Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Η ΝουΔούλα και τα χάλια της.



Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι ένα τεχνικό λάθος στο ηλεκτρονικό σύστημα της εταιρείας που είχε αναλάβει τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ έγινε η αφορμή για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματος.. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Είναι γεγονός ότι το τεχνικό λάθος της εταιρείας και η ματαίωση των εκλογών έρριξαν λάδι στη φωτιά η οποία όμως φωτιά υπήρχε από καιρό.
Σημαντική ήταν η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποια δολιοφθοράς αφού, όπως δήλωσε, και στις εσωτερικές εκλογές του κόμματος το 2009, στις οποίες ήταν υποψήφια, υπήρξε δολιοφθορά. Πάντως μέχρις στιγμής είναι απορίας άξιον πως οι δυο ”μεγάλοι” της ΝουΔου Καραμανλής και Σαμαράς δεν βγήκαν να πάρουν κάποια θέση.
Όλα αυτά έδωσαν υλικό στον αξιόλογο γελοιογράφο ΚΥΡ να φτιάξει αυτή την γελοιογραφία που τα λέει όλα.
Γιατί στ΄αλήθεια αυτήν την περίοδο η Ελλάδα δεν έχει αντιπολίτευση αλλά δεν έχει και κυβέρνηση.
Είναι γεγονός ότι στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχει μια απαξίωση του ενός προς τον άλλο με πρωταγωνιστές τους λεγόμενους πρωτοκλασάτους. Το πόσο αγαπιώνται μεταξύ τους δεν λέγεται. Πάρτε για παράδειγμα τι γίνεται τώρα με τους τέσσερις υποψηφίους για τη θέση του προέδρου του κόμματος.
Ο ένας ζητάει να φάει τον άλλον. Ο Μεϊμαράκης με ύφος βαρύ και ασήκωτο καταφέρεται εναντίον του Μητσοτάκη και τον λούζει με κοσμητικά επίθετα που θυμίζουν συμπεριφορά μαουνιέρη που λέγαμε στην εποχή που υπήρχαν μαούνες.

Ο Τζιτζικώστας με το ειρωνικό χαμόγελο ζωγραφισμένο στα....αθώα χείλια του στάζει δηλητηριασμένο μέλι για όλους.
Ο Άδωνις γυρίζει την Ελλάδα με ένα πούλμαν χωρίς να ξέρει γιατί. Γι΄αυτόν ο μόνος του εχθρός είναι ο Τσίπρας. Τώρα εχθρός του έγινε και ο Βορίδης, ο οποίος τον πούλησε για να πάει με τον Τζιτζικώστα. Και ξέρετε γιατί;
Διότι αν ο Τζιτζικώστας γίνει πρόεδρος της ΝΔ – αν γίνουν εκλογές - θα τον κάμει αντιπρόεδρο. Και επειδή λόγω του ότι είναι Περιφερειάρχης και δεν μπορεί να παρίσταται στην Βουλή την εκπροσώπηση της ΝΔ θα την αναλάβει ο Βορίδης.
Ο οποίος Βορίδης κάποια στιγμή θα τον φάει και θα πάρει την προεδρία.
Ο Κυριάκος φαίνεται να μην γνωρίζει από που πρέπει να προφυλαχτεί και προς τα που πρέπει να επιτεθεί. Τελικά τέτοιο μπάχαλο δεν είχε γνωρίσει ποτέ κόμμα στην Ελλάδα.

Και επειδή έχει εκλείψει κάθε εμπιστοσύνη προς την διαδικτυακή λύση για την διενέργεια των εκλογών, ανέκυψε από τα αζήτητα ο γιος του ταχυδρόμου, το πνευματικό παιδί του μοναχού Εφραίμ, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης Βατοπεδίου με την λίμνη της Βιστωνίδας.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝουΔούλας ο Θοδωρής ο Ρουσσόπουλος. Θα τα θυμάστε οπωσδήποτε. Είχε βουϊξει ο κόσμος πριν λίγα χρόνια όταν προσπάθησαν να τα οικονομίσουν. Μπίζνες θρησκείας και πολιτικής.
Ο Εφραίμ με τα...πνευματικά παιδιά του.
Ό,τι πιο ωραίο.
Την λύση για τις εκλογές στη ΝΔ λοιπόν κόμισε ο Ρουσσόπουλος που αφού χαμογέλασε ειρωνικά σε όλους τους είπε.
-Είναι τόσο απλό να γίνουν εκλογές χωρίς την συνδρομή της τεχνογνωσίας.
Και για παράδειγμα τους έφερε την ιστορία με το αυγό του Κολόμβου.
-Ξεχάστε τα κομπιούτερς τους είπε. Η κάθε Τοπική Επιτροπή θα φτιάξει έναν χειρόγραφο εκλογικό κατάλογο και βάση αυτού θα ψηφίσετε.
Βέβαια αυτό είναι κάτι που δεν το θέλουν διότι αυτή η λύση δεν προσφέρει γκρίνια και φαγωμάρα κάτι που αρέσει πάρα πολύ σε όλα τα παιδιά της ΝουΔούς. Προσφέρει όμως μείωση ψηφοφόρων και αυτό μετράει πολύ για κάποιους από τους υποψήφιους προέδρους.
Την εμφάνισή του έκαμε και ο πρόεδρος της Κ.ΕΦ.Ε κύριος Παπαμιμίκος ο οποίος σε τηλεοπτική εμφάνιση στο δελτίο του MEGA καταφέρθηκε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατηγορώντας τον ότι παραβίασε το καταστατικό του κόμματος διορίζοντας μεταβατικό πρόεδρο τον Πλακιωτάκη μετά την παραίτησή του. Ο Παπαμιμίκος λέει ότι σύμφωνα με το καταστατικό, μετά την παραίτηση Μεϊμαράκη ο νόμιμος μεταβατικός πρόεδρος είναι αυτός. Και βέβαια πνέει μένεα εναντίον του “Βαγγέλα.”
Και μέσα σε όλα αυτά οι τέσσειρις υποψήφιοι, επειδή βιάζονται να γίνουν πρόεδροι ανακοίνωσαν την Κυριακή 13η Δεκεμβρίου σαν ημέρα εκλογών. Με ποιόν τρόπο ακόμη δεν ξέρουν. Πάντως θα βρουν. Και μάλλον θα επιλέξουν τον εκλογικό κατάλογο με εγγεγραμμένα μέλη της ΝουΔου κάτι που περιορίζει τον αριθμό των ψήφων. Δηλαδή αποκλείουν αυτούς που πιθανόν να έχουν μαζί τους απλούς πολίτες που δεν ανήκουν στο κόμμα. Τώρα τον ποιόν ευνοεί και τον ποιόν ζημιώνει αυτό το σύστημα είναι ηλίου φαεινότερον.
Τελικά όλα δείχνουν ότι το “μπάχαλο” που δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος και που τόσο πολύ το ζημίωσε θα εξακολουθήσει να υπάρχει για πολύ ακόμη και οπωσδήποτε θα το φορτωθεί αυτός που θα εκλεγεί. 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ μου φίλε Ντένη, ένα πράμγα θα σώσει αυτή τη χώρα, μια βόμβα στη Βουλή.
    Βλέπεις, όπως πρέπει να σου έχω ξαναπει, η καρέκλα της Προεδρίας έχει μέλι.
    Γι' αυτό τρώγωνται τα κομματόσκυλα.
    Όλα για την καρέκλα, το χρήμα και το φαίνεσθαι.
    Κι εδώ που τα λέμε αν καλοκοιτάξεις γύρω σου, στην πλειοψηφία τους, οι άνθρωποι έτσι λειτουργουν.
    Και μετά περιμένουμε από τους άλλους να μας δώσουν το παράδειγμα, αντι να δώσουμε έμεις οι ίδιοι το παράδειγμα στους ευατούς μας.
    Τι να κάνεις; Αφού ζούμε σε ανάμεσά τους, αναγκαστηκά συναναστρεφόμαστε και συναντάμε ανρώπους όλων των ειδών.
    Απλά κάποιοι αποτελούν είδος προς εξαφάνηση.
    Καλό μήνα εύχομαι σε σένα και την οικογένειά σου,καλές γιορτές και πανω απ' όλα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή