Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

“Θα σβύσουμε την Ελλάδα”



“Θα σβύσουμε την Ελλάδα”Τα λόγια αυτά και κάποια άλλα ακόμη γιά αίματα, ακούστηκαν σαν απειλή προς την κυβέρνηση από το στόμα των συνδικαλιστών ηγετών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ.κ.. Κατσαρού, Φωτόπουλου, Ρίζου. Μάλιστα αδέλφια μου. Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που απειλούν να σβύσουν την Ελλάδα. Ο κύριος Κατσαρός και τα συντρόφια του θα σβύσουν την Ελλάδα. Φυσικά – και καλωσύνη τους – δεν εννοούν να την σβύσουν από το χάρτη Δόξα τω Θεώ τέτοια δύναμη δεν την έχουν. Αν βέβαια την είχαν μπορεί και να προχωρούσαν στο σβύσιμο της Ελλάδας από τον χάρτη. Γιατί αμφιβάλω αν ο κ. Κατσαρός και τα συντρόφια του γνωρίζουν τι είναι η Ελλάδα. Όπως δεν γνωρίζουν και ποιά είναι η ΔΕΗ στην οποία υποτίθεται ότι εργάζονται και χρυσοπληρώνονται. Και λέω υποτίθεται διότι σαν ηγέτες συνδικαλιστές δεν έχουν εργαστεί ποτέ τους. Απλώς πληρώνονται και απειλούν. Διότι αν εγνώριζαν δεν θα τολμούσαν να εκστομίσουν αυτές τις απειλές.
Η ΔΕΗ όπως και η κάθε ΔΕΚΟ δεν είναι ιδιοκτησία του κάθε Φωτόπουλου, του κάθε Κατσαρού, του κάθε Ρίζου και των συν αυτώ. Είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού ο οποίος ακριβοπληρώνει τις οποιεσδήποτε υπηρεσίες του προσφέρουν αυτές οι ΔΕΚΟ. Είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού που άδικα υποχρεούται να δεχτεί στις πλάτες του τον υποτιθέμενο αγώνα του κάθε Κατσαρού και των συντρόφων του..
Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα της απεργίας. Προς Θεού. Εργάτης κι’ εγώ σε όλη μου τη ζωή. Σεβάστηκα όμως το όπλο της απεργίας, που μου παραχωρούσε το κάθε σύνταγμα στις χώρες τις οποίες έζησα και εργάστηκα. Κι’ όταν οι καταστάσεις με οδηγούσαν στη χρήση του όπλου της απεργίας έκανα ό,τι μπορούσα γιά να μην ζημιώσω, να μην ταλαιπωρήσω, να μην αδιαφορήσω γιά το λαό και τη χώρα του. Να μην πονέσω τον συνάνθρωπό μου. Ποτέ δεν απείλησα να σβύσω τη χώρα ή να ματώσω.
Οι Δημοκρατίες έχουν το χρυσό, το μοναδικό, το πολιτισμένο, το ανθρώπινο πλεονέκτημα του διαλόγου,. Ας προσπαθήσει ο κ. Κατσαρός και η συντροφιά του να χρησιμοποιήσουν τον διάλογο με τον οποιονδήποτε υπεύθυνο της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλήσουν τα συμφέροντά τους, εφ’ όσον αυτά πλήττονται και αν δεν βρεθεί λύση τότε πολιτισμένα και ανθρώπινα ας αντιδράσουν. Όχι όμως με τον πόνο και την ζημιά των συνανθρώπων τους, γιατί τότε όσα και αν πετύχουν θα είναι άχρηστα. Ο κ. Κατσαρός και τα συντρόφια του θα έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Ένας αγώνας δικαιώνεται μόνο αν καταφέρει να έχει με το μέρος του το σύνολο του λαού.
Συγνώμη αξιότιμοι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αλλά έρχεστε δεύτεροι. Πρόλαβαν να σβύσουν την Ελλάδα πριν από σας οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων ενός άλλου μεγάλου συνδικαλιστή. Του κ. Τζωρτζάτου. Και πριν απ’ αυτόν οι Αγρότες Και πριν από τους αγρότες οι συνδικαλιστές του ΟΤΕ Και πριν οι της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Και πριν το ΠΑΜΕ Και πριν το κόμμα της Αλέκας. Και πάρα πολλοί άλλοι πριν
Τελικά υπάρχει κάποιος σ’ αυτή τη χώρα που να καταφέρει να σκύψει με συμπόνοια πάνω από το κουφάρι της δόλιας της Ελλάδας και να της δώσει ένα φιλί; Υπάρχει κάποιος;

6 σχόλια:

  1. Φίλτατε κ. Διονύση,
    Αυτές τις τελευταίες ημέρες της παρακμής και του ξεπουλήματος των πάντων άκουσα έναν ‘’ασήμαντο’’ και ‘’ταπεινό’’ να λέει πάνω-κάτω τα εξής :

    «Κρίσις στη γλώσσα μας σημαίνει Θεία Δίκη .
    Γι’ αυτό όσο η ψυχή μας θα εξακολουθεί να παραμένει δίχως αλλαγή και όσο ο νους μας δεν θα αλλάζει ρότα ( νοώ , μετα – νοώ ) , άλλο τόσο θα συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε εάν υπάρχει έστω και ένας που να νοιάζεται πραγματικά αυτή την Πατρίδα .
    Το κακό που ζούμε στις μέρες μας , η κρίσις όπως συνηθίζεται να λέγεται , δηλαδή η Θεία Δίκη νομίζω ότι θα διαρκέσει μέχρις ότου δηλώσουμε εμπράκτως πολέμιοι της απληστίας , υπέρμαχοι της δικαιοσύνης , υπηρέτες της αγάπης , φύλακες του οικολογικού μας περιβάλλοντος . Με μια λέξη , μέχρις ότου ξαναβρούμε τον χαμένο μας εαυτό : Τον Άνθρωπο . Τον Άνθρωπο όχι όπως τον καταντήσαμε αλλά όπως μας τον δίδαξαν και μας τον παρέδωσαν οι πρόγονοί μας : Με την σοφία του αρχαιοελληνικού πνεύματος και την αγιότητα των Πατέρων της καθ’ ημάς Ανατολής . Να ποια είναι τα ‘’άπαρτα τείχη μας’’ , τα οποία δυστυχώς τα εγκαταλείψαμε και πληρώνουμε τώρα ακριβά».

    Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Κονταρίνη συμφωνώ με τα γραφόμενα σας, οι "συνδικαλιστές" πολλές φορές πούλησαν τους εργαζόμενους δηλαδή τους δικούς τους ανθρώπους γιατί όχι κι όλη την Ελλάδα.
    Η φωτογραφία της ιστοσελίδας σας φοβερή!!αντικατοπτρίζει πολλά δρώμενα εν Ελλάδι.
    Καλό βράδυ σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ισχύ της άποψή σας κ. Ξανθή , την οποία συνοψίζετε στη φράση «οι συνδικαλιστές πολλές φορές πούλησαν τους εργαζόμενους δηλαδή τους δικούς τους ανθρώπους» , έρχεται να την επιβεβαιώσει ο γνωστός αμερικανός οικονομολόγος κ. Ρόμπερτ Σίλερ αναλύοντας τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραματίζουν στην οικονομία τα ‘’ζωώδη ένστικτα’’ !
    Φανταστείτε λοιπόν τι είναι αυτό που ορίζει σε βάθος την πορεία της οικονομίας : Τα ΖΩΩΔΗ ΕΝΣΤΙΚΤΑ !!
    Υπάρχει αντίδοτο ; Μάλλον υπάρχει αλλά εθελοτυφλούμε : Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ .

    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα γιατρέ μου και καλέ μου φίλε.
    Δεν μπορώ παρά για μια ακόμη φορα να συμφωνήσω με όλα όσα γράφεις.
    Όμωε παγκοσμίως έχουμε φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που αποκλείεται να καταφέρουμε κάποτε να επιστρέψουμε στην ανθρωπιά.
    Πίστεψέ με ότι πολλές φορές κοιτάζω τα εγγόνια που που παίζουν αμέριμνα και νοιώθω την καρδιά μου να σφιγγεται στη σκέψη "Τι σας παριμένει αγγελούδια μου"
    Την αγάπη μου σε όλη την οικογένεια
    Διονύσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή μου Ξανθή καλή σου μέρα.
    Στην απάντησή μου σε όσα γράφεις με πρόλαβε ο γιατρός και φίλος μου Φώτης με τα λόγια του Αμερικανού οικονομολόγου Ρόμπερτ Σίλερ.
    Ζωώδη ένστικτα. Τι άλλο πιό πολύ να πω; Αυτό τα λέει όλα. Η ανθρωπότητα υποφέρει από τις εγκληματικές ορέξεις ορισμένων που κανείς δεν τολμά να αγγίξει.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας συγχαίρω για το άρθρο σας όπως και για το σθένος και την τόλμη που διαθέτετε να υπερασπίζετε την πατρίδα σας σ' αυτή την ηλικία εκεί που νεότεροι σιωπούν...Μπράβο σας!

    Θέλω να προσθέσω πως δυστυχώς για μας, δεν υπάρχει ένας Κατσαρός αλλά πολλοί στην ίδια θέση στον ΟΤΕ, συγκοινωνίες, τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, εφορίες, κόμματα, τηλεοπτικά κανάλια, ΜΜΕ, ψευτομπλόγκερ και όλοι μα όλοι τους κοιτάζουν το συμφέρον τους και καταπατούν τα δικαιώματα των άλλων και χαντακώνουν όλο και πιο βαθιά την πατρίδα μας.

    Μπορείτε να τους αποκαλείτε ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ όπως τους λένε οι νέοι ή ΚΟΠΡΙΤΕΣ όπως τους αποκάλεσε πρόσφατα ο κ. Πάγκαλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή