Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η παρωδία της εθνικής μας παρέλασης.

Για μια ακόμη φορά και τούτο το χρόνο παίχτηκε ένα άσχημο παιγνίδι πάνω στο θεσμό της παρέλασης για την μεγάλη και ιστορική εθνική μας επέτειο. Για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστές οι άθλιοι πολιτικοί της πατρίδας μας, οι οποίοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως τα αισθήματα του λαού γι΄αυτούς είναι κάτι πάρα πάνω από εχθρικά.
Ο λαός έχει κρίνει πια τα έργα τους και το μόνο που αισθάνεσαι γι΄αυτούς είναι μια μεγάλη αηδία. Και προκειμένου να εμφανιστούν και με την παρουσία τους να τιμήσουν – υποτίθεται – την παρέλαση, απαιτούν αυτή να γίνεται μόνο γι΄αυτούς. Μακρυά λοιπόν ο λαός από το μεγάλο αυτό γεγονός. Μακρυά οι γονείς από τα παιδιά τους που παρελαύνουν. Και μόλις τελειώσει η παρέλαση φυγαδεύονται σαν εγκληματίες προστατευόμενοι από την οργή του λαού. Αυτό το θλιβερό θέαμα λοιπόν οι υπεύθυνοι της πατρίδας μας επιμένουν να μας το παρουσιάζουν σαν...εθνική παρέλαση.
Βέβαια δεν είναι καλύτεροι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι θεωρούν την παρέλαση πασαρέλα ομορφιάς.
Παράδειγμα... η  εκρηκτική δασκάλα που έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρέλαση,” έγραφαν την άλλη μέρα στα πρωτοσέλιδα τους όλες οι εφημερίδες προβάλοντας τις φωτογραφίες αυτής την δασκάλας. . Πάλι καλά που έγδυσε μόνο την πλάτη της. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν, λόγω της μεγάλης της αγάπης για την εθνική μας επέτειο,  αποφάσιζε μεγαλύτερες ....θυσίες.
Όμως και το παντελόνι της ταιριάζει απόλυτα στο νόημα της ημέρας.
Ακολουθώντας το παράδειγμα της δασκάλας τους οι μαθήτριες – μ΄όποιον δάσκαλο καθίσεις...- είπαν να εντυπωσιάσουν κι΄αυτές.
Και βάλθηκαν στις αποκαλύψεις. Καταλαβαίνεται τι απόλαυσαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι της παρέλασης. Ο λαός όμως σε απόσταση και καγκελόφραγμένος.
Κορυφή όλων όσων σημάδεψαν την παρέλαση η απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αποστ. Τζιτζικώστα να καλέσει στην εξέδρα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Επικαλέστηκε τον σεβασμό του προς το  Σύνταγμα που ορίζει ότι προσκαλούνται βουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, ο κ. Τζιτζικώστας προσπαθεί να αποκρύψει την συμπάθειά του προς το ναζιστικό κόμμα του Μιχαλολιάκου. Το κόμμα που από την Ελληνική Βουλή και την Ελληνική Δικαιοσύνη έχει χαρακτηριστεί σαν εγκληματική οργάνωση που σκοπό είχε την κατάλυση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Το κόμμα του οποίου η ηγετική ομάδα είναι προφυλακισμένη και οι υπόλοιποι βουλευτές του είναι υπόδικοι. Αυτά τα αγνόησε ο κ. Τζιτζικώστας και αυτό τον χαρακτηρίζει.
Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου η πατρίδα μας θα αποφασίσει να κάμει μια εθνική ελληνική παρέλαση αλλοιώς ας την καταργήσουν.


1 σχόλιο:

  1. Αδελφέ Ντένη! έχω την εντύπωση ότι οι πολιτικοί στην εξέδρα δεν σκεφτόντουσαν αυτή τη στιγμή τους ήρωες και τα θύματα του πολέμου...απλώς έγδιναν τη δασκάλα με τα μάτια τους... Αν ρωτούσε κάποιος τις νεαρές και τους νεαρούς μαθητές γιατί παρελαύνουν είμαι σίγουρος ότι ουτε το 1% δε θα γνώριζε τους λόγους. Σίγουρα και η δασκάλα όπως και οι νεαρές μαθήτριες σκεφτόντουσαν τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους στον πόλεμο. Η παρέλαση ήταν μία ευκαιρία να κάνουν επίδειξη στη νέα μόδα με τα ψηλά τακούνια και τα "μίνι ροκ"...
    Σε φίλώ
    Σπύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή