Σάββατο 30 Μαρτίου 2013


Το τέλος μιας τραγωδίας.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεδριάζει.
Περίμενα το τέλος της περιπέτειας της – για μια ακόμη φορά μαρτυρικής – Κύπρου για να αναφερθώ στην τραγωδία της .
Διότι πρόκειται για τραγωδία.
Είναι πλέον γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι πάνω στο θέμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόϊμπλε έχουν στήσει το πλέον βρωμερό πολιτικό παιγνίδι που καταγράφει η ιστορία παγκοσμίως. Είναι πολλοί αυτοί που μιλάν για πείραμα. Κάθε άλλο παρά πείραμα είναι.
Η Γερμανία ήταν αυτή που είδε την οικονομική κρίση σαν το μέσον που θα την οδηγούσε να γίνει η παντοδύναμη στην Ευρώπη. Κι ο τρόπος ήταν στην οικονομική αλλά και στην πολιτική εξαθλίωση όλων των άλλων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την συγκέντρωση όλης της ευρωπαϊκής οικονομίας στις τράπεζες της Γερμανίας. Και το παιγνίδι άρχισε.
Σημαντική κίνηση ο διαχωρισμός των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Βόρειους και Νότιους. Ουσιαστικά η αρχή της διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι βόρειοι βέβαια, είναι από πάντα οι φυσικοί της φίλοι και οι ακίνδυνοι. Οι Νότιοι θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν καταλλήλως. Και άρχισαν να πέφτουν βροχή τα μνημόνια σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και προχώρησαν σε Ιταλία, ετοιμάζονται για τη Γαλλία, ίσως ακολουθήσει η Μάλτα και βλέπουμε. ΄Τελευταία είχε απομείνει η Κύπρος διότι το ντουέτο Μέρκελ – Σόϊμπλε το απασχολούσε η στάση της Ρωσίας στο χτύπημα που θα γινόταν στη Μεγαλόνησο. Όταν πλέον η θέση της Ρωσίας ξεκαθάρισε η Κύπρος χτυπήθηκε πιο άγρια από όλα τα άλλα κράτη. Μάλιστα σ΄αυτό το χτύπημα είχαν το θράσος να το ονομάσουν μοντέλο Κύπρου.

Έτσι το χρήμα από τις χώρες των μνημονίων άρχισε να εισρέει άφθονο στις γερμανικές τράπεζες. Η Γερμανία μέσα σ΄αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση εμφανίζεται σαν η πλέον πλούσια χώρα του κόσμου, με εξασφαλισμένο το χρήμα της. Κι΄αν οι λαοί πεινούν και έχουν φτάσει στο στάδιο της εξαθλιώσεις ουδόλως τους απασχολεί.
Άκουσα μια κοπέλα, Κύπρια,  να λέει σε ρεπόρτερ της τηλεόρασης όταν την ρώτησε τι νομίζει πως θα γίνει.
Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι η Γερμανία έχει κηρύξει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και αυτή τη φορά, οικονομικό.
Εγώ να πω ότι τον παγκόσμιο πόλεμο η Γερμανία θα τον κηρύξει μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε το δίδυμο Μέρκελ – Σόϊμπλε θα συνεχίζουν τις προετοιμασίες του σχεδίου τους με προσεγμένες κινήσεις. Μετά τις εκλογές θα προχωρήσουν στην διάλυση της Ε.Ε. αφού πλέον δεν θα την χρειάζονται.
Βέβαια σε όλα αυτά τα βρώμικα παιγνίδια των μνημονιακών χωρών χρειάζονται και...εγχώριοι βοηθοί. Πολιτικοί που είναι πρόθυμοι για κάθε εξυπηρέτηση με το αζημίωτο φυσικά. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί σε όλα τα κράτη που οικονομικά δεν στέκονται καλά.
Το επόμενο χτύπημα από το γερμανικό δίδυμο για την Κύπρο θα είναι το φυσικό αέριο. Θα το αρπάξουν και αυτό. Και μάλιστα θα απαιτήσουν να θεωρηθούν και ευεργέτες αφού θα σώσουν την Κύπρο από την διχοτόμηση και άλλα δεινά. Γιατί η εμφάνιση της Τουρκίας στο παιγνίδι δεν είναι τίποτε άλλο από τον ρόλο του κομπάρσου που της ανέθεσε η Γερμανία. Έτσι ώστε προ των τουρκικών απειλών να εμφανιστεί ο θυληκός Χίτλερ και να πει.
Θα αναλάβω εγώ το αέριο για να μην σας ενοχλεί η Τουρκία.
Όλα δείχνουν ότι αυτό θα είναι το σενάριο πάνω στο οποίο θα παιχτεί όλο το παιγνίδι. Όμως μην βιάζεστε. Περιμένετε τις γερμανικές εκλογές του Σεπτέμβρη και μετά ξεκινάμε.

2 σχόλια:

  1. Ντένη μου,
    το οξυδερκές μυαλό, και μάτι σου...
    χτυπάει βαθιά...

    Συχνά σ΄επισκέπτομαι,
    ΔΕΝ θέλω να ανακατεύομαι με ...πολιτικά -τα μισώ- μα σε συγχαίρω.

    Χαιρετισμούς από τον Δημήτρη,
    Υιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλή σωστή η εκτίμησή σου συνφωνώ. Μια παρατήρηση μόνο, το θέμα δεν είναι τα προσωπα αλλά τα μονοπώλεια που κρύβονται από πίσω. Τα προσωπα είναι τα ανδρίκελα που μπαίνουν μπροστά για να τους υπηρετήσουν όπως λες. Να μην ξεχνάμε ότι ο οικονομικός πόλεμος μπορεί να εξελιχθεί σε κανονικό. Ο φασισμός δείχνει παντού τα δόντια του γιατί εξυπηρετεί τον καπιταλισμό που τον θρέφει και αυτό μόνο οι λαοί μπορούν να το εμποδίσουν. Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή