Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Τρακτέρ και γραβάτα



Γιορτάστηκε και επίσημα αλλά σεμνά και ταπεινά στο κλειστό Ταε Κβο Ντο ο πρώτος χρόνος της διακυβέρνησης της χώρας από την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα δεν σήκωνε πανηγυρισμούς. Ένας μακρυνός απόηχος της περισυνής εκλογικής νίκης ήταν η όλη παράσταση. Και μάλλον φαίνεται ότι εκεί, στο Μαξίμου το έχουν καταλάβει. Ή μάλλον έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν. 
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επίσημη ομιλία του μάταια προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Επέμενε να μιλάει για επιτυχή διακυβέρνηση της χώρας όταν όλος ο λαός της Ελλάδας είναι ξεσηκωμένος σε ασταμάτητες διαμαρτυρίες. Δεν σταματούσε να μιλάει για τις επιτυχίες της κυβέρνησής του όταν οι Έλληνες πεινάνε. Διαφήμιζε τις επιτυχίες του και τα χιλιάδες τρακτέρ είχαν κατακτήσει τη χώρα και την είχαν μοιράσει σε αμέτρητα κομμάτια.  
Πριν ένα χρόνο ο λαός αυτός του εμπιστεύτηκε τις ελπίδες του για μια καλύτερη ζωή. Κι΄αυτός πήρε αυτές τις ελπίδες  και τις έφτιαξε απογοητεύσεις.
Καμία προσπάθεια δεν έγινε από μέρους του να αναφερθεί στις προεκλογικές υποσχέσεις. Καθόλου δεν μίλησε τι έγιναν όλα αυτά που τότε υποσχόταν. Τότε που...οι ήρωες του ΣΥΡΙΖΑ τριγυρνούσαν σε όλη την Ελλάδα και σχίζανε τα μνημόνια, πετούσανε στα σκουπίδια τον ΕΝΦΙΑ, καταργούσαν τους φόρους, έδιναν δέκατη τρίτη σύνταξη, έσβηναν την ανεργία και έστηναν πεντοζάλη για τους Ευρωπαίους.
Αντ΄αυτών γέμισε η Ελλάδα τρακτέρ και...γραβάτες. Ειλικρινά πρωτότυπος και αξιοσημείωτος τρόπος ξεσηκωμού για έναν πονεμένο λαό. Μια κίνηση που πλέον έχει περάσει στην ιστορία. Χιλιάδες τα τρακτέρ σε όλα τα σημεία τις χώρας την έχουν χωρίσει σε ελεγχόμενα κομμάτια.
Κι΄αμέτρητες οι γραβάτες να κρέμονται σε δέντρα, σε φράχτες, σε πόρτες υπουργείων. Αγρότες, καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι, δικηγόροι, γιατροί, επιστήμονες, φαρμακοποιοί,ταξιτζήδες, φορτηγατζίδες, καλλιτέχνες, εργάτες, συνταξιούχοι,  έχουν ξεχυθεί σε πόλεις και χωριά διαμαρτυρόμενοι για την ανέχεια και την πείνα που τους δέρνει.
Κάτω από πρωτόγνωρες μορφές διαμαρτυρίας ο λαός της Ελλάδας έχει ξεχυθεί στους δρόμους απαιτώντας το δίκιο του. Το παιγνίδι που για πέντε χρόνια τώρα παίζουν πάνω στις πλάτες του οι θεσμοί, οι δανειστές, το ΔΝΤ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει περιθώρια παρά μόνο μια συνάντηση και την αναμέτρηση του λόγου. Και αυτό περιμένουν όλοι από τον Αλέξη Τσίπρα. Να παρουσιαστεί μπροστά τους και να απολογηθεί. Γιατί δεν πάει άλλο. Θα έπρεπε ήδη να έχει φύγει. Γιατί παραμένει; Ίσως για να βγουν αληθινά τα λόγια της αείμνηστης δημοσιογράφου και σεναριογράφου Μαλβίνας Κάραλη, (Μαρία Έλενα Σακκά το πραγματικό της όνομα ) που είχε πει "Kυβέρνηση που λυσσά να μείνει στην εξουσία σε χώρα πτωχευμένη ή έχει περιθώρια ακόμη να φάει ή φοβάται τη φυλακή." Πιθανό κάποια στιγμή να δούμε τι από τα δύο συμβαίνει. Μέχρις στιγμής όμως ο λαός όλος περιμένει την επόμενη κίνηση της κυβέρνησης. Αν θα βρει το θάρρος να παρουσιαστεί μπροστά του και παλικαρίσια να πει τι θα γίνει. Γιατί πρέπει να το καταλάβουν. Δεν πάει άλλο!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου