Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Κατάλαβες τώρα γιατί;

Το κείμενο αυτό κυκλοφορεί στο διαδύκτιο. Το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον και το παρουσιάζω στο ιστολόγιό μου.


Στις φωτογραφίες μερικοί από τους μεγάλους ενόχους

Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μπακάλικα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες;
Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο;
Όταν ένας πρωθυπουργός τής χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι τού χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς τις παραγωγικές επενδύσεις, αλλά τον τζόγο.
Κατάλαβες τώρα ότι κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου, τον ιδρώτα σου, με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την... "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης τής γειτονιάς και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα τής Γερμανίας.
Σε βγάλανε, ψαράκι, από τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες... διατροφής.
Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας;
Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι' εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.
Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το ονοματάκι στην Εθνική σου Οδό; Θέλεις 20 ευρώ πλέον για να πας από Αθήνα στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, ενώ ήταν υποχρέωση τού κράτους να την κατασκευάσει και όχι να την ξεπουλήσουν στον κάθε "όμορφο" που παριστάνει τον... εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα... χαζοκούτια;
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των... σήριαλς. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν από το χωριό και από τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο... "δημόσιο";
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους... "εποίκους".
Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα... 70 του; Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την... υπογεννητικότητα.
Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στον θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται... Βουλή, δεν θα βρείτε σήμερα σχεδόν κανέναν από τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι... θεατρίνοι.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ... ΓΕΝΝΗΘΕΙ, για την κάθε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
Γιατί δεν θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο. Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη.

Αγαπητοί φίλοι. Αν βρείτε το παραπάνω κείμενο ενδιαφέρον και πραγματικό, παρακαλείσθε να το προωθήσετε।

Στις μέρες που ζούμε η ενημέρωση είναι μια μορφή αντίστασης που μας την προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία την οποία και χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εξωθεσμικές δυνάμεις που δρουν πάντα στο...σκοτάδι...

3 σχόλια:

 1. Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα,
  η διάδοση της αλήθειας
  είναι πράξη επαναστατική.

  Γιά την αντιγραφή
  Φώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ απόλυτα μαζύ σου αγαπητέ μου Φώτη.
  Τιμή μας και υπερηφάνειά μας να είμαστε επαναστάτες της Αλήθειας.
  Επειδή ξέρω πόσο προβληματισμένος είσαι και δικαολογημένα, σου συνιστώ υπομονή, ψυχραιμία και θάρρος διότι έχει πολλά ακόμη να γνωρίσει η δόλια η πατρίδα μας.
  Την αγάπη μου σε όλη την οικογένεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Φίλε Ντένη! Όποιος έγραψε αυτό το κείμενο, αντιλήφθηκε αργά το τι συμβαίνει με την πατρίδα μας. Δυστυχώς από την εποχή της απελευθέρωσης η Έλλαδα δεν ήταν ποτέ ελληνική. Μετα από τη ξένη μοναρχία που μας επέβαλλαν οι τότε Ευρωπαίοι είμασταν αποικία της Αγγλίας. Μετά τον εμφύλιο, που αυτοί μας τον δημιούργησαν γίναμε αποικία των ΗΠΑ. Τα οργανά τους οι πρεσβείες τους μας κυβερνούσαν είχαμε πουλημένους πολιτικους, και στρατιωτικούς. Τώρα με την Ε.Εέχουμε αρμοστές τους Γερμανούς. Είμαστε ανιίκανοι να αυτοκυβερνηθούμε. Στο τέλος του 2. παγκσσμίου πολέμου, όπως και πολλές άλλες χώρες πήραμε χρήματα μέσο του σχεδίου Μαρσαλ. Τι έγιναν όλα αυτά κεφάλαι, που πήγαν οι παγωμένες πιστώσεις; Στην επόχή του ο μεγάλος εθνάρχης... Κ. Καραμανλής έστειλε μέσα στη δεκατία του ΄60 600 χιλιάδες Έλληνες νέους ανθρώπους, φτηνό εργατικό δυναμικό, στη Γερμανία να χτισουν τις κατεστραμένες φάμπρικές τους και να τους κάνουν πάλι ισχυρούς. Να μη προσθέχουμε και όλους αυτούς που έφυγαν στον Καναδα και την Αυστραλία... Η ελληνική επαρχία ξεκληρίστηκε. Όλο το εργατικό δυναμικό της πατρίδας μας ξενιτεύτηκε. Πολλοί απο αυτούς έπεστρεψα με κατεστραμμένη υγεία. Τότε μας ονόμαζαν "φτωχούς συγγενείς"... Εμείς στερούμασταν πολλά πράγματα για να στείλουμε εμβάσματα , για να χτίζουν οι μεγαλοεργολάβοι τις βίλες τους και να περιοδεύουν με τα κοτερό τους. Που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα. Στην Ελβετία... Και τώρα έλα να δεις τι γίνεται στη Ν. Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου στη Κρήτη, στη Χαλκιδική, στα νησιά του Ιονίου. Αναρωτιέμαι, που επιτέλους υπάρχει Ελλάδα; Όπου και να γυρίσεις θα διαβάζεις επιγραφές στην αγγλική γλώσσα και θα ακούς δύο ειδών μουσική, τουρκικα τσιφτετέλια ή αμερικάνικα ροκ...
  Τελευταίως και η τηλεόραση δεν έχει ελληνικά φιλμ να δείξει και δείχνει τούρκικα σηριαλ. Η πατρίδα μας Ντένη δυστυχώς έχει προ πολλού ξεπουληθεί. Εμείς στο εξωτερικό φανταζόμαστε μία άλλη Έλλάδα όπως αυτή που αφήσαμε και την αγαπάμε. αλλα όταν για μικρό χρονικό διάστημα την επισκεπτόμαστε, επιστρέφουμε απαγοητευμένοικαι καταθλιπτικοί από αυτά που αντιμετωπίζουμε. Τα τελευταία χρόνια αακόμα πιο χειρότερα Αυτά που έγραψε ο πατριώτης είναι η πραγματικότητα, αλλά δεν είναι τίποτε το καινούριο. Δυστυχώς δε μας σώζει τίποτε πλέον, είναι αργά. Δεν έχουμε Έλληνες πολιτικούς που να σκέφτονται ελληνίκα, αλλά μόνο τις μίζες, την κονομισιά. Όλα τα άλλα είναι "παραμύθια της χαλιμάς". Σπύρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή