Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Για σήμερα λίγο απ΄όλα.

Υποφέρω. Μου έκοψαν την σύνταξη στα 1.800 ευρώ.
Απίστευτη πρόκληση από μέρους του πρώην υπουργού Θόδωρου Πάγκαλου ο οποίος σχολιάζοντας τις περικοπές των συντάξεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο δήλωσε αδυναμία επιβίωσης με τα 1800 ευρώ της σύνταξής του.
Τα 1800 ευρώ δεν είναι μεν σύνταξη πείνας, δήλωσε στο ΒΗΜΑ FΜ ο Πάγκαλος, αλλά δεν είχα προγραμματίσει στη ζωή μου να έχω τόσα.
Βέβαια ούτε λόγος για τα....εκ κληρονομιάς 35 ακίνητα τα οποία ό κύριος αυτός έχει στην ιδιοκτησία του  αλλά ούτε λόγος και και για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αγωνίζονται να επιζήσουν με έναν μισθόo ή σύνταξη της τάξης των 200  ή 300 ευρώ. Όλοι αυτοί γι΄αυτόν τον υπέρβαρο κύριο είναι ανύπαρκτοι όπως ανύπαρκτοι είναι και οι χιλιάδες των ανέργων. Πότε είχε ίχνος ντροπής πάνω του για να έχει και τώρα.

Το θέμα της εκλογής προέδρου έχει πάρει πλέον καθοριστικό ρόλο στην σημερινή Ελλάδα. Είναι γεγονός ότι από αυτή την εκλογή θα εξαρτηθούν πολλά.
Στην ομαλή εκλογή προέδρου ποντάρει ο Σαμαράς για να καταφέρει η κυβέρνησή του να εξαντλήσει την τετραετία. Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται και προβλέπει να αποβούν άκαρπες όλες οι ενέργειες των κυβερνώντων, να μην εκλεγεί πρόεδρος και να οδηγηθούμε σε εκλογές τις οποίες ο Τσίπρας είναι σίγουρος ότι την νίκη την έχει στη τσέπη του.
Για να γίνουν όλα αυτά ο μεν Σαμαράς και και οι συν αυτώ χρειάζονται 180 έδρες ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πλεονεκτική θέση με 121.Έτσι όλος ο αγώνας πλέον έχει επικεντρωθεί στην συγκέντρωση των ψήφων.  Σχεδιάζονται συνδυασμοί, προτείνονται συμμαχίες, συμφωνούνται ανταλλαγές, προβλέπονται αποχωρήσεις και προσχωρήσεις. Όμως ακόμη τίποτε δεν έχει ξεκαθαρίσει. Θολό το τοπίο όχι μόνο στην εμποροποίηση του θεσμού της προεδρικής εκλογής αλλά ακόμη και στο όνομα του πιθανού προέδρου. Σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου κανείς δεν σκέφτηκε την χώρα του και τον λαό της αν αντέχουν τα εκατομμύρια των ευρώ που χρειάζονται προκειμένου να γίνουν οι εκλογές.

Το όνομα του Κώστα Σημίτη ήταν ένα από τα πρώτα που ακούστηκε για την θέση του υποψηφίου προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.  Όμως δεν έμεινε για πολύ στην επικαιρότητα. Η παρουσία του στον ελληνικό πολιτικό χώρο αλλά και η πρωθυπουργία του βαρύνεται από πολλά. Ιδιαίτερα η ανάμιξή του στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου αλλά και πολλά άλλα δεν άφησαν το όνομά του να μείνει για πολύ στην επικαιρότητα της υποψηφιότητας.
Ακολούθησε το όνομα του Κώστα Καραμανλή. Όμως και αυτού το όνομα δεν ήταν αυτό που θα έδινε την δύναμη της νίκης στον Σαμαρά και σε όλους όσοι είναι μαζί του. Άλλωστε και ο ίδιος δεν φάνηκε καθόλου πρόθυμος να συναινέσει σ΄αυτή την επιλογή του προσώπου του. Γι΄αυτή του την επιλογή ακόμη και ο πληθωρικός Πάγκαλος τον χειροκρότησε λέγοντας στο ΒΗΜΑ FM ότι τον θεωρεί αξιοσέβαστο κι΄ότι έκαμε πολύ καλά που δεν θέλει να γίνει πρόεδρος.

Κι΄επειδή όλοι αυτοί οι άχρηστοι που μοίρα κακιά τους πέταξε πάνω στις πλάτες της Ελλάδας δεν τους ενδιαφέρει ο πρόεδρος αλλά αυτοί να μην χάσουν την καρέκλα τους, γιατί δεν σκέφτονται πιο απλά; Μια και ο Τσίπρας τρώγεται για μεγαλύτερη καρέκλα γιατί δεν τον κάνουν πρόεδρο της Δημοκρατίας; Έτσι που την κατάντησαν την Δημοκρατία μόνο ο Τσίπρας της ταιριάζει για πρόεδρος.
Κι΄αν αυτός αρνηθεί υπάρχει και ο Κασιδιάρης. Έχει όλα τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος. Θαυμάστε τον.
Συγνώμη, αλλά τέτοιες καταστάσεις δεν είναι δυνατόν να τις δω από την σοβαρή πλευρά τους. Απλούστατα διότι δεν έχουν σοβαρή πλευρά.




2 σχόλια:

  1. Το κακό με την Ελλάδα είναι ότι πολιτικά όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου βλέπεις στάχτες και συμφορές!
    Ο ένας χειρότερος από τον άλλο!
    Αυτοί μάλλον μας αξίζουν!
    Την καλημέρα μου Ντένη απο μια καυτή Αθήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κλαίνε οι χήρες κλαίνε κι οι
    παντρεμένες" λέει μια λαική
    παροιμία αγαπητέ μου Ντένη.
    Τόσες εκκλησίες υπάρχουν στην Ελλάδα ας κάνουν κανέναν έρρανο για τα φτωχαδάκια πολιτικούς σαν τον Πάγκαλο. Μα δεν δεν έχουν και ίχνος ντροπής να βγαίνουν δημόσια και να λένε πως υποφέρουν με τόσα ακίνητα και τους παχιούς μισθούς που έπερναν τόσα χρόνια. Τι να λένε κάτι γριούλες, γέροι, άνεργοι κ.τ.λ.
    Όσο για πρόεδρο της Δημοκρατίας
    θα πρότεινα την κυρία Συνωστισμού!
    Νάσαι καλά την καλημέρα μου
    Με αγάπη
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή