Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Μιά γροθιά, η Νέα Δημοκρατία.

Τελικά η Ντόρα μας, προεκλογικά, τα έλεγε πάρα πολύ σωστά। «Mιά γροθιά θα είναι η Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές»। Το θυμάστε; Κι’ ενώ όλη η Ελλάδα γνώριζε πως όποιος από τους δυό αναδυκνειόταν πρόεδρος του κόμματος, ο άλλος δεν θα τον αναγνώριζε, η Ντόρα προσπαθούσε να μας πείσει ότι είμαστε βλάκες.

Μεγάλο, βαθύ το μίσος και πολύς ο χρόνος που το κουβαλάνε πάνω τους Μητσοτάκηδες και Σαμαράς। Και την επομένη των εκλογών τα σύννεφα πλάκωσαν πάνω στους ουρανούς της ΝουΔούλας. Και μάλιστα σύννεφα μάυρα, βαρειά κι’ ασήκωτα.
Άλλωστε και ο μεγάλος πρώην πεωθυπουργός είχει φροντίσει να μας προετοιμάσει και να ανάψει πιό άγριες τις φωτιές. «Όποιος δεν αναγνωρίσει τον νέο πρόεδρο που θα αναδείξουν οι εκλογές, θα’ χει να κάνει μαζύ μου», είχε δηλώσει το παλληκαράκι της Ραφήνας.Φυσικά τον νέο αρχηγό η Ντόρα ούτε στιγμή δεν τον αναγνώρισε. Μάλιστα λέγεται, χωρίς να είναι εξακριβωμένο ότι το βράδυ των εκλογών και αφού είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα με την νίκη του Σαμαρά, τηλεφώνησε στον Καραμανλή – που θεωρούσε συνένοχο της ήττας της - και τον πέρασε γενεές δεκατέσσερες. Λένε μάλιστα ότι του είπε να πάει να προβεί σε κάποια σεξουαλική πράξη. Λένε!!!! Δεν νομίζω όμως να της έκαμε το χατήρι ο Κωστάκης. Όμως από κείνο το βράδυ η Ντόρα έχασε εκείνο το ιστορικό χαμόγελο που όλους μας είχε σκλαβώσει.
Τέλος πάντων από εκείνο το μοιραίο για τους Μητσοτάκηδες βράδυ η γροθιά που διαφήμιζε η Ντόρα και που κανείς δεν την πίστεψε, άρχισε να παίρνει σάρκα και όστα απέκτησε όνομα, πήρε απειλητικές θέσεις εναντίον του κόμματος της ΝουΔούλας αλλά και εναντίον του νέου αρχηγού.
Δεν παρουσιάστηκε η Ντόρα στη προσυνεδριακή επιτροπή, ταξείδεψε στην Κύπρο με ύφος αρχηγού κόμματος και σε κάθε ευκαιρία δεν έκρυβε τα δόντια της.
Κάποια στιγμή το χαμόγελο ξαναφάνηκε στα χείλια της αλλά καλύτερα να μην είχε φανεί. Σκέτο δηλητήριο γιά όλα και γιά όλους.
Από το υπόλοιπο Μητσοτακαίϊκο ο μεν Κυριάκος δέχτηκε κάποιο χάρτινο υπουργείο που του πέταξε ο Σαμαράς μόνο και μόνο γιά να διασπάσει τους Μητσοτάκηδες. Και ο Κυριάκος τσίμπησε. Ο δε μπαμπάς Μηστοτάκης, ο και επίτιμος επιλεγόμενος δεν μιλάει. Κι’όταν δεν μιλάει ο μπαμπάς Μητσοτάκης κάτι ετοιμάζει. Γνωστό αυτό από τα παλιά γιά μας τους παληούς.
Από την σοβαρή πλευρά τώρα τα πράματα έχουν ως εξής.
Ανεξάρτητα από την προσωπική αντιπαράθεσή τους, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς πολιτικούς κόσμους. Κι΄αυτό, εκτός από την πολιτική διαμάχη του παρελθόντος, είναι αυτό που αποτελεί το κρίσιμο στοιχείο που καθιστά αδύνατη την συνύπαρξή τους. Πολλά στελέχη της ΝΔ υποστήριζαν ότι οι δρόμοι Σαμαρά-Ντόρας κάποτε θα χώριζαν αφού τα περιθώρια γιά κοινή πορεία είχαν εξαντληθεί.
Το πολιτικό διαζύγιο του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη οποσδήποτε δρομολογεί εξελήξεις στην Νέα Δημοκρατία με άγνωστα όμως προς το παρόν αποτελέσματα. Όμως ανώτατα στελέχη της ΝΔ δεν αποκλείουν η πρώην υπουργός να πρωταγωνιστήσει σε διεργασίες για την δημιουργία νέου κόμματος. Παρ’όλα αυτά από το επιτελείο της ΝΔ δηλώνουν ότι πλέον, μετά τη διαγραφή, το κόμμα θα εμφανίζεται με ενιαία φωνή, Όμως......
Κύκλοι της ΝΔ υποστηρίζουν ότι η διαγραφή της Ντόρας δεν ήταν στις προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά. Οδηγήθηκε στην απόφασή του αυτή από την ενέργεια της Ντόρας στην υπερψήφηση των μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προσφέροντας έτσι την επικράτηση της κυβερνητικής κίνησης.
Απ΄την πλευρά της η Ντόπρα Μπακογιάννη, όπως έλεγε σε συναδέλφους της « θα κινηθώ με γνώμονα τη συνείδησή μου και το συμφέρον της χώρας» Απόλυτα δίκαιο και οποσδήποτε η κάλυψη από τα άρθρα του Συντάγματος. Όμως ο Αντώνης Σαμαράς απαιτούσε την κομματική πειθαρχία στην απόφασή του, έστω και αντισυνταγματικά.. Απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας δεν υπήρχε.
Από το σημείο αυτό και μετά είναι γεγονός ότι στη ΝΔ έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου. Ο πόλεμος έχει αρχίσει και θύμα θα είναι το κόμμα. Αυτό είναι το μόνο γεγονός που μπορεί να συμπαιράνει ο κάθε αντικειμενικός παρατηρητής. Βέβαια η Ντόρα Μπακογιάννηα πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» είχε δηλώσει ότι δεν είναι στις προθέσεις της να ιδρύσει ένα ακόμη κόμμα με το σκεπτικό ότι αν οι καιροί δεν απαιτούν την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα η ενέργεια είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Και φυσικά εννοούσε την ίδρυση των κομμάτων από τους Σαμαρά και Αβραμόπουλο.
Η οικονομική κρίση και η δεινή θέση της Ελλάδας μέσα σ’ αυτήν μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν σαν αιτία ότι οι καιροί απιτούν την ίδρυση ενός ακόμη πολιτικού κόμματος. Το ερώτημα είναι ποιά θα είναι η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μιά τέτοια κίνηση από μέρους της αδελφής του;
Γεγονός είναι ότι ο Σαμαράς έχει πετύχει να βρίσκεται ανάμεσα στο Μητσοτακαϊκο κι’ έχει χωρίσει την άγια οικογένεια στα δύο. Οπότε ο πόλεμος στην ΝΔ θα πάρει ακόμη πιό άγριες διαστάσεις.
Πάντως είναι γεγονός – και θα αποδειχτεί – ότι ο Αντώνης Σαμαράς με την διαγραφή της Ντόρας υπέηγραψε τον πολιτικό του θάνατο. Και οποσδήποτε ο μύθος της γροθιάς έχει σβύσει. Οι γροθιές είναι πάρα πολλές στην Νέα Δημοκρατία.
















3 σχόλια:

  1. Τι να σου πω φίλε Ντένη,
    ¨οπως ξέρεις στα πολιτικά δεν έχω πείρα, αλλά Ναι προβλέπω όπως κι εσύ ότι θα συμβούν μελλοντικώς,

    Σήμερα άκουσα και τον λόγο του Ερντογάν σχετικώς με το Κυπριακό, αναμεμιγμένος και ο Μπούλης,

    Απίστευτα και όμως αληθινά

    Χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φίλε Γαβρίλη
    Δυστυχώς όλοι τους κοιτάζουν τα συμφέροντά τους, τις τσέπες τους και την καλοπέρασή τους και παίζουν με την δυστυχία του λαού.
    Γιά φτύσιμο είναι όλοι τους.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. wassup hellascafe.blogspot.com blogger found your site via search engine but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your website http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer most cost effective services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή