Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Κυριακός Μητσοτάκης. Ο νέος πρόεδρος.


Η πολιτική στην Ελλάδα, όπως πάντα παραμένει στα χέρια μερικών οικογενειών.

Η Δευτέρα 11η Ιανουαρίου έφερε στο τιμόνι του κόμματος της ΝΔ τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ξάφνιασε όσους από εμάς μπορούμε να κινούμεθα μέσα στα παρασκήνια και παρατηρώντας και μελετώντας να μπορούμε να προμαντεύουμε το αποτέλεσμα. Έτσι από πριν είμαστε σίγουροι τι θα μας δείξουν οι κάλπες. Οι περιστάσεις αλλά και οι παράγοντες που καθορίζουν την πολιτική πορεία και το μέλλον της Ελλάδας ήθελαν στο τιμόνι της αντιπολίτευσης έναν ηγέτη που θα μπορεί να αντιμετωπίσει αλλά και σε μια δεδομένη στιγμή να νικήσει τον Τσίπρα και το κόμμα του.
Και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν πλέον ξεγραμμένος από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Όλα έδειχναν πως δεν είχε καμιά ελπίδα. Ακόμη και η συμπαράσταση της εφημερίδας “Αυγής” επίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να του αποφέρει απολύτως τίποτε.
Οι λεγόμενοι “Θεσμοί”, οι “δανειστές” το ΔΝΤ και όλοι αυτοί που κανονίζουν την περιπετειώδη πλεύση της Ελλάδας συμπαρατάχθηκαν, χωρίς φυσικά να το δείχνουν επίσημα, με την επιτυχία Μητσοτάκη. Αλλά και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γεγονός πως στήριζαν με πολλούς τρόπους τον Μητσοτάκη γιατί θέλουν να απαλλαγούν από τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Η αντιμνημονιακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο εμπόδιο στην πραγματοποίηση των σχεδίων τους σχετικά με την υποταγή της Ελλάδας στα όσα αυτοί έχουν ήδη σχεδιάσει. Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένθερμος μνημονειακός υποβοηθάει τα σχέδιά τους. Έτσι ήταν επόμενο οι εσωτερικές εκλογές της ΝΔ να δώσουν την προεδρία του κόμματος στον “δικό τους” άνθρωπο. Όλοι αυτοί έχουν πάντα τον τρόπο τους να πετυχαίνουν τα σχέδιά τους.
Ανάμεσα στους ξένους δημοσιογράφους που το τελευταίο διάστημα ασχολούνται με την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας είναι και ο αρχισυντάκτης του Reuters, Χιούγκο Ντίξον ο οποίος επισημαίνει τα 10 σημεία για το τι σημαίνει για την Ελλάδα η εκλογή του Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων γράφει.
Η εκλογή Μητσοτάκη σημαίνει ότι η χώρα έχει επί τέλους μια αξιόπιστη αντιπολίτευση. Η νίκη Μητσοτάκη θέτει τον Τσίπρα υπό πίεση ο οποίος δεν θα ρισκάρει σύντομες εκλογές καθώς υπάρχει φόβος να τις χάσει.
Όμως και άλλα ξένα ΜΜΕ ασχολούνται με τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.
Η Le Mond γράφει. “Η συντηρητική ΝΔ επέλεξε πρόεδρό της τον φιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη. Ιδιαίτερα επιθετικός ο νέος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι θα τελειώσει με την τελευταία λαϊκίστικη παρένθεση που είναι η κυβέρνηση Τσίπρα.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η γερμανική Die Prese η οποία γράφει. “ Ο κύριος λόγος για τον οποίον τον ψήφισαν τα μέλη του κόμματος είναι επειδή πιστεύουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσει να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα.
Μια ακόμη έγκυρη εφημερίδα, η γερμανική Tagasspiegel αναφέρει χαρακτηριστικά ότι Ακόμη και αν τον επέλεξαν τα μέλη του κόμματος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στην πραγματικότητα πιστεύουν ότι επέλεξαν τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας”
Την 10η Ιανουαρίου του 2016 η Νέα Δημοκρατία γύρισε σελίδα, όπως κατά την προεκλογική περίοδο διαφήμιζαν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο νέον άνθρωπος που εκπροσωπεί την νέα περίοδο του κόμματος ανέλαβε το τιμόνι. Ήδη η νέα οργάνωση έχει αρχίσει και νέα πρόσωπα κάθονται πλέον στις επίκαιρες θέσεις. Ο ίδιος ο πρόεδρος μάλιστα έδωσε και τον χρόνο που χρειάζεται η νέα περίοδος. “Σε 111 μέρες (περίεργος αριθμός) θα είμαστε έτοιμοι για να αρχίσουμε την έξοδο από την κρίση.” δήλωσε ο ίδιος. Δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε παρά να περιμένουμε 111 μέρες.

10 σχόλια:

  1. Α, όπως λέμε "55 μέρες για τα Χριστούγεννα" ή "72 μέρες για να απολυθώ από φαντάρος", έχουμε να μετράμε και 111 μέρες τώρα???
    Χμμμμ!
    ;-)
    Καλό Σαββατοκύριακο, καλέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου καλησπέρα σου.
      Κι΄εγώ αναρρωτιέμαι πως και βρήκε αυτόν τον αριθμό.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  2. Χμμ, από ότι διαφαίνεται, δεν πιέζεται μόνο ο Τσίπρας από την εκλογή Κυριάκου. Και στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν τα προβληματάκια...
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι καλή μου φίλη ότι η εκλογή του Κυριάκου θα δημιουργήσει προβλήματα διότι όλοι γνωρίζουν ποίοι τον έβγαλαν πρόεδρο.
      Νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  3. καλησπερα Dennis ....άντε λοιπον, καλή αρχή
    στο Κυριάκο .... 109 μέρες ακομα ..να δούμε ..
    καλο βραδυ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι είναι αυτό το 111 καλέ;
    -Μήπως είναι τα 101 σκυλιά Δαλματίας plus 10 αδέσποτα κοπρόσκυλα;
    -Μήπως είναι τα σαράντα παλικάρια από την Λιβαδειά που ψάχνουν άλλα 71 για να γίνουνε 111 και να πατήσουνε την Τροπό,μωρ΄την Τροπολιτσά;
    Η μήπως είναι πολύ απλά ο φυσικός αριθμός που βρίσκεται μετά από το 110 και πριν από το 112;
    Τι να είναι άραγε,τι να είναι;
    Που θα πάει όμως,θα την βρω την άκρη
    Τις φιλούρες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά είναι καλή μου xristin και άλλα τόσα. Τρελοί αυτοί θέλουν να τρελάνουν κι΄εμάς.
      Νάσαι καλά καλή μου.

      Διαγραφή
  5. Μήπως το 111 είναι ένας ακόμη κρυφός αριθμός και εμείς δεν έχουμε πάρει είδηση; Άντε και θα την βρούμε την άκρη ή μήπως έχει μόνο κύκλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Gina-Teta.
      Ο μόνος που ξέρει είναι ο Κυριάκος γιατί αυτός τις ανακάλυψε. Και τι θα ακούσουμε ακόμα από αυτούς τους φωστήρες.
      Νάσαι καλά

      Διαγραφή