Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τελευταία ευκαιρία να σωθεί η Ελλάδα.




Λίγες μόνο ώρες απομένουν από την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Όλα δείχνουν ότι και αυτή η ψηφοφορία δεν θα φέρει το αποτέλεσμα που κάποιοι περιμένουν προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, τα οποία είναι και το αναμενόμενο ότι θα έλθουν. 
Είναι πολλοί αυτοί που κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να μην εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Εκλογές από τις οποίες όλοι τους θα είναι οι ζημιωμένοι αλλά πιο πολύ θα ζημιωθεί ανεπανόρθωτα η πατρίδα μας.
Σταύρος Δήμας. Υπψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Όλες οι προσπάθειες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να επιτευχθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών που θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, παραμένουν άκαρπες. Οι δώδεκα ψήφοι που ακόμη χρειάζονται για τον μαγικό αριθμό δεν φαίνονται από πουθενά.
Ο πρόεδρος και κάποια από τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Οι ψήφοι της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έχουν περιφρονηθεί και αποκλειστεί από όλα τα κόμματα αλλά και από αυτόν τον ίδιον τον υποψήφιο πρόεδρο Σταύρο Δήμα. Και πολύ καλά κάνουν όλοι τους. Προτιμότερη η περιπέτεια της πατρίδας από την εξάρτησή της σε μια εγκληματική οργάνωση. 
Όλα τα κόμματα, είναι γεγονός, πως για ίδιους λόγους οδηγούν συστηματικά την Ελλάδα σε εκλογές.
Σαμαράς, Βενιζέλος. Τι θα κάμουν;
Ακόμη και αυτή η ΝΔ μάλλον φαίνεται να επέλεξε αυτή την οδό αφού οποιαδήποτε άλλη θα είχε σας αποτέλεσμα ένα οδυνηρό πολιτικό τέλος για τον Σαμαρά και τους συν αυτώ. 
Έτσι οι εκλογές είναι προ των πυλών. Όλα τα κόμματα έχουν αποδυθεί σ΄έναν προεκλογικό αγώνα. Συντάσσουν ψηφοδέλτια, ενημερώνουν την επαρχία, στρατεύουν τους ειδικούς και τους απαραίτητους. Οι διαβουλεύσεις σε καθημερινή βάση. Έχει ήδη αρχίσει το μοίρασμα των υπουργείων και των κρατικών θέσεων και όλοι πιστεύουν πως μετά τις εκλογές θα αναπαυθούν στις καρέκλες τους και θα αρχίσουν να χτίζουν την καινούργια Ελλάδα. Αλήθεια, πως θα την φτιάξουν; Θα του αφήσει η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόϊμπλερ; Θα τους το επιτρέψει το ΔΝΤ;
Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί αν το το κόμμα που θα είναι ο νικητής των εκλογών θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Αν θα έχει μια εκλογική αυτοδυναμία.
Να γίνει πρωθυπουργός και ας καεί η Ελλάδα.
Κι΄επειδή όλες οι προβλέψεις λογικά δείχνουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πούμε ότι τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων δεν του επιτρέπουν να υπολογίζει σε μια αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μοιραία θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Ποιος όμως θα εμπιστευθεί τον Τσίπρα; 
Σημαντικά γεγονότα που θα σημαδέψουν αυτές τις εκλογές είναι η εκτός απροόπτου απουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς από τη Βουλή αφού το εκλογικό της ποσοστό της μόλις και μετά βίας αγγίζει το 1%.
Παύλος Χαϊκάλης. Από κωμικός του θεάτρου έγινε κωμικός της πολιτικής.
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το κόμμα των οποίων μετά το σόου "Χαϊκάλη" αντιμετωπίζει σημαντική πτώση του εκλογικού του ποσοστού. Αντίθετα είναι βέβαιη η παρουσία του Ποταμιού στη Βουλή και τα ποσοστά θα είναι θεαματικά για ένα καινούργιο κόμμα.
Σταύρος Θεοδωράκης. Ένα Ποτάμι στην Βουλή.

Όμως ο Θεοδωράκης, τουλάχιστον μέχρις στιγμής, δεν μιλάει για συμμαχίες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα τις αποφύγει.

Το ΚΚΕ παραμένει πιστό στην  δική του κλασσική θέση της απομόνωσης. Απομένει το νέο κόμμα την ίδρυση του οποίου διαφημίζει ο Γιώργος Παπανδρέου. Όμως αυτός, σαν πολιτικός, πάντα ήταν ένα φαιδρό πρόσωπο. Δεν απομένει λοιπόν παρά να υψώσουμε τα χέρια στον ουρανό σε μια προσευχή. Θεέ μου λυπήσου την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας. 

2 σχόλια:

  1. Με κάθε σεβασμό φίλε Ντένη, δεν έχω καταλάβει τι προτείνεις από την "ασφάλεια" της απόστασης που σε χωρίζει, από μια χώρα που λιμοκτονεί και γονατίζει κάτω από τα σκάνδαλα των κυβερνώντων... Κι αν το γεγονός ότι ζεις στην Αμερική, ευθύνεται για το ότι δεν έχεις μάθει όλες τις διαστάσεις στην υπόθεση "Χαϊκάλη", που μόνο κωμικά δεν συμπεριφέρθηκε στην Βουλή, αφού υπήρξε ένας αετονύχης-Αποστολόπουλος, ο οποίος τον δωροδόκησε για να ψηφίσει τον Δήμα. Τα στοιχεία υπήρξαν αδιάσειστα. Απλά, προφανώς (λόγω...πείρας) ήξερε ότι ο Χαϊκάλης θα έκανε μια τρύπα στο νερό, αφού (και) η Δικαιοσύνη(σαν δεν ντρέπεται) είναι ξεπουλημένη στους κυβερνώντες και στους τραπεζίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή σου μέρα αγαπητή μου φίλη.
    Να σε διαβεβαιώσω ότι ποτέ μου, σε θέματα που αφορούν την πατρίδα μου, δεν εκμεταλεύτηκα την εντός εισαγωγικών ασφάλεια της απόστασης. Από τη θέση του δημοσιογράφου που επ΄άξια υπηρέτησα για 42 χρόνι, δεν έχω δικαίωμα να προτείνω. Απλά παρουσιάζω και κριτικάρω. Αν δεις όλα μου τα πολιτικά άρθρα θα το διαπιστώσεις. Πάντοτε προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και το καταφέρνω αφού δεν ανήκω σε κανένα κόμμα. Απλά γιατί με κανέναν δεν συμφωνώ. Στο θέμα Χαϊκάλη επίτρεψέ μου να σου πω ότι όλα δείχνουν πως ήταν μιά πρόχειρα στημένη παράσταση με τον αποτυχημένο σκηνοθέτη Πάνο Καμένο. Σε μια τόσο σοβαρή αλλά παράνομη πράξη δεν επιλέγουν για πρωταγωνιστές τον Χαϊκάλη και τον Αποστολόπουλο ούτε πραγματοποιούν συνάντηση σε καφενείο με μάρτυρες και μαγνητόφωνα. Πολύ παιδικά καμώματα.
    Το αν η Ελλάδα λιμοκτονεί και με συγκλονίζει αυτό, η ευθύνη είναι δική σας αφού ακόμη και σήμερα περιφέρεσθε γύρω από τον Καμένο, τον Τσίπρα, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και όλα αυτά τα υπολοίματα της πολιτικής.
    ΄Στις 25 του Γενάρη καλή μου θα κληθείτε να πείτε τη γνώμη σας.
    Δείξτε τη δύναμή σας. Στείλτε τους όλυς στα σπίτια τους.
    Καλή σου χρόνια καλή μου φίλη και για μια ακόμη φορά το λέω. Ο Θεός να λυπηθεί την πατρίδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή