Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Απ’ όλα έχει ο μπαξές.

Ένα καζάνι που βράζει είναι η Ελλάδα
και ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Αισίως πιάσαμε τον μήνα Ιούνιο. Με το καλό. Γιατί τούτο το μήνα έχουνε να γίνουνε πολλά και διάφορα. Βασικά η Νέα Δημοκρατία έχει το Συνέδριό της
Το τι θα γίνει μπορούμε να το προβλέψουμε. Όλοι τους είναι έτοιμοι, σαν μιά γροθιά που έλεγε κι’ η Ντόρα μας, με τα μαχαίρια στο χέρι και ....λάβετε θέσεις. Πάντως η Ντόρα θα το γλεντήσει το Συνέδριο στην απ’ έξω. Και διόλου απίθανο κείνες της μέρες να ανακοινώσει και την ίδρυση του κόμματός της. Και χαρές ο Αντωνάκης!!!!! Ο οποίος Αντωνάκης εσυνόδευσε ως την πόρτα της εξόδου από το κόμμα τους Βουλγαράκη και Ρουσσόπουλο πιστεύοντας πως έτσι θα οδηγηθεί πιό ισχυρός στο Συνέδριο. Μάλιστα προσπαθεί να απαλλαγεί και από τον Καραμανλή σίγουρος πως θα καταφέρει την κάθαρση του κόμματός του το οποίο ο Μεσσήνιος πολιτικός, όπως τον αποκαλούσαν αδυνατεί να διακρίνει τα χάλια τους.
Όχι βέβαια πως η αντίπαλη παράταξη βρίσκεται σε καλύτερη θέση. Τρικυμίες περνάει και το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα πολύ άγριες. Σαν να μην τους έφτανε το οικονομικό με τις μύριες αντιδράσεις και με το ΔΝΤ στις πλάτες μας, τους προέκυψε και ο Τάσος Μαντέλης. Το εκλεκτο αυτό τέκνο της Κεφαλονιάς - μετά την Τζούλια Αλεξανδράτου - που σαν να μην τρέχει τίποτα το ομολόγησε।
-Ναι κύριοι. Τα έπιασα από την Siemens Κάτι σαν “Αμάρτησα γιά το παιδί μου”την εποχή της αλησμόνητης Μάρθας Βούρτση Και φυσικά ο Μαντέλης δεν έφτασε στην ομολογία χωρίς να είναι σίγουρος ότι έχει κάποιες πλάτες που δεν θα αφήσουν τις πόρτες της φυλακής να ανοίξουν. Διότι αν ανοίξουν υπάρχει και ο Τσουγκράνης που κάτι έχει να πει κι’ αυτός. Οπότε έτσι και μπει μέσα κάποιος, το στόμα του δεν θα παραμείνει κλεστό και οι πόρτες της φυλακής θα αρχίσουν να υποδέχονται πολλά από τα βλαστάρια του ελληνικού κοινοβουλίου. Αυτό βέβαια δεν το θέλει κανείς από τους εκλεγμένουw του ελληνικού λαού. Ούτε και ο Αριστοτέλης Παυλίδης. Που και αυτός γιά το παιδί του αμάρτησε.
Βρήκε ευκαιρία όμως ο Αντωνάκης και σου λέει
. Κάτσε να καλέσουμε στην ανακριτική τον Σημίτη να βάλουμε σε μπελάδες το ΠΑΣΟΚ Και μάλιστα ο Αντωνάκης βλέπει το παιγνίδι να παίζεται και σε διπλό ταμπλώ. Σου λέει, αν καλέσουμε το Σημίτη αυτόματα οι άλλοι θα καλέσουν τον Καραμανλή οπότε αυτομάτως απαλλάσομαι από τον Μπούλη και..... τις σιναγρίδες του.
Τώρα βέβαια από όλα αυτά ο λαός δεν έχει να βγάλει ούτε μιά μπουκιά ψωμί. Θα παραμείνει στη φτώχια του και θα κοιτάζει ποίοι τον κυβερνάνε Απλά οι φωστήρες του πολιτικού χώρου του αποσπούν την σκέψη του από την φτώχια του και τη δυστυχία του. Του προσφέρουν θέαμα. Ας φροντίσει αυτός ο λαός λοιπόν να αντιδράσει δραστικά.
Γιά παράδειγμα Αν χρωστάτε στην εφορία και σας πιέζουν να πληρώσετε, πηγαίνεται και σταθείτε με θράσος μπροστά στον έφορο και πείτε του
-Θα περάσει ο κύριος ( τονίστε το κύριος ) Τόλης Βοσκόπουλος να πληρώσει το χρέος μου μαζύ με το δικό του.
Αλήθεια τι απόγινε με τον Τόλη και τα πεντέμιση εκατομμύρια; Μήπως έμαθε κανείς τίποτα;
Στην άλλη επιτροπή, γιά το Βατοπέδι, τα πράγματα μετά την κατάθεση της Μαντέλη – αχ αυτοί οι Μαντέληδες – έχουν πολύ αγριέψει. Μεγάλα ονόματα της παρελθούσης δόξας, της ΝουΔούλας έχουν έρθει στο προσκήνιο των μεγάλων ενόχων Αγγέλου, Μπασιάκος, Δούκας, Κοντός, Ρουσσόπουλος και φυσικά οι..... άγιοι υπηρέτες του Κυρίου, οι θεοσεβέστατοι και θεοφοβούμενοι κ.κ.Εφραίμ και Αρσένιος. Οι οποίοι ξεδιάντροπα έκλειναν τα συνωμοτικά ραντεβού τους με τους πολιτικούς και κανόνιζαν “το βράδυ να φάνε στο σπίτι του Θοδωράκη” Του γιού του ταχυδρόμου καλέ!!!.
Τελικά βρε παιδιά όλη η Ελλάδα έχει γίνει μιά επιτροπή. Και ψάχνουνε. Στ’ αλήθεια τι ψάχνουνε να βρούνε; Πιστεύετε ότι θα βρούνε κάτι; Και γιατί δεν ψάχνουν να βρούνε πως θα τα βγάλει πέρα ο φουκαράς ο Έλληνας που σε λίγο θα ψάχνει τα σκουπίδια, όπως τα ψάχναμε στην Κατοχή, γιά να βρει κάτι να φάει.
Πάντως ο Τσοχατζόπουλος, ο ωραίος της παρέας του ΠΑΣΟΚ επί Αντρέα, φρόντισε να μεταβιβάσει το πολυσυζητημένο ακίνητο της οδού Διονυσίου Αεροπαγείτου, στην σύζυγό του, μόλις τρεις μέρες πριν να υπογραφεί το νέο διάταγμα περί φορολογίας ακινήτων. “Σίρμα”του σφυρίξανε κάποιοι και ο Άκης το’ πιασε. Σιγά που θα πλήρωνε καμμιά δεκάρα στην πατρίδα του. Όχι βέβαια από την τσέπη του. Αυτά είναι γιά τα κορόϊδα.
Ο Γιωργάκης ο Καρατζαφέρης δεν ακούγεται. Όχι πως δεν τον ενδιαφέρουν όλα όσα γίνονται. Κάθε άλλο. Γάτα ο Γιώργαρος. Περιμένει να δει τις εξελίξεις και στα δυό κόμματα γιά να δει τι θα αρπάξει. Και νάσται σίγουροι ότι όλο και κάτι θα πέσει στο μαντρί του.
Όσο για τα άλλα δυό κόμματα ας τ’ αφήσουμε. Η Αλέκα κοιτάζει τ’ άστρα και περιμένει να της πουν πότε θα γίνει η επανάσταση. Εκείνη η επανάσταση καλέ, που λένε ότι θα φτιάξει τον κόσμο!!!!.Όπως τον έφτιαξε και η Οκτωβριανή.
Γιά τον Τσίπρα τι να πούμε. Ψάχνει να βρει τι ενοχλεί τον ελληνικό λαό γιά να το διορθώσει. Πως;;;; Μήπως ξέρει!!!

8 σχόλια:

  1. Μα τι να πρωτοπεί κανείς φίλε Ντένη, η πολιτική κατάσταση είναι τόσο πορώδη ώστε προσπαθούν με μια δήλωση για αφελείς μιας κάποιας χορηγίας, να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, είναι σα να πάνε να κλείσουν μια τρύπα διαφθοράς κι ανοίγουν δέκα.

    Ο θεός να βάλει το χέρι του, ή να βάλουν φυλακή τους διεφθαρμένους, να δοθεί κάπως δικαιοσύνη, και το μέλλον προδιαγράφεται μαύρο κι άραχνο, η ΔΡΧΜ θα ξανάρθει


    Χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να σου πω κ. Ντένη...βαριά η ατμόσφαιρα!!
    Όπως λες αρχικά:Ένα καζάνι που βράζει είναι η Ελλάδα
    Ταχουμε παίξει για να χρησιμοποιήσω και μία πιο αλέγκρα έκφραση.
    Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Ντένη πολύ όμορφα τοποθετείς τα συμβαίνοντα εδώ στό τόπο μας.Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ντόρα ετοιμάζει όχι μία γροθιά για τον Αντωνάκη ,αλλά πολλές και μεγάλες.Για τα αστέρια τους συμπατριώτες μας τι να πείς παραδείγμα ήθους είναι μας εξεφτέλισαν τους Κεφαλονίτες ... να ζήσουν να τους χαιρόμαστε .Πρίν περίπου διακόσια χρόνια ένας συμπατριώτης μας ο Κωνσταντίνος Γεράκης έφτιαξε ένα κράτος το Σιάμ.Έθέσπισε νόμους και έκανε πολιτισμό. Τόσο τον εμπιστευόταν ο βασιληας που του έδωσε τον τίτλο του αντιβασιλέα με όλες τις δικαιοδοσίες του τίτλου ,ουσιαστικά αυτός κυβερνούσε το Σιάμ.Σήμερα οι απόγονοι του είναι μόνο παραδείγματα πρός αποφυγήν. Όσο για κάθαρση, δεν περιμένει ο λαός τίποτε .Ειναι εξοργισμένος.Εσείς που είσθε μακριά δεν βλέπετε και δεν ακούτε όλη την κατακραυγή.Είναι πολύ πιο μεγάλη από ο,τι βγαίνει προς τα έξω .Είναι μια ατομική βόμβα που αν σκάσει θα τους πάρει όλους μπάλα μέσα στη βουλή .Περιμένει κάτι να γίνει.Κάνει υπομονή , αλλά ξέρεις την παροιμία του σοφού λαού μας που λέει, κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει! Έτσι είναι όλοι,όχι μόνο κοράκια χειρότερα ,αρπακτικά όρνεα που ρήμαξαν τον τόπο. τίποτε δεν θα γίνει .Θα ζήσουν αυτοί καλά και ο λαός χειρότερα. Χαιρετώ.Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα σ΄απαγοητεύσω φίλε Γαβρίλη Όταν βλέπεις ένς μεγαλουπουργό και υψηλόβαθμο στέλεχος ενός κόμματος να ομολογεί τόσο κυνικά ότι χρηματίστηκε καταλαβαίνεις ότι δεν φοβάται την τιμωρία. Διότι αν τιμωρηθεί ένας θα τον ακολουθήσουν άλλοι πέντε και τους πέντε άλλοι είκοσι και θα πρέπει να κλείστεί στη φυλακή όλος ο πολιτικός χώρος της Ελλάδας. Ποιός έχει την τόλμη να το κάμει αυτό; Δυστυχώς Πλαστήρας δεν υπάρχει γιά να στήσει έν νέο Γουδί. Όχι με έξη Με εκοτόν έξη
    Αστα φίλε Βρωμάει πολύ
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή μου Μαριάνθη
    Τι να πω. Κάθομαι και τα γράφω και η ψηχή μου ματώνει. {Πίστεψέ με. Να βλέπω όλους αυτούς τους λούστρους να πλουτίζουν σε βάρος του άμοιρου λαού. Λατρεύω την πατρίδα μου αλλά ευχαριστώ το Θεό που με βοήθησε να την εγκαταλείψω
    Φιλάκια στα μωράκια σου
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή μου Κατερίνα
    Τη σφαγή στην ΝουΔούλα την έχω προβλέψει εδώ και καιρό και την περιμένω.Όσοι γιά τους συμπατριώτες μας δεν υπάρχει λόγος. Ευτυχώς που το νησί μας έβγαλε και τον Γεςράκη, τον Φωκά, τον Ιακωβάτο, τον Λασκαράτο, τον Πανά και ένα σωρός άλλουςε γιά να δείχνουν ότι υπάρχει η Κεφαλονιά και η Κεφαλονίτσα.
    Νάσαι καλά φίλη μου αγαπημένη
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ μετα Χριστόν προφήτη, που προβλέπεις όλα όσα προκειται να συμβούν στη Ν.Δ.
    Σου αφιερώνω μερικά αποσπάσματα από δημοσίευμα του ποιητή Γιώργου Πήττα, μήπως και αντιληφθείς την αιτία των δεινών που σήμερα μας κατατρέχουν.


    Ελλάδα, τίτλοι τέλους / του Γιώργου Πήττα
    ....................
    "Σε μερικούς από μας, είχε ήδη αρχίσει να μυρίζει έντονη «παρακμίλα». Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, ιστορική αναγκαιότητα κατά πολλές αναγνώσεις, είχε ήδη χειρουργήσει δραστικά τον κοινωνικό ιστό και κυρίως είχε δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να αποκτήσουν τεράστια δύναμη, χωρίς να έχουν ούτε την παιδεία ούτε τη διάθεση να την χειραγωγήσουν προς όφελος της κοινωνίας.
    .........................
    1985 είπα και στην αρχή. Είναι η εποχή που η πλήρης ανυπαρξία βάσεων στην κοινωνία, απελευθερώνει δυναμικά προς την επιφάνεια τις χυδαιότερες τάσεις που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Είναι η εποχή στην οποία ο έντυπος εμετός της «αυριανής» επιβραβεύεται πανηγυρικά από τον «λαό» με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία καθημερινής εφημερίδας σε πανελλήνια κλίμακα: 243,534 φύλλα την ημέρα...!
    ......................
    Η «εφημερίδα» που εξύβρισε με τον πιο επαίσχυντο τρόπο τον Μάνο Χατζιδάκι, που είχε την ελεεινολογία ως επιλεγμένο επικοινωνιακό ύφος. Και ένα από τα τεράστια εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ, η αναγνώριση της και μάλιστα δια στόματος Ανδρέα Παπανδρέου ως της εφημερίδας που... στηρίζει το κίνημα.
    .....................
    Η Ελλάδα είχε πάρει τη μορφή ενός γιγάντιου καζανιού, στο οποίο μέσα πετάγονταν και ανακατεύονταν τα πλέον ετερόκλητα υλικά για να μαγειρευτεί το απίθανο υλικό του μέλλοντος της. Η «αυριανή» και ο «αυριανισμός» ήταν μόνο ένα από τα πολλά συστατικά. Ο Κοσκωτάς, οι χρηματισμοί, οι εξαγορές συνειδήσεων ένα άλλο. Η Ελλάδα του τσιφτετελιού, του ουίσκι, των χιλιάδων νυχτερινών κέντρων με τις πίστες και τα «μωρά» τους που χόρευαν στις μπάρες ανέμελα, ο υπουργός Γιαννόπουλος που βάφτιζε τα κέντρα «πολιτιστικά ιδρύματα», το περιοδικό «κλικ» και το «λάιφ στάιλ», η καθιέρωση της «μαγκιάς» και των «κολλητών» ξύπνιων, οι χιλιάδες επί χιλιάδων διορισμοί στο δημόσιο με κομματικά κριτήρια, η επέλαση των κάφρων σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής, η πλήρης ανυπαρξία θεσμών και αξιοκρατίας, η δικτατορία του χαβαλέ και ο καθεστωτικός σχεδόν σαρκασμός προς τους ανθρώπους του πνεύματος, κατέστρεψαν κάθε είδους αντιστάσεις.

    Έγιναν όλα αυτά τα χρόνια, πάρα πολλά και έγιναν ταυτόχρονα. Περισσότερα από όσα προλαβαίνει να αφομοιώσει η συνείδηση και να βγάλει δέκα συμπεράσματα της προκοπής. Από τη μια οι «φυλές της Μυκόνου» και τα νεοεμφανιζόμενα τζάκια. Διάφοροι απίθανοι άνθρωποι που έπεφταν με το αλεξίπτωτο και διαχειριζόντουσαν απίστευτα χρήματα που κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πως τα είχαν βρει.
    ...................
    Από την άλλη καμία αντίσταση. Κάποιοι αντιδρούσαν βέβαια. Κάποιοι κάθε τόσο έγραφαν. Βιβλία, άρθρα, ομιλίες, διακηρύξεις, μανιφέστα, όλα, έπεφταν στο κενό. Η κοινωνία διάβαζε «αυριανή» και χαμογελούσε όταν η βρωμερή φυλλάδα καλούσε το αναγνωστικό της κοινό να…καταγγείλει οτιδήποτε γνωρίζει για την προσωπική ζωή του «κίναιδου Χατζιδάκι».
    .......................
    Και για να κάνω ένα άλμα στο χρόνο, αλλιώς θα πρέπει να γράφω αμέτρητες σελίδες, φτάσαμε στην Ελλάδα των απέραντων ηδονών. Όταν ξαφνικά χιλιάδες επί χιλιάδων νεοέλληνες έγιναν... παίκτες του χρηματιστήριου. Όταν ξαφνικά, τα νησιά των διακοπών μας, γέμισαν με τρελαμένους τύπους που φορώντας το μαγιό και την πλαστική σαγιονάρα περιφέρονταν επιδεικτικά με τα κινητά κολλημένα στα αυτιά φωνάζοντας τις λέξεις-κλειδιά της ευτυχίας: πούλα! Αγόρασε!
    ..........................
    Η Ελλάδα, μπήκε σε ένα τεράστιο μπαλόνι και ανέβηκε στα ουράνια. Έζησε για πολλά χρόνια ένα τεράστιο ψέμα καταληστεύοντας το μέλλον των παιδιών της. Έφτασε στο αποκορύφωμα το 2004, με τους ολυμπιακούς αγώνες και το γιούρο αλλά εκεί είναι που άρχισε να δείχνει την σάπια οδοντοστοιχία με την οποία καταβρόχθιζε τόσον καιρό".
    ...............
    Γιώργος Πήττας είναι ποιητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή