Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ο Κύριος Πατριάρχης κι’ ο Καραγκιόζης Τούρκος.

Πρόκειται γιά μιά είδηση που θα έπρεπε όχι μόνο να προβληματίσει όλη την Ελλάδα αλλά και να μας ξεσηκώσει σε μιά θύελλα διαμαρτυριών διεθνώς. Όμως πέρασε στα πάρα πολύ ψιλά γράμματα των εφημερίδων και φυσικά στην τηλεόραση δεν ασχολήθηκε κανείς με αυτή.. Στο χώρο αυτόν, της τηλεόρασης, προτιμούν να πηγαίνουν πακέτο, να πίνουν έναν καφέ το πρωί, να απολαμβάνουν τι γίνεται στο σόου μπιζ και άλλα τέτοια....επιμορφωτικά. Το ότι μας κλέβουν τον πολιτισμό μας, την ιστορία μας και σιγά-σιγά θα φτάσουν να μας κλέψουν και τα εδάφη μας, ουδόλως τους ενδιαφέρει. Γιά ποιό λόγο; Απλούστατα διότι δεν φέρνει.....νούμερα. Δηλαδή δεν φέρνει χρήμα. Κι’ αν κάτι δεν τους φέρνει χρήμα δεν τους ενδιαφέρει να βουλιάξει όλη η Ελλάδα. Η βέρα στο δεξί νάναι καλά και να τα κονομάμε.
Την τουρκική υπηκοότητα λοιπόν, απέκτεισε ο Έλληνας Καραγκιόζης λέει η είδηση σε μιά επαρχιακή εφημερίδα. Ευτυχώς που υπάρχει και η επαρχία να μας θυμίζει ότι είμαστε Έλληνες και αγωνιζόμαστε να υπάρχουμε. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα λοιπόν η UΝESCO αναγνώρισε την τουρκική υπηκοότητα στους Καραγκιόζη και Χατζηαβάτη επικυρώνοντας σχετική απόφαση μιάς υποεπιτροπής. Η υποεπιτροπή αυτής της οργάνωσης αποτελούμενη από εκπροσώπους έξη χωρών, Τουρκίας, Εσθονίας, Μεξικού, Βόρειας Κορέας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και της Κένυας, εξέδωσε την σχετική απόφαση. Η επιτροπή αυτή είχε συνεδριάσει πέρυσι στο Άμπου Ντάμπι και αποδέχτηκε την εισήγηση που είχε συντάξει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας όπου στην εισήγησή του ζητούσε να αναγνωριστεί η τουρκική υπηκοότητα στους δύο βασικούς ήρωες του θιάσου σκιών ο οποίος Θίασος Σκιών γιά πάρα πολλά χρόνια αποτελεί ένα μεγάλο αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Αποτελεί σημείο κατακριταίο, το ότι αγνοήθηκε τελείως η Ελλάδα από την συνεδρίαση της επιτροπής αλλά και από την επικύρωση της απόφασης από την UNESCO. Δεν μπήκαν στον κόπο οι κύριοι των Επιτροπών να αναρωτηθούν. «Μήπως θα πρέπει να καλέσουμε και την άλλη πλευρά να δούμε τι έχει να μας πει;»Ποίοι όμως; Τι μπορεί να γνωρίζουν γιά τον Καραγκιόζη όλοι αυτοί; Τι μπορεί να γνωρίζουν γιά τον Καραγκιόζη οι Εσθονοί, οι Μεξικανοί, οι Κενυάτες, οι Άραβες των Εμιράτων, οι Κορεάτες, έστω και αν είναι και Βόρειοι. Τι μπορούν να που γιά τον Σπαθάρη, τον Μόλα και τόσους άλλους που έγραψαν ιστορία πάνω στον Καραγκιόζη; Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους κυρίους αυτούς αφού είναι γνωστή η άγνοιά τους και γνωστό ότι σε αυτές τις επιτροπές ενεργούν κατόπιν εντολών.Το πρόβλημά μας είναι με το ελληνικό κράτος το οποίο διά μέσω κάποιου κυρίου εκπροσώπου – χιλιάδες οι εκπρόσωποι στην Ελλαδίτσα μας - «Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει τα Υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμου.¨Μη μου πείτε ! ! ! Τα Υπουργεία μας προβληματίστηκαν;. Μπράβο μας.
Κι’ επειδή οι φίλοι μας οι Τούρκοι επιμένουν – και καλά κάνουν – να είναι πάντα παρόντες στο πολιτικό προσκήνιο, αποφάσισαν να ενοχλήσουν και τον Πατριάρχη, τον οποίον βέβαια δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι. Αποφάσισαν έτσι να χρησιμοποιούν πλέον μιά νέα προσφώνηση γιά τον Πατριάρχη. Εκείνο το Οικουμενικός πολύ τους μπαίνει στο μάτι και είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που διαφωνεί με αυτόν τον τίτλο. Έτσι αντί γιά το «Αγιόταστο Ρωμηός Πατριάρχης» ।που χρησιμοποιούν μέχρι σήμερα από δω και στο εξής λένε να τον προσφωνούν απλά, σαν «Κύριος Πατριάρχης.» Καλωσύνη τους που έθεσαν και τον τίτλο κύριος και όχι «τσογλάν» Βέβαια στην Τουρκία όλοι γνωρίζουν ότι ο τίτλος, «Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης» είναι γνωστός όπως γνωστό είναι ότι ο τίτλος αυτός συνδέεται με το εκκλησιαστκό καθεστώς, την παράδοση της εκκλησίας και είναι σεβαστός από όλα τα κράτη του κόσμου και τους διεθνείς οργανισμούς. Φυσικά και στο θέμα αυτό η Ελλάδα ήταν απούσα. Σιγά μην αφήσουμε την Μενεγάκη γιά να ασχοληθούμε με τον Πατριάρχη. Παρήγορο ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος μάλλον γελάει με τα καμώματα των Τούρκων αφού βρέθηκε στην Βουλγαρία προσκεκλημένος του επισήμου κράτους σαν Οικουμενικός Πατριάρχης χωρίς φυσικά οι Τούρκοι να τολμήσουν κάποια παρέμβαση. Ελπίζουμε κάποια στιγμή η μαμά Ελλάς να ξυπνήσει πριν να μας ξυπνήσουν οι Τούρκοι με τα κανόνια τους.

2 σχόλια:

  1. Θα πληροφορηθήκατε φαντάζομαι την τελευταία ‘’προσφορά’’ του Ερντογάν που αφορά στη λήψη της τουρκικής υπηκοότητας από τους ΕΛΛΗΝΕΣ Μητροπολίτες της Κρήτης αλλά και των άλλων περιοχών της Ελλάδας που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο . Μιλάμε για εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές της πατρίδας μας .
    Μέχρι τώρα λέγεται ότι έχουν αιτηθεί την τουρκική υπηκοότητα δεκαπέντε Μητροπολίτες. Φαινόμενο άκρως ταπεινωτικό , θλιβερό και επικίνδυνο . Εκεί μάλιστα που βρίσκεται το μεγάλο ερωτηματικό είναι η ΣΙΩΠΗ των Αθηνών . Λέτε να υπάρχει σιωπηρή συμφωνία ανάμεσα στις κουμπαριές ; Τίποτε δεν αποκλείεται .

    Υ.Γ.
    Εκτενής ανάλυση του θέματος προσφέρεται στην ηλ. δ/νση : http://www.m-epikaira.gr/


    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου και φίλε μου γιατρέ μου
    Δυστυχώς και το έχω πληροφορηθεί αλλά περίμενα ότι η αντίδραση της εκκλησίας και των ανθρώπων της θα ήτανε η πρέπουσα. Όμως είδα μιά παθολογική αδιαφορία. Γιά τους 15 Μητροπολίτες δεν έχω εξακριβωμένες πληροφορίες αλλά αν έχεις γίνει κάτι τέτοιο είναι ντροπή μας. Δηλαδή αυτοί οι κύριοι τι περιμένουν και σε τι αποβλέπουν από την τουρκική υπηκοότητα; Να γίνουν Μητροππολίτες Μουσουλμάνοι. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια σχετική συμφωνία αλλά εδώ που έχουμε φτάσει δεν αποκλείω τίποτα.
    Καλό σου μήνα σε σένα και όλη την οικογένεια.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή