Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ένας έφηβος λυπάται το λαό του ! ! !

Το κείμενο που ακολουθεί είναι η έκθεση ενός μαθητή Λυκείου στη Χίο πάνω σε θέμα σχετικό με τα αίτια του κοινωνικού προβλήματος της φτώχιας. Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ από την οποία και το μεταφέρω.
« Οι μέρες που ζούμε είναι πολύ δύσκολες. Και θα είναι ακόμη δυσκολότερες οι επόμενες για αρκετά χρόνια. Διότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι εντελώς άχρηστοι, καλοπερασάκηδες και κλέφτες. Αυτά είναι τα τρία χαρακτηριστικά που δεν πρέπει να έχει ένας ηγέτης ούτε στο ελάχιστο. Το ελληνικό κράτος πηγαίνει "κατά διαόλου" εδώ και πάρα πολλά χρόνια, γιατί κατ’ αρχάς είμαστε υποχείρια άλλων, ενώ εμάς δεν μας βοηθάει κανένας δικαιολογημένα। Διότι όταν βλέπει ότι βοηθάει οικονομικά και τα λεφτά αντί να πηγαίνουν στο κράτος πηγαίνουν στις τσέπες κάποιων «έξυπνων» γιατί να τα δώσει; Διότι τους Έλληνες που βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πόσα θα φάνε και όχι το καλό του κράτουςΤο κακό όμως είναι ότι δεν χορταίνουνε। Τρώνε, τρώνε, τρώνε και δεν χορταίνουν με τίποτα.Δεν φταίει όμως μόνο αυτό. Διότι οι γιατροί, οι δικηγόροι και ένα σωρό άλλα λαμόγια δηλώνουν 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και έχουν βίλλες στην Εκάλη, σπίτια στο εξωτερικό και ακριβά αμάξια και ένα σωρό άλλα τέτοια πανάκριβα αγαθά. Εγώ δεν τους ζηλεύω στο ελάχιστο επειδή έχουν τα αγαθά αυτά. Με γειά τους με χαρά τους. Αλλά δεν μπορεί το κράτος που τόσα χρόνια έκανε τα στραβά μάτια σε όλα αυτά τα εγκλήματα – διότι εγκλήματα είναι όλα αυτά – τώρα που τα "βρήκε μπαστούνια" να έρχεται και να πετσοκόβει εμένα και κάθε άλλον τίμιο πολίτη, που ήταν "εν τάξει" στα φορολογικά του καθήκοντα και ουσιαστικά δεν έχει τίποτα εκτός από αυτό που έχει ιδρώσει γιά να αποκτήσει, και να του κόβει ό,τι έχει κερδίσει με αγώνες και θυσίες.
Το κράτος έχει γίνει μπάχαλο γιατί όλοι κοιτούν να βολέψουν σε μιά καλή θέση τους συγγενείς, τους φίλους και τους ψηφοφόρους τους με μηδενικά προσόντα. Αυτοί όλοι το μόνο που κάνουν είναι να ψοφοκάθονται, να καπνίζουν και στο τέλος του μήνα να παίρνουν τα λεφτά που δεν άξιζαν καθόλου να αποκτήσουν σε σχέση με αυτά που έχουν προσφέρει. Ακόμα και αυτοί που τόσα χρόνια τρώνε και τρώνε τα λεφτά του κράτους τώρα που υπάρχει ανάγκη έχουν εξαφανιστεί. Συγνώμη αλλά δεν θα έπρεπε να δώσουν λεφτά – όχι από την τσέπη τους αλλά από τα κλεμένα – γιά να ξελασπώσει το ελληνικό κράτος;
Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει σε ένα σημείο που ουσιαστικά τον λυπάμαι. Το μόνο που κάνουν οι Έλληνες είναι να κλέβουν, να τρώνε, να κοιμούντε και να πίνουν καφέδες. Η δουλιά και το φιλότιμο είναι είδος εξαφανισμένο πλέον. Το κράτος πάντως, είναι πολύ «δίκαιο» και αναγνωρίζει τους καλούς πολίτες. Γιά «ευχαριστώ» τους παίρνει ό,τι έχουν και δεν έχουν. Γιατί δεν μπορεί να αγγίξει τους δυνατούς και τους πλούσιους. Ξαναλέω.
Δεν ζηλεύω τον πλούτο, αλλά είναι δυνατόν να πληρώνω εγώ την ίδια φορολογία που έχω ένα σπίτι και δυό τρία χωράφια, με έναν που έχει 4-5 σπίτια, 3-4 εξοχικά, 5 αμάξια και ένα σωρό άλλα; Αυτό είναι εντελώς αδιανόητο. Αλλά τι να γίνει; Έτσι ήταν, έτσι και θα είναι το ελληνικό κράτος. Δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ μέχρι οι πολίτες να το συχαθούν. Αλλά ακόμα και τότε δεν θα αλλάξει διότι υπάρχουν πάρα πολλοί που τους συμφέρει αυτή η άθλια κατάσταση γιατί από αυτήν πλουτίζουν. Κλείνοντας θα πω κάτι που είπε ένας κωμικός. « Εάν χρωστάς στην τράπεζα 3.000 ευρώ είσαι κλέφτης. Εάν κλέψεις 20.000 είσαι εγκληματίας. Εάν κλέψεις 10.000.000 σε χτυπάνε στην πλάτη και σου λένε, "δεν πειράζει." Τέλος εάν κλέψεις 10.000.000.000. σου δίνουν και παράσημο.
Αυτά από έναν έφηβο, μαθητή Λυκείου, που έχει αρχίσει να βλέπει το κράτος στο οποίο είναι γραμμένο του να ζήσει। Τα συμπεράσματα δικά σας.
Οι υπογραμμήσεις είναι της εφημερίδας.

6 σχόλια:

  1. Φίλε Ντένη,

    Η Έλλειψη πατριωτισμού που χαρακτηρίζει τους ιθύνοντες της Ελλάδας, δηλαδή αυτούς που εκλεγει ο Ελληνικό λαός, δηλαδή αυτούς που βάνουν μπροστα το ατομικό συμφέρον πριν από το εθνικό, η φτωχή τους νοημοσύνη, δηλαδή εχει γίνει γνωστο στα γεράκια της παγκόσμιας κοινωνίας.
    Αυτά που τους συμφέρει να φύγει το ΕΥΡΩ από τη μέση, δόλωμά τους αυτή η ελληνική ρεμούλα απληστία,

    Σκέψου πως είναι δυνατόν να ξεπληρώσει η Ελλάδα το τεράστιο χρέος, χωρίς ανάπτυξη,
    Θα πούμε αχ! δραχμούλα μου, και όπως πάνε τα πράγματα, κάποια μέρα θα σταματήσει να πληρώνει διότι τα δανεικά ειναι δυο φορές πληρωμένα οπότε, θα ξαναπάμε στην ΔΡΧ.
    Αν δεν πάνε μερικοί φυλακή, αν δεν κατασχεθούν περιουσίες, αν δεν πέσουν κεφάλια, η Ζοζόβρα θα συνεχίζει,
    ακόμα σήμερα διάβασα κι ένα δημοσίευμα από το Λονδίνο μια κ. Α, ότι χρειαζόμαστε τον βασιλιά μας να πάρουμε ως παράδειγμα την Μ. Βρετανία.

    Μα που πουλάν μυαλά έστω και βωδινά να αγοράσουν οι εκλεγμένοι του Ελληνικού λαού;

    στην φώτο που έχεις βάλει στο φαγοπότι, φαίνεται η ημερομηνία ....
    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ντένη.Τα παιδιά εχουν αντιληφθεί το κατάντημα του κράτους,το θράσος και τη ληστρική συμπεριφορά των διοικούντων,αλλά καί την κληρονομιά που τους αφήνουν.Τι να πείς σ' αυτό το παιδί και σε τόσα άλλα που αναρωτιούνται για τα τεκταινόμενα εδώ και μήνες,για να μη πώ χρόνια. Δυστυχώς οι πολιτικοί μας έχουν την κορδάλα (ταινία) που λέμε στήν πατρίδα μας όπως τ' άρρωστα σκυλιά που όλο τρώνε,τρώνε και δεν χορταίνουν.Η απάντηση σ' αυτό το παιδί είναι ο,τι ο λαός πλέον άνοιξε τα μάτια του,τους συχάθηκε καί κάτι θα γίνει να καθαριστεί η κόπρος του Αυγείου.Αυτά τα νέα παιδιά ας προβληματισθούν,ας παραδειγματισθούν και ας φροντίσουν τη δική τους γενιά να την κάνουν καλύτερη, άν μπορέσουν.
    Γιατί η κληρονομιά που τους αφήνει τούτη η γενιά,είναι οχι δύσκολη μόνο οικονομικά ,αλλά το χειρότερα και τραγικότερο ηθικά δίχως διδάγματα και οράματα.Χαιρετώ Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου Γαβρίλη.
    Μεγάλο το δίκιο σου. Η κατάσταση είναι τραγική. Όλοι αυτοί οι αλήτες που ο φουκαράς ο λαός τους εκλέγει γιά να τον βοηθήσουν, όλοι αυτοί πέσανε στο κλέψιμο και κανείς δεν σκέφτηκε ότι κάποτε τα έτοιμα τελειώνουν.
    Γνώμη μου είναι ότι δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε από το ευρώ απλούστατα διότι θέλεουν να μας ελέγχουν.
    Θα δούμε τι θα γίνει
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή μου Κατερίνα
    Πιστεύεις ότι είναι εύκολο σ' αυτά τα νέα παιδιά να στήσουν μιά νέα, τίμια και υποδειγματική γενιά πάνω σ' αυτό το βόθρο που τους αφήνουν γιά κληρονομιά όλοι αυτοί οι κλέφτες και απατεώνες;
    Πολύ φοβάμαι ότι και οι άλλες γενιές θα κυλιούνται στον ίδιο βούρκο.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπημένε μας κ. Διονύση

    Βεβαίως και δεν είναι καθόλου εύκολο για τη νέα γενιά να αλλάξει τις ‘’πατροπαράδοτες’’ κακές μας συνήθειες , αλλά δεν είναι και τελείως ακατόρθωτο .
    Εκτιμώ πως η παραπέρα πορεία της πατρίδας μας θα εξαρτηθεί από τον βαθμό που θα παραδειγματισθούμε και θα συνετισθούμε από την γενικευμένη αυτή δοκιμασία που περνάμε .
    Εάν αναδειχθεί μια κυβέρνηση με υψηλό δείκτη πατριωτικής ευαισθησίας και αποφασίσει να εργασθεί μονάχα για τέσσερα χρόνια , χωρίς δόλιες αναμονές επανεκλογής , με προσωρινή παραίτηση από την κομματική της ταμπέλα και πελατεία , και με μοναδικό γνώμονα δράσης την όντως επανίδρυση αυτού του κράτους, τότε όλα θα πάνε προς το καλύτερο.
    Προς το παρόν τέτοια κυβέρνηση δεν φαίνεται στον ορίζοντα , αλλά ας μη ξεχνάμε ότι οι κυβερνήτες που έγραψαν ιστορία δεν σάρκωναν πάντοτε την αφρόκρεμα της οξυδέρκειας και των εξαιρετικών διοικητικών χαρισμάτων . Πολλές φορές ήταν απλώς αγνοί φιλοπάτριδες , που διέθεταν την τόλμη του ρίσκου της αλλαγής , χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό ή κομματικό κόστος .
    Ας το σκεφτούν λοιπόν καλά οι πολιτικοί μας : Αυτή η κρίση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ανάδειξη ηρώων του πολιτικού μας μετώπου.

    ΦΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ μου γιατρέ.
    Εύχομαι οι περιπέτειες που διέρχεται η πατρίδα μας να σταθούν αφορμή γιά να αποκομοίσουμε κάποια διδάγματα.
    Φοβάμαι όμως ότι δεν θέλουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα απλά διότι δεν μας βολεύει
    Καλή σου μέρα
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή