Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ο χρόνος που φεύγει.


Όπως γίνεται συνήθως, ο κάθε χρόνος που μας αποχαιρετά μας αφήνει και πολλά που δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ξεχάσουμε. Έτσι και τούτος που φεύγει σε λίγο. Ας δούμε κάποια από αυτά.

Στην πολιτική αλλά και κοινωνική σκηνή πρώτη θέση έχει το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Λιάπη. Έναν πρώην υπουργό και διακεκριμένο μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίο συνελήφθει να οδηγεί το πολυτελές αυτοκίνητό του με πλαστές πινακίδες, χωρίς ασφάλεια και χωρίς άδεια κυκλοφορίας.
Παρ΄όλο το μέγεθος του σκανδάλου και τις αντιδράσεις των απλών κατοίκων της χώρας ο κύριος αυτός ανεχώρησε με κάποια αιθέρια ύπαρξη για την μαγευτική Μαλαισία. Όπως είπε με το θράσος που διακρίνει όλους τους πολιτικούς της πατρίδας μας, είχε ανάγκη ψυχικής εκτόνωσης. Ούτε ένα ίχνος ντροπής.

Για παθητική δωροδοκία και εκβιασμό συνελήφθει την παραμονή των Χριστουγέννων ο Χάρης Τομπούλογλου, Πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού."
Ακολουθώντας το δρόμο της διαφθοράς που επικρατεί στο ελληνικό δημόσιο, ο κύριος πρόεδρος δήλωσε. Όλοι τα πιάνουν. Εγώ να μην πάρω μία; Και πήρε 25.000 ευρώ προκειμένου η μειοδότρια εταιρεία να αναλάβει την διαφημιστική εργασία του νοσοκομείου.
Τελικά το ελληνικό δημόσιο έχει καταντήσει σχολή εκπαίδευσης απαταιόνων.

Στα διαζύγια ο Ομπάμα με την Μισέλ, όπως λένε κάποια σκανδαλοθηρικά έντυπα.  Η πρώτη κυρία φαίνεται ότι δεν αντέχει άλλο τα παραστρατήματα του πλανητάρχη.
Φαίνεται πως ο προεδρικός θρόνος των ΗΠΑ είναι δεμένος με σεξουαλικά σκάνδαλα. Κι΄ας μην πάμε μακρυά. Την ιστορία του έγραψε ο Μπιλ Κλίντον με την θελκτική Μόνικα και αν αποφύγαμε το διαζύγιο είναι διότι η  κυρία Χίλαρυ Κλίντον απέβλεπε και αποβλέπει την άνοδό της στην προεδρία των ΗΠΑ.
Λίγο πιο μακρυά ο αείμνηστος Τζων Κένεντυ έγραψε την δική του ιστορία με την εκρηκτική Μέριλυν Μονρόε και ιστορικό έχει μείνει το
Happy birthday Mr. President.
Όμως δεν ήταν άμοιρος κάποιων σεξουαλικών περιπετειών και ο πρώτος πρόεδρος Τζώρτζ Ουάσιγκτον. Λέτε να υπάρχει κάποιο μικρόβιο στο Οβάλ γραφείο;

Η γειτόνισσά μας, η Τουρκία φλέγεται. Τεράστιο το σκάνδαλο της διαφθοράς που αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Φαίνεται πως οι αρπαχτές του πλούτου μιας χώρας είναι πολιτικό φαινόμενο παγκοσμίως. Υπουργοί, παιδιά υπουργών, παρατρεχάμενοι πολιτικών είναι όλοι τους μπλεγμένοι σε ένα σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να τα σκεπάσει αφού ακόμη και αυτός ο γιός του λέγεται ότι έχει λάβει μέρος στο παιγνίδι της αρπαγής. Κι΄ο φόβος του μεγάλος διότι ξέρει πολύ καλά πιο θα είναι το τέλος του αν αφήσει να φύγει από τα χέρια του η διακυβέρνηση της χώρας.
Όμως ο λαός έχει ξεσηκωθεί με άγριες διαθέσεις. Κι΄όταν ένας λαός ξυπνήσει οι πολιτικοί θα πρέπει να τρέμουν.
Τελικά φαίνεται ότι ο καινούργιος χρόνος έχει να μας πει πάρα πολλά. Ας είμαστε έτοιμοι.


3 σχόλια:

  1. Καλέ ποιος λαός έχει ξυπνήσει,γιατί εγώ δεν βλέπω τίποτα τέτοιο;;
    Τον ύπνο του δικαίου κοιμόμαστε!
    Και αμφιβάλλω αν θα ξυπνήσουμε και ποτέ!
    Την καλησπέρα μου και υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα συνφωνήσω με την Ελενα από πάνω...Μακάρι ο καινούργιος χρόνος να αλάξει τα πράγματα στην χώρα μας ...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΈΧΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος φίλε Ντένη.

    Εύχομαι πολλά να συμβούν, όμως μόνο προσπαθώ να ευχηθώ όσο ξεντώνει το χέρι μου, πάρα πέρα αδυνατώ.
    Μου αρέσει όπως περιγράφεις το μέλλον, αναμένωμεν λοιπόν
    (Τελικά φαίνεται ότι ο καινούργιος χρόνος έχει να μας πει πάρα πολλά. Ας είμαστε έτοιμοι.)


    Χρόνια σου πολλά μαζί με την οικογένειά σου

    με αγάπη

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή