
    Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη.Ο Θεός να φυλάει την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς κ Κονταρίνη, η πατρίδα μας από αρχαιοτάτων χρόνων είχε να αντιμετωπίσει εκτός από τους εξωτερικούς εχθρούς, και τους Εφιάλτες της. Αυτοί οι προδότες σήμερα φροντίζουν να ξεπουλήσουν ότι μας απέμεινε. Δυστυχώς η Ελλάδα μας είναι και πάλιν υπό κατοχήν.
    Ισως κατά κάποιον τρόπο είστε τυχερός που βρίσκεστε εκτός Ελλάδος και μπορείτε να βλέπετε τα πράγματα πιό ψύχραιμα. Εύχομαι ο Θεός να βάλει το χέρι του !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω την εντύπωση φίλε Ντένη ότι η κατάσταση είναι τόσο άσχημη, που παρομοιάζει με την δεκαετία του 1930, τότε που γεννήθηκε ο φασισμός, έτσι όπως πάμε και με τους βολεμένους στην Ελλάδα αυτούς που την φέραν στο σημερινό χάλι, να εθελοτυφλούν
    μπορεί ακόμα να αναβιώσει κι ένας τέταρτος Ράϊχ...
    Γεια χαρά

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ μου κ. Κόλια
    Επιεικής ο χαρακτηρισμός σας γι΄αυτούς που δεν είναι απλά Εφιάλτες αλλά κάτι ακόμα περισσότερο και χειρότερο.
    Δεν είμαι τυχερός που είμαι μακρυά από την πατρίδα μου. Μάλλον ένοχος νοιώθω που αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είμαι εκεί. Όμως δεν επέλεξα εγώ την ξενητιά. Η πατρίδα με έδιωξε αγαπητέ μου φίλε
    Νάστε καλά και θα χαρώ να τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλησπέρα φίλε Γαβρίλη.
    Η κατάσταση είναι τραγική. Να σκεφτείς ότι η πατρίδα μας κινδυνεύει να χαθεί. Το 1930 ήαν τίποτα μπροστά σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Όσο για τον φασισμό έτος γεννήσεως έχει το 1922Θα τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αδελφέ Ντένη! Να μου επιτρέψεις να κάνω μία διόρθωση. Όπως εμάς στη Γερμανία το ίδιο καιεσάς στις ΗΠΑ δε μας έδιωξε η πατρίδα... Η πατρίδα είναι μία αφηρημένη έννοια που την εκμεταλεύονται οι καρεκλάτοι πολιτικοί, όποτε θέλουν να κάνουν πολιτική όπως αυτοί θέλουν να την κάνουν. Αναρωτιέμαι άν γι' αυτούς υπάρχει πράγματι πατρίδα. Στο κεφάλαιο όπως βέβαια και στο ελληνικό πατρίδα δεν υπάρχει πατρίδα... Η πατρίδα που εμείς οι Έλληνες της ξενητιάς την αγαπάμε και την πονάμε, δε μας έδιωξε. Μας έδιωξαν οι πολιτικοί της πατρίδας με την ανικανη και πρόστυχης πολιτική τους. Όπως ο Ιούδας πούλησε για 30 αργύρια τον κύριό του, το ίδιο έκάναν καικάνου σήμερα με την πατρίδα. Την ξεπουλάνε τσεπώνοντας τις μίζες που τους προσφέρουν οι δανειστές και τα ξένα αφεντικά, αν αυτοί ανήκουν στη Γερμανία,ή στις ΗΠΑ, στην Γαλλία κ.α. Ποιοι μιλάνε για πατρίδα... Πολλοί από αυτούς δεν τη γνωρίζουν παρά μόνο θεωρητικά. Εγώ κι εσύ μιλάμε για πατρίδα, γιατί γεννηθήκαμε σ'αυτήν και την γνωρίσαμε με δύσκολες συνθήκες, αγωνιστήκαμε γι'αυτήν την αγαπήσαμε και όλα αυτά τα χρονια την στερηθήκαμε. Όπου και να πάμε είμαστε πάντα οι "ξένοι"...
    Σ.Γ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φυσικά αδελφέ μου Σπύρο και δεν μας έδιωξε η πατρίδα αλλά οι πολιτικοί της. Όμως όταν λέμε η πατρίδα μας έδιωξε, η πατρίδα τρώει τα παιδιά της, η πατρίδα μας σκοτώνει, δεν ενοούμε τα χώματά της, τα βράχια της, τις ακρογυαλίές της. Εννοούμε αυτούε του άχρηστους, τους αφιλότιμους, τους άτιμους πολιτικούς που πατρίδα τους έχουν το χρήμα, τις μίζες και τις αρπαχτές.
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε Ντενη,
    οταν πριν χρονια χαρακτηριζες συλληβδην τους
    πολιτικους μας καραγκιοζηδες, ελεγα πως ισως
    υπερβαλεις.
    Το θεατρο ομως που παιζεται εδω και μηνες -για
    να μη πω δεκαετιες- σε δικαιωνει. Καταντησαμε
    διεθνως ρεντικολα και που θα παει ακομα...

    Δημητρης Κεφαλιδης - Γερμανια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aγαπητέ μου Δημήτρη.
    Πριν διατυπώσω μια σκέψη μου την έχω περάσει από αυστηρό έλεγχο.
    Έτσι ξέρω πάντοτε τι λέω. Και δεν είναι απλά καραγκιόζηδες. Είναι ψεύτες, απατεώνες, λωποδύτες, κλέφτες και πολλά άλλα.
    Το μόνο που σώζει την Ελλάδα είναι να τους πετάξει όλους στον γκρεμό.
    Νάσαι καλά φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή