Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013


Η παρέλαση της ντροπής.

Σε άδειους δρόμους παρέλασαν οι μαθητές.

Για μια ακόμη φορά η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης του Μάρτη έγινε μέσα σε κατάσταση ντροπής για την πατρίδα της Δημοκρατίας, για τη χώρα που γέννησε Κολωκοτρόνηδες, Καραϊσκάκηδες, Μιαούληδες και χιλιάδες άλλους.

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές υποχρεώθηκαν να παρελάσουν για να τους δουν οι υποτιθέμενοι επίσημοι, οι οποίοι χωρίς καμμιά ντροπή πήραν τις θέσεις τους μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη και είχαν το θράσος και την ξεδιαντροπιά να κοιτάζουν τα πληγωμένα νιάτα της πατρίδας μας να περνούν από μπροστά τους. Να κοιτάζουν αυτά τα βλαστάρια, που τα έχουν καταδικάσει να μην έχουν ένα μέλλον. Αυτά τα παιδιά, που οι γονείς τους είναι χωρίς εργασία. Αυτά τα παιδιά που το μεσημέρι ίσως να μην είχαν να φάνε. Κι΄αυτοί οι ξεδιάντροποι πήγαν να καμαρώσουν το έργο τους.

Χιλιάδες οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα με σκοπό να διαφυλάξουν τους ξεδιάντροπους επισήμους. Πολιορκημένη πόλη θύμιζε η Αθήνα. Παντού κάγκελα προστασίας. Και γονείς που δεν μπορούσαν να δουν τα παιδιά τους.

Και ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Αυτή η φαρσοκωμοδίαλέγεται εθνική παρέλαση; Αυτή η ντροπή τιμά το 1821 και τους ήρωές του; Ντροπή σας!
Γιατί γινεται; Γιατί επιτρέπεται να διασυρόμεθα σε όλο τον κόσμο. Καταργήστε αυτή την παρέλαση που η ευθύνη είναι δική σας για την κατάντια της. Σταματήστε να μας κάνετε να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε Έλληνες.


1 σχόλιο:

  1. Το θέμα δεν είναι μόνο η παρέλαση,
    είναι ένα πολυσύνθετο θέμα.
    Η επέτειο της 25 Μαρτιου έπρεπε να γίνει η παρέλαση, έστω και χωρίς θεατές. Για να θυμούντε αυτά τα παιδιά ότι είναι Έλληνες.
    Όμως επειδή η κατάσταση είναι τόσο ρευστή, επειδή όλος ο κόσμος ρίχνει τις ευθύνες για την σημερινή κατάσταση στους Κυβερνώντας, για να μην τους Γιουχάρουν, προστάτευσαν τους εαυτούς τους.
    Είναι τόσο πολύπλοκη η διεθνή κατάσταση και ειδικά οι χώρες του ΕΥΡΩ ώστε ο βαρράς υποδουλώνει τον νότο οικονομικά, κάθε μέρα που περνά σφίγγει την θηλιά στο λαιμό με καταστάσεις που οι Νότιοι δεν μπορούν να ελέγξουν και από συνέταιροι βρίσκοντε επαίτες. ίσως να εποφθαλμιούν τα πετρέλαια, Ελλάδας και Κύπρου, αν σε κάνουν να πεινάσεις πιο εύκολα θα σε κατακτήσουν θα σου τα κλέψουν.
    Ο πόλεμος σήμερα κερδήθικε από την Γερμανία, μόνο ότι τούτη τη φορά όχι με τα όπλα αλλά οικονομικός.
    Ητημένοι μέχρι σήμερα ο Ελληνισμός, ίσως αργότερα να πέσουν και άλλοι νότιοι
    Το πείραμα πέτυχε έστω και με συνεργασία μερικών Κουϊνσγλις που θα πρέπει μια μέρα να δικαστούν.

    Όμως ο Ελληνισμός αποδυναμόνεται χάνεται...

    χαιρετώ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή