Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013


Η μεγάλη ντροπή της Ελλάδας.

Αίσχος. Και στο ποδόσφαιρο τα χρυσαυγούλια.


Καμαρώστε Έλληνα αθλητή.
Η φωτογραφία αυτή από χτες Κυριακή, μέσω του διαδυκτίου αλλά και των ΜΜΕ παγκοσμίως, κάνει το γύρο του κόσμου, μεταφέροντας παντού τη μεγάλη ντροπή της Ελλάδας, που λέγεται Χρυσή Αυγή.
Μια φωτογραφία, που μας κάνει να ντρεπόμαστε σαν βλέπουμε τους φίλους μας και τους γειτόνους μας να μας κοιτάζουν μ΄ένα ειρωνικό χαμόγελο.
Ποιός το περίμενε πως ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής μπροστά σε χιλιάδες θεατές, μέσα στο γήπεδο θα χαιρετούσε φασιστικά την επίτευξη ενός τέρματος. Κι΄όμως, ο θρασύτατος αλήτης, το τόλμησε.
Ο Γιώργος Κατίδης, ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ βγάζοντας τη φανέλα του αποκάλυψε το πλουσιώτατο τατούζ που διαθέτει, χαρακτηριστικό των αλητών της εγκληματικής οργάνωσης, που επιθυμία της είναι να ιδρύσει στην Ελλάδα κρεματόρια για να κάνει σαπούνι τους μετανάστες και όσους δεν είναι Έλληνες,  και υψώνοντας το δεξί του χέρι μας έδειξς την υποταγή του στις απαιτήσεις του αρχιεγκληματία Μιχαλολιάκου.

Η φωτογραφία της ντροπής.
Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδας. Κύριοι Υπουργοί, Υφυπουργοί και Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η κατάσταση αυτή με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν πάει άλλο. Αν τώρα δεν κάνετε κάτι αύριο θα είναι πολύ αργά για την πατρίδα μας και η ευθύνη θα είναι ολόκληρη δική σας. Δεν χρειάζονται ευχολόγια. Έργα χρειάζονται και μόνο τέτοια καταλαβαίνουν αυτά τα καθάρματα.
Η πατρίδα μας έχει δώσει ιστορικούς και ματωμένους αγώνες ενάντια στο φασισμό. Χιλιάδες τα θύματα της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Εκατοντάδες τα χωριά και οι πόλεις, που τα άγρια θηρία του Χίτλερ, πρόγονοι των σημερινών χρυσαυγουλίων, κατέστρεψαν. Ακόμη αυτή η αιματοβαμένη γερμανική κατοχή πλανάται πάνω από την Ελλάδα. Φτάνει πιά. Στο χέρι σας είναι να σταματήσει αυτή η ντροπή που χωρίς να θέλουμε την κουβαλάμε πάνω μας. Στο χέρι σας είναι να μπορούμε να αντικρίζουμε τους συνανθρώπους μας και να μην ντρεπόμαστε. Είναι πιά η ώρα σας να αποδείξετε ότι αγαπάτε αυτή την πατρίδα και τον λαό της, που με την ψήφο του, σας έχει αναθέσει να την κυβερνάτε. Εμπρός λοιπόν. Τολμήστε το.

12 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου Ντένη
    Η άγνοια της Ιστορίας μας, η πλάκα και το χιούμορ που ακολουθούν κάτι τέτοια ευτράπελα μόνο κακό κάνουν . Δεν ωφελεί να δείχνουμε με το δάχτυλο μόνο αυτές τις περιπτώσεις, να τους προβάλουμε, να τους ηρωποιούν μερικοί, να τους εξευτελίζουν οι υπόλοιποι.
    Μόνο η σωστή ενημέρωση μπορεί να φέρει αποτελέσματα κι αυτή δεν υπάρχει στην Ελλάδα.
    Ενημέρωση για το τι σημαίνει φασισμός και τι δεινά τον ακολουθούν και ευαισθητοποίηση του κόσμου που χαμένος στα προβλήματά του έχει χάσει και το μέτρο της κρίσης του.
    Κανένας δεν μπορεί να κάνει κάτι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα για ένα κόμμα που έχει ψηφιστεί και μπήκε στην βουλή με καθ΄ όλα νόμιμο τρόπο. Η άγνοια το έφερε τόσο ψηλά σε ποσοστά και η άγνοια θα συνεχίσει να το κρατά μέσα στην βουλή και να του προσθέτει πόντους.
    Αυτό που μπορούμε να ζητήσουμε από την Πολιτεία μας είναι να διδάσκεται η Ιστορία στα σχολεία και όχι με ανοησίες του τύπου « ο συνωστισμός της Σμύρνης » . Να μιλάνε στα παιδιά για το πόσα έχει υποφέρει αυτός ο τόπος, για τον ναζισμό και πόσους νεκρούς άφησε πίσω του, για το ολοκαύτωμα, για τους ήρωες Έλληνες . Σου γράφω πως τα παιδιά μας δεν τα γνωρίζουν όλα αυτά. Αν τα ρωτήσεις μεθαύριο την 25η Μαρτίου δεν θα γνωρίζουν τι γιορτάζουμε κι ας ετοιμάζονται για παρέλαση. Γνώση χρειάζεται να δοθεί κι αυτό μπορεί να γίνει .

    Σε χαιρετώ και είμαι το ίδιο αγανακτισμένη όπως εσύ , όπως και εκατομμύρια Έλληνες που βλέπουν αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως τα σημερινα παιδια .. δεν γνωρίζουν την ιστορία μας και ποιος φταιει γι αυτό;... αφού δεν διδάσκεται στα σχολεια πως θα την μαθουν;... λυπαμαι πολύ για ότι συβαινει σα υτόν τον τόπο...κρίμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα φίλοι μου
    διάβασα με προσοχή την ανάρτηση, όπως κι αυτήν εδώ http://xanthidisathens.blogspot.gr/2013/03/20.html,που σχεδόν εξέφρασε τις σκέψεις μου.Η γνώμη μου είναι μετριοπαθής, επειδή φοβάμαι τα άκρα και νομίζω οτι με τιμωρώντας σκληρά (με την αποπομπή απο την ομάδα των ονείρων του) ένα νέο παιδί,το μόνο σίγουρο οτι θα πέσει στις αγκάλες αυτού που απευχόμαστε ΟΛΟΙ.
    Δυστυχώς η σημερινή νεολαία στερείται βασικών γνώσεων Ιστορίας και σ αυτό φταίμε και οι γονείς. Η σχολική εκπαίδευση έκανε ένα τεράστιο άλμα απο τα δικά μας χρόνια στα σημερινά,απο την μία άκρη στην άλλη.
    Και θα κατηγορούσα με ευκολία τα παιδιά που άσκεφτα κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού(όπως αυτή) αν οι μεγαλύτεροι που έζησαν τα γεγονότα, που εμείς εξ ακοής και εκ της ιστορίας μάθαμε, ακολουθούσαν συνεπή πορεία. Γιατί "το κόμμα" αυτό που Δημοκρατικά ψηφίστηκε και μπήκε στη Βουλή (δυστυχώς) ΔΕΝ ψηφίστηκε απο 20χρονα (ή μόνον απ αυτά) Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν οτι η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων ανήκε στην λεγόμενη Τρίτη ηλικία. Τώρα σε τι οφείλεται αυτό; θέλει κοινωνιολογική ανάλυση κι αν τ αποδώσουμε στο φόβο που επικρατεί στις μεγαλουπόλεις και το ρατσισμό, η μεγάλη ντροπή προήλθε απο τα χωριά που έδωσαν αίμα στην εμπόλεμη περιοδο και μιλώ για τα μεγάλα ποσοστά σε Καλάβρυτα και Δίστομο. Δυστυχώς αυτά παραδειγματίζουν τη νεολαία οτι δεν υπάρχει Εθνική μνήμη,οπότε γιατί να μη χαιρετίσει φασιστικά που θα θεωρηθεί και trendy;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή σου μέρα αγαπητέ μου Ντένη,
    δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος συναισθηματισμός; Δεν έμαθε ιστορία, ήταν μια κίνηση αυθορμητισμού, ο χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός-Ρωμαικός(φυσικά τον καθιέρωσε ο παρανοικός Αδόλφος)
    γνωστός σε όλους.Καμμιά πολιτική χροιά η χειρονομία του, του έγραψαν και μερικοί ψυχολόγοι μια απολογία γιατί αποκλείεται να την έγραψε μόνος του κι όλα είναι μια χαρά. Αφού λοιπόν τα 20χρονα δεν
    γνωρίζουν τίποτε που δεν το πιστεύω,να παίρνουν κι ένα
    Καλάσνικοφ και να καθαρίζουν όποιον βρίσκουν μπροστά τους.Δεν καταλαβαίνω γιατί όλα πρέπει να καλύπτονται σ αυτήν την χώρα.
    Ποιά λογική λέει ότι αν κάποιος δεν άκουσε ποτέ για τον Κολοκοτρώνη πρέπει να γίνει
    φασίστας και νεοναζί; Σιγά μην
    κλάψουμε αν αποκλεισθεί κάποιος
    που κλωτσάει μια μπάλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μέχρι την προηγούμενη ημέρα κανείς δεν ήξερε τ' όνομά του, ποιος ήταν,

    σήμερα έγινε διάσημος, όλος ο κόσμος ασχολείται με το όνομά του και όχι μόνο οι Έλληνες αλλά παγκοσμίως. Τα δελτία ειδήσεων,

    Τρία παγκόμια συμβάντα που κάλυψαν τις ειδήσεις.
    Κατίδης ο Έλληνας Χίτλερ, Η Ορκομωσία του Πάπα, Το κλέψιμο των καταθέσεων από τις Κυπριακές Τράπεζες

    Ωραία ανοιξιάτικη ζωή γεμάτη ελπίδα μας έρχεται...
    Την καλημέρα μου

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aγαπητή μυ Λεβίνα.
    Έχεις απόλυτα δίκιο σε όλα όσα γράφεις στο σχόλιό σου. Η πατρίδα μας πληρώνει ακριβά την ελλειπή μόρφωση των παιδιών της. Από την άλλη η Δημοκρατία μόνο στα χαρτιά είναι. Κι΄όταν η Δημοκρατία βρίσκεται σε αποδυνάμωση τα φασιστοειδή υποκείμενα αλωνίζουν. Όσο για τον νεαρό ποδοσφαιριστή, με όλη την καλή μου διάθεση πιστεύω πως ήταν σχεδιασμένο και οργανωμένο από αυτή την οργάνωση για να γίνει αυτός ο θόρυβος που πολύ τους ευννοεί.
    Νάσαι καλκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή μου Σμαραγσένια Ρούλα.
    Σ΄ευχαριστώ για την επίσκεψη.
    Έχεις απόλυτα δίκιο ότι η διδασκαλία της ιστορίας, κύριο εφόδιο για έναν μαθητή, διδάσκεται έτσι όπως την θέλουν αυτοί που εργάζονται για την παγκοσμιοποίηση. Μην ξεχνάμε την κυρία Ρεπούση που αποκάλεσε το έγκλημα των Τούρκων στη Σμύρνη το 1922 "συνωστισμό" Τι να πούμε;
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xαρά μου καλή μου και αγαπητή μου.
    Σέβομαι τη γνώμη σου πάνω σ΄αυτό το θέμα. Διάβασα και εγώ την ανάρτηση του φίλου μου Ξανθίδη. Και όπως του είπα στο τηλέφωνο, δεν συμφωνώ με την θέη που έχει πάρει. Το ότι ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είναι φτωχό παιδί, χωρισμένης οικογένειας, αγράμματος δεν δικαιολογεί την πράξη του. Αν όλα τα όμοια με αυτόν παιδιά που έχει η Ελλάδα κάνανε την ίδια πράξη τότε η Χρυσαυγή θα ήταν κυβλερνη. Διότι όλα αυτά τα παιδιά έχουν ψήφο. Ο παίκτης αυτός είναι μέλος τς Χ.Α (συχαίνομαι να το γράφω ολόκληρο)και η πράξη του ήταν προσχεδιασμένη και πολύ καλά οργανωμένη. Άλλωστε να τολμήσω μια ερώηση. Γιατί χαιρέτισε φασιστικά και όχι κομμουνιστικά με τη γροθιά του υψωμένη;
    Τον λυπάμαι διότι όχι μόνο έχασε ένα λαμπρό μέλλον στο ποδόσφαιρο αλλά και διότι οι συμβουλάτορές του θα τον πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων αφού τον χρησιμοποίησαν. Έτσι γίνεται συνήθως.
    Όσο για την απόφασή σου να μην ξανασχολιάσεις στο Κεφέ Ελλάς δεν με πειράζει. Ποτέ δεν υποχρέωσα κανέναν. Η σελίδα αυτή πάντοτε θα φιλοξενεί τη γνώμη μου όσο και αν ενοχλεί.
    Την αγάπη μου πάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή μου Ρισσιάνα.
    Και η δική σου γνώμη είναι σεβαστή. Και πολύ σωστά όσα λες. Βέβαια η άγνοια της ελληνικής ιστορίας από τους νέους μας είναι μια αιτία πολλών δεινών για την πατρίδα μας. Όμως αυτό δεν είναι λόγος να οδηγούμεθα στα χρυσαυγουλάκια.
    Στο έχω πει και άλλη φορά και θα σου το πω πάλι.
    Ο Θεός να λυπηθεί την δόλια μας πατρίδα.
    Νάσαι καλά καλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σου φίλε Γαβρίλη.
    Αυτή η παγκόσμια διασημότητα που έλαβε μετά από την ολέθρια πράξη του, δεν θα τον οφελήσει σε τίποτα.
    Όσο για το τι είπαν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων τα είδα και τα διάβασα και εγώ. Να σου πω και να το διαβάσουν όλοι. Στο σχολείο που περιμένω τα μικρά μου να σχολάσουν έχω γνωριστεί με εναν Ιταλό και έναν Γιουγκοσλάβο οι οποίοι από προχτές που έγινε αυτό το επισόδειο με πειράζουν - με φιλική διάθεση βέβαια - και μου λένε Έλληνες φασίστες. Δυστυχώς η θέση της πατρίδας μας σε παγκόσμια κλίμακα δέχτηκε ένα απρόσμενο χαστούκι στο πρόσωπο αλλά πολλοί λίγοι το κατάλαβαν και το μελέτησαν.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω φίλε μου ότι το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις από τα μέσα επικοινωνίας και έδωσε τροφή στους ξένους να νομίζουν ότι όλη η νεολαία μας είναι Νεοναζιστές. Έτσι στρέφουν την προσοχή του κόσμου από τα μεγάλα και καυτά προβλήματα που μας ταλανίζουν .Όσο περισσότερο μας απαρχολεί συτό το θέμα τόσο μεγαλύτερη αξία δίνουμε σ' αυτούς .Το κόμμα αυτό μπήκε στη Βουλή με ψήφους του λαού και ξέρετε γιατί το ψήφησαν, από φόβο και εγκατάλειψη του δημοκρατικού κράτους .Όσο για το θέμα της ιστορίας που έθιξαν οι προλαλήσαντες,έχω να πω ότι τα παιδιά μας είναι παντελώς ανιστόρητα και το χειρότερο η κυρία αυτή που έγραψε για το συνωστισμό στη Σμύρνη, για την μαλθακότητα των Βυζαντινών και άλλα πολλά δικής εμπνεύσεως και επινοήσεως κοσμοϊστορικά γεγονότα..... βρίσκεται στη Βουλή και είναι σύμβουλος σε μια εκπαιδευτική επιτροπή της Βουλής. Αυτοί είμαστε !!!!θαυμάστε μας !!!! Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α π α ρ ά δ ε κ τ ο ς ο αθλητής.
    Βάναυση προσβολή στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών συμπατριωτών μας στη διάρκεια της θηριώδους ναζιστικής κατοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή