Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

H κάθοδος των εκατό!!!

To 401 π.Χ ο Κύρος, πρίγκηπας του Περσικού θρόνου, μισθώνει 3.000 Έλληνες και εκστρατεύει στην Περσία εναντίον του αδελφού του Αρταξέρξη για να του αρπάξει το θρόνο.
Το 2011 μ।Χ ο Γιώργος Παπανδρέου, μισθώνεται από 100 Ευρωπαίους και εκστρατεύουν εναντίον της Ελλάδας για να αρπάξουν ό,τι έχει απομείνει.

Η Κάθοδος των Μυρίων του Ξενοφώντα ζωντανεύει στις μέρες μας.
Την μόνιμη παρουσία εκατό και πλέον επιτηρητών για την Ελλάδα , αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να μπορέσουμε να βάλουμε μια τάξη στο νοικοκυριό της πατρίδας μας. Φυσικά κανείς δεν καταδέχτηκε να ρωτήσει τον ελληνικό λαό αν τη θέλει αυτή τη λύση.
Δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός για ένα κράτος από το να σου φωνάζουν οι Εταίροι σου και δανειστές σου, ότι είσαι ανίκανος να διαχειριστείς τα του σπιτού σου και θα έλθουμε εμείς να σε μάθουμε.

O Γιωργάκης μας, Το καμάρι μας


Βέβαια στην κατάσταση που οδήγησαν τη χώρα μας όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί, αυτή η επιτήρηση ήταν το λιγώτερο που θα μπορούσε να μας συμβεί. Αν, βεβαίως, μείνουμε μόνο σ΄αυτή. Διότι με εκατό και πλέον αφεντάδεςς πάνω από το κεφάλι μας, να ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα τα δικά τους αλλά και άλλων, πολλά μπορεί να συμβούν.
Είναι φυσικό επόμενο οι άνθρωποι αυτοί, οι επιτηρητές, όπως ευγενικά θέλουν να τους ονομάζουν, να θέλουν διασφαλίσουν τα συμφέροντα όλων αυτών που κατά κάποιο τρόπο έχουν μια οικονομική σχέση με την Ελλάδα. Και αυτή θα είνει η πρώτη και κύρια δουλιά τους. Αντικειμενικός τους σκοπός θα είναι η εξοικονόμηση χρημάτων ώστε να αποπληρωθούν οι οφειλές της Ελλάδας προς αυτούς. Και για να γίνει αυτό, εκείνος που θα κληθεί να σηκώσει όλα τα βάρη και να πληρώσει όλα τα χρέη, θα είναι ο καταδικασμένος, ο άμοιρος ελληνικός λαός.


O κύριος "μαζύ τα φάγαμε"


Αυτός ο λαός που πληρώνει πάντοτε. Γιατί δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι θα συνδράμει ο φοροφυγάς, ο πλούσιος, ο πολιτικός κι΄αυτός που έχει φροντίσει με την ανοχή των κυβερνόντων να έχει....τον ιδρώτα του στις ελβετικές τράπεζες. Ο λαός θα πληρώσει. Και μαζύ του θα πληρώσει κι΄η δόλια η πατρίδα μας. Διότι αν η συγκέντρωση των απαιτουμένων χρημάτων δεν γίνει κατορθωτή τότε θα δούμε την χώρα μας να τεμαχίζεται και τα καλύτερα κομμάτια της να γίνονται ξένες αποικίες. Θα δούμε τις μεγάλες βιομηχανίες, που σήμερα δεν μπορούν να επιζήσουν, να περνάνε σε ξένα χέρια. Θα δούμε τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και τις κρατικές να γίνονται κτημα ξένων συμφερόντων.
Η κάθοδος των εκατό δεν είναι κάτι που αποφασίστηκε για την εξυγίανση της οικονομίας μας. Είναι ένα μέρος του παιγνιδιού που έχει οργανωθεί από τους ξένους υποτιθέμενους φίλους μας. Απο τους φίλους αυτούς που πάντοτε παίζουν τα παιγνίδια τους πάνω στο κορμί της δόλιας της πατρίδας μας. Είναι ένα μέρος του παιγνιδιού που οργανώθηκε και αποφασίστηκε πριν από τις τελευταίες εκλογές.


Tο ελληνικόν.....Σκυλοβούλειον


Τότε που ο Καραμανλής οδήγησε την Νέα Δημοκρατία σε μια εξευτελιστική ήττα και ο Παπανδρέου παρουσιάστηκε σαν ο θριαμβευτής ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, που υποτίθεται ότι ενίκησε. Τότε που μας φώναζε “λεφτά υπάρχουν” και φυσικά εννοούσε το ΔΝΤ με το οποίο είχε συμφωνήσει τα πάντα.
Για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός καλείται να σκύψει το κεφάλι. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα το σκύβει για πολύ. Αυτό το κίνημα των αγανακτοσμένων της Πλατείας Συντάγματος και των άλλων πόλεων, αυτό το κίνημα των αγανακτισμένων όλου του κόσμου, θα γίνει η μεγάλη εξέγερση που θα τους δώσει να καταλάβουν ότι τα παιγνίδια τέλειωσαν και θα τους στείλει όλους αυτούς τους άχρηστους πολιτικούς στα σπίτια τους. Αρκεί να φανεί ένας άξιος. Ένας μόνο άξιος.

6 σχόλια:

  1. Αν και αποφεύγω τις πολιτικές συζητήσεις, εν τούτοις ο ΓΑΠ κάρφωσε το μαχαίρι πισόπλατα στους εταίρους του Ευρωπαίους.

    Του απαγόρεψαν να κάνει δημοψίφησμα εμπιστοσύνης μόνο αν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ΕΥΡΩ ή όχι/

    Κάπου πήρε το μάτι μου στο BBC τον Καινούργια πρωθυπουργό της Ελλάδας έχει δυο ονόματα κι επώνυμο, τα ξέχασα τώρα, επίσης έχουν γραπτές αφίσες στο ΜΠΛΟΥΜΠΕΡΓΚ (Η Ελλάδα το καναρίνι της Ευρώπης, ξέρεις αυτό που βάζουν οι ανθρακωριχοι στα ανθρακορυχεία να δουν αν υπάρχουν δηλητηριώδει αέρια.
    Αν ψοφίσει το καναρίνι πάει μαζί του και η υπόλοιπη Ευρώπη...

    Και εκλογές να κάνουν ελληνικό μυαλό χαρισματικό να βγάλει την Ελλάδα από τον βάλτο ΔΕΝ ξέρω κανέναν...

    ¨εσπασα τον όρκο μου μίλησα για την πολιτική κατάσταση όχι για την κομματική


    χαιρετώ σε

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Γαβρίλη
    Έχεις δίκιο σε ό,τι γράφεις.
    Δεν μπορώ να σου πω τίποτε αλλο παρά ότι τα γεγονότα στην πατρίδα τρέχουν τόσο γρήγορα που όσο και να θέλω να τα παρακολουθήσω δεν μπορώ όχι μόνο εγώ αλλά κανένας.
    Το παιγνίδι έχει αγριέψει πάρα πολύ Ό Θεός να λυπηθεί την πατρίδα μας.
    Νάσαι ΄καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ‘’Ούκ αν λάβοις παρά του μή έχοντος’’ .

    Είναι αδιανόητο με την παρούσα σύνθεση του Εθνικού μας Κοινοβουλίου να προσδοκάμε απαλλαγή από τα φίδια που μας έζωσαν. Πώς είναι δυνατόν το ίδιο πολιτικό προσωπικό που μας έφερε σ ’αυτό το χάλι να επιχειρήσει και να πετύχει την Εθνική μας σωτηρία ;
    Πορευόμαστε , ως Λαός , σε σκοτάδι βαθύ . Και δυστυχώς από την άλλη μεριά οι πολιτικοί μας κάνουν ό,τι μπορούν έτσι , ώστε να ζούμε συνέχεια κάτω από την ‘’σκιά του θανάτου’’ και να μη βγούμε ποτέ από την ‘’κοιλάδα του κλαυθμώνος’’.
    Έστιν ,όμως, Δίκης οφθαλμός…

    Χαιρετώ την παρέα του ‘’ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ Η ΕΛΛΑΣ’’
    Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντένη είσαι καταπληκτικός στις παρομοιώσεις ,πράγματι Σκυλοβούλειον!!!καιη φωτογραφία του Κυρίου τα φάγαμε μαζί υπέροχη που την ξετρύπωσες!!!!Είναι σπάνιας ομορφιάς!!Στην αρχαιότητα ο Διογένης έψαχνε με το φανάρι του άνθρωπο,αν ζούσε τώρα τι θα έψαχνε;;; ασφαλώς ένα πολιτικό πατριώτη.....την καλημέρα μου.Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aγαπητέ Φώτη.
    Χαίρομαι που σε βλέπω στο Καφενείο και σεβαστή πάντα η κουβέντα που έχεις να πεις.
    Είναι αλήθεια ότι αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή είναι αδύνατον να μας σώσουν από αυτήν. Χρειάζεται ένα άνθρωπος που να αγαπάει την πατρίδα μας. Που να είναι όμως;
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτε μου καλή μου.
    Αν σήμερα ζούσε ο Διογένης στ΄αλήθεια θα μας μούτζωνε και θα έφευγε γι το .....Τουμπεκιστάν. Ποιός μπορεί να μείνει στην Ελλάδα;
    Η φωτογραφία του παχύδερμου είναι από συλλογή και άλλων πολιτικάντιδων που έχω αποκτήσει από φίλο παπαράτσι στην Ελλάδα.
    Νάσαι καλά αγαπητή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή